Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 08:38   #961
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Maggie ty już czujesz dzieciaczka pod pępkiem? Mi żeby macica do pępka doszła to jeszcze z dobre 3 palce brakuje.
wczoraj poczułam Bąbla tak na wysokości pępka (może z jeden palec poniżej) po prawej stronie.
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczęta!

Włączyła mi się beksa, płaczę z powodu jakichś totalnych głupot i bzdur:/ najgorzej mi w pracy bo muszę być twarda.
mi humor ostatnio też nie dopisuje. w niedzielę popsztykałam się ze ślubnym. Się obraził i się nie odzywa. Nosz kurza stopa... to ja miałam prawo focha strzelić i się nie odzywać. A nie on! atmosfera w domu grobowa. jeszcze dobiło mnie, jak sobie wczoraj czytałam jakieś gazety dla mam (dobra mama czy jakoś tak) i mi się smutno zrobiło, bo był artykuł, jak to ważny jest partner i co powinien robić. mój dziad z tego, co tam było wymienione (a o czym wielokrotnie mu mówiłam) nie robi nic....
jeszcze jakieś przeziębienie mnie łapie i znów kaszlę oskrzelowo... jak zawsze. nałykałam się wit. c i mam nadzieję, że przejdzie. Czosnek jeszcze muszę sobie zaaplikować. Całe szczęście, że choć słońce świeci. To koło południa zapakuję psinę w szelki i pójdziemy na spacer

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:44   #962
elena_100
Wtajemniczenie

chyba pójdę dziś do empika jakąś prasę fachową sobie zakupić

a poza tym jak mi się nic nie chce

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wczoraj poczułam Bąbla tak na wysokości pępka (może z jeden palec poniżej) po prawej stronie.

mi humor ostatnio też nie dopisuje. w niedzielę popsztykałam się ze ślubnym. Się obraził i się nie odzywa. Nosz kurza stopa... to ja miałam prawo focha strzelić i się nie odzywać. A nie on! atmosfera w domu grobowa. jeszcze dobiło mnie, jak sobie wczoraj czytałam jakieś gazety dla mam (dobra mama czy jakoś tak) i mi się smutno zrobiło, bo był artykuł, jak to ważny jest partner i co powinien robić. mój dziad z tego, co tam było wymienione (a o czym wielokrotnie mu mówiłam) nie robi nic....
jeszcze jakieś przeziębienie mnie łapie i znów kaszlę oskrzelowo... jak zawsze. nałykałam się wit. c i mam nadzieję, że przejdzie. Czosnek jeszcze muszę sobie zaaplikować. Całe szczęście, że choć słońce świeci. To koło południa zapakuję psinę w szelki i pójdziemy na spacer
Napiszę to po raz setny tu - ale dziś jeszcze nie pisałam - niech ta moja dzidzia też mnie już kopnie

Jak Cię łapie to chyba powinnaś w łóżeczku poleżeć, za dwa dni ma być podobno cieplutko.

A mężem się nie przejmuj - mój też się nie za bardzo wczuwa - na razie dzidzi nie ma to i problemu nie ma Bardziej martwi się jak ja się czuję i c zy mam ochotę na sex

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:46   #963
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a tak apropo do dziewczyn ktore znaja juz plec to czy te rozne wrozby i kalendarze plci sie Wam sprawdzily?
mi sie nie sprawdziło
Cytat:
Napisane przez pola_21Sept Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, czy przyjmiecie do siebie nową wrześniową mamę?
Właśnie zaczęłam 18 tydzień, termin mam na 21 września i na 90% będzie mały Adaś... narazie czekam z utęsknieniem na pierwsze ruchy, ale to jeszcze ze 2 tygodnie...
heloł Mamuśka

ja miałam straszną noc.taka mega zgaga mnie dopadła.coś okropnego.myślałam że się

ale te suwaczki są głupie.jestem już w 5 miesiącu a bociek jeszcze nie doleciał do piątego

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-04-17 o 08:47
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:52   #964
elena_100
Wtajemniczenie

Z drugiej strony cenię sobie tę równowagę, bo jakby mąż był takim panikarzem jak ja to chyba by mi to nie pomogło. Wolę jak będzie się wykazywać jak bejbik pojawi się na świecie

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33597475]mi sie nie sprawdziło

heloł Mamuśka

ja miałam straszną noc.taka mega zgaga mnie dopadła.coś okropnego.myślałam że się

ale te suwaczki są głupie.jestem już w 5 miesiącu a bociek jeszcze nie doleciał do piątego[/QUOTE]

potwierdzam, temu ja nie wklejałam

Stary 2012-04-17, 08:58   #965
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry wstałam o 6.30 a nie miałam czasu szybciej zajrzeć.
Musiałam usmazyć dziecku naleśniczki z dżemem bo na śniadanko chciał,później podsłuchać detektorem maleńkiej,bo wczoraj uciekała coś a później stwierdziłam,że moje mieszkanie wymaga porządków i musiałam posprzątać i umyć w końcu podłogi. A wcale mi się nie chciało.
U Nas dzisiaj piękna pogodasłoneczko świeci i cieplutko,to pójdziemy z małym później na dwór.
Od razu człowiek ma chęci do wszystkiego.

Co do kalendarza chińskiego to mi się wstępnie sprawdziłobo wychodziła córcia 3 na 3 i prawdopodobnie jest córcia. Z synkiem też mi się sprawdziły.

Witam Cię Pola

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:59   #966
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Napiszę to po raz setny tu - ale dziś jeszcze nie pisałam - niech ta moja dzidzia też mnie już kopnie

Jak Cię łapie to chyba powinnaś w łóżeczku poleżeć, za dwa dni ma być podobno cieplutko.

A mężem się nie przejmuj - mój też się nie za bardzo wczuwa - na razie dzidzi nie ma to i problemu nie ma Bardziej martwi się jak ja się czuję i c zy mam ochotę na sex
Elenka, na pewno niedługo poczujesz, a może już czujesz, tylko jeszcze nie wiesz, że to jest TO.
niestety mój chłop rzuca tylko pytanie (to wcześniej, bo teraz się nie odzywa od niedzieli) "jak się czujesz". gdy odpowiadam jak (niestety rzadko czuję się idealnie, bo zazwyczaj coś tam mi dolega, choć już chyba się przyzwyczaiłam) to słyszę tylko "to niedobrze" i tyle. wkurza mnie ten brak reakcji (bo to już takie standardowe pytanie, jak to niektórzy rodzice podobno zadają, moi akurat inni są, "jak w szkole" "dobrze" "aha, to dobrze") i brak pomocy. Bo choć by mi ten masaż zrobił, a tak od kilku dni nie mogę się doprosić....
od przyszłego tygodnia, jak tylko mi gin pozwoli, będe chodzić raz na tydzień na basen + 3 razy w tygodniu na zajęcia dla kobiet w ciaży. Może to mi poprawi stan ducha, samopoczucie i pozwoli zaakceptować zmieniające sie ciało, bo póki co dalej nie mogę patrzeć na siebie...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:09   #967
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
a najgorsze jest to, że strasznie się pocę - żadne kulki mi nie pomagają
Też zauważyłam że poce się bardziej smrodliwie, albo węch mi się poprawił. Jak wstaje rano to czuje że się spociłam i musze najpierw się umyć żeby ze sobą współpracować
Nie smuć się brakiem kopniaków pewnie niedługo dostaniesz. Może dzidziuś jakoś ułożony, że ci placy kopy aplikuje i nie czujesz

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33597475]
ale te suwaczki są głupie.jestem już w 5 miesiącu a bociek jeszcze nie doleciał do piątego[/QUOTE]

Tak naprawdę to mamy skończone 4 pełne i pół miesiąca piątego, więc ten bociek to jak pijany. W sumie nie wiem gdzie on powinien być, leci jak mu się podoba

A piąty miesiąc to chyba 5 tygodni, nie?

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

To u mnie na suwaczku dobrze widać, 4 i pół miesiąca. Tylko on taki bardziej dziewczęcy niż chłopięcy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 09:11   #968
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Tak naprawdę to mamy skończone 4 pełne i pół miesiąca piątego, więc ten bociek to jak pijany. W sumie nie wiem gdzie on powinien być, leci jak mu się podoba

A piąty miesiąc to chyba 5 tygodni, nie?
ja to już własciwie nie wiem anusia.zgłupiałam kompletnie.wszedzie inaczej pisza
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:13   #969
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
od przyszłego tygodnia, jak tylko mi gin pozwoli, będe chodzić raz na tydzień na basen + 3 razy w tygodniu na zajęcia dla kobiet w ciaży. Może to mi poprawi stan ducha, samopoczucie i pozwoli zaakceptować zmieniające sie ciało, bo póki co dalej nie mogę patrzeć na siebie...
może Ci pomóc, jak zobaczysz się na żywo i pobędziesz trochę z innymi ciężarówkami i nie dołuj się, bo w końcu to oczywiste, że dziecko rośnie więc Ty żeby zapewnić mu jak najlepsze warunki też się zmieniasz i w ogóle głowa do góry
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:13   #970
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Helooouł!!!!!
Cytat:
Napisane przez animart Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Chciałabym się do Was przyłączyć.
Termin mam na 15 października, jestem na początku 14 tygodnia ciąży
no to chooooo się przyłączaj śmiało
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Uprzejmie informuję iż moje dziecię ma pisiora Będzie syn. Tak na 99%
Poza tym wszystko pięknie.
A teraz muszę nadrobić z czytaniem.
jejeje czadowo maleńka nanana gratuluje pisiora mnie jakoś tak kurde cos po głowie chodzi czy mojemu pisiorowi pisior nie odpadł przypadkiem chyba bym się poczuła lekko zawiedziona ale tak jakoś mi się czuje a termin USG dopiero ustalę po 7 maja... no to se jeszcze poczekam pewnie juz poówkowe bede miała
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
super! będzie parka
Ja po wizycie, malutek ma 13 cm, zdrowy, silny i na 90 % jest DZIEWCZYNKĄ
no tysz gratulejszon
Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
no i jestem po 3 tyg w PL, bede do was czaesciej zagladala bo tyle od was sie mozna dowiedziec jak nigdzie indziej.

co do stanika to ja mam C i juz mi sie cyce wylewaja. musze isc zakupic jakis. mam pytanie: kupic miękki czy taki jak dotychczas tylko ze wiekszy? bo jak chodze w tym moim to pod wieczor mnie tak cycuchy bola ze szok a to podobno dla kanalikow mlecznych nie jest wskazane.
a ja nosiłam 75 c przed ciążą teraz noszę .... 75F ale mam taki sliczniutkie okrąglutkie nabrzmiałe jak z sylikonem

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja jutro jestem na 11 umówiona na USG. Trzymajcie kciuki, żeby było wszystko ok
no to CZYMAMY!!!
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a tak apropo do dziewczyn ktore znaja juz plec to czy te rozne wrozby i kalendarze plci sie Wam sprawdzily?
jeżeli mojemu facecikowi końcówka się nie wessała to sie okaże ze wszystkie te zabawy i kalendarze co tu dotychczas wsadzałyście się sprawdziły wszędzie wyszło ze to facet mój sen ( mam prorocze) tysz tak móił ze to ON no ale się okaze na usg kolejnym niewiadomo kiedy
Cytat:
Właśnie zaczęłam 18 tydzień, termin mam na 21 września i na 90% będzie mały Adaś... narazie czekam z utęsknieniem na pierwsze ruchy, ale to jeszcze ze 2 tygodnie...
no musimy się zastanowić ... hmmm... no doooobra no oprzyjmiemy cię.... 5 zł wpisowe żartowałąm jejejej im nas więcej tym lepiej

Cytat:
no ja się właśnie boję, że nie poczuję... jakaś taka paranoja mnie dopadła, ale to chyba hormony Bo racjonalnie rzecz biorąc tydzień temu byłam u lekarza, na usg i wszystko jest ok. Dlatego znalazłam Was, żeby pobyć z normalnymi ludziami, a nie ze swoimi myślami
takie myślenie to złooooooo za to dla ciebie myślimy tu pozytywnie i nie drramatyzujemy chodź my ciężarne mamy do tego wyjątkową zdolność
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczęta!

Włączyła mi się beksa, płaczę z powodu jakichś totalnych głupot i bzdur:/ najgorzej mi w pracy bo muszę być twarda.
skąd ja to znam... jak mnie beksa złapie to ryczę tak strasznie się zanosze nie mogę przestać na swiętach u mamy to nie wiem z jakiego powodu ryczałam i sie hihrałam jednoczesnie wszyscy sie pytali czy sie smieje czy płacze bo łzy leciały a ja sie smiałam

no a po za tym to mam ogórkowa obsesję ostatnio i od dwóch dni wcinam zielone ogórasy z solą ... bosze kocham mogła bym ich tonę dziennie jeść a dzisiaj se ugotuję ogórkową zupeczkę mniam mniam mniam

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:16   #971
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Też zauważyłam że poce się bardziej smrodliwie, albo węch mi się poprawił. Jak wstaje rano to czuje że się spociłam i musze najpierw się umyć żeby ze sobą współpracować
Nie smuć się brakiem kopniaków pewnie niedługo dostaniesz. Może dzidziuś jakoś ułożony, że ci placy kopy aplikuje i nie czujesz
Ty no i ja się pocę smierdząco tak jak by nerwowo o taki intensywny zapach znaczy smród sie zastanawiałąm czemu!!! ja sie nigdy nie pociłam a na bank nie na śmierdząco a tu co wieczór jak se leże i se wąchnę niechcący to nos urywa... masakra dobrze ze wy tez tak macie :brzydal : dobrze wam taaaak

bloguję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 09:25   #972
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Matko znów pół nocy nie spałam przez ból żołądka. W nocy brzuch mi wywaliło okropnie, wielki, czułam jak jelita się ruszają. Rano ledwo na kibel zdążyłam, Stacha wygoniłam bo bym nie wytrzymała. I boli mnie cały czas. W sumie z różnym natężeniem od piątku, na wadze mniej o 1,5 kilo. Dobrze że na 16.30 wizyta to może gin coś mi pomoże. Boję się jeść cokolwiek.

Ok. I dopiszemy kolejny punkt:
5. Torba do szpitala.
Ale to później.

Brałaś tak bardzo dopasowane, czy trochę luzu sobie zostawiłaś?
Wzięłam trochę większe, bo wg tabeli rozmiarów wychodziło mi pomiędzy M a L, więc wzięłam sobie L, bo nie wierzę żebym się w Mki wcisnęła jak przyjdą to zamelduję

Aaaaa tak w ogóle to cześć wszystkim
Byłam wczoraj u gin, oglądałyśmy na USG maluszka, wszystko ok, było pięknie widać komory serca, żołądek, pęcherz, nerki- cudo normalnie
I na 99% okazuje się że będziemy mieli córeczkę Więc moja kobieca intuicja zawiodła na całej linii bo od samego początku miałam przeczucie że będzie chłopczyk, a tu dziewczynka
Ale cieszę się strasznie, normalnie rozanielona jestem, jeszcze jak czuję kopniaczki to śmieję się jak głupek do siebie

Edytowane przez karolluki
Czas edycji: 2012-04-17 o 09:29
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:35   #973
Sojka1990
Zadomowienie

Helloł!!
Wpisuje się do tych co dzidki przy pępku mają, dzisiaj zostałam skopana już powyżej pępka aż mi skóra falowała od tych wygłupów, a jak wstałam z łóżka to już się odzywa pod pępkiem, ale coś mi się widzi że długie to moje dziecie, bo jednocześnie potrafi się dobijać w 2różnych miejscach i to w sporej odległości
W piątek połówkowe to już będzie 22 tydź.

Co do laktatora to ja miałam na początku taki sam jak wyżej zalinkowany, potem musiałam się przerzucić się na inny, bo w tym uszczelki puściły i już nie było siły ssącej.

Cycki.. o zgrozo... przed ciążą nosiłam 60Hteraz podskoczyły i mieszczą się tylko w jednym staniku i wiem że będzie bardzo cięzko coś dopasować.
Stary 2012-04-17, 09:39   #974
lukrecja_25
Wtajemniczenie

hihihi no to co no to piknie jest dziewczyneczka kolejna musi jakas równowaga byc zachowana

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Helloł!!
Wpisuje się do tych co dzidki przy pępku mają, dzisiaj zostałam skopana już powyżej pępka aż mi skóra falowała od tych wygłupów, a jak wstałam z łóżka to już się odzywa pod pępkiem, ale coś mi się widzi że długie to moje dziecie, bo jednocześnie potrafi się dobijać w 2różnych miejscach i to w sporej odległości
W piątek połówkowe to już będzie 22 tydź.

Co do laktatora to ja miałam na początku taki sam jak wyżej zalinkowany, potem musiałam się przerzucić się na inny, bo w tym uszczelki puściły i już nie było siły ssącej.

Cycki.. o zgrozo... przed ciążą nosiłam 60Hteraz podskoczyły i mieszczą się tylko w jednym staniku i wiem że będzie bardzo cięzko coś dopasować.
ja się nie moge doczekac kiedy zostanę skopana chciałą bym juz poczuć maluszka

bloguję
Stary 2012-04-17, 09:43   #975
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
hihihi no to co no to piknie jest dziewczyneczka kolejna musi jakas równowaga byc zachowana

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

ja się nie moge doczekac kiedy zostanę skopana chciałą bym juz poczuć maluszka

hahaha a po 30 tyg będziemy tu wszystkie płakać że już mamy dość tych kopniaków
Nigdy nie zapomne jak mnie moje dziewczyny dusiły zmówiły się czy co ale przynajmniej 3 razy dziennie traciłam oddech jak mi w przepone giry wciskały i to już od mniej więcej 26tygodnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 09:45   #976
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Wzięłam trochę większe, bo wg tabeli rozmiarów wychodziło mi pomiędzy M a L, więc wzięłam sobie L, bo nie wierzę żebym się w Mki wcisnęła jak przyjdą to zamelduję

Aaaaa tak w ogóle to cześć wszystkim
Byłam wczoraj u gin, oglądałyśmy na USG maluszka, wszystko ok, było pięknie widać komory serca, żołądek, pęcherz, nerki- cudo normalnie
I na 99% okazuje się że będziemy mieli córeczkę Więc moja kobieca intuicja zawiodła na całej linii bo od samego początku miałam przeczucie że będzie chłopczyk, a tu dziewczynka
Ale cieszę się strasznie, normalnie rozanielona jestem, jeszcze jak czuję kopniaczki to śmieję się jak głupek do siebie
Ha! no to gratuluję córci

Lukrecja jak cię czytam to się sama do siebie śmieję, ąz się na mnie w pracy dziwnie paczą

Iwonka a ten etaxil to można w ciąży stosować? Wczoraj widziałam reklamę w tv.

Madzia na pewno jesteś piękna i nie dołuj się

I wogóle, wogóle to dzięki za pocieszenie - kochane jesteście

Stary 2012-04-17, 09:47   #977
gda
Zakorzenienie

Hej dziewczyny! Widzę, że dzieciaki kopią na całego Mój też szaleje co wieczór, a dziś nawet od rana

Ktoś tu pisał (chyba maggie123?), że ma obwód bioder 86 cm i wszystkie spodnie ciążowe spadają. Ja mam obwód 87 cm i kupiłam sobie takie spodnie - http://www.asos.com//ASOS-Maternity/...px?iid=1459607 w rozmiarze 8, czyli 36 i też są troszkę za szerokie, ale mają taką fajną regulację w biodrach gumką, że można je naprawdę mocno ścisnąć i wtedy leżą perfekcyjnie. Także polecam!

Kupiłam sobie też takie koszulki - http://www.asos.com//Asos-Maternity/...spx?iid=495318

A na intensywne pocenie się, polecam dezodorant w kulce Iwostinu - od kiedy go używam, zapomniałam co to śmierdzący (stresowy) pot!

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2012-04-17 o 09:48
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:52   #978
weronika_91
Zakorzenienie

elena_1oo o no proszę a myślałam że tylko ja mam na 13

karolluki gratuluję udanej wizyty i córunki ja mam przeczucie podobne do tego jakie Ty miałaś co prawda jeszcze nie wiem czy się sprawdzi

Dziewczyny powiedzcie mi czy z badania prenatalnego dostałyście zdjęcie dzidzi?
Stary 2012-04-17, 09:57   #979
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Co do kopniaków, to wczoraj bawiłam się z maluszkiem, położyłam rękę z lewej strony brzucha, czuje, że coś się w brzuchu kotłuje i za chwile dostaje kopniaczka położyłam rękę na środku i tam też podpłynęło i to samo z prawej strony brzucha - niesamowite to jest. Zauważyłam, że w drugiej ciąży bardziej emocjonalnie podchodzę do tematu w pierwszej do mnie nie docierało, nawet termin porodu, dla mnie był zawsze bardzo odległy i na wszystko miałam czas, w tej inaczej na to patrzę.

Teraz właśnie się obudziło i radośnie okupuje lewą stronę brzucha - kochane maleństwo

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

karolluki gratuluję udanej wizyty i córunki ja mam przeczucie podobne do tego jakie Ty miałaś co prawda jeszcze nie wiem czy się sprawdzi

Ja jako, że już rycząca 35 latka, miałam to badanie bardzo szczegółowe i dostałam długą taśmę zdjęć (6 sztuk), zaznaczam, że nie było 3ED, zobaczę co będzie na połówkowym, które za tydzień z kawałkiem w piątek

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 10:02   #980
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dzień doberek

O wróciła nasza ulubiona reklama

gda bardzo fajne te spodenki. Ja wczoraj kupiłam w końcu spodnie ciążowe w H&M. Wygodne, fajnie leżą, tylko cena mniej fajna, ale nie szkodzi. Wreszcie spokojnie wchodzę w spodnie.

Troszkę zestresowana chodzę bo od kilku dni nie czuje kopniaczków...

weronika_91 tak, ja dostałam zdjęcia z prenatalnego.
Stary 2012-04-17, 10:04   #981
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja ryczącą 35 nie jestem ino tylko 28 ryczącą prawie to dostałąm 7 zdjęć + 1 3d

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

jezusie jak mnie cycory swędzą zwłaszcza lewy no masakra tak blizej brodawek i nie mogie się drapnąć bo mnie bolą troszki.... aaaaaaaaaaaaa

bloguję
Stary 2012-04-17, 10:05   #982
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja dostałam dwa zdjęcia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:06   #983
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wstałam o 6.30 a nie miałam czasu szybciej zajrzeć.
Musiałam usmazyć dziecku naleśniczki z dżemem bo na śniadanko chciał,później podsłuchać detektorem maleńkiej,bo wczoraj uciekała coś a później stwierdziłam,że moje mieszkanie wymaga porządków i musiałam posprzątać i umyć w końcu podłogi. A wcale mi się nie chciało.
U Nas dzisiaj piękna pogodasłoneczko świeci i cieplutko,to pójdziemy z małym później na dwór.
Od razu człowiek ma chęci do wszystkiego.

Co do kalendarza chińskiego to mi się wstępnie sprawdziłobo wychodziła córcia 3 na 3 i prawdopodobnie jest córcia. Z synkiem też mi się sprawdziły.

Witam Cię Pola

anusia a do detektora jest koniecznie potrzebny zel do usg czy mozna go czyms zastąpic?bo mi wczoraj przyszedl detektor(uzywany)ale nie bylo zelu niestety

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:09   #984
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Iwonka a ten etaxil to można w ciąży stosować? Wczoraj widziałam reklamę w tv.
Na ulotce nic nie pisze czy w ciąży można czy nie. Wziełam go do gina i sie pytałam to powiedział że nie ma obaw i spokojnie można używać.
Szczęśliwa jestem bo sie nie poce, A używa sie go rzadko. Pierwsze 3 dni codziennie a potem 2x w tygodniu lub rzadziej. W zależności czy sie czuje już mokro czy nie
POLECAM!!!! Jedyny co pomaga - przynajmniej u mnie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:15   #985
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
anusia a do detektora jest koniecznie potrzebny zel do usg czy mozna go czyms zastąpic?bo mi wczoraj przyszedl detektor(uzywany)ale nie bylo zelu niestety
O wiele wygodniej go używać z żelem Ja kupiłam za 3 zł w aptece
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:16   #986
m_moni
Zadomowienie

Dzisiaj głód dał mi dłużej pospać, bo do 6. Wczoraj tylko do 4 rano wytrzymałam. Śniło mi się, że ktoś mi dał dla bebiczka takie piękne żółciutkie body i tak się ucieszyłam, bo jeszcze nic a nic nie mam

Cytat:
ale super! na pewno Ci się poprawi samopoczucie, po basenie zawsze mam lepsze. na aerobik jeszcze dla mnie za wczesnie, ale te zajęcia dla ciężarnych to chyba są takie 'delikatne'. napisz potem jak wrażenia. mój duch bardzo by chciał chodzić, ale ciało słabe na razie mam zajęcia typu pakowanie wszystkich rzeczy z domu i to mi zdecydowanie wystarcza. to niesamowite ile człowiek zdoła uzbierać

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja jutro jestem na 11 umówiona na USG. Trzymajcie kciuki, żeby było wszystko ok
No to już patrzysz na pięknego dzidziusia

Cytat:
też nie nosiłam nieusztywnianego stanika od wieków. Dodatkowo z racji małego biustu (b) zawsze kupowałam push upy a teraz kupiłam po prostu rozmiar lub dwa (w zależności od rozmiarówki) większe już bez push upów ale ciągle z fiszbinami i usztywnionymi miseczkami. Ach jak ładnie mój biust teraz wygląda. Jedyna rzecz w ciąży, na którą mogę patrzeć.
ja tego nie moge powiedzieć założyłam stanik, który wczesniej był za duzy na mnie, takie duuże C i czuję się z tym fatalnie... pewnie zaraz będę musiała kupić D...a dalszej rozmiarówki to ja na oczy nie widziałam i niech tak zostanie. ale mąż oczywiście zadowolony

Cytat:
Cześć Pola. Właśnie uświadomiłam sobie, że imię Pola straaasznie mi się podoba
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:20   #987
Sojka1990
Zadomowienie

Maggie a dzie w LBN takie zajęcia?? może też bym się skusiła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 10:27   #988
weronika_91
Zakorzenienie

Bo ja się właśnie zastanawiam czy pójść sobie teraz na prenatalne czy później zrobić 3d bo nie stać mnie żeby tyle kasy wydać na jedno i drugie . I chyba skuszę się na to prenatalne choć gin mi mówi, że według niego jest wszystko ok i nie ma większej potrzeby żebym robiła, ale jak chcę to czemu nie . Polecił mi nawet gina ze świetnym sprzętam.

A to płakanie bez powodu i u mnie się udziela Tż już ma mnie chwilami dość hehe
Stary 2012-04-17, 10:32   #989
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Bo ja się właśnie zastanawiam czy pójść sobie teraz na prenatalne czy później zrobić 3d bo nie stać mnie żeby tyle kasy wydać na jedno i drugie . I chyba skuszę się na to prenatalne choć gin mi mówi, że według niego jest wszystko ok i nie ma większej potrzeby żebym robiła, ale jak chcę to czemu nie . Polecił mi nawet gina ze świetnym sprzętam.

A to płakanie bez powodu i u mnie się udziela Tż już ma mnie chwilami dość hehe
ja robie prenatalne w 3D tzn zwał jak zwał ja na to mówie połówkowe. Akurat to badanie jest obowiązkowe więc troche dziwne że lekarz Ci mówi że nie musisz go robić . Przecież jak pójdziesz na USG w 3D między 20-24tygodniem to dostaniesz taki sam opis jak z tego "prenatalnego" byś dostała, bo lekarze sprawdzają "zawartość" dzidziusia adekwatnie do jego wieku ciązowego.
Stary 2012-04-17, 10:58   #990
weronika_91
Zakorzenienie

Tylko, że mój gin ostatnio na swoim sprzęcie mi pomierzył główkę, brzusio .... i wszystko się zgadza jak na 19 tydzień .

Ja już na prawdę nic nie wiem bezmózgowie hehe

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości