![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Dziewczyny. Zrobiłam bete 18 584,42 , dziś jest 5t5d, nie za mała? nie wiem dlaczego ale nie mam widełek. w poniedziałek zrobie powtórke
I znowu TSH w ciązy masakryczne. A robiłam już w sierpniu i było ok. Znowu tarczyca ciążowa i znowu faszerowanie, 5 grundnia idę do endo. Mam nadzieje, że nie za późno |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
Na moich wynikach tabelka mówi ze 5-6 tydz od 10 000 do 100 000
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Dzięki to może jest nadzieja. Choć babka powiedziała, że niska w rejestracji...
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile masz TSH?
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
4,9. Ale miałam tarczyce ciążową w 1 ciąży i brałam leki dlatego teraz poleciałam zrobić. Po porodzie po 4 tygodniach miałam tsh 0,52 bez leków a w sierpniu 1,07 więc ewidentnie znów ciążówka. Wizyte o endo mam 5 grudnia a u gin 4 to zobaczymy. Mam w domu jeszcze euthyrox ale nie chce sama go brać bez konsultacji
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi na razie też nie robił ![]() Przepisał mi za to leki, bo mam jakieś zapalenie, powiedział, że nic groźnego, ale żebym się jak najszybciej pozbyła ![]() Za tydzień mamy założyć kartę ciąży, więc w sumie jeszcze będę miała szanse go ocenić, ale póki co jestem zadowolona ![]() Mój bierze 170zł za wizytę (w tym 50zł kosztuje USG). Myślę, że nie ma tragedii ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Właśnie mój endo już nie pracuje. W sobote 5 grudnia idę do nowego... Nie wiem. Wiecie czy lekarz rodzinny może mi coś w tym temacie doradzić? Nie ma nigdzie endo szybcije. Poza tym ja już od porodu nie jestem na lekach, miałam tylko co parę miesięcy robić sobie tsh
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to nawet rodzinny może przepisać euthyrox, jeśli TSH jest wyższe, np. powyżej 3 i jeśli pacjent ma jakieś objawy niedoczynnośći. Ginekolodzy też nieraz dają sami ciężarnym euthyrox.. Ale jak akurat Twój rodzinny odniesie się do Twojej niedoczynnośći to nie wiem, zważywszy że jesteś w ciąży może nie będzie chciał wchodzić w kompetencje endo..ale z drugiej strony czas się liczy, więc trudno powiedzieć tak naprawdę..
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Ja mam ten nieszczęsny euthyrox i jest jeszcze ważny...
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Rozeznanie
|
No to gratulacje, dzidzia wielka! W którym jesteś dokładnie dniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na początku robiłam 4 bety, niskie wyniki, dziwne przyrosty. Po tym jak moje ręce wyglądały i ile stresu mnie to kosztowało, sama zdecydowałam że już nie robię, a lekarz tylko już pokazał serduszko. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() Najważniejsze żeby lekarz znał się na rzeczy i nam przypadł do gustu, to też ważne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
9+0
![]() ![]()
#734 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Uch, napisałam długi post na telefonie i mi wcięło
![]() Monian, moim zdaniem beta piękna, choć wiadomo - to zależy od laboratorium (a właściwie chyba aparatu, na którym wykonuje się badanie) i od jednostki, w której podano wynik. Tam, gdzie ja robiłam, norma jest do 7340 mIU/ml w piątym tygodniu (sama miałam 6280 na samym początku i wydawało mi się sporo). Spanikowałam wczoraj - hobbystycznie tańczę i przygotowujemy się do pokazu w sobotę, więc zajęcia są nieco bardziej wymagające niż zazwyczaj, no i po treningu kiepsko się czułam, bolał mnie brzuch i zauważyłam delikatne plamienie, więc stwierdziłam, że wolę iść do lekarza szybciej, zamiast potem płakać i myśleć "co by było gdyby". I nie żałuję ![]() ![]()
#736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Nie wyrzucimy, nie boj nic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że jest serduszko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
Ja z wizytę płace 120zł, ale bede chodziła tez na NFZ po skierowanie na badania, ostatnim razem jak byłam lekarz mi przepisał szereg badań, byłam w laboratorium chciałam je wykonać i okazało sie ze kosztowałyby 240zl, wiec mam w nosie, umówiłam sie na wizytę na środę mam nadzieje ze dostanę skierowanie na te same badania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam i ja! ![]() Elfka - jaki duuuży dzidziuś!!! Ja za to będę chodzić na NFZ i prywatnie, ale prywatnie nie za kasę, bo jestem przypisana pod mojego TŻ do LuxMedu.
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Ja znając siebie pewnie bym już brała, ale nie chcę absolutnie niczego sugerować.
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie z badaniami na NFZ jest tak, że pewnie położna mi ich nawet nie da do ręki, także tak czy inaczej muszę robić je prywatnie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem dziś 7+0 ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
Confused Women- właśnie jak ja byłam na NFZ ostatnio to miałam cytologię i jestem ciekawa czy jak powiem, że nie będą prowadzić mi ciąży to wyniki otrzymam. Tak samo krew dostałam skierowanie, ale nie idę w poniedziałek bo oni mają wszystko u siebie i będę wtedy latać i się prosić. Zobaczę co mi lekarka 2.12 powie (polecona babeczka podobno bardzo fajna). Ceny moim zdaniem macie ok jak na prywatne wizyty u mnie jest 250zł!!
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Siostra placi za prywatna wizyte u ginekologa ktory jest ordynatorem w szpitalu 100zl plus dodatkowo za badania.
Ja wynikimi cytologi bede miala od wtorku 1grudnia za dwa tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
U mnie wizyta z usg 150 zl
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Ja cyto robilam 16 października to chyba bedzie ważne nie? W sensie nie musi mi teraz robić |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
U mnie duzo drozej prywatny gin. 100 wizyta, kolrjne 100 usg a gdzie tam reszta badan
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za kciuki! 😊
Jestem po wizycie - wszystko ok, na razie widac pęcherzyk i cos co tworzy się w środku, na serduszko za wcześnie 😊 następna wizyta za 2tygodnie. Uff ale mi ulżyło!
#747 | |
Zakorzenienie
|
Ale ceny są masakrycznie różne, pewnie czynników jest dużo, zależy jakie miasto, jaka konkurencja, jakim powodzeniem cieszy się lekarz itd...
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#748 | ||
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny ! Ale jesteście gadułki... Albo to ja jestem taka zamulona ciągle i już mam tego serdewcznie dosyć - ciągle bym spała, czytała pod kocem i oby do wiosny
![]() ![]() Serdecznie witam nowe mamusie ![]() ![]() ![]() Niebie ![]() ![]() Mam nadzieję, że juz więcej nikt nie odejdzie z wątku czerwcówek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja idę za tydzień, ciekawe czy znów pozwoli podejrzeć Bąbelka, raczej wątpie bo to nfz... ale jakoś musi wyliczyć tp ![]() ![]()
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
czemu poranne mdlosci są i rano i wieczorem ?
![]() czy zmienialyscie plyn do hignieny intymnej ze względu na ciaze ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.