|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Przyrodniczy- Poznań
LIDEKK mallenkaa pisała już o tym tutaj: "Jagoda dokładnie, dlatego jeśli będzie jakieś info szczególnie o wf (pod koniec września/początek października w Twoim przypadku) to lepiej od razu sobie rezerwować miejscówe, bo czasem problemem może być później znalezienie czegoś co wpasowałoby się w plan Kijki również są oblegane
Jeśli chodzi o ściąganie to jak się ma sposoby, dobre ściągi czy dobrych i pomocnych znajomych to jasne, że idzie. Zresztą czego student by nie wymyślił, żeby móc sobie wszystko ułatwić " czyli lepiej od razu decydować sie na wf i już od początku września śledzić strone UP żeby nie przegapić tego momentu kiedy zaczynają się zapisy na wf ![]()
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Raczej polega to na 'kto pierwszy ten lepszy'. Np na siłownie czy siatkę jest chyba po max 22 miejsca i potem już się nie da zapisać na daną godzinę. Tak jakby lista zamknięta i trzeba szukać czego innego, niestety ![]() Mam nadzieję, że napisałam w miarę zrozumiale :d I dodam jeszcze, że basen i jazda konna są płatne (jak się nie mylę). ok 50zł/semestr |
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Przyczajenie
|
Nic się nie stało, tylko przypomniałam się bo również byłam ciekawa
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#725 |
|
Przyczajenie
|
Mallenkaa mam pytanie czy mogłabyś napisać jakie miałaś przedmioty w pierwszym roku żeby się na coś nastawić?
|
|
|
|
|
#726 |
|
Przyczajenie
|
ja również mam pytanie do Mallenki, odnoścnie stypendium. Jeżeli wynajmuje mieszkanie od osoby prywatnej a nie w domu studenckim to czy potrzebna jest umowa najmu i czy komisja pozniej sprawdza ta umowa najmu w urzedzie skarbowym?
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w 1 semestrze jest ekologia, fizjologia człowieka, geografia turystyczna, historia architektury i sztuki, informatyka, anatomia człowieka, rekreacyjne wykorzystywanie użytków zielonych ( w skrócie uczenie się o trawie ) , ornitologia albo faunistyka (do wyboru, jak nie wybierałaś jeszcze, to weź ornitologie, na zaliczenie do zrobienia tylko prezentacja, a z faunistyki egzamin piszą ;p) i jeszcze mniej ważne to ochrona własności intelektualnych i bezpieczeństwo pracy z ergonomią.w 2 krajoznawstwo, meteorologia, psychologia, zwierzęta w agroturystce, turystyka wędkarska i jeszcze 1 przedmiot do wyboru, związany z ochroną przyrody i zwierząt. No i do tego język jest w 2 semestrze to na tyle z przedmiotów w pierwszym roku wydaje mi się, że nie pozmieniają nic.
|
|
|
|
|
|
#728 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Technologia żywności i żywienia człowieka - UP Poznań Wybiera się ktoś ??
u mnie wszystko działa, może caps lock się wcisnął?
|
|
|
|
|
#729 |
|
Przyczajenie
|
MALLENKAA
A ogólnie jest to kierunek łatwy czy taki gorszy tak dla przeciętnej osoby? Oraz czy ta architektura i sztuka i anatomia człowieka to jakieś ciężkie do zdania? Dzięki za wszelkie informacje zawsze jest się lepiej nastawić; |
|
|
|
|
#730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi te przedmioty bardziej pasują na medycyne
|
|
|
|
|
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
Aniula1604 Jak dla mnie, a jestem bardzo przeciętną osobą, jest średnio trudno. Osoba która się uczy dużo, może wyciągnąć nawet średnią 5.0
![]() Raczej 1 rok zaliczam do tych łatwiejszych (nie licząc krajoznawstwa, gdzie męczę się z poprawkami już 2 miesiące xD). Historia architektury i sztuki muszę powiedzieć, że trudna. Na egzamin bez ściągi nie idzie, ale w razie czego trzymam ładne notatki na egzamin, jeśli będziecie mieli to samo ![]() Z tą anatomią też mieli trochę problemów. Gościu wymagał sporo na zaliczeniu ;p Jagoda wiesz, dla mnie to też był wielki szok, na co komu takie rzeczy i to jeszcze na agroturystyce w tym semestrze będę miała ekonomię, równie pasującą do kierunku
|
|
|
|
|
#732 |
|
Przyczajenie
|
Mallenka, mam pytanie odnosnie stypendium socjalnego przyznawanego na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Czy umowa najmu jest potrzebna do socjalnego gdy sie mieszka w innym obiekcie niz akademik?
|
|
|
|
|
#733 |
|
Przyczajenie
|
chciałam się zapytać jak to dokładnie wygląda na naszej uczelni z otrzymaniem ww stypendium.
Po pierwsze : jeśli wynajmuje mieszkanie (kawalerkę) w 2 osoby i powiedzmy ze kwota wynajmu wynosi X zł to czy dzieli się tą kwotę na 2 osoby? Po drugie : jeśli dochód/osobę w moim gospodarstwie domowym jest wystarczający do otrzymania owego stypendium czy mogę składać podanie jeśli nie mam wiedzy dotyczącej podatku od najmu składanego przez właściciela mieszkania? (de facto podanie nie wymaga zadnego potwierdzenia składania takiego podatku przez właściciela- ale nie chciałabym podłożyć przysłowiowej świni, w przypadku gdyby właściciel takiego podatku nie płacił) Czy informacje o pobieraniu takiego podatku uczelnia przekazuje dalej do US? Po trzecie : ile średnio wynosi takie stypendium? |
|
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
mallenkaa ekonomie jeszcze moge zrozumieć, bo to jest liczenie pieniedzy a to każdemu sie przyda
![]()
|
|
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
Jagoda coś Ty, to nam niepotrzebne. My po turystyce będziemy mieli swoich ludzi od tego
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
Jagoda uzupełnimy się w razie czego w każdej kwestii
|
|
|
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
A tak prawdziwie, bez jakichś poprawek kiedy kończy sie rok akademicki?
![]() i jeszcze koleżanka podsunęła mi pytanie jak oceniany jest wf? patrzą tylko na frekwencje czy tak jak w szkole średniej trzeba zaliczać jakieś cwiczenia? ![]()
Edytowane przez jagoda1881 Czas edycji: 2012-08-03 o 15:26 |
|
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
w tym roku się skończył na koniec maja dzięki Euro
ale tak normalnie trwa chyba do końca czerwca. Tzn na koniec czerwca chyba będzie się sesja kończyła ![]() Z wf liczy się tylko frekwencja. Tak było bynajmniej u mnie, nie wiem jak inne dyscypliny i na końcu albo/i początku roku jest taki 'egzamin sprawnościowy' gdzie jest tam kilka zaliczeń na sali + takie mierzenie i ważenie chyba. Ja nie byłam na tym (lenistwo ) i mi obniżyli ocenę o pół ;paa i jak się nie było na wf to należy to odrabiać na innych zajęciach. Nie trzeba ale lepiej odrobić
|
|
|
|
|
#740 |
|
Raczkowanie
|
Czyli na każdym wf-ie trzeba być albo odrobić go na innej godzinie, tak?
|
|
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
Trzeba, nie trzeba, ale potem się ma obniżoną ocenę. będzie chyba 15 zajęć w semestrze i mając obecność na tych 10 teoretycznie ma się już 3 na semestr.
Tylko ostrzegam, że jak się nie chce iść na wf to potem na odrobienie go nie chce się iść podwójnie W ogóle stresujesz się coś (albo będziesz) studiami?
|
|
|
|
|
#742 |
|
Raczkowanie
|
https://www.facebook.com/groups/398583846857706/ grupa dla FiR
|
|
|
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
na razie się nie stresuje
![]() boje się troche tego biegania i zalatwiania jakichś formalności na początku ale mam nadzieje jak juz rozpoznam gdzie jest jaki sekretariat i gabinet to będzie ok ![]() samą nauką się na razie nie martwie ![]() ![]() wiem, wiem, że potem nie będzie się chciało tym bardziej odrabiać ten wf ![]() a ty w tym roku na kich zajęciach w ramach wf-u byłaś? ;p Edytowane przez jagoda1881 Czas edycji: 2012-08-05 o 21:18 |
|
|
|
|
#744 |
|
Raczkowanie
|
Niestety problemem czasem jest to, że zajęcia nie są w jednym budynku tylko trzeba latać po różnych budynkach UP po okolicy i szukać. Na początku to jest tragedia, jak nie wiesz gdzie co masz
![]() Ja byłam na siatkówce/koszykówce ale w siate zawsze grałyśmy ogólnie luzik był z tą panią co miałyśmy
|
|
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
Ale napewno dobrze grasz w siatke, co?
![]() a te budynki są w sumie w jednym miescu (tam gdzie zostawialismy dokumenty) czy są rozrzucone po mieście?
|
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Coś Ty, w ogóle nie umiałam grać, ale nic innego mi nie zostalo wiec musialam isc na tą siatke
![]() Własnie nie są w jednym miejscu. Ale tez nie porozrzucane po całym mieście. Tak od głównego budynku z 15-20min drogi inne się znajdują
|
|
|
|
|
#747 |
|
Przyczajenie
|
A siatka jest bardzo oblegana?
|
|
|
|
|
#748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ty mieszkasz w akademiku czy coś wynajmujesz? :P |
|
|
|
|
|
#749 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Technologia żywności i żywienia człowieka - UP Poznań Wybiera się ktoś ??
Hej, doszło juz do was pocztą to zaświadczenie, że studiujecie na UP? Bo podobno miało przyjść w ciągu 2 tygodni, mineły 3 i nic ;/ a chciałabym złożyć wniosek o ten akademik
|
|
|
|
|
#750 |
|
Raczkowanie
|
Lidekk niee, tzn miejsca powinny się jakieś zawsze znaleźć na większość godzin
Tak było bynajmniej jak ja się zapisywałam ![]() Jagoda ja też byłam przekonana, ale jak później na planie pisało np. budynek x sala y na ulicy jakiejśtam to zaczęłam panikować Mieszkam w akademiku, choć broniłam się przed tym do samego końca
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

) , ornitologia albo faunistyka (do wyboru, jak nie wybierałaś jeszcze, to weź ornitologie, na zaliczenie do zrobienia tylko prezentacja, a z faunistyki egzamin piszą ;p) i jeszcze mniej ważne to ochrona własności intelektualnych i bezpieczeństwo pracy z ergonomią.