Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-08, 20:24   #961
Louboutinka
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

kma... alez ty masz swietny usmiech... tylko pozazdroscic .. zawsze chcialam miec łądny szeroki usmiech a niedosc ze mam krzywe zęby :-( to jeszcze jakos beznadziejnie sie usmiecham ..buuu nie lubie swoich zdjec z usmiechem gdzie widac zeby bo wygladam durnowato... musze cos zrobic by je jakos naprostowac choc wiele lat temu ortodontka powiedziala ze tej wady nie da sie skorygowac na stale ale czasy sie zmieniaja i moze już sie da... a twoje zdjecie mnie zainspirowało..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 20:48   #962
kma1982
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Dziewczyny: http://demotywatory.pl/2366856/Babcia
Stary 2010-12-08, 20:52   #963
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
a wiesz, że też o to zapytałam gina czy nie za malutki, ale on się bardzo zdziwił skąd takie pytanie bo w jego siatkach centylowych we wszystkich pomiarach wychodzi dokladnie pośrodku i powiedział, że jest "książkowy" hehe
a ja się pytałam, bo mi to już tak czasem ciężko, jakbym tam miała co najmniej 3 kg skrzata i męzowi przed wizytą mówiłam, że mały na pewno z 2 kg już waży
Ja myślę, że ma jeszcze ze 3 tyg. żeby dobić do 2500g .
A poważnie, mnie to dziwi, bo u mnie rzekomo dziewczynka, dlatego robię się coraz bardziej podejrzliwa. Najwyżej duże dziewczę będzie. A z drugiej strony - im mniejsze dziecko, tym mniejsze problemy przy SN (jeśli taki planujesz).
Myślicie, że możliwym jest urodzić 5 kg chłopca sn?

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
mi też mówią, że to normalne, ale tutaj na forum nikt się nie skarżył, więc myślała, że jestem sama...a jednak nie

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

u mnie młody w 29 tc ponad 1600 g

Mnie boli w pachwinach cały czas, a jak wstaję to mnie w dole brzucha tak ciągnie i w sum ie ból o pochwę zahacza, ale nie wiem, czy o takim samym bólu mówimy. U mnie taki od dawna jest.

A z GBS mam jutro dzwonić, o której po receptę przyjechać.

Louboutinka a ja mam duży nos i wielkie kompleksy z nim związane. A koleżanka mi zawsze powtarza, że gdybym jej ja, czy ktokolwiek inny nie zwrócił uwagi na swoje "mankamenty urody" to by w życiu nie zauważyła.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Właśnie dziś widziałam tego demota, masakra jak dla mnie.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 20:54   #964
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
J
moja teściowa urodziła syna 4800g, więc pewnie możliwe ale myślę, że zależy od budowy kobiety...
Stary 2010-12-08, 20:54   #965
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
A poważnie, mnie to dziwi, bo u mnie rzekomo dziewczynka, dlatego robię się coraz bardziej podejrzliwa. Najwyżej duże dziewczę będzie. A z drugiej strony - im mniejsze dziecko, tym mniejsze problemy przy SN (jeśli taki planujesz).
Nie wiem czy 5 kg, ale wiem, że na pewno możliwe jest urodzić naturalnie chłopca 4,5 kg. Tyle ważył mój tata. A babcia drobina kobieta 1,50 m
Stary 2010-12-08, 20:59   #966
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Czyli moja przyjaciółka nie oszukiwała mówiąc, że jej teściowa urodziła jej męża i jego brata sn, dwa 5-kilogramowe klocki. A teraz ten jak mąż 190 cm, ale za to chudy... przeraźliwie.
Zastanawiałam się, czy jak będzie duża waga to mnie na cc skierują. Zestresowałam się tym paciorkowcem.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 21:02   #967
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Czyli moja przyjaciółka nie oszukiwała mówiąc, że jej teściowa urodziła jej męża i jego brata sn, dwa 5-kilogramowe klocki. A teraz ten jak mąż 190 cm, ale za to chudy... przeraźliwie.
Zastanawiałam się, czy jak będzie duża waga to mnie na cc skierują. Zestresowałam się tym paciorkowcem.

Nam na SR położna ostatnio mówiła, że jeśli na usg wychodzi w granicach 4,5 kg to lekarze zazwyczaj kierują na cc
Stary 2010-12-08, 21:30   #968
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:

Louboutinka a ja mam duży nos i wielkie kompleksy z nim związane. A koleżanka mi zawsze powtarza, że gdybym jej ja, czy ktokolwiek inny nie zwrócił uwagi na swoje "mankamenty urody" to by w życiu nie zauważyła.

ja od dziecinstwa mam mase kompleksow bo zawsze bylam perfekcjonistką od wygladu po nauke itp.. i z tym zyje sie trudno jak czlowiek sobie cos wmawia.. ja nawmawialam sobie mase kompleksow a na starosc widze ze nie bylo chyba tak zle skoro zawsze mialam duzo adoratorow i rozne propozycje nawet na casting modelek..ale to nie dla mnie bo ja uwazam ze mam wielki kulkowaty nos, tylek, uda, cellulit kalafior, grube kostki, masywne umiesnienei nog, krzywe nogi, ostry podbródek, male kaprawe oczka i wiele innych wad.. wiec z opisu jak siebie widze wychodzi niezla paskuda a z perspektywy nie jest tak zle i troche moze i jest do zmian ale nie wszystko sie da.. ale ja sie cos da i polepsza to samopoczucie to czemu nie..
jak bylam mlodsza to bardziej przejmowalam sie wygladem a teraz to bardziej mi to wisi conajwyzej kilka spraw jest takich ze chce zmienic i zmienie..miedzy innymi ząbki wyprostowac chce.. tylko musze wkoncu sie ruszyc do lekarza i nie tylko mowic a brac sie do rzeczy..do zmian..
ale narazie to kase wydaje na malego wiec pozniej dopiero nad sobą sie zastanowię..

---------------
mojego kolegi zona wlasnie ze wzgledu na zly wynik GBS miala CC
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 21:44   #969
make_up_istka
BAN stały

Podobno jeśli na USG wychodzi że dziecko waży powyżej 4kg, to wolą robić CC. Zwłaszcza u pierworódek, bo u tych co rodziły to rożnie. Daleka ciocia urodziła swoje piąte (!) dziecko ważące ponad 5,5kg SN ale to było jakieś 50 lat temu.

Rozmawiałam właśnie z położną o tym, że od wczoraj tak strasznie mnie brzuch ciągnie i mówię, że tak nisko jest, od jakiegoś czasu już nic nie mogę nosić poza sukienkami. No i powiedziała że powinnam się wybrać na KTG żeby sprawdzić czy to aby na pewno nie skurcze (może jutro pojadę do szpitala jak nie przejdzie) i że skoro brzuszek tak nisko już, a ja zaczęłam odczuwać tego typu objawy (na dodatek zgaga przeszła zupełnie, już drugi dzień żebra aż tak nie bolą jak bolały) to bardzo prawdopodobne że za 3-4 tyg urodzę - że maluszek pewnie pojawi się na świecie w 38 tyg.! Uciekam!
Biedny TŻ tak się zdenerwował tą wiadomością, że nie było mowy o filmie który mieliśmy dziś oglądać, tylko musiałam spakować do końca moją torbę, on zrobił sobie listę co jutro (!) dokupić i biedny aż pognał blady zapalić wygląda jakby był chory...

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-08 o 21:51
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 06:07   #970
Madzia:))
Raczkowanie

GG do Madzia:))

no i teraz ja bvede pierwsza

ja juz od 6 na nogach, bo TZ wstaje a z nim synek do przedszkola teraz jezdzi, wiec mamy ciezki start poranny, bo nakarmic i ubrac 3 latka tak rano to jakis koszmar, ale jutro juz pt
teraz za to do 15 pozostaje mi laptop w łózku i tv
tez przyłaczam sie do nisko brzuszkowych, ale mnie koszmar to ubrac spodnie i usiasc tylko ze ja to 31 tydzien, i na siłke musimy do 36 dociagnac

moja kuzynka 4 lata temu urodziła 4,8kg SN drugie dziecko.

miałam jeszcze kiedys napisac o USG,
dziewczyny, nie sugerujcie sie tak bardzo wynikami z pomiarów, u mnie 26 czerwca z Matim było 2235 (+/- 325g), a juz 29 urodził sie z 3030... wiecie jaka miałam panike jak mi wody poszły a on taki malutki...

kma piekne zdjecie

Edytowane przez Madzia:))
Czas edycji: 2010-12-09 o 06:12
Madzia:)) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 07:29   #971
Patrilla
Zakorzenienie

Madzia ma rację pomiary są tylko orientacyjne + nie każdy lekarz potrafi właściwie ocenić
Co do terminu ja wg wszelkich obliczeń 3 ginów miałam urodzić w sierpniu, a urodziłam 3 września - także dzieci potrafią zrobić niespodziankę ... porostu nie myśleć ...
idę w końcu pobuszować na all zostało mi troche do kupienia i nie mogę się zmobilizować ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 07:41   #972
vilya
Zadomowienie

nam na SR lekarka mówiła, że była u nich kobieta co urodziła SN dziecko ważące 5,7 kg. Podobno bezproblemowo z tym że było to już jej któreś tam dziecko.

Co do USG to się zgadzam, mojej bratowej mówili, że będzie strasznie duże dziecko, lekarz dopiero jak przez brzuch dotknął główki dziecka to stwierdził, że nie takie duże i się sprawdziło a usg kłamało. Ja miałam robione usg 30 listopada i tam wyszła mi waga dziecka 1600-1900 gramów, a wczoraj robiłam usg u innego lekarza i 2250 grama. USG kłamie, w jakimś programie było, że nie da się ocenić dokładnie wagi dziecka bo to jest jakby ważyć rzeczy będące w w wodzie a to zniekształca.
Zakupiliśy już kosmetyki dla małej - oczywiście miał być oilatum, ale jak poczytałam różne opinie to kupiliśmy kosmetyki z rossmanna babydream. W sumie wszystkie z niemieckim certyfikatem ekologiczności - nie zawierają parabenów i innych niebezpiecznych chemikaliów a cena jest równie dobra co ich skład. Kupilismy, mydełko, płyn do kąpieli z olejkiem,krem na odparzenia, krem na zimnio i wiatr i chusteczki nawilżane. Musimy jeszcze oliwkę dokupić ale akurat nie było.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 07:56   #973
muron
Zakorzenienie

czy dziś była jakaś pełnia??? Nie mogłam spać, TŻ też nie mógł spać. To nie zabobony tylko w czasie pełni minimalnie zmienia się grawitacja, czy coś koło tego.
Byłam tak poddenerwowana, że nic się zrobić nie dało. Serce waliło. AAAAAAa a jak się poród zbliża? Za 2 godz do gina na szczęście!

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 08:00   #974
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

uzależniłam się od kaszy manny na śniadanie

muszę się nastawić psychicznie na płatki owsiane bo tak samą manną to niedługo będę...

ja się boję żeby mały nie był za wielki...no i - żeby obrócił się dupcią w górę bo coś mam wrażenie że teraz jest poprzecznie także ach!!!

muszę namówić TŻ na USG3/4D ciekawa jestem jaką buźkę ma mój mały...czyj nosek

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

w ogóle w końcu się wyspałam od 23.30 - 8.30 ach!!!!!!!! i tylko miałam jedną przerwę w śnie półgodzinną - gdzie ostatnio usypiałam o 23 ... wstawałam o 2.30 i tak do 5 nie spałam a potem o 7 pobudka
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 08:04   #975
muron
Zakorzenienie

Cytat:
a mocno?? bo mnie czasem tak, że przy chodzeniu płakac mi się chce....
normalne, jak już pisałam To mięśnie i więzadła macicy oraz zmiana rozstawienia kości do porodu

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
mi też mówią, że to normalne, ale tutaj na forum nikt się nie skarżył, więc myślała, że jestem sama...a jednak nie

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

u mnie młody w 29 tc ponad 1600 g
oj skarżyłyśmy się skarżyły, ale Ciebie nie było

Stary 2010-12-09, 08:05   #976
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dzień dobry z rana, średnio wyspana noc za mną, ale da się przeżyć
muron chyba nie było dzisiaj pełni
kma już kiedyś pisałam o takich objawach

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...placic,1568902
paranoja, szczególnie komentarze, czego to ludzie nie wymyślą.....
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 08:07   #977
muron
Zakorzenienie

kurcze boję się dziś iść doo gina buuuuuuuu

Stary 2010-12-09, 08:13   #978
Katarina89
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie... U nas w październiku rodziła moja ciotka, mały ważył 4,6kg, a ciotka opowiadała, że babka, która z nią na sali wcześniej leżała, dzień przed nią urodziła chłopca co ważył 5,6kg, podobno położna jak zobaczyła główkę to nie wiedziała za co złapać :P
Stary 2010-12-09, 08:17   #979
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
kurcze boję się dziś iść doo gina buuuuuuuu
a dlaczego?

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Katarina89 Pokaż wiadomość
Pewnie... U nas w październiku rodziła moja ciotka, mały ważył 4,6kg, a ciotka opowiadała, że babka, która z nią na sali wcześniej leżała, dzień przed nią urodziła chłopca co ważył 5,6kg, podobno położna jak zobaczyła główkę to nie wiedziała za co złapać :P
takie porody sn to u wieloródek są możliwe, a tak jak pisała któraś, raczej u pierworódki robią CC przy takiej wadzie dziecka
Stary 2010-12-09, 08:18   #980
muron
Zakorzenienie

bo jestem w 37 tc i już może mi wszystko powiedzieć))
Dziewczyny dziś rano miałam taki pojedynczy "upław" b rzadki i teraz mam schizę czynie wody. ... Schizję od kilku dni z wodami. Tak jak jest to zalecane położyłam się i nic nie wycieka, wręcz przeciwnie. Sucho. Teraz to końcówka, ale przez caął ciążę tak mi się zdarzało rano i o wodach nie pomyślałam. No nic gin zaraz zbada to będzie wiedzieć.

Stary 2010-12-09, 08:19   #981
agape
Zadomowienie

witam co na dobry poczatek dnia:

http://www.youtube.com/watch?v=Y4pA3...ayer_embedded#!

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 08:22   #982
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Dziewczyny dziś rano miałam taki pojedynczy "upław" b rzadki i teraz mam schizę czynie wody. ... Schizję od kilku dni z wodami. Tak jak jest to zalecane położyłam się i nic nie wycieka, wręcz przeciwnie. Sucho. Teraz to końcówka, ale przez caął ciążę tak mi się zdarzało rano i o wodach nie pomyślałam. No nic gin zaraz zbada to będzie wiedzieć.
no to trzymamy kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
pamiętam ten program i słynnego BENKA: Benek!!!!!! myj znaki!!!!!!!!!!
Stary 2010-12-09, 08:27   #983
vilya
Zadomowienie

Cytat:

na SR babka mówiła, że nie da się nie zobaczyć ze to wody, bo to jakby ci szklanka wody odeszła a z tego co opisujesz to takiej ilości nie było.

Hihi pamiętam tą panią Naturalny z Ballady o lekkim zabarwieniu erotycznym. http://www.youtube.com/watch?v=g5IYXAsNAqQ

"dziewczyny z naszej firmy są różnymi osobami" hihi

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-12-09 o 08:29
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 08:27   #984
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

cześć Dziewczyny,

Mam pytanko do babeczek z Wrocławia. Potrzebuję namiar na dobrego ginekologa z DOBRYM sprzętem usg. Może być 3D. Mój lekarz jest OK, ale ma stary sprzęt i nie jest w stanie powiedzieć wagi dziecka (wymiary podał). A ja bym chciała wiedzieć, ile waży teraz mój synek. Będę wdzięczna za odpowiedź.
We Wrocku znowu sypie.....

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 08:31   #985
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
na SR babka mówiła, że nie da się nie zobaczyć ze to wody, bo to jakby ci szklanka wody odeszła a z tego co opisujesz to takiej ilości nie było.

Hihi pamiętam tą panią Naturalny z Ballady o lekkim zabarwieniu erotycznym. http://www.youtube.com/watch?v=g5IYXAsNAqQ

"dziewczyny z naszej firmy są różnymi osobami" hihi
dzięki No bałam się bo obudziłam się i mokro, a śnił mi się koniec świata, zmniejszona grawitacja i że moja prababcia byłą siostrą Gandalfa;-) Wszystko w jednym "filmie".

Czyli jakiś upław. Bo nie może się wysączyć pół kieliszka oi koniec;-) Może chrzanię, ale ja już jestem na finishu ciąży, sił fiz. i psychicznych

Stary 2010-12-09, 08:42   #986
e_rosa
Raczkowanie

karinaaa ja swojemu robie kanapiki wieczorem jak robimy kolacje i wkładam do lodówki i wszyscy są zadowoleni.

co do bólów w pachwinach w zeszłym tygodniu mnie męczyły póki co przeszły i dziwne bo zauważyłam że znikły po kąpieli w wannie i goleniu cały czas się pod prysznicem kąpałam a ostatnio wlazłam do wanny troszkę się pomoczyłam wygoilłam (może to włosy bolały )i przeszło, być może to tylko zbieg okoliczność ale mineło (hehe gorzej było z wyjściem z wanny, na 5razy się zabierałam)

muron ja też zaczynam schizować, ale staram się o tym nie myśleć i zająć głowę czymś innym, dlatego też nie zaglądam na wizaż tak często bo schizuje jeszcze bardziej.

tak czy tak ja jestem zmęczona oststnio już cały czas, obawiam się że tak będzie do końca, niby mi się nudzi ale nie mam siły na nic i wszytko mnie złości. Jedyno co to jeszcze mam siły siedzieć i allegro przeglądać (niewiem czy się nie uzależniłam już troche)

Trzymajcie się cieplutko w ten zimowy dzień.
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 08:45   #987
kaskup
Rozeznanie

witam z rańca..
ja sie dzis nie wyspałam..
mnie budzi kazdy szmer normalnie juz nie mówiąc o budziku mojego meza jak do pracy wychodzi.. ale dzis nawet mi sie zdrzemnelo jak poszedl tylko musiał mnie obudzic bo zapomniał swojego nipu a kontrakt pojechał podpisac.. i koniec spania

pogoda u nas do du.y.. ciemno jak wieczorem do tego leje..

któraś pytała o rozczarowanie co do płci..
bardziej powiedziałabym ze doznalismy szoku..
ale ja jakos tak podswiadomie chyba czułam ze bedzie dziewczynka.. za bardzo mi sie sukieneczki podobały takie malusie.. za to moja Amelka najszcześliwsza na świecie ze bedzie miała siostrzyczke..

będzie LIWIA

Cytat:
dzięki No bałam się bo obudziłam się i mokro, a śnił mi się koniec świata, zmniejszona grawitacja i że moja prababcia byłą siostrą Gandalfa;-) Wszystko w jednym "filmie".

Czyli jakiś upław. Bo nie może się wysączyć pół kieliszka oi koniec;-) Może chrzanię, ale ja już jestem na finishu ciąży, sił fiz. i psychicznych
nie stresuj sie tak
raczej kieliszek nie odchodzi i spokój.. mi jak wody odeszły to wiadro tego bylo..
jejciu 37tc.. tez tak chce.. u mnie jeszcze równo 4 tygodnie do 37tc
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 08:45   #988
s_a_j
Rozeznanie

hellooooo
ja dopiero wstałam, cala noc przespana, jestem przeszczęśliwa bo dawno nie zaznałam takiego relaksu w łózku jakkolwiek to brzmi

tak jakbym się trochę lepiej czuła, wcinam bagietkę z masełkiem czosnkowym i zaraz leki i na pewno już wszystko będzie dobrze

muron TY następna w kolejce, jestem sama ciekawa Twojej wizyty więc opisz wszystko jak wrócisz; wody to to na pewno nie były
Stary 2010-12-09, 08:47   #989
make_up_istka
BAN stały

Ja znowu od rana cierpię z powodu tego ciągnięcia, a przecież wcale tyle nie siedzę. Znowu wyjdzie na to że będę zmuszona leżeć plackiem cały dzień... Teraz to już zaczynam marzyć, żeby te 3-4 tygodnie szybko minęły, bo się wykończę. Co ciekawe, jakoś mnie nie ruszyło to stwierdzenie położnej ze już mi brzuch opada i totalnie się przestałam stresować. Już mi wszystko jedno, byle już mieć małą przy sobie
Mam tylko nadzieję, ze wytrzyma do stycznia, bo nie mamy ani wózka (ale to jeszcze da się przeżyć) ani tym bardziej fotelika... Poza tym chciałam (właściwie to muszę bo potem nie będzie jak) przed świętami zaliczyć jeszcze wszystkie koła z zimowej sesji...
W kazdym razie z Sylwestra chyba zupełnie rezygnujemy i będzie Sylwester z TVP lub TVN

A co do wagi i liczenia jej na USG to zgadzam się że najczęściej nijak ma się do rzeczywistości... U żadnej znajomej się do końca nie sprawdziło. Kuzynek miał być maleńki i krótki, troszkę ponad 2,5kg a wyszło 3,5kg, 52cm

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-09 o 08:51
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 08:48   #990
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
któraś pytała o rozczarowanie co do płci..
bardziej powiedziałabym ze doznalismy szoku..
ale ja jakos tak podswiadomie chyba czułam ze bedzie dziewczynka.. za bardzo mi sie sukieneczki podobały takie malusie.. za to moja Amelka najszcześliwsza na świecie ze bedzie miała siostrzyczke..

będzie LIWIA

Bardzo, bardzo mi się Liwia podoba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości