Hejsterskie filolożki - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-14, 18:46   #961
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Hejsterskie filolożki

a ja niedługo zaczynam też praktyki w szkole średniej, loooooooooooooool obawiam się że zrobie z siebie idiotkę
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 18:51   #962
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
A ja sama nie wiem, czy mi się chce iść na uczelnię, czy nie... Z jednej strony magisterka to będzie coś innego niż studia na licencjacie, ale z drugiej strony boję się, że będą znów naciskać na jakieś żenujące przedmioty, którymi nie będzie się chciało zajmować

A do szkoły chodzę obecnie cały czas Praktyki w liceum idą pełną parą, ale akurat ten etap nauczania mi się najbardziej podoba i bardzobardzobardzo bym chciała być nauczycielem z liceum
ja jeszcze nie próbowałam w liceum uczyć bo dopiero idę na 3 rok, jedynie co to korki...
Jakoś tak na każdym etapie widzę plusy i minusy jak na razie najgorsze jest 1-3 ale to nie przez dzieci tylko przez to że jest ich tak dużo.. na korkach jak jestem sam na sam z dzieciakiem to zupełnie inna sprawa, a ideałem by było jakby było tych dzieci kilka, 6-8 (wiem że to niemożliwe w szkole publicznej ale można pomarzyć ), a nie 30 jak w szkole
Stary 2013-09-14, 18:54   #963
201604181004
Konto usunięte

ja bardzo lubię pracować z dorosłymi ale... jednak liceum to co innego.
to jeszcze nei dorośli ale już nie dzieci.
do tego jestem przecież bardzo zbliżona wiekiem
i w ogóle

pewnie się będą śmiać :d
Stary 2013-09-14, 19:50   #964
seductivee
Zakorzenienie

A mi się bardzo podoba lo Ludzie przyszli w większości do tej szkoły świadomie. Język też sami wybierali, więc nie są z przypadku w tych grupach Do tego to są już ludzie prawie dorośli i można z nimi fajnie pogadać Oczywiście zdażają się ludzie mniej i bardziej zaangażowani w lekcję, ale nikt tam nie wydziera się, nie wbija ołówków w plecy, nie bije się, nie obcina włosów i nie rzuca piórnikiem

Ja mając porównanie z podstawówką i z gimnazjum, to w lo jest w ogóle inna bajka. W podstawówce miałam mnóstwo roboty, a i dzieciaki trafiły mi się w ogóle niekumate z języka Fakt, że babki tam szły z programem a nie patrzyły na to, że dzieciaki nie umieją liter (i weź tu dziecko naucz dni tygodnia, zrób mu kartkówkę jak ono pisać nie umie ). Do tego mnóstwo wygibasów, żeby te zajęcia były ciekawe - jakieś kolorowanki, wierszyki i inne. Niby przyjemne, ale trzeba się naszukać i nagłówkować.
Gimnazjum - samo wspomnienie tego słowa i wszystko jest jasne :p
A w lo idziemy zgodnie z podręcznikiem. Nie muszę im dawać wycinanek ani kolorowanek żeby się zajęli tym co trzeba. Fakt, że ja na swoje własne lekcje wprowadziłabym komputer, projektor i inne, ale na praktykach nie ma na to czasu niestety.

klaudia91 - właśnie. W podstawówkach jest to złe, że są całe klasy 20-30 osobowe. Na tyle dzieciaków (zwłaszcza dzisiejszych adhd) potrzeba by 2 nauczycieli na lekcję, gdzie jeden by prowadził zajęcia, a drugi by chodził miedzy ławkami i usadzał te dzieci, zaglądał do zeszytów i pomagał. Ale takie rzeczy nie u nas w publicznych szkołach.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
ja bardzo lubię pracować z dorosłymi ale... jednak liceum to co innego.
to jeszcze nei dorośli ale już nie dzieci.
do tego jestem przecież bardzo zbliżona wiekiem
i w ogóle

pewnie się będą śmiać :d
A czemu mają się śmiać? Jak będą się śmiać, to śmiej się razem z nimi Mnie to dziewczyny na korytarzu "ścinają", bo nie wyobrażam sobie pójścia do szkoły w butach na płaskiej podeszwie czy też w jakiejś bluzie Ale bezcenny jest widok ich min, gdy później otwieram im klasę i prowadzę zajęcia

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 19:58   #965
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Konto usunięte

U mnie na licencjacie nie mogliśmy robić praktyk w liceum, bo mamy uprawnienia tylko do podstawówki i gimnazjum. Miałam 2 praktyki w gimnazjum i 1 w podstawówce. W podstawówce było najłatwiej i najmilej, ale nie widzę się w pracy z małymi dziećmi. Gimnazjum bardziej mi odpowiada, liceum jeszcze bardziej (tak zakładam ), a najbardziej kursy dla dorosłych.

Cytat:
Mnie to dziewczyny na korytarzu "ścinają", bo nie wyobrażam sobie pójścia do szkoły w butach na płaskiej podeszwie czy też w jakiejś bluzie Ale bezcenny jest widok ich min, gdy później otwieram im klasę i prowadzę zajęcia
Też staram się ubierać na praktyki bardziej "dorośle", żeby nie wyglądać jak uczniak

Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Czas edycji: 2013-09-14 o 20:00
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 20:04   #966
seductivee
Zakorzenienie

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;42807366]U mnie na licencjacie nie mogliśmy robić praktyk w liceum, bo mamy uprawnienia tylko do podstawówki i gimnazjum. Miałam 2 praktyki w gimnazjum i 1 w podstawówce. W podstawówce było najłatwiej i najmilej, ale nie widzę się w pracy z małymi dziećmi. Gimnazjum bardziej mi odpowiada, liceum jeszcze bardziej (tak zakładam ), a najbardziej kursy dla dorosłych.[/QUOTE]

U nas uprawnienia pedagogiczne zdobywa się idąc na płatny kurs który oferuje uczelnia i który trwa 2 lata Więc praktyki można zrobić, ale uczyć można dopiero po zdobyciu mgr
Ja także widzę się wśród nauki dorosłych, bo wtedy nie zajmujesz się uciszaniem, usadzaniem swoich uczniów tylko prowadzisz normalnie zajęcia jak jest zaplanowane. Ludzie przychodzą na kursy, bo chcą się uczyć języka bądź wymaga tego od nich praca.
Ja w podstawówce nie zrobiłam ani jednej lekcji do końca. Nie wiem, być może jakbym poszła do bardziej ogarniętych dzieci to może bym miała inne zdanie. Ale tu przez ponad połowę lekcji musiałam dzieciaki uciszać, tłumaczyć co mają zrobić... Nawet kolorowanek nie umieli pokolorować Co innego, gdyby dzieci chciały same chodzić na język bo to byłby przedmiot dodatkowy czy coś... Może wtedy byłoby inaczej.

Stary 2013-09-14, 20:24   #967
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

Cytat:
Ja mając porównanie z podstawówką i z gimnazjum, to w lo jest w ogóle inna bajka. W podstawówce miałam mnóstwo roboty, a i dzieciaki trafiły mi się w ogóle niekumate z języka Fakt, że babki tam szły z programem a nie patrzyły na to, że dzieciaki nie umieją liter (i weź tu dziecko naucz dni tygodnia, zrób mu kartkówkę jak ono pisać nie umie ). Do tego mnóstwo wygibasów, żeby te zajęcia były ciekawe - jakieś kolorowanki, wierszyki i inne. Niby przyjemne, ale trzeba się naszukać i nagłówkować.

klaudia91 - właśnie. W podstawówkach jest to złe, że są całe klasy 20-30 osobowe. Na tyle dzieciaków (zwłaszcza dzisiejszych adhd) potrzeba by 2 nauczycieli na lekcję, gdzie jeden by prowadził zajęcia, a drugi by chodził miedzy ławkami i usadzał te dzieci, zaglądał do zeszytów i pomagał. Ale takie rzeczy nie u nas w publicznych szkołach.
A mi się nie podoba właśnie to kolorowanie, wycinanie, wklejanie do zeszytu co zajmuje 80% lekcji... a nie jest w ogóle związane z angielskim ja bym zrobiła mniejsze klasy i wtedy więcej angielskiego- śpiewania po angielsku, powtarzania, różnych gier.. żeby dzieciaki się nie nudziły i wyniosły coś z lekcji. A w dużej klasie nie da się zaangażować wszystkich albo chociaż 90% chyba że chodzi o kolorowanie albo rysowanie. Ale to nie angielski. A zamiast zmniejszyć liczebność klas to jeszcze zwalniają nauczycieli...

No, wylałam swoje żale

Cytat:
A czemu mają się śmiać? Jak będą się śmiać, to śmiej się razem z nimi Mnie to dziewczyny na korytarzu "ścinają", bo nie wyobrażam sobie pójścia do szkoły w butach na płaskiej podeszwie czy też w jakiejś bluzie Ale bezcenny jest widok ich min, gdy później otwieram im klasę i prowadzę zajęcia
piękne
Stary 2013-09-14, 20:24   #968
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Konto usunięte

U mnie na szczęście przygotowanie pedagogiczne jest bezpłatne dla osób, które studiują 2 języki. Po licencjacie mogę nauczać języka nr 1 w podstawówce i gimnazjum, a po magisterce mogę nauczać języków nr 1 i 2 na wszystkich etapach edukacji. Ale chyba nie pójdę na magisterkę, wystarczająco hejtuję licencjat.

Miałam świetną opiekunkę praktyk w podstawówce i dawała mi dużo dobrych rad. W poniedziałki prowadziłam 4 lekcje pod rząd z tego samego tematu (4 różne grupy) i o ile na pierwszych zajęciach też często nie dążyłam robić tego, co zaplanowałam, to każde kolejne były coraz lepsze. Fajna sprawa, z drugiej strony to trochę eksperymentowanie na dzieciach

Cytat:
Napisane przez kaludia91 Pokaż wiadomość
A mi się nie podoba właśnie to kolorowanie, wycinanie, wklejanie do zeszytu co zajmuje 80% lekcji... a nie jest w ogóle związane z angielskim ja bym zrobiła mniejsze klasy i wtedy więcej angielskiego- śpiewania po angielsku, powtarzania, różnych gier.. żeby dzieciaki się nie nudziły i wyniosły coś z lekcji.
Prowadziłam niemiecki z dzieciakami z klas 1-3. Angielski miały 2 razy w tygodniu i o ile tam pewnie jeszcze dało się coś wytłumaczyć, to już na niemieckim 1 w tygodniu można było tylko uczyć pojedynczych słów i kolorować obrazki . Zwłaszcza, że gramatyka angielska na początkowym etapie nauki umożliwia już jako-tako komunikację i można dzieci uczyć zdań typu "I like milk", "You like milk", a w programie niemieckiego dla klas 1-3 nie ma odmiany czasowników. Jaki jest sens uczenia języka bez uczenia komunikacji? Nie wiem.

Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Czas edycji: 2013-09-14 o 20:30
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 20:32   #969
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
A mi się nie podoba właśnie to kolorowanie, wycinanie, wklejanie do zeszytu co zajmuje 80% lekcji... a nie jest w ogóle związane z angielskim ja bym zrobiła mniejsze klasy i wtedy więcej angielskiego- śpiewania po angielsku, powtarzania, różnych gier.. żeby dzieciaki się nie nudziły i wyniosły coś z lekcji. A w dużej klasie nie da się zaangażować wszystkich albo chociaż 90% chyba że chodzi o kolorowanie albo rysowanie. Ale to nie angielski. A zamiast zmniejszyć liczebność klas to jeszcze zwalniają nauczycieli...

No, wylałam swoje żale

piękne
Jest też taka różnica, czy jest to klasa 1-3 czy 4-6. Ja uczyłam w klasie 5 i 6 i ich już kolorowanki za bardzo nie jarały. Nie umieli się skupić. A do tego dużo chłopców było, takich huliganów osiedlowych. Przychodziłam do domu styrana... Ale ktoś ich po prostu językiem nie zainteresował od początku i dlatego tak to wyglądało.

Miałam taką sytuację w toalecie. Pytam dziewczynę, czy mogę skorzystać z kabiny, bo stoi w drzwiach i nie wiem, czy ona w tę czy w tę stronę, a ona do mnie: "a właź sobie, w sumie to już mi się nie chce". To sobie skorzystałam. A później przychodzę do klasy, a tam ta sama dziewczyna na 1 ławce siedzi Się uśmiechnęłam w duchu

Vanilde Ja też tak prowadzę teraz i to dobre doświadczenie jest, jak się ma jeden temat w różnych klasach Widzisz jak się pracuje na tym samym materiale z klasą lepszą i gorszą, co pomaga rozwinąć się i wypracować swój własny sposób prowadzenia zajęć

A tak w ogóle, to pewnie już za miesiąc sobie tu pohejtuję

Stary 2013-09-14, 20:53   #970
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

pewnie, ja o 1-3 piszę, 4-6 to inna bajka mi się łatwiej pracowało w 4-6 jak do tej pory bo mniej jest ich w klasie bo są podzieleni na grupy. I jak któryś przeszkadza to można wziąć do odpowiedzi, powiedzieć że się zrobi kartkówkę, no to już taka ostateczność wiem a z dziećmi 1-3 co zrobisz żeby je spacyfikować.. Szkoda mi i ich i siebie
Stary 2013-09-15, 08:26   #971
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, ja o 1-3 piszę, 4-6 to inna bajka mi się łatwiej pracowało w 4-6 jak do tej pory bo mniej jest ich w klasie bo są podzieleni na grupy. I jak któryś przeszkadza to można wziąć do odpowiedzi, powiedzieć że się zrobi kartkówkę, no to już taka ostateczność wiem a z dziećmi 1-3 co zrobisz żeby je spacyfikować.. Szkoda mi i ich i siebie
Hehe Ja robiłam 3 razy kartkówkę z tego samego, z tych samych słówek byleby tylko mieli jakąś ocenę (tak kazała nauczycielka, ja bym zaczęła całą naukę jeszcze raz od poznawania liter ). I na 22 osoby było 19 jedynek i jedna 3 i dwie 2 - i tak x3, z tą zmianą, że 3 zamieniła się na 4. W 5 klasie podstawówki Ja nie pytam co będzie z ich dalszą edukacją. Ale trudno się dziwić. Ja gdybym nie znała alfabetu i nie umiała napisać podstawowych słów nie potrafiłabym spisać krzaczków rosyjskich z tablicy poprawnie. Już nawet nie mówiąc, żeby zapamiętać jak to później przekalkować na kartkówkę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 09:14   #972
tamtaglista
Zakorzenienie

5 klasa mówisz? To jest rocznik, który NIE MUSIAŁ nauczyć się alfabetu na pamięć. Uczę jednego chłopca prywatnie od chyba połowy 1 albo 2 klasy podstawówki i jego mama została poinformowana, że NIE MA uczyć dziecka alfabetu, bo NIE POTRZEBA! Przecież alfabet WISI NAD TABLICĄ! Ręce mi opadły, dziecko zna alfabet po angielsku, bo nie dałabym rady niczego go nauczyć bez alfabetu, bez przesady! Jak miałby ze słownika skorzystać? Przeliterować coś? Także to TEN rocznik
Stary 2013-09-15, 09:31   #973
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
5 klasa mówisz? To jest rocznik, który NIE MUSIAŁ nauczyć się alfabetu na pamięć. Uczę jednego chłopca prywatnie od chyba połowy 1 albo 2 klasy podstawówki i jego mama została poinformowana, że NIE MA uczyć dziecka alfabetu, bo NIE POTRZEBA! Przecież alfabet WISI NAD TABLICĄ! Ręce mi opadły, dziecko zna alfabet po angielsku, bo nie dałabym rady niczego go nauczyć bez alfabetu, bez przesady! Jak miałby ze słownika skorzystać? Przeliterować coś? Także to TEN rocznik
Wiesz, o tyle o ile w języku angielskim te litery są takie same jak w języku polskim (za to wymowa jest zupełnie inna), to z językiem rosyjskim sprawa ma się dużo gorzej (ale za to wymowa jest podobna) Próbowałam im wtłuc do głowy podobieństwa do liter polskich itd., ale jak grochem o ścianę. Nic nie weszło. Te dzieci były na prawdę głupie - dałam im na kartkówce napisać banały takie jak: russkij jazyk. polskij jazyk, matiematika i im nawet nie przyszło do głowy, że na zeszycie ćwiczeń jest dokładnie to samo napisane, na okładce, więc wystarczyłoby spisać W tym przypadku ktoś na prawdę schrzanił im naukę od początku właśnie przez zbyt mało czasu poświęconego na naukę pisania liter, wymowy, osłuchania się. Ja rozumiem - program programem, ale jak te dzieci przeszły z 4 do 5 klasy i zdały z języka to ja do tej pory nie mogę rozwikłać zagadki. Jak nie umieją pisać to kazać im pisać po 3 strony, każda litera osobno. Założyć jakieś inne zeszyty, dawać wklejki do zeszytów, kolorowanki, kazać na ocenę pisać na tablicy, ale na pewno nie zostawić tak tego i iść dalej z programem Wiem, że to łatwo jest zrzucić na uczniów, że się nie chcą uczyć, nie chcą zapamiętywać itd. ale największy wkład w brak rozwoju dzieci ma nauczyciel, któremu się nie chce przygotowywać ciekawych lekcji tylko prowadzi takie same od 20 lat, pomimo iż rozwój techniki poszedł o lata świetlne naprzód i dzieci też nie są te same

Stary 2013-09-15, 10:00   #974
tamtaglista
Zakorzenienie

Wiem, że to inny alfabet, ale o ile Ty miałaś utrudnione zadanie z tego powodu, że cyrylica to nie to samo, to zobacz, że nawet z tym samym alfabetem jest problem. Masakrą jest dla mnie nieznajomość liter w tym wieku...
Stary 2013-09-15, 10:02   #975
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Wiem, że to inny alfabet, ale o ile Ty miałaś utrudnione zadanie z tego powodu, że cyrylica to nie to samo, to zobacz, że nawet z tym samym alfabetem jest problem. Masakrą jest dla mnie nieznajomość liter w tym wieku...
Przepraszam za może idiotyczne pytanie, ale...jak do jasnej anielki te dzieci piszą?! Czytają? No jak?
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-15, 10:09   #976
tamtaglista
Zakorzenienie

Mam wrażenie, że na pamięć
Stary 2013-09-15, 10:26   #977
Konto usunięte

Cytat:
Mam wrażenie, że na pamięć

Ja nie mogę, przerażają mnie współczesne dzieci coraz bardziej.
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-15, 10:27   #978
seductivee
Zakorzenienie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42812240]Przepraszam za może idiotyczne pytanie, ale...jak do jasnej anielki te dzieci piszą?! Czytają? No jak?[/QUOTE]

Właśnie w tym problem, że nie piszą i nie czytają Jak już coś umieją to wszystko na pamięć. Jakbyś im powiedziała napisać coś ze słuchu to nic by nie napisali.
Podstawa programowa jest głupia, bo z materiałem trzeba lecieć i najważniejsze, żeby dzieci napisały jakiś egzamin po 3 czy 6 klasie, a po co tam się uczyć mówić, czy pisać coś od siebie... Teraz się nie uczy języka a uczy się "pod wymagania na egzamin". Jak ja byłam w 4 klasie to już w 1 dniach umiałam alfabet na blachę. Do tego słuchaliśmy na prawdę dużo piosenek rosyjskich, czy uczyliśmy się wierszyków na pamięć. Ale wtedy to były "inne czasy" - duża drewniana linijka wzbudzała respekt, a nikt nie chciał zdenerwować nauczycielki

Stary 2013-09-15, 11:32   #979
201604181004
Konto usunięte

masakra, ja już miałam zajęcia z dziećmi w każdym wieku, od 5 lat do w sumie dorosłych, ale to nie w szkole. miałam grupy i indywidualnie i generalnie dla mnie dzieci tak do 13 roku życia mogłyby nie istnieć. katusze przeżywam z takimi maluszkami zupełnymi, klasy 1-3 to dla mnie mordęga, 4-6 jest lepiej, gimnazjum dobrze, no a szkoła średnia to bajka zazwyczaj. ale do szkoły średniej wejdę pierwszy raz :panika:
Stary 2013-09-15, 11:42   #980
tamtaglista
Zakorzenienie

Dasz radę!
Stary 2013-09-15, 11:50   #981
201604181004
Konto usunięte

mi się aż chce śmiać ja czasem mam problem z zachowaniem powagi, wbrew pozorom w ogóle daleko mi do twardego krzyczącego nauczyciela, wręcz przeciwnie, zaczynam być ostra dopiero jak mi uczeń na głowę zaczyna wchodzić dlatego lubię starszych uczniów bo mają większy instynkt samozachowawczy xD
Stary 2013-09-15, 16:54   #982
Pilar_Ternera
Raczkowanie

widzę wy o praktykach *_*
a ja wam zdam relację z pierwszych wrażeń na uczelni za 2 tygodnie , jest stresik :-D
Pilar_Ternera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-15, 17:14   #983
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pilar_Ternera Pokaż wiadomość
widzę wy o praktykach *_*
a ja wam zdam relację z pierwszych wrażeń na uczelni za 2 tygodnie , jest stresik :-D
Trzeba jakoś wątek podtrzymywać

U mnie też stresik jest przed tym 2 kierunkiem Boję się, że nie ogarnę wszystkiego.

Stary 2013-09-15, 18:06   #984
Pilar_Ternera
Raczkowanie

seductive a co zaczynasz ? przepraszam ale nie jestem na bieżąco ...
Pilar_Ternera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-15, 18:25   #985
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pilar_Ternera Pokaż wiadomość
seductive a co zaczynasz ? przepraszam ale nie jestem na bieżąco ...
ekonomia zaocznie + dziennie fil. rosyjska magisterka
Modlę się o dobry plan na filo. Żeby chociaż jeden dzień był wolny... Ale znając uczelnię na pewno zrobią nam po 1-2 zajęcia dziennie i zapewne w absurdalnych godzinach: albo na 8, albo na popołudnie

Stary 2013-09-15, 18:45   #986
tamtaglista
Zakorzenienie

Hejsterskie filolożki

U mnie na filo pewnie cały dzień a na adm podobnie i plany pewnie 31 podadzą.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-15, 18:54   #987
Konto usunięte

Cytat:
U mnie na filo pewnie cały dzień a na adm podobnie i plany pewnie 31 podadzą.

31go to podadzą u mnie- taki dzień w kalendarzu tak samo nie istnieje, jak organizacja na mojej uczelni
Stary 2013-09-15, 19:04   #988
tamtaglista
Zakorzenienie

Hejsterskie filolożki

Powaga u mnie myślą ze 1 października to ostatni dzień września ...

Stary 2013-09-15, 19:23   #989
seductivee
Zakorzenienie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42820429]31go to podadzą u mnie- taki dzień w kalendarzu tak samo nie istnieje, jak organizacja na mojej uczelni [/QUOTE]

Haha U nas też Wszystko na ostatnią godzinę Ja się nie zdziwię jak podadzą ten plan 1, a zajdziemy 2 na zajęcia, a tam inny plan :P Ewentualnie podadzą plan, ale podziału na grupy już nie = norma

Stary 2013-09-15, 19:31   #990
Konto usunięte

Cytat:
Haha U nas też Wszystko na ostatnią godzinę Ja się nie zdziwię jak podadzą ten plan 1, a zajdziemy 2 na zajęcia, a tam inny plan :P Ewentualnie podadzą plan, ale podziału na grupy już nie = norma
U nas też podział na grupy mają gdzieś- choć zazwyczaj zrobią dwie kolumny, ale wszystko i tak wychodzi w praniu. W ubiegłym roku akademickim zrobili nam wspaniałe jajo- lektorat z języka obcego dla jednej grupy zazębiał się z praktyczną nauką rosyjskiego. Interweniowaliśmy w tej sprawie i co usłyszeliśmy? Ze możemy sobie...zmienić grupę z rosyjskiego Nie było ważne, że jedna grupa jest poziom słabsza, oni planu nie zmienią. Dopiero interweniowała prowadząca lektorat z języka obcego i zrobiła babeczkom taką wojnę, że jeszcze długo odbijało im się to czkawką. Ciekawa jestem, co wymyślą w tym roku.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości