Lipcowe Mamusie 2016 :) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-27, 11:24   #721
Monian
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)

Dziewczyny. Zrobiłam bete 18 584,42 , dziś jest 5t5d, nie za mała? nie wiem dlaczego ale nie mam widełek. w poniedziałek zrobie powtórke

I znowu TSH w ciązy masakryczne. A robiłam już w sierpniu i było ok. Znowu tarczyca ciążowa i znowu faszerowanie, 5 grundnia idę do endo. Mam nadzieje, że nie za późno
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:29   #722
marcylina
Wtajemniczenie

Na moich wynikach tabelka mówi ze 5-6 tydz od 10 000 do 100 000
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 11:29   #723
Monian
Zakorzenienie

Dzięki to może jest nadzieja. Choć babka powiedziała, że niska w rejestracji...
Stary 2015-11-27, 11:34   #724
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Zrobiłam bete 18 584,42 , dziś jest 5t5d, nie za mała? nie wiem dlaczego ale nie mam widełek. w poniedziałek zrobie powtórke

I znowu TSH w ciązy masakryczne. A robiłam już w sierpniu i było ok. Znowu tarczyca ciążowa i znowu faszerowanie, 5 grundnia idę do endo. Mam nadzieje, że nie za późno
Mi się wydaję, że beta jak najbardziej ok Ja miałam 5t0d betę ok 6500.

Ile masz TSH?
Stary 2015-11-27, 11:35   #725
Monian
Zakorzenienie

4,9. Ale miałam tarczyce ciążową w 1 ciąży i brałam leki dlatego teraz poleciałam zrobić. Po porodzie po 4 tygodniach miałam tsh 0,52 bez leków a w sierpniu 1,07 więc ewidentnie znów ciążówka. Wizyte o endo mam 5 grudnia a u gin 4 to zobaczymy. Mam w domu jeszcze euthyrox ale nie chce sama go brać bez konsultacji
Stary 2015-11-27, 11:36   #726
StayStylish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Ja na razie będę chodziła dodatkowo na nfz, należy mi się, więc niech robią badania i usg
A dużo Twój prywatny bierze za wizytę? Robił Ci cytologię? Mój powiedział, że na pewno bym miała po badaniu krwawienie/plamienie i żeby na razie mnie nie stresować zrobi na następnej wizycie.

Mi na razie też nie robił
Przepisał mi za to leki, bo mam jakieś zapalenie, powiedział, że nic groźnego, ale żebym się jak najszybciej pozbyła
Za tydzień mamy założyć kartę ciąży, więc w sumie jeszcze będę miała szanse go ocenić, ale póki co jestem zadowolona

Mój bierze 170zł za wizytę (w tym 50zł kosztuje USG). Myślę, że nie ma tragedii a nie mam siły się męczyć na nfz
Stary 2015-11-27, 11:58   #727
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
4,9. Ale miałam tarczyce ciążową w 1 ciąży i brałam leki dlatego teraz poleciałam zrobić. Po porodzie po 4 tygodniach miałam tsh 0,52 bez leków a w sierpniu 1,07 więc ewidentnie znów ciążówka. Wizyte o endo mam 5 grudnia a u gin 4 to zobaczymy. Mam w domu jeszcze euthyrox ale nie chce sama go brać bez konsultacji
To strasznie Ci skoczyło do góry, a nie możesz zadzwonić do endo i zapytać czy juz brać euthyrox? Bo wiadomo, że im szybciej tym lepiej.

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Mi na razie też nie robił
Przepisał mi za to leki, bo mam jakieś zapalenie, powiedział, że nic groźnego, ale żebym się jak najszybciej pozbyła
Za tydzień mamy założyć kartę ciąży, więc w sumie jeszcze będę miała szanse go ocenić, ale póki co jestem zadowolona

Mój bierze 170zł za wizytę (w tym 50zł kosztuje USG). Myślę, że nie ma tragedii a nie mam siły się męczyć na nfz
Mój bierze 150zł z USG także też nie ma jakiejś tragedii Ważne abyśmy były zadowolone z opieki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 12:02   #728
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
To strasznie Ci skoczyło do góry, a nie możesz zadzwonić do endo i zapytać czy juz brać euthyrox? Bo wiadomo, że im szybciej tym lepiej.

Mój bierze 150zł z USG także też nie ma jakiejś tragedii Ważne abyśmy były zadowolone z opieki
Właśnie mój endo już nie pracuje. W sobote 5 grudnia idę do nowego... Nie wiem. Wiecie czy lekarz rodzinny może mi coś w tym temacie doradzić? Nie ma nigdzie endo szybcije. Poza tym ja już od porodu nie jestem na lekach, miałam tylko co parę miesięcy robić sobie tsh
Stary 2015-11-27, 12:12   #729
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie mój endo już nie pracuje. W sobote 5 grudnia idę do nowego... Nie wiem. Wiecie czy lekarz rodzinny może mi coś w tym temacie doradzić? Nie ma nigdzie endo szybcije. Poza tym ja już od porodu nie jestem na lekach, miałam tylko co parę miesięcy robić sobie tsh
Z tego co wiem to nawet rodzinny może przepisać euthyrox, jeśli TSH jest wyższe, np. powyżej 3 i jeśli pacjent ma jakieś objawy niedoczynnośći. Ginekolodzy też nieraz dają sami ciężarnym euthyrox.. Ale jak akurat Twój rodzinny odniesie się do Twojej niedoczynnośći to nie wiem, zważywszy że jesteś w ciąży może nie będzie chciał wchodzić w kompetencje endo..ale z drugiej strony czas się liczy, więc trudno powiedzieć tak naprawdę..
Stary 2015-11-27, 12:13   #730
Monian
Zakorzenienie

Ja mam ten nieszczęsny euthyrox i jest jeszcze ważny...
Stary 2015-11-27, 12:28   #731
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Hej Byłam wczoraj na wizycie i wszystko super maleństwo ma ponad 21 mm, wszystko zgodne z wiekiem ciąży serduszko bije elegancko uspokoiłam się kolejna wizyta za 3 tygodnie, w międzyczasie mam gdzieś w 11 tc zrobić sobie badania I trymestru. I odpoczywać
No to gratulacje, dzidzia wielka! W którym jesteś dokładnie dniu?
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 12:36   #732
wuncek
Rozeznanie

Cytat:
Nie rób już bety!!! To jest najgorsze co może być. Dużo stresu, nie mało pieniędzy a niewiele wnosi (chyba że przy konsultacjach lekarskich).
Ja na początku robiłam 4 bety, niskie wyniki, dziwne przyrosty. Po tym jak moje ręce wyglądały i ile stresu mnie to kosztowało, sama zdecydowałam że już nie robię, a lekarz tylko już pokazał serduszko.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:

Mój bierze 130 z USG w Klinice leczenia niepłodności, także widzę że cena niezła Chyba to też zależy od regionu...
Najważniejsze żeby lekarz znał się na rzeczy i nam przypadł do gustu, to też ważne
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:37   #733
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
No to gratulacje, dzidzia wielka! W którym jesteś dokładnie dniu?
9+0 no ponad 2 cm to już sobie można wyobrazić jaki smok
Stary 2015-11-27, 12:44   #734
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sluchaj jakiejs baby. Przeciez ona nie jest lekarzem
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:45   #735
Elrosa
Zadomowienie

Uch, napisałam długi post na telefonie i mi wcięło

Monian, moim zdaniem beta piękna, choć wiadomo - to zależy od laboratorium (a właściwie chyba aparatu, na którym wykonuje się badanie) i od jednostki, w której podano wynik. Tam, gdzie ja robiłam, norma jest do 7340 mIU/ml w piątym tygodniu (sama miałam 6280 na samym początku i wydawało mi się sporo).

Spanikowałam wczoraj - hobbystycznie tańczę i przygotowujemy się do pokazu w sobotę, więc zajęcia są nieco bardziej wymagające niż zazwyczaj, no i po treningu kiepsko się czułam, bolał mnie brzuch i zauważyłam delikatne plamienie, więc stwierdziłam, że wolę iść do lekarza szybciej, zamiast potem płakać i myśleć "co by było gdyby". I nie żałuję trafiłam do sympatycznego lekarza - myślę, że będę chodzić do niego już stale. Obejrzał moje bety i też stwierdził, że wysokie i mogą być bliźniaki, ale na USG jest stanowczo jeden pęcherzyk z jednym żółtkiem. Malucha nie udało się nam dojrzeć, ale mówi, że to normalne, mam się nie przejmować, tylko przyjść za tydzień i wtedy pewnie już będzie, do kompletu z serduszkiem. Za to uprzedził, że mam się nie sugerować terminem porodu z ostatniej miesiączki i może się okazać, że jednak będzie sierpień, ale chyba mnie nie wyrzucicie?
Stary 2015-11-27, 12:49   #736
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Hej Byłam wczoraj na wizycie i wszystko super maleństwo ma ponad 21 mm, wszystko zgodne z wiekiem ciąży serduszko bije elegancko uspokoiłam się kolejna wizyta za 3 tygodnie, w międzyczasie mam gdzieś w 11 tc zrobić sobie badania I trymestru. I odpoczywać
Super! Dzidzia rosnie w sile!

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Monian, moim zdaniem beta piękna, choć wiadomo - to zależy od laboratorium (a właściwie chyba aparatu, na którym wykonuje się badanie) i od jednostki, w której podano wynik. Tam, gdzie ja robiłam, norma jest do 7340 mIU/ml w piątym tygodniu (sama miałam 6280 na samym początku i wydawało mi się sporo).

Spanikowałam wczoraj - hobbystycznie tańczę i przygotowujemy się do pokazu w sobotę, więc zajęcia są nieco bardziej wymagające niż zazwyczaj, no i po treningu kiepsko się czułam, bolał mnie brzuch i zauważyłam delikatne plamienie, więc stwierdziłam, że wolę iść do lekarza szybciej, zamiast potem płakać i myśleć "co by było gdyby". I nie żałuję trafiłam do sympatycznego lekarza - myślę, że będę chodzić do niego już stale. Obejrzał moje bety i też stwierdził, że wysokie i mogą być bliźniaki, ale na USG jest stanowczo jeden pęcherzyk z jednym żółtkiem. Malucha nie udało się nam dojrzeć, ale mówi, że to normalne, mam się nie przejmować, tylko przyjść za tydzień i wtedy pewnie już będzie, do kompletu z serduszkiem. Za to uprzedził, że mam się nie sugerować terminem porodu z ostatniej miesiączki i może się okazać, że jednak będzie sierpień, ale chyba mnie nie wyrzucicie?
Gratki za wizyte <3 Super, ze wszystko w porzadku. Uwazaj tez, nie przeciazaj sie. Lepiej pozniej nie zalowac.

Nie wyrzucimy, nie boj nic
Stary 2015-11-27, 12:51   #737
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Ja bede robic w szpitalu publicznym i tak samo chodze do lekarza na NFZ

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:56   #738
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Mam jednostkę mIU/ml

Super, że jest serduszko
Stary 2015-11-27, 12:59   #739
maaalena
Raczkowanie

Ja z wizytę płace 120zł, ale bede chodziła tez na NFZ po skierowanie na badania, ostatnim razem jak byłam lekarz mi przepisał szereg badań, byłam w laboratorium chciałam je wykonać i okazało sie ze kosztowałyby 240zl, wiec mam w nosie, umówiłam sie na wizytę na środę mam nadzieje ze dostanę skierowanie na te same badania.
maaalena jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 13:08   #740
gusia2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Hej StayStylish 😊

Trzymajcie kciuki.. Mam dzis wizytę po 14.. Troche się stresuję...

Trzymam i ja!

Elfka - jaki duuuży dzidziuś!!!

Ja za to będę chodzić na NFZ i prywatnie, ale prywatnie nie za kasę, bo jestem przypisana pod mojego TŻ do LuxMedu.
Stary 2015-11-27, 13:15   #741
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ten nieszczęsny euthyrox i jest jeszcze ważny...
Ja znając siebie pewnie bym już brała, ale nie chcę absolutnie niczego sugerować.
Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
Mój bierze 130 z USG w Klinice leczenia niepłodności, także widzę że cena niezła Chyba to też zależy od regionu...
Najważniejsze żeby lekarz znał się na rzeczy i nam przypadł do gustu, to też ważne
Cytat:
Napisane przez maaalena Pokaż wiadomość
Ja z wizytę płace 120zł, ale bede chodziła tez na NFZ po skierowanie na badania, ostatnim razem jak byłam lekarz mi przepisał szereg badań, byłam w laboratorium chciałam je wykonać i okazało sie ze kosztowałyby 240zl, wiec mam w nosie, umówiłam sie na wizytę na środę mam nadzieje ze dostanę skierowanie na te same badania.
To dobre ceny macie Dziewczyny
U mnie z badaniami na NFZ jest tak, że pewnie położna mi ich nawet nie da do ręki, także tak czy inaczej muszę robić je prywatnie. Pocieszam się, że teraz tych badań jest tak dużo, ale za miesiąc będzie mniej, także co miesiąc nie będą mnie one kosztowały 300zł...
Stary 2015-11-27, 13:25   #742
gusia2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
Ja jestem teraz 7tc +O, to będzie moja druga wizyta.
Na pierwszej tydzień temu dostałam skierowanie na badanie i widzieliśmy serduszko

Ja jestem dziś 7+0

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Ja znając siebie pewnie bym już brała, ale nie chcę absolutnie niczego sugerować.

To dobre ceny macie Dziewczyny
U mnie z badaniami na NFZ jest tak, że pewnie położna mi ich nawet nie da do ręki, także tak czy inaczej muszę robić je prywatnie. Pocieszam się, że teraz tych badań jest tak dużo, ale za miesiąc będzie mniej, także co miesiąc nie będą mnie one kosztowały 300zł...

Confused Women- właśnie jak ja byłam na NFZ ostatnio to miałam cytologię i jestem ciekawa czy jak powiem, że nie będą prowadzić mi ciąży to wyniki otrzymam. Tak samo krew dostałam skierowanie, ale nie idę w poniedziałek bo oni mają wszystko u siebie i będę wtedy latać i się prosić. Zobaczę co mi lekarka 2.12 powie (polecona babeczka podobno bardzo fajna).
Ceny moim zdaniem macie ok jak na prywatne wizyty u mnie jest 250zł!!
Stary 2015-11-27, 14:25   #743
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Siostra placi za prywatna wizyte u ginekologa ktory jest ordynatorem w szpitalu 100zl plus dodatkowo za badania.

Ja wynikimi cytologi bede miala od wtorku 1grudnia za dwa tygodnie

Z moim A
Stary 2015-11-27, 14:36   #744
Monian
Zakorzenienie

U mnie wizyta z usg 150 zl

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Ja cyto robilam 16 października to chyba bedzie ważne nie? W sensie nie musi mi teraz robić
Stary 2015-11-27, 14:36   #745
kattoo
Zakorzenienie

U mnie duzo drozej prywatny gin. 100 wizyta, kolrjne 100 usg a gdzie tam reszta badan
Stary 2015-11-27, 14:50   #746
inezz6
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za kciuki! 😊

Jestem po wizycie - wszystko ok, na razie widac pęcherzyk i cos co tworzy się w środku, na serduszko za wcześnie 😊 następna wizyta za 2tygodnie. Uff ale mi ulżyło!

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:10   #747
confused women
Zakorzenienie

Ale ceny są masakrycznie różne, pewnie czynników jest dużo, zależy jakie miasto, jaka konkurencja, jakim powodzeniem cieszy się lekarz itd...

Cytat:

Jestem po wizycie - wszystko ok, na razie widac pęcherzyk i cos co tworzy się w środku, na serduszko za wcześnie 😊 następna wizyta za 2tygodnie. Uff ale mi ulżyło!
Super, że wszystko dobrze
Stary 2015-11-27, 17:15   #748
Arida_
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny ! Ale jesteście gadułki... Albo to ja jestem taka zamulona ciągle i już mam tego serdewcznie dosyć - ciągle bym spała, czytała pod kocem i oby do wiosny A dzisiaj mam przyjacielską imprezę na 20 i juz musze się zacząć ogarniać a taaaaaaaaak mi się nie chce... Okropne to jest

Serdecznie witam nowe mamusie jak któraś chętna to proszę priv

Niebie zaglądaj do nas jak będziesz chciała,
Mam nadzieję, że juz więcej nikt nie odejdzie z wątku czerwcówek

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy będziecie rodzić w szpitalu, w którym dyżuruje Wasz lekarz?

Ja mam bardzo dobrego ginekologa, ale on pracuje w szpitalu klinicznym i obawiam się studentów podczas porodu, choć szpital ma bardzo fachową kadrę,….dylemat
Raczej nie, mój gin nie pracuje w szpitalu, a zastępcza gin prywatna pracuje w szpitalu, który ma tragiczne opinie jeżeli chodzi o porodówkę, więc nie odważę się tam rodzić - wiem, że ona mi nic nie pomoze jeżeli nie będzie cc. Wolę poszperać w necie i znaleźć ciepłą położną i rodzić tam, gdzie pracuje położna.

Cytat:

Gratulacje
Ja idę za tydzień, ciekawe czy znów pozwoli podejrzeć Bąbelka, raczej wątpie bo to nfz... ale jakoś musi wyliczyć tp a za tydzień będę miala już 10+0... Ale ten czas zapitala
Stary 2015-11-27, 17:21   #749
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

U mnie po nowym roku prezydent ma dawac rodzicom dla noworodkow becikowe dodatkowe w wysokosci 500zl.

Z moim A
Stary 2015-11-27, 18:44   #750
MarcelkowaMama
Raczkowanie

czemu poranne mdlosci są i rano i wieczorem ?

czy zmienialyscie plyn do hignieny intymnej ze względu na ciaze ??
MarcelkowaMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości