|
|
#811 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Politechnika Rzeszowska :)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#812 |
|
Przyczajenie
|
Nie denerwujcie się tak tymi liczebnościami. Dobrze wam mówią o liczbach ale pamiętajcie, że jeden kandydat jest na dwóch miejscach, i jedno z nich na pewno zwolni (po inicjacji II tury). Poza tym będą kandydaci, którzy zrezygnują, bo dostaną się gdzie indziej.
|
|
|
|
|
#813 |
|
Raczkowanie
|
kierunek główny czyli wybrany jako 1 , tak??
|
|
|
|
|
#814 |
|
Przyczajenie
|
Tak, kierunek główny to ten wybrany jako pierwszy.
|
|
|
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta! Bez paniki
Zawsze jest jeszcze drugi nabór, dużo osób wybiera drugi kierunek alternatywnie albo w ogóle PRz to ich ostatnia deska ratunku Potem miejsca się zwalniają. Nie ma co martwić się na zapas Jak nie tu to gdzie indziej, świat się nie zawali
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
Czy płatności należy dokonać za każdy z wybranych kierunków (2x85zł w moim przypadku), czy tylko raz? Bo już się pogubiłam
![]() Po dłuuuugich zastanowieniach dopiero kliknęłam: 1)logistyka 2)finanse
|
|
#817 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#822 |
|
Przyczajenie
|
Ja zrobiłam dwa konta- na każdym wpłaciłam 85 zł czyli razem wybrałam 4 kierunki. Facet z rekrutacji powiedział mi przez telefon że tak można, także... mam nadzieję że kogoś pokrzepiłam- bo przecież wybiorę tylko jeden kierunek
![]() Mam tylko pytanie czy mogłam jeszcze zamienić kolejność ? dałam informatyka jako 1 a zarządzanie i inżynieria produkcji jako 2, teraz, dzisiaj zamieniłam to miejscami. Mam nadzieję że zarządzanie i inżynieria produkcji będzie brane pod uwagę jako mój pierwszy kierunek- kierunek główny. |
|
|
|
|
#823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczynam się martwić. Skoro w tamtym roku było tylu chętnych, w tym będzie napewno podobnie.
|
|
|
|
|
|
#824 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
nie... to jest z 2010 roku
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#826 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#827 |
|
Raczkowanie
|
no to nie mam szans na FiR się dostać za pierwszym razem
|
|
|
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
czytam teraz forum o kierunku logistyka i troche jestem przerazona bo duzo studentów pisze ze boją sie ze nie zaliczą nastepnego semestru ma matma jest na hardkorowym poziomie same całki pochodone granice ekstrema algebra analiza rózniczki itp i OGROMNA ilosc studentów odpada na 1 roku bo wykładowcy zakładają ze my te rzeczy umiemy juz z LO czy innych naszych wczesniejszych szkołach i lecą dalej z materiałem.
Poza tym pomimo ze wydawało by sie ze jest to ekonomiczy kierunek do tego na wydziale zarządzania to strasznie dużo jest tam fizyki tu zamieszczam cytat " łatwo nie jest jako, że to studia inżynierskie najgorsza jest chyba fizyka i grafika inżynierska (przekroje, rzutowania) a szczególnie geometria wykreślna". cięzko tez jest z informatyką , która jest dosyc na zaawansowanym poziomie różnego rodzaju skompilkowane programy są ciezkie do opanawania dla humanistów lub osób które z komputerem mają tylko stycznosć podstawową i nigdy nie jarali się jakimis tam specjalistycznymy programami czy grafiką komputerową. ku mojemu dziweniu pojawia się równiez chemia tylko ze nie w czystej postaci tylko pod nazwą towaroznawstwo, budowa maszyn jest to łącznie pomieszne z fizyką. pisze o tym zeby kazdy mógł przemyslec to na co się decyduje bo wiadomo ze przyjmą ogromna ilosc studentów i beda odsyłac z kwitkem mase osób po 1 semestrze dlatego nie wiem czy warto isc na ten kierunek i miec rok w plecy bo wiadomo jacy sa wykładowcy czasem pomimo tego ze umiesz dużo mozesz wyleciec. dlatego sama nawet sie zastanawiam. Bo czytam tez duzo o tym ze zanim my skonczymy studia to rynek bedzie przepełniony logistykami, bo ten kierunek jest wszechobecny w licznych szkołach policealnych. Poza tym jest inny duży problem bo zeby pracowac jako logistyk nie trzeba miec wykształcenia logistycznego. Duzo osód pracuje w tej branzy bez wykształcenia, bo lbardziej liczy sie doświadczenie i pracodawcy chetniej przyjmuja teraz osobu z doswiadczeniem niz młode osoby po studiach które bedzie trzeba wszystkiego uczyc. po powiedzmy sobie szczerze studia dają nam tylko papierek. Praca to zupełnie inny rozdział. a za 3, lata branza ta bedzie przesycona . także sama musze przemyslec swoją decyzje. |
|
|
|
|
#829 |
|
Rozeznanie
|
ja myślę że jeżeli ktoś naprawdę chce coś osiągnąć w życiu to da sobie radę na każdych studiach. Wystarczy tylko przysiąść i się nauczyć albo poprosić kogoś o pomoc. Mam brata który za niedługo będzie bronił inżynieria. Studiuje właśnie na politechnice rzeszowskiej kierunek informatyka. Orłem nigdy nie był. Ale chce skończyć studia i na początku było mu bardzo ciężko i daje sobie radę. Fakt, jeśli ktoś idzie na studia poimprezować i tyle to nie ma sensu, jednak jak ktoś chce się chociaż trochę uczyć to ogarnie nawet kosmiczną matme i fizykę
) Też genialna nie jestem z matmy bo miałam podstawe w szkole a porywam się na budownictwo ;P DAMY RADE! BO JAK NIE TO KTO INNY! ;P ^^---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- a tak btw. moi znajomi którzy wybierają się na FiR w tym roku mają około 250 pkt a inni którzy składają na PRz to tylko dla "zabezpieczenia" gdyby to miała być dla nich ostatnia deska ratunku;p
|
|
#830 |
|
Raczkowanie
|
ja mam drugi logistykę wybrany kierunek.... o matko fizyka ;/;/ miałam przez 3 lata rozszerzoną, dziękuję bardzo ;/... a tam mam większe szanse się dostać niż na FiR ;/;/
|
|
|
|
|
#831 |
|
Przyczajenie
|
jak nie na logistyke to na co? chyba tylko zarzadzanie i do biedronki na kase :P
kto powiedzial ze bedzie latwo |
|
|
|
|
#832 |
|
Przyczajenie
|
Zobaczycie jaka matma jest, to Wam gały wyjdą
Tablice całek i pochodnych będziecie recytować z pamięci o 12 w nocy. A na budownictwie to taki przesiew będzie z fizyki, że zostanie Was może połowa po pierwszym semestrze. Co do logistyki to też biedronka wita
|
|
|
|
|
#833 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie sądzę żeby po zarządzaniu ludzie przyjmowali się do biedronki na kasę,nie rozumiem dlaczego tak uważasz!Myślę,że tak naprawdę nie masz pojęcia co można po nim robić ,mam znajomych którzy po tym kierunku mają dobrze płatne prace,jak nie masz o czyms pojęcia to się nie wypowiadaj (bo to czy ktoś znajdzie pracę w dużym stopniu nie zależy od kierunku jaki wybierze,tylko od niego samego i od tego czy potrafi sobie poradzić w życiu )
|
|
|
|
|
|
#834 |
|
Rozeznanie
|
odnoszę wrażenie, że niektóre osoby specjalnie zniechęcają innych do niektórych kierunków . Nie obraźcie się ale tak to wygląda.. ;p
|
|
#835 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#836 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#837 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#838 |
|
Przyczajenie
|
no to ładnie straszycie logistyką... matmy się nie boję za to fizyki bardzo, ale ciągle mam nadzieję że sobie poradzę - jak to ktoś mądry powiedział: "nie takie głąby studiowały na AGH, to na prz sobie nie poradzimy?"
fakt że może jest dużo szkół policealnych, ale przecież wydaje mi się że jeżeli inżynierowie są tak potrzebni to człowiek po logistyce z jakiejś tam szkoły policealnej nie będzie miał szans w "starciu" z absolwentem wyższej szkoły. a poza tym: oprócz prz kierunek ten oferuje (najbliżej) tylko politechnika łódzka i częstochowa (jeśli chodzi o uczelnie publiczne) - w takim razie to praktycznie jedyna najlepsza uczelnia na południowym wschodzie Polski - mamy za wiatrem wg mnie. i jeszcze jedno: logistyka to bardzo szeroki zakres umiejętności (tak mi się wydaje) - bo przecież absolwent ma znać elementy fizyki, ekonomii, matematyki i takie tam - jeśli nie znajdzie sie pracy w zawodzie to może w czymś podobnym (miejmy nadzieję że nie w biedronce). podsumowując - zdania nie zmienię. UWIERZMY TROCHĘ W SIEBIE
|
|
|
|
|
#839 |
|
Raczkowanie
|
tak czy tak damy rade
i oby kazdy dostał się na swój wybrany kierunek ![]() oby do 19 a potem mozemy zorganizowac jakies spotakanie i oblac dostanie sie na Politechnike w naszym wizazowym gronie ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

Potem miejsca się zwalniają. Nie ma co martwić się na zapas 

Zaczynam się martwić. Skoro w tamtym roku było tylu chętnych, w tym będzie napewno podobnie.