|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
| Abu Dhabi |
|
24 | 30,00% |
| Ajmān |
|
0 | 0% |
| Dubai |
|
33 | 41,25% |
| Fujairah |
|
1 | 1,25% |
| Ras al-Khaimah |
|
0 | 0% |
| Sharjah |
|
7 | 8,75% |
| Umm al-Quwain |
|
1 | 1,25% |
| W innym państwie Middle East |
|
14 | 17,50% |
| Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Wcale nie zmienię, masz naturalny uśmiech i urok
![]() A na fotkach widzę moje okolice, mieszkam niedaleko plaży, a w centrum Manhattan we Wrzeszczu robię zakupy
|
|
|
|
|
#782 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Cytat:
To znaczy ze jestesmy sasiadami (czy prawiedlowo napisalam to slowo?) tylko w lato ![]() My mamy mieszkanie na Zabiance ![]() Galeria Baltycka, lubie tam pochodzic i kupic loda z Grycan'a YUMMY, prawie codziennie chodzilam tam po lody
|
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
Pozdrawiam wszystkie wizażanki!
Od roku czytam ten wątek i nigdy mnie nie zawodzi, jest jak "Baśnie z 1000 i jednej nocy" lub wielobarwny gobelin tkany z waszych obserwacji i przeżyć. Szczególnie dzięki Tobie Eva. Dostarczasz tylu info, że trudno dorównać. ![]() Dzięki temu tematowi przemieszczam się i poznaję kulturę oraz region świata, który ostatnio mnie interesuje. Możliwe, że uda mi się tam niedługo dotrzeć i na własne oczy większość zobaczyć. Jumeirah Girl trzymam za realizację Twoich marzeń kciuki, jesteś niezależną piękną kobietą i tak trzymaj! A zdjęcia z Polski ... chyba kokietujesz? |
|
|
|
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mieszkam na Żabiance
okolice ulicy Gospody i Pomorskiej
|
|
|
|
|
#785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mmm, wiem ze glupie pytanie, ale co to znaczy ^^ ![]() Ja tez na Pomorskiej
Edytowane przez Jumeirah Girl Czas edycji: 2010-01-17 o 17:19 |
|
|
|
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
Jumeirah Girl kokietowanie to zachowanie osoby starającej się zjednać sobie ludzi, a Tobie to nie jest potrzebne bo jak widać zjednujesz sobie ludzi
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-11 brrr.....zimno, ja na 14 stopni umieram z zimna. Bym chciala zobaczyc snieg, nigdy w zyciu nie widzialam sniego, no moze w Ski Dubai
|
|
|
|
#788 |
|
Raczkowanie
|
Chodziło mi o przypodobanie się ludziom, o to, że patrzysz na siebie w lustrze i przecież widzisz jesteś ładna, ale Twoja skromność szuka potwierdzenia u innych ludzi. Niepotrzebnie
Co do zimy... ja jej mam już dosyć od dłuższego czasu, ale zawsze jej o tej porze roku oczekuję niecierpliwie. Musisz kiedyś przyjechać do Polski nie tylko latem. Przepraszam za kiepskie foto ale to moja droga do pracy. |
|
|
|
|
#789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
OOOj, nie oto chodzilo , chodzilo oto ze mowia ze mam medialna buzie, bo jestem 100% pewna ze to jest jakas pomylka . Nie bede skromna, bo wiem ze jestem ladna ![]() ![]() Bym chciala pojechac do Switzerland gdy jest zima
|
|
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Ski Dubai to sama wiesz, że nie to samo.
Ja najbardziej lubię, jak płatki śniegu "tańczą" powoli spadając na ziemię i poranki kiedy wstajesz i wokoło jest wszystko przysypane jak cukrem pudrem najlepsze ciastko. Ale się rozmarzyłam. ![]() Pozdrawiam A |
|
|
|
|
#791 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda ze tego nie moge zobaczyc , moze kiedys (chyba za rok).Bylam w Zakopanym 3 lata temu, jeden z najpiekniejszych miast w Europie
|
|
|
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
Mieszkam tutaj z powodu pracy, przyzwyczaiłam się do tego regionu, ale ciągnie mnie do słońca, ciepła i "innych smaków". Może za długo tutaj już jestem??? Moja rodzina chyba zapuszcza tutaj korzenie, a ja ... chcę rozwijać skrzydła! poszukiwać jeszcze czegoś, przeżywać coś nieznanego.
Wszyscy mi mówią, że można tutaj żyć, a w wolnym czasie poznawać świat. Muszę chyba pójść na kompromis |
|
|
|
|
#793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#794 | |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
![]() Ciekawe pytania zadajesz, na długie zimowe opowieści przy kominku, hihihi.... ale postaram się odpowiedzieć w dużym skrócie, bo można byłoby książkę napisać. Budownictwo głównie ze względu na położenie geograficzne ale także na politykę państwa i panujące tu inne obyczaje jest inne od znanych w Europie i USA blokowisk. Samo państwo ma niespełna 38 lat, więc ten boom wielkiej socjalistycznej płyty tu nie dotarł. 40 lat temu, Abu Dhabi to była mała osada rybacka i poławiaczy pereł. Odkrycie ogromnych złóż ropy naftowej sprawiło, że dotychczasowe plemiona zamieszkujące te tereny połączyły się tworząc jedno państwo. Połączyło się siedem emiratów. Pierwsze budynki były małe, jedno-dwu piętrowe, dopiero uczono się jak budować trwale na piasku. Miasto rosło.... lecz w przeciwieństwie do Dubaju, Sheikh Zayed z Abu Dhabi nie pozwalał na wznoszenie drapaczy chmur, miasto zostało wytyczone według bardzo dobrego planu lokacyjnego i dzięki temu AD jest prawdziwym miastem a nie jak Dubai koszmarkiem urbanistycznym. ![]() W mieście są różne budynki, stare i nowe..... stopniowo, te "stare" są wyburzane, piszę "stare" bo nie są wcale takie bardzo stare, lecz budowane były w pośpiechu, z błędami i nie są ozdobą miasta. Nowoczesne budownictwo miejskie to piękne wieżowce, w większości z fasadą ze szkła, niektóre mają balkony. Nie ma "osiedli" w pojęciu jak polskie "blokowiska", są osiedla villowe. Nie wiem jak wygląda sprawa z podsłuchiwaniem sąsiadów, czy puszczają bąki, ale ja się z tym nie spotkałam, w mieszkaniach, których byłam nie było słychać sąsiadów.Foto 1 - AD - główna ulica miasta w 1966 roku Foto 2 - AD - widok na Jetty i British Bank Foto 3 - AD - takie samochody tutaj jeździły w 1964 roku Foto 4 - AD - Beach Hotel 1964 rok Foto 5 - AD - miasto widok z lotu ptaka Foto 6 - AD - budowa w 1974 roku Foto 7 - AD - lata 70. Foto 8 - AD - 1984 rok Foto 9 - AD - 1984 rok Foto 10 - AD - widok obecny na dzielnicę willową
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-01-17 o 06:43 |
|
|
|
|
|
#795 | |
|
|
Jumeirah, no masz kochana wizerunek medialny, no masz.... nie dość, że ładna, to jeszcze w dodatku mądra i wykształcona
![]() Dość tych "słodkości" na dzisiaj ![]() Miłego początku tygodnia pracy Cytat:
Witaj AzZ ![]() Masz polonistyczne wykształcenie? Tak pięknie opisujesz doznania i emocje, że jestem skłonna nawet posądzić Cię o twórczość literacką a wręcz poetycką. Nawet Twój opis padającego śniegu jest ciepły, i byłabym skłonna nawet polubić śnieg, którego nienawidzę od dziecka ![]() Lubię tylko zdjęcia śnieżnych widoków i lubię jeździć na nartach, kiedyś też dużo jeździłam na łyżwach..... ale to wszystko, bo nie lubię zimna, przy 15 stopniach mam dreszcze.... dzisiaj rano było 15 stopni brrrr.... zmarzłam.... to znaczy natychmiast włączyłam ogrzewanie w samochodzie na full.Hellooooooo..... witaj Sylwia
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-01-17 o 06:55 |
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj jak bym chciala przy najmniej jeden raz sprobowac jezdzic na nartach. Tak samo jak ja, nienawidze zimna, wszystko mi marznie, jak spie to obowiazkowo grube skarpetki
|
|
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
Witaj AzZ
![]() Masz polonistyczne wykształcenie? Tak pięknie opisujesz doznania i emocje, że jestem skłonna nawet posądzić Cię o twórczość literacką a wręcz poetycką. Nawet Twój opis padającego śniegu jest ciepły, i byłabym skłonna nawet polubić śnieg, którego nienawidzę od dziecka ![]() Lubię tylko zdjęcia śnieżnych widoków i lubię jeździć na nartach, kiedyś też dużo jeździłam na łyżwach..... ale to wszystko, bo nie lubię zimna, przy 15 stopniach mam dreszcze.... dzisiaj rano było 15 stopni brrrr.... zmarzłam.... to znaczy natychmiast włączyłam ogrzewanie w samochodzie na full.Witam! Dziękuję za miłe słowa Evo! Moje wykształcenie (pedagogiczne oraz turystyka i rekreacja), jak i wykonywany zawód nie są związane bezpośrednio z polonistyką. Może kiedyś popełnię książkę z opisami miejsc nietuzinkowych lecz nieznanych, a wtedy Ciebie poproszę o pomoc w ich wyborze i wsparcie merytoryczne. Jesteś skarbnicą wiedzy Czekam na dalsze opisy i wrażenia wszystkich wizażanek, pozdrawiam A |
|
|
|
|
#798 |
|
|
Jumeirah, no jakbyś tak NAPRAWDĘ BARDZO, ale to tak BARDZO, BARDZO chciała, to do Mall Of Emirates daleko nie masz
jakby co, to się możemy umówić i razem sobie tyłki na stoku potłuczemy Ekhemmmm.... ja też śpię w ciepłych, wełnianych, zakopiańskich skarpetach ![]() Hejka AzZ gdy chcesz cytować to u dołu każdego posta po prawej masz ikonkę "CYTUJ" i ikonkę "wielocytuj", klikasz i się zmieni jej kolor na pomarańczowo, to znaczy, że się aktywuje."Wielocytuj" możesz naciskać pod każdym postem który chcesz cytować, a "cytuj" od razu przeniesie Cię do nowego okna odpowiedzi. Dziekuję kochana tylko gadatliwa jestem
|
|
|
#799 |
|
Wtajemniczenie
|
A z Z witam koleżankę po fachu
![]() ja również jestem po turystyce i rekreacji...a pedagogiczne gdzieś w dalekich planach a teraz do zmarzluchów ...jak mozna marznąć w temp. 15 stopni (u nas to prawie lato)?? no chyba że minus. ja tam w sumie nie narzekam na zimę...w sumie to nawet lubię bo z zimą to jest tak, że zawsze można się ubrać lub podkręcić ogrzewanie...a u Was gdzie temp. ciągle wysoka to już takiej możliwości nie ma...bo przecież nie można się rozbierać bez końca a i klimatyzacja czasem wysiada.Z zimą jest też o tyle dobrze, ze wymraża zarazki i różne bakterie a to znaczy, że w takim czasie jak teraz mamy świeże powietrze
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 | |
|
|
Cytat:
Można marznąć przy +15 stopniach, oj można no i Jumeirah marznie, no to już jest nas dwie ![]() Z tym wymrażaniem zarazków i innych bakterii, to wiesz, jeden z mitów, inaczej w całym pasie zwrotnikowym ludzi by nie było. To "świeże powietrze" też od zimna nie zależy, no
|
|
|
|
#801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gadatliwosc = Wiedza ![]()
|
|
|
|
#802 |
|
|
Eeeeeeetaaaaammmm.... do Iranu bliżej żeby się potłuc, a może jeszcze nam przyleją ![]() Oj, nie w każdym przypadku, nie w każdym
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
oj opusciłŻam sei z czytaniem idę nadrabiac
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet przy temeraturze 50 , bedzie wychladzal pokoje na 16 albo 18 C ![]() Ja wole byc przy temperaturze 40-45 niz byc w miescu gdzie jest (-5) - (-10) Gdy jest 15C i mniej to juz kosci mi bola Cytat:
|
|
|
|
#805 |
|
|
Jeszcze tego by brakowało, żeby klimatyzacje wysiadły
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Witaj Kawa nadrabiaj, nadrabiaj
|
|
|
#806 |
|
Rozeznanie
|
NO moze jak by byla awaria i wysiadlo prad na calym miescie, jak bylo w Sharjah 3 miesiace temu, a 6 lat temu w Dubaju w lato
Edytowane przez Jumeirah Girl Czas edycji: 2010-01-17 o 18:16 |
|
|
|
|
#807 |
|
|
Jak awaria, to awaria i nie ma, że boli.
Ta sprzedaż wiązana za jednego loda dwa.... to tak fajnie dwuznacznie brzmi Byłam w Splashu i za całe60 Dh kupiłam sobie fajną koszulkę, jeśli chcesz, to zerknij Jumeirah do mojej Galerii
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Eva ID;16524702]Jak awaria, to awaria i nie ma, że boli.
Ta sprzedaż wiązana za jednego loda dwa.... to tak fajnie dwuznacznie brzmi Byłam w Splashu i za całe60 Dh kupiłam sobie fajną koszulkę, jeśli chcesz, to zerknij Jumeirah do mojej Galerii [/QUOTHEHEHE uwielbiam takie bluzki, no ale nie pokazywalas sie na sobie ![]() Ciemne kolory to sa moje kolory ![]() oooh, widze zdjecia z party . Super Zdjecia!!W styczniu troche sie poszalalam z zakupami ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...393041&page=55
|
|
|
#809 |
|
|
Ahahahaha.... bo ja kocham w ubraniach wszystkie kolory.... pod warunkiem, że są czarne
Just Cavalli Bangle
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-01-17 o 19:23 |
|
|
|
|
#810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zakochalam sie gdy widzialam ten bangle w sklepie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

szkoda ze tego nie moge zobaczyc , moze kiedys (chyba za rok).

brrrr.... zmarzłam....
to znaczy natychmiast włączyłam ogrzewanie w samochodzie na full.
no i Jumeirah marznie, no to już jest nas dwie