![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie wiem co jest, że nikt nie chce mnie nawet poznać:(
I dlaczego od razu przekreślasz wszelkie imprezy? Jest wiele fajnych wydarzeń, imprez kulturalnych niekoniecznie związanych tylko z upijaniem się. Może jakiś koncert (w zależności jaką muzykę lubisz), festiwal filmowy, maraton kinowy itp. Może jakaś grupa dyskusyjna? Jeśli się chce to jest wiele miejsc w których można kogoś poznać. Wszystko zależy od nastawienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Większość młodych ludzi się upija niestety - tak jest w mojej grupie na uczelni i nie nadaję na tych samych falach co oni. Nie odpowiada mi takie życie. Ani to ciekawe ani zabawne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ble ble ble, Ty nie szukasz rozwiązania, tylko miejsca i okazji, gdzie możesz się nad sobą poużalać.
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
No proszę Cię nie mów,że wszyscy 24 latkowie upijają się w klubach...
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
No nie przesadzaj. Znowu uogólniania, wszędzie, wszyscy, zawsze. Świat taki nie jest. Nie ma wszędzie, zawsze i wszyscy. Nie oceniaj tak ludzi. Nie możesz na koncert iść z koleżanką? Czy w kinie wszyscy się upijają? Czy w teatrze są same pary? Czy idąc ulicą nie możesz zapytać się chłopaka który Ci się spodoba o godzinę, albo o drogę (banalne, ale może coś z tego dalej będzie). Jeśli interesujesz się gotowaniem to zapisz się na kurs, albo na jakieś forum kulinarne. A podróże? W jakich krajach do tej pory byłaś? (pisałaś że chcesz spotkać kogoś kto aktywnie a nie biernie interesuje się podróżami) Może zapisz się na jakąś wycieczkę? Może jakieś biuro podróży ma w ofercie np.rejs dla samotnych.?
Przestań narzekać i kręcić nosem. Chcesz się nad sobą użalać? Chcesz aby wszyscy na tym forum Ci współczuli i przytakiwali jaka to jesteś nieszczęśliwa? Czy chcesz znaleźć rozwiązanie problemu? Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2012-06-04 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przemawia przez Ciebie zawiść i gorycz. Nie dziwię się ludziom, że się od Ciebie odsuwają, naprawdę. I do tego ten emo teks: nie wiedzą co to nieodwzajemnione uczucie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Póki będziesz robić z siebie ofiarę, cierpiętnicę, która jako jedna na tej planecie wie co to nieszczęście, nieodwzajemniona miłość, nic z tego nie będzie. Póki będziesz uważała, że wszyscy dookoła tylko się upijają, dybią na to aby Cię wykorzystać i chcą rozmawiać o jednym, nic z tego nie będzie. Póki będziesz wszędzie widzieć wady, na wszystko kręcić nosem i nic nie robić aby było lepiej, nic z tego nie będzie. Problem nie leży w innych tylko w Tobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Im dłużej trwa cała dyskusja, tym większe mam podejrzenia, że to jakiś troll, bo rzadko na Wizażu nawet zdarza się ktoś tak przyklejony do swojej opinii.
Nie wiem, co autorka chciałaby tu usłyszeć, jakiego rodzaju rady, skoro jak dotąd nic jej nie odpowiada, a cały świat jest be, bo nie chce się z nią kolegować. Ludzie uciekają od takich osób jak Ty - miałam taką koleżankę na studiach, która przez całe 3 lata codziennie od pon do pt narzekała, że musi studiować tu, gdzie się dostała - wreszcie powiedziałam jej, że wcale nie musi, może się wypisać i wracać do siebie na wieś - bo naprawdę ciężko było to wytrzymać, dzień w dzień to samo.
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I gdzie poznawałaś tych 30 latków? I co oni wtedy mówili? Co do internetu to prawda,że niektórzy ludzie nie zawsze podają się za siebie...ale nie wszyscy tacy są...różni ludzie..jak wszędzie... Dziewczyny przyhamujcie już trochę z tymi komentarzami..troche nie przyjemnie czyta się ten wątek...powtarzałyście pewne rzeczy przez cały wątek...co da takie powtarzenie pewnych spraw przez cały czas Edytowane przez anuanusia Czas edycji: 2012-06-04 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic dziwnego, że nikt nie chce Ciebie poznać -żyjemy w końcu w XXI wieku a nie XV.
Jestem "dys" nie zwalnia mnie to jednak z poprawności językowej. Jeżeli zobaczysz błąd ortograficzny/gramatyczny/logiczny zwróć mi na niego uwagę. Będę bardzo wdzięczna. Edytowane przez vogelek Czas edycji: 2012-06-04 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
I ja mam nadzieję, że ktoś sobie robi żarty..
Ale, jeśli nie.. ja także uważam, że problem leży w Tobie. Ogromna niedojrzałość, egzaltacja i egoizm, połaczony z niską samooceną. Popatrz, jak posterowałaś rozmową w tym wątku.. nie napisałaś ani słowa o swoim kalectwie, ani słóweczka! A po tym, jak przyznałaś, że masz jedną wadę.. i to w takim szyku zdania, z którego wynika, że to jedyna, a nie pewna wada.. natychmiast wytknęłaś komentującej wizażance, jak to się niedojrzale wyśmiewa z niepełnosprawnych. Myślę, że w codziennym życiu też się tak zachowujesz. Zastawiasz w swojej głowie tego typu pułapki a potem uważasz, że otaczają Cię niedojrzali prostacy. A gó*no prawda, nie otaczają, choć Ty chyba bardzo chcesz, żeby tak było. Łatwiej Ci jest być szlachetnę ofiarą, skazaną na towarzystwo płytkich i nietolerancyjnych, niż usiąść i zastanowić się nad swoim nastawieniem.. między innymi do własnej niepełnosprawności. Uważam, że przywiązujesz do niej większą wagę, niż otoczenie.
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Dołączam się do pytania.
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszyscy są winni, tylko nie Ty.
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Jeśli uważasz, że to przez niepełnosprawność nie możesz sobie nikogo znaleźć, to trzeba było to na początku napisać - jeśli uważasz, że to jest istota problemu. Manipulacje wychodzą po czasie, a wtedy tylko zrażasz do siebie ludzi.
![]() |
#78 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nieciekawe... Słyszałaś nazwisko Ulysses S. Grant? Wojnę secesyjną wygrał, będąc cały czas na gazie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam dla Ciebie radę: siedź dalej i marudź, że tu nie pójdziesz bo piją, tam nie pójdziesz bo same pary, z tym nie pogadasz bo za młody a z tamtym bo coś tam (pewnie bo ze wsi i sobie nie poradzi na studiach czy coś). Siedź, i nie wychodź do ludzi. Ty nie chcesz nic zmienić, więc marudzić będziesz dalej, a dopóki marudzisz i się do tego wywyższasz, ludzie będą się lepiej bawić bez Ciebie.
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Autorko jesteś osobą niedosłyszącą, prawda?
Pamiętam ciebie jak pisałaś o tym samym z innego konta.
![]() |
![]() |
#81 |
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
śmierdzi mi tu agusiąmyszką, czy tylko ja mam takie wrażenie
![]()
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Agusia miała nieciekawego faceta, którego nie chciała opuścić bo nikt już jej nie zechce, a tamten w końcu codziennie nie obalał browarów w parku więc wiadomo, że trzeba brać bo inna sprzątnie sprzed nosa. Ta autorka jest sama.. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-06-04 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
|
Cytat:
Tak, tak - chodziło mi bardziej o to, że agusia i autorka to typ człowieka "mów do słupa, słup jak ![]() A tak wogóle to 24 a 30 lat to aż tak przeogromna różnica wieku? W ciągu tych 6 lat przechodzi się jakąś mistyczną przemianę z napalonego samca w uduchowionego intelektualistę? Dzięki Ci Boże, że jeszcze tylko 5 lat i w końcu będę mogła z Tżtem o całkach podyskutować, a nie ciągle o tych dupach i cyckach ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||
|
Cytat:
Ehh, czyli teoretycznie faceci zawsze mają po 24 lata, wam to zawsze w życiu lepiej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
BAN stały
|
Cytat:
Natomiast faceci idą po trójkącie - w górę gdzieś do wczesnych lat 30stych, a potem w dół - i tutaj wychodzi powiedzonko "im starszy tym głupszy". ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.