![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012
Cytat:
![]() Gdzieś czytałam, że w związkach na odległość ważne jest, żeby nie tylko opowiadać sobie jak minął dzień, ale też jak się czujemy w związku z zaistniałymi sytuacjami, jakie emocje w nas budzą (co pewnie sprawi trochę więcej trudności naszym TŻ-om ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Później to na pewno świetna pamiątka. Powodzenia dziewczyny ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
mart989, mój TŻ wyjechał przedwczoraj i też do Francji. Pisał jeszcze wieczorem sms'a, że wszystko ok, że tęskni, ale nie ma na razie neta
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy 4 lata temu Tż szedł do wojska zapytałam się czy będzie pisał do mnie listy, stwierdził, że on nie potrafi i nie będzie pisać. Jak tylko pojechał, zanim zdążyłam dorwać adres jednostki żeby do niego napsiać - nie było możliwości telefonów - dostałam od niego już 5 listów haha |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
U mnie listy chyba nie wchodzą w grę bo TŻ się stara i przyjeżdża do mnie z Wro i widzimy się co tydzień góra 2,5 było najdłużej. Ale patrząc na ostatni rok, było to bardzo męczące
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
U mnie nie było na razie mowy o listach, ale TŻ potrafi pisać z*je**scie długie sms'y, prawie jak listy hehe
![]() Wiecie co Dziewczyny..bardzo boję się tego, że okaże się, że TŻ wróci dopiero na święta Bożego Narodzenia, że te 4 miesiące rozłąki będą pełne teśknoty ale i niedopowiedzeń i niedomówień, w końcu, nie będziemy mogli porozmwiać twarzą w twarz. Ja jestem osobą często czepliwą, histeryczną, emocjolaną ale i trochę pesymistyczną, boję się siebie samej, że tego nie udźwignę i w pewnym momencie napiszę mu coś głupiego, nawet gdy w rzeczywistości nie będę tak myślała, a On straci cierpliwość.. Gdyby był na miejscu, mógłby do mnie przyjść, pogadać a tak... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
mart989, u Was jest o tyle pewniej, że z tego co doczytałam jesteście małżeństwem i że tak powiem..byle pierdoła nie zniszczy całego związku, macie dziecko, po prostu-mocny grunt na którym bazuje Wasza relacja, uczucie, związek. I owszem, będą się zdarzały sprzeczki, głupie niedomówienia, ale naszym facetom jest tam ciężko, nie możemy im 'dorzucać do pieca' swoją czepliwością
![]() ![]() PS, kiedy Twój TŻ wraca do Polski? Mój też wraca późno do domu, mają sporo przerw i też kończy pracę po 18, to chyba taki standard we Francji, wnioskuję z tego co mi opowiadał..
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2012-09-03 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzeniona
|
Ja patrzę z tej drugiej strony, tzn. w naszym związku to ja jestem tą osobą, która wyjeżdża, a TŻ tą, która zostaje. Nie wiem, może jestem dziwna, ale nie boję się, że pół roku rozłąki zniszczy nasz związek, bo jesteśmy w sobie tak strasznie zakochani, że wydaje mi się niemożliwe, aby rozdzieliła nas odległość. Zdradzić można zarówno na wyjeździe jak i na miejscu, więc... Mój TŻ rozumie doskonale, że nie zawsze będę mogła być na skype albo że nie będę z nim rozmawiać przez cały czas, bo będę mieć tam swoje zajęcia, obowiązki czy znajomych. Cieszy mnie to, że on ma takie podejście, bo najgorsze co można zrobić wydaje mi się to oczekiwać, że druga osoba będzie się z nami kontaktowała non stop i obrażać się, kiedy skończy rozmowę, bo idzie ze znajomymi na piwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też sie staram nie czepiać itd, ale czasami mam taki dzień że musze się wyżalić. I też wiem że jest im tam ciężko, tylko np mój myśli że jak siedze w domu to mam pełen luz. A to nie prawda. Bo to ja musze się zmagać tutaj sama ze wszystkimi problemami które zostały, on się kładzie i śpi , wstaje rano do roboty, w weekendy odsypia do południa, a ja nocki zarywam przy dziecku, wstaje 6 rano bo tak mi mały pobudke robi, cały dzień ganiam za tym urwisem. A naprawde, dawno nie spotkałam się z takim dziekiem które ma tyle energii. I jestem z tym sama. No ale nie ważne ![]() Mój wraca najp[rawdopodobniej na koniec paźniernika o ile Francja nie dołoży im roboty - a mogli by do świąt dołożyć bo fajnie tam płacą - wtedy też przyjechałby w październiku na tydzień. Natomiast jak skończy się Francja to później musimy czekać aż firma znowu gdzieś go wyśle - po całej Europie firma pracuje. A co do tej o której kończą to właśnie nie jest standard. Francja ma 35 h etatu tygodniowo - czyli mniej niż w Polsce. Ale obcokrajowcy robią nadgodziny bo są dobrze płatne. Poza tym to co mój R. zarabia to dla Francuzów najniższa krajowa, a dla nas to jest super kasa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
ja miałam około 3 miesięczną rozłąkę. Pamiętam że na początku było ciężko a później jakoś przywykłam do sytuacji spotykałam się ze znajomymi a wieczorkiem zawsze skype
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Raz zdarzył nam się cały dzień na skype, razem gotowaliśmy, oglądaliśmy film, nawet jak przyszła do mnie sąsiadka to rozmawialiśmy we trójkę, jednym słowem spędziliśmy tak chyba 15 godzin. To była jednorazowa sytuacja, ale dała mi bardzo dużo energii na następne tygodnie. W dzisiejszych czasach wydaje mi się, że nie mamy prawa narzekać na związki na odległość, bo jest tyle sposobów kontaktu, że głowa boli. Gdy np. jem jakieś egzotyczne ciasto na deser, mogę zrobić zdjęcie i przesłać mężowi, gdy kupię nowe buty, robię to samo. On ostatnio wysłał mi zdjęcie dwóch krawatów z pytaniem "który?". To drobiazgi, ale rozjaśniają mi cały dzień ![]() Moja babcia i dziadek w czasie rozłąki kontaktowali się na zasadzie jeden list przez pół roku, a i tak nie wiadomo było czy w ogóle dojdzie do adresata. Myślę, że my jesteśmy szczęściarami ![]() Edytowane przez a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 Czas edycji: 2012-09-03 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz Kochana przynajmniej o tyle dobrze, że wiesz kiedy Twój Luby wróci, ja cały czas tęsknię i nie wiem nic..
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2012-09-03 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzeniona
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;36292699]Myślę, że my jesteśmy szczęściarami
![]() Też tak sądzę. Jak mój tata był w wojsku, to mógł do mojej mamy przesyłać jedynie listy, pierwszą przepustkę miał po 9 miesiącach, a potem chyba jeszcze jedną i po 2 latach wyjście. A jednak pary przetrwały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
invisible_01 i masahiko - głos rozsądku
![]() lepiej się robi i silniej od samego już czytania takich postów ![]() U mnie to dopiero pierwsze kilka dni rozłąki i jakoś tak mam wrażenie, że lepiej się zrobi jak minie już np pierwszy tydzień, to będzie taki pierwszy większy zauważalny upływ czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, jak się Was czyta Dziewczyny to od razu dostaję powera, że przecież to mój facet, czekam na Niego i będę czekać-to jest piękne
![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Jak wam dzisiaj dzień minął?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
U mnie źle..tzn u nas jest źle, chyba związek nie przetrwa..
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Dlatego, że wysłał tylko jednego smsa? A co z tysiącem innych, prawdopodobnych i prozaicznych, powodów? Mógł być zmęczony po pracy, mieć gorszy dzień, albo zwykłą ludzką potrzebę pobycia samemu i ograniczenia na moment kontaktów ze światem
![]() Dziewczyny, każdej z nas zdarzało się przecież psuć sobie nastrój na jakiś czas lub panikować podczas gdy ukochany pozostawał zupełnie nieświadomy tego, że jego nic nie znaczące zachowanie burzy nasz spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cantara, tylko jak znaleźć ten dystans, kiedy zależy, kiedy jest się taką marudą jak ja? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny,
confused women nie martw się kochana ![]() Mój mąż wpadł wczoraj dosłownie na 3 min na skype żeby zobaczyć się z synem i zapytać się jak robi się gulasz. I tyle... Cóż, wczoraj tak, jutro pewnie będzie lepiej. I u Ciebie będzie to samo. Facet sie martwi po prostu i troszkę mu pewnie też odbija już. Ty jesteś tu, a on tam. Podam Ci przykład. Odbiega sporo od sytuacji ale pokazuje jacy faceci są. Jak jesteśmy razem raczej nie wychodziłam bez niego na imprezy. Nie było okazji. Na im prezy wybieraliśmy się razem bo było to imprezy naszej wspólnej paczki. A kiedy wybrałam się na swój wieczór panieński siedział cały wieczór zbity, a później obrażony że nie powiedziałam gdzie mnie dziewczyny zabrały - że niby się martwił - pierwszy raz jak jesteśmy 5 lat razem takie coś okazał, nigdy ani jakoś zazdrosny nie był ani nic. Byłam w totalnym szoku. A teraz kiedy wyjechal, ja pojechałam na wieś i wybrałam sie na ognisko. Na drugi dzień musiał wiedzieć, kto tam był, ile siedziałam itd. Co naprawdę nie jest zachowaniem mojego męża. Nigdy mnie nie ograniczał, wręcz nieraz mnie wyganiał kiedy miałam zły humor z domku żeby gdzies wyjść - tylko podkreślał byle z dzieckiem hehe ![]() Dlatego musimy ich też zrozumieć troszke ![]() Edytowane przez mart989 Czas edycji: 2012-09-04 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podałaś przykład swojego męża, i od razu przyszła mi na myśl przyczyna takich dziwnych zachować otóż..niepewność. Ja wariuję, bo nie wiem na czym stoję, Twój mąż dziwnie się zachowywał, bo też w jakimś sensie zachwiał mu się grunt, tj. nie mógł jak dotychczas być po prostu blisko, i nawet idzie tu o kwestię zaufania, ale tylko tęsknota+niepewność daje taką dziwną mieszankę, która skutkuje głupimi zachowaniami ![]() Znowu poprawił mi się humor, teraz czekam tylko na sms'a od TŻ, choć...nie wiem czy nadal powinnam go tak nazywać... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
confused women, nie przesadzasz troszeczkę?
![]() I serio, dziewczyny, znajdźcie sobie zajęcie. Dlaczego czekasz na sms od niego? swoich zajęć nie masz? umów się z koleżanką, poczytaj książkę, wyjdź na zakupy a nie siedzisz i czekasz, i się sama nakręcasz że to już nie Twój chłop ![]() Ja dzisiaj obskoczyłam sklepy i oczywiście troszkę obkupiłam się w Rossmannie ![]() Teraz biorę się za zmywanie naczyń, potem ugotuję sobie obiad, strzelę kubek drożdży ( bleee! ![]() A Wy co macie w planach? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
confused
![]() ![]() Ja właśnie się biorę za porządki w szafie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Ja też wróciłam z zakupów, tyle że ciuchowych - dwie sukienki i dwa komplety bielizny
![]() ![]() ![]() Z tymi zajęciami to sama prawda. Nasi TŻ chętniej rozmawiają z uśmiechniętymi, zadowolonymi z dnia ukochanymi kobietami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pokażesz sukienki? ![]() Ja się zaopatrzyłam w tonik, maseczki do buzi oczyszczające mając nadzieję że mnie wysyp pryszczy po drożdżach ominie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pia Gizela, staram się znaleźć zajęcie, wczoraj wróciłam do biegania, dziś lub jutro zaczynam przygotowywania do sesji poprawkowej, postaram się nie mieć już do TŻ żadnych (nieuzasadnionych)pretens ji..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.