rozstanie, przyjazn z exem i nadzieja na powrot - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-31, 12:07   #61
moniczorek
Podróżniczka

Dot.: rozstanie, przyjazn z exem i nadzieja na powrot

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
Nie mówcie ze trzeba zerwać kontakt itp ja sie chce ze swoim ex przyjaźnić.
geisha czemu Wam przyjaźń nie wyszla?

Ok... jesli jest to zdowy układ , to nie mam nic przeciwko.
Ale dziewczyna kocha go, a kontaktujac sie z nim wciaż robi sobie nadzieje.
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 17:33   #62
Zombiaczek
Przyczajenie

A teraz z męskiej strony kochałem i kocham pewna kobiete wczoraj zemna zerwała bo za mocno się do niej przywiązałem pogadalismy troche marudziła ze jusz za mna nie tęskni ale jak ja przytuliłem poryczała sie i ja tesz potem ona przekonywała mnie całą droge do pracy ze kogoś znajde a ja mówiłem ze ją kocham i chcem tylko jej i taka jest prawda zdradziła mnie powiedziała mi otym ale jest teraz sama i niewiem co zrobić chcem zniom byc ale ona chce sie bawic i nielubi norma ale moze mówiła tak bo miała okres czasem tak gada
niewiem co zrobic kocham ją zerwała zemna wczoraj
Zombiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 17:58   #63
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geisha111 Pokaż wiadomość
Kochana! przejzalam sobie Twoje posty na innych watkach. Jestesmy chyba w takiej samej sytuacji - moze powody sa inne tylko. Wiem , ze potrzebujesz jego obecnosci, ze sie przyjaznicie, ze jest fajnie, ale niestety mi sie wydaje ze mimo wszystko nie mozna dawac z siebie wszystkiego w takiej sytuacji. Wiesz - on juz zyje swoim zyciem , bo tak zadecydowal. To , ze nie pisze Ciebie nie rani, rani Ciebie tylko strach przed tym ze to koniec - a jak nie pisze to sie tylko w tym utwierdzasz. Jak pisze i jestescie razem to masz nadzieje.Powiem Ci ze ja z moim ex nawet razem doszlismy do wniosku , ze moze kiedys jeszcze bedziemy razem - ale to przeciez jest gdybanie tylko. To nie usuwa problemu. Poza tym zeby , z kims byc kiedys jeszcze razem - to musza zniknac problemy , ktore doprowadzily do wygasniecia tej milosci , trzebaby bylo pokochac od nowa. Zarowno z Twojej jak i z jego strony. Ale jak sie czlowiek trzyma tak razem ciagle to wlasciwie nie masz mozliwosci zyskac nowego spojzenia na ta sprawe. Zalozmy nawet - dobra zejdziecie sie - i co z tego. Pozostana stare problemy, a z Twojej strony pozostanie wieczny strach ze to sie moze skonczyc z dnia na dzien , bo juz tak bylo. Dlatego mysle , ze lepiej chociaz ograniczyc kontakt. Po to , zebys mogla ktoregs dnia wstac rano i pomyslec - moge z kims byc , moge byc z kims zupelnie innym. I zebys mogla pomyslec to bez zalu , ze nie z nim. Zebys poczula na tyle swoja wartosc, zebys nie patrzala na siebie przz pryzmat jego osoby. Moze kiedys sie zejdziecie - kto wie , ale nie to jest teraz najwazniejsze. Najwazniejsze , zebys mogla sie pozbyc tego przywiazania, nawet na poczatku wbrew sobie. O niego sie nie martw - on sobie poradzi bez Ciebie, bo w koncu majac Ciebie zadecydowal , ze nie. Lepiej zrobic takie ciecie teraz, a nie w przypadku jak np on znajdzie sobie nowa dziewczyne (teoretycznie jest o mozliwe w kazdej chwili , nawet jak w to nie wierzysz) i Ciebie odstawi na bok. Lepiej teraz zmien cos. Jesli nie jestes w stanie zyc totalnie bez niego to staraj sie chociaz oganiczyc kontakt. Nie dzwon, nie zawsze odbieraj, nie badz na zawolanie jak chce spotkania, zadnych przytulanek , caluskow itp. Wszystko po to zebys poczula ze tak mozesz i najwazniejsze - bez zalu zrezygnowac z tego i prowadzic swoje zycie.

Mądrze piszesz i zgadzam się z Toba...sama przez to przechozilam

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne

Edytowane przez inc0rrect
Czas edycji: 2008-08-02 o 22:24
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 16:47   #64
geisha111
Raczkowanie

Kochane moje wizazanki,
Duzo czasu minelo od mojego ostatniego wpisu. Szczerze mowiac nie moge sie sama nadziwic temu co zaraz napisze. Jesli ktokolwiek obserwowal moje wynurzenia na temat czy da sie utrzymac przyjazn z ex - nadal nie wiem jaka jest odpowiedz. Ale wiecie co. Po tej calej mojej walce o utrzymanie przyjazni w momencie kiedy ja ostatecznie powiedzialam ze koniec , ze ani przyjazni ani znajomosci - to on zaczal ratowac przyjazn. Nie bylismy razem , ale usiedlismy na spokojnie i przedyskutowalismy co trzeba zmienic i skonczylo sie na tym ze po kilku miesiacach zmian jestesmy znowu razem. Nie wchodze juz w taki wielki optymizm w ten zwiazek, zobacze co czas przyniesie. Ale jest o niebo lepiej niz wczesniej. Troche ja sie zmienilam i widze ze on tez troche dojzal , ale z facetami to nigdy nie wiadomo boje sie ze to sie rozpadnie, chociaz z drugiej strony daje mi dowody tego ze sie zmienil , ze dojzal do pewnych decyzji ze przemyslal. Zobaczymy.
geisha111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości