|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
Cytat:
jeszcze jakieś przeziębienie mnie łapie i znów kaszlę oskrzelowo... jak zawsze. nałykałam się wit. c i mam nadzieję, że przejdzie. Czosnek jeszcze muszę sobie zaaplikować. Całe szczęście, że choć słońce świeci. To koło południa zapakuję psinę w szelki i pójdziemy na spacer
![]() |
#962 | |
Wtajemniczenie
|
chyba pójdę dziś do empika jakąś prasę fachową sobie zakupić
![]() a poza tym jak mi się nic nie chce ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() Jak Cię łapie to chyba powinnaś w łóżeczku poleżeć, za dwa dni ma być podobno cieplutko. A mężem się nie przejmuj - mój też się nie za bardzo wczuwa - na razie dzidzi nie ma to i problemu nie ma ![]() ![]()
![]() |
#963 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja miałam straszną noc.taka mega zgaga mnie dopadła.coś okropnego.myślałam że się ![]() ale te suwaczki są głupie.jestem już w 5 miesiącu a bociek jeszcze nie doleciał do piątego Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-17 o 08:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Wtajemniczenie
|
Z drugiej strony cenię sobie tę równowagę, bo jakby mąż był takim panikarzem jak ja to chyba by mi to nie pomogło. Wolę jak będzie się wykazywać jak bejbik pojawi się na świecie
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33597475]mi sie nie sprawdziło heloł Mamuśka ![]() ja miałam straszną noc.taka mega zgaga mnie dopadła.coś okropnego.myślałam że się ![]() ale te suwaczki są głupie.jestem już w 5 miesiącu a bociek jeszcze nie doleciał do piątego[/QUOTE] potwierdzam, temu ja nie wklejałam ![]()
#965 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Musiałam usmazyć dziecku naleśniczki z dżemem bo na śniadanko chciał,później podsłuchać detektorem maleńkiej,bo wczoraj uciekała coś a później stwierdziłam,że moje mieszkanie wymaga porządków i musiałam posprzątać i umyć w końcu podłogi ![]() ![]() U Nas dzisiaj piękna pogoda ![]() ![]() Od razu człowiek ma chęci do wszystkiego ![]() Co do kalendarza chińskiego to mi się wstępnie sprawdziło ![]() ![]() Witam Cię Pola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety mój chłop rzuca tylko pytanie (to wcześniej, bo teraz się nie odzywa od niedzieli) "jak się czujesz". gdy odpowiadam jak (niestety rzadko czuję się idealnie, bo zazwyczaj coś tam mi dolega, choć już chyba się przyzwyczaiłam) to słyszę tylko "to niedobrze" i tyle. wkurza mnie ten brak reakcji (bo to już takie standardowe pytanie, jak to niektórzy rodzice podobno zadają, moi akurat inni są, "jak w szkole" "dobrze" "aha, to dobrze") i brak pomocy. Bo choć by mi ten masaż zrobił, a tak od kilku dni nie mogę się doprosić.... od przyszłego tygodnia, jak tylko mi gin pozwoli, będe chodzić raz na tydzień na basen + 3 razy w tygodniu na zajęcia dla kobiet w ciaży. Może to mi poprawi stan ducha, samopoczucie i pozwoli zaakceptować zmieniające sie ciało, bo póki co dalej nie mogę patrzeć na siebie...
![]() |
#967 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie smuć się brakiem kopniaków pewnie niedługo dostaniesz. Może dzidziuś jakoś ułożony, że ci placy kopy aplikuje i nie czujesz ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33597475] ale te suwaczki są głupie.jestem już w 5 miesiącu a bociek jeszcze nie doleciał do piątego[/QUOTE] Tak naprawdę to mamy skończone 4 pełne i pół miesiąca piątego, więc ten bociek to jak pijany. W sumie nie wiem gdzie on powinien być, leci jak mu się podoba ![]() A piąty miesiąc to chyba 5 tygodni, nie? ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- To u mnie na suwaczku dobrze widać, 4 i pół miesiąca. Tylko on taki bardziej dziewczęcy niż chłopięcy ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Helooouł!!!!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no a po za tym to mam ogórkowa obsesję ostatnio i od dwóch dni wcinam zielone ogórasy z solą ... bosze kocham mogła bym ich tonę dziennie jeść ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Aaaaa tak w ogóle to cześć wszystkim ![]() Byłam wczoraj u gin, oglądałyśmy na USG maluszka, wszystko ok, było pięknie widać komory serca, żołądek, pęcherz, nerki- cudo normalnie ![]() I na 99% okazuje się że będziemy mieli córeczkę ![]() ![]() Ale cieszę się strasznie, normalnie rozanielona jestem, jeszcze jak czuję kopniaczki to śmieję się jak głupek do siebie ![]() Edytowane przez karolluki Czas edycji: 2012-04-17 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
Helloł!!
Wpisuje się do tych co dzidki przy pępku mają, dzisiaj zostałam skopana już powyżej pępka aż mi skóra falowała od tych wygłupów, a jak wstałam z łóżka to już się odzywa pod pępkiem, ale coś mi się widzi że długie to moje dziecie, bo jednocześnie potrafi się dobijać w 2różnych miejscach i to w sporej odległości ![]() W piątek połówkowe to już będzie 22 tydź. ![]() Co do laktatora to ja miałam na początku taki sam jak wyżej zalinkowany, potem musiałam się przerzucić się na inny, bo w tym uszczelki puściły i już nie było siły ssącej. Cycki.. o zgrozo... przed ciążą nosiłam 60Hteraz podskoczyły i mieszczą się tylko w jednym staniku i wiem że będzie bardzo cięzko coś dopasować.
#974 | |
Wtajemniczenie
|
hihihi no to co no to piknie jest
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hahaha a po 30 tyg będziemy tu wszystkie płakać że już mamy dość tych kopniaków ![]() Nigdy nie zapomne jak mnie moje dziewczyny dusiły zmówiły się czy co ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lukrecja jak cię czytam to się sama do siebie śmieję, ąz się na mnie w pracy dziwnie paczą ![]() Iwonka a ten etaxil to można w ciąży stosować? Wczoraj widziałam reklamę w tv. Madzia na pewno jesteś piękna i nie dołuj się ![]() I wogóle, wogóle to dzięki za pocieszenie - kochane jesteście ![]()
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Widzę, że dzieciaki kopią na całego
![]() ![]() Ktoś tu pisał (chyba maggie123?), że ma obwód bioder 86 cm i wszystkie spodnie ciążowe spadają. Ja mam obwód 87 cm i kupiłam sobie takie spodnie - http://www.asos.com//ASOS-Maternity/...px?iid=1459607 w rozmiarze 8, czyli 36 i też są troszkę za szerokie, ale mają taką fajną regulację w biodrach gumką, że można je naprawdę mocno ścisnąć i wtedy leżą perfekcyjnie. ![]() Kupiłam sobie też takie koszulki - http://www.asos.com//Asos-Maternity/...spx?iid=495318 A na intensywne pocenie się, polecam dezodorant w kulce Iwostinu - od kiedy go używam, zapomniałam co to śmierdzący (stresowy) pot! ![]() Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-04-17 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
elena_1oo o no proszę a myślałam że tylko ja mam na 13
![]() karolluki gratuluję udanej wizyty ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny powiedzcie mi czy z badania prenatalnego dostałyście zdjęcie dzidzi?
#979 | |
Zakorzenienie
|
Co do kopniaków, to wczoraj bawiłam się z maluszkiem, położyłam rękę z lewej strony brzucha, czuje, że coś się w brzuchu kotłuje i za chwile dostaje kopniaczka
![]() ![]() ![]() Teraz właśnie się obudziło i radośnie okupuje lewą stronę brzucha - kochane maleństwo ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() O wróciła nasza ulubiona reklama ![]() gda bardzo fajne te spodenki. Ja wczoraj kupiłam w końcu spodnie ciążowe w H&M. Wygodne, fajnie leżą, tylko cena mniej fajna, ale nie szkodzi. Wreszcie spokojnie wchodzę w spodnie. Troszkę zestresowana chodzę bo od kilku dni nie czuje kopniaczków... weronika_91 tak, ja dostałam zdjęcia z prenatalnego. |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- jezusie jak mnie cycory swędzą zwłaszcza lewy no masakra tak blizej brodawek i nie mogie się drapnąć bo mnie bolą troszki.... aaaaaaaaaaaaa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
anusia a do detektora jest koniecznie potrzebny zel do usg czy mozna go czyms zastąpic?bo mi wczoraj przyszedl detektor(uzywany)ale nie bylo zelu niestety ![]()
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczęśliwa jestem bo sie nie poce, A używa sie go rzadko. Pierwsze 3 dni codziennie a potem 2x w tygodniu lub rzadziej. W zależności czy sie czuje już mokro czy nie ![]() POLECAM!!!! Jedyny co pomaga - przynajmniej u mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | ||||
Zadomowienie
|
Dzisiaj głód dał mi dłużej pospać, bo do 6. Wczoraj tylko do 4 rano wytrzymałam. Śniło mi się, że ktoś mi dał dla bebiczka takie piękne żółciutkie body i tak się ucieszyłam, bo jeszcze nic a nic nie mam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#987 |
Zadomowienie
|
Maggie a dzie w LBN takie zajęcia?? może też bym się skusiła
![]()
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Bo ja się właśnie zastanawiam czy pójść sobie teraz na prenatalne czy później zrobić 3d bo nie stać mnie żeby tyle kasy wydać na jedno i drugie . I chyba skuszę się na to prenatalne choć gin mi mówi, że według niego jest wszystko ok i nie ma większej potrzeby żebym robiła, ale jak chcę to czemu nie . Polecił mi nawet gina ze świetnym sprzętam.
A to płakanie bez powodu i u mnie się udziela ![]()
#989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Tylko, że mój gin ostatnio na swoim sprzęcie mi pomierzył główkę, brzusio .... i wszystko się zgadza jak na 19 tydzień .
Ja już na prawdę nic nie wiem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.