Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-23, 16:18   #961
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

czesc
prawie nic dziewczyny nie napisalyscie przez weekend i nie mam co czytac w wolnych chwilach

u nas wczoraj chrzest. przybylo 24gosci. bylo naprawde milo Macius zebral super prezenty, pojedlismy pysznego zarcia.
w trakcie mszy czekalismy od zakrystii z malym zeby dziecko " nie zaklocalo mszy"
macius ani myslal o zaklocaniu tylko raz zaplakal jak dzwonki zadzwonily
za to w trakcie chrztu bacznie przygladal sie ksiedzu. moze dlatego ze mial blyszczace wdzianko
generalnie laniem.glowki byl zdziwiony "jak to? kapiel w poludnie?"
rozbeczal sie dopiero jak cala rodzina na raz chciala sobie z nim zdjecia robic i blyskaly flesze

ja dzis siedze sobie w pracy, rano mialam kosmiczne przygody
zaspalam wiec uwijalam sie ile wlezie udalo sie
wsiadajac do tramwaju odpadlo mi kolko od wozka, jednoczesnie pies zaplatal mi sie miedzy nogi
dolecialam do przychodni
zostawilam psa przed wejsciem
w trakcie jak bylam w przychodnu poes sie zerwal i probowal dostac sie do.przychodni skaczac po oknach

miedyz czasie mama zadzwonila ze musi wychodzic z domu bo ja szef wezwal do pracy
a ja do niej ze musi na mbie czekac bo kolko mi odpada w wozku i nie dam rady wejsc do niej do domu
wiec z przychodni na zapalenie pluc bieglam do mamy

za to Macius aniolek

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 16:46   #962
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Alez moje dziecko jest kochane.Miała czterogodzinna prawie drzemkę,gdzie normalmie spi króciutko.Dzieki temu chata ogarnięta,jedzenie przygotowane.A jak u was?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
wow, u nas w dzien w domu zazwyczaj około godziny snu jednorazowo, na spacerze -w zaleznosci ile czasu spacerujemy ok1,5 do 2h

ja dzis pakuje torby, jutro z rana wyjazd na swieta
jedziemy 100 km do rodziców jednch i drugich na 5 dni
takze nic z jedzenia nie przygotowuje

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam sie poweekendowo. O dziwo, bez problemu nadrobilam, reszta widze tez zajeta przedswiatecznymi przygotowaniami. Wpadlam sie tylko pochwalic ze moj synek z okazji ukonczenia 3 miesiecy zaczal przesypiac nocki Zasypia o 21.30-22.00, budzi sie na szame o 6 i spi dalej do 9. Jestem wypoczeta Wczoraj stroilismy choinke i zrobilismy Julkowi kilka fotek. Zaraz wrzuce do K

ciekawe czy Michaś też tak bedzie
Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Macie stałe pory spaceru?
tak, zazwyczaj wychodzimy ok 11.30-12,30
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
my wychodzimy na spacer najczęściej koło 11. Takie wychodzenie o stałej porze u nas powoduje to, że mały ma zakodowane, że w tych godzinach śpi. Czasem zdarza się, że jak mamy obsuwę, to Szymek jest bardzo marudny bo nie może zasnąć w domu, a jak go zaczynam ubierać i wychodzimy to raz dwa odpływa i śpi. Może nie jakoś na długo, bo koło godzinki, max. do dwóch, ale zawsze to coś - trochę powietrza dla niego i ruchu dla matki

Przeszliśmy wczoraj wieczorem na dady 3, bo cały weekend co kupa to pranie ciuszków. Normalnie po same pachy był ubrudzony Mimo, że 3 trochę duże i wysoko je nosi, to mają lepszą pojemność i się sprawdzają
my na dadach 3 jestesmy od dwóch tygodni z względu na to że dwójki już nie dawały rady i wyciekało bokami, 3 sa super, bardzo mi się podobają
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Miałam Wam pisać,że wczoraj jak jechaliśmy na wycieczkę to widzieliśmy BMKę z naklejką "Pokaż cycki dam Ci ciastko"
o mamo !

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 16:50   #963
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Napisze i Anglii.Ogolnie zycie tutaj jest łatwiejsze.Wszyscy mili,z załatwieniem czegokolwiek nie
ma problemu.Zycie jeśli chodzi o jedzenie i rachunki jest drozsze niz w Polsce,ale jezeli obydwoje pracujecie to stać Was na wynajem,opłacenie rachunkow,godne życie i jeszcze mozna odłożyć coś.Co do opieki nad dziecmi.Przedszkola i żłobki do 3go sa drogie,ale panstwo moze ci do tego dołożyć,wszystko zalezy od zarobkow.Do 16tego roku zycia dzieci maja darmowe leki,wiec to jest super.Ogolnie nie jest zle.Raju nie ma,kasa nie lezy na ulicy(jak duzo ludzi mysli),ale jest łatwiej i nie trzeba sie martwic,ze nie wystarczy do pierwszego
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
dla mnie to sa identyczne warunki jak w polsce wiec bie wiem czemu ale mnie uk w ogole nie kusi niczym

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kaszka brzoskwiniowa smakowala

T. sie tyle nagadala jak my to przegrzewany dziecko.
A teraz w domu 22 stopnie.Maly w bodach z krotkim rekawkiem, na wierzch pajac, a ona go jeszcze w koc zawija i tak nosi. Na spacer ja go laduje w tym pajacu do kombinezona (ma jeszcze kolderje i pokrywe w gondoli), a ona mu jeszcze jakis sweterek chce ubrac przy 6 stopniach powyzej zera.
W szafkach mi tak poukladala, ze nic juz tam nie znajde

eghhh te tesciowe ja mojej mam juz po kokardy

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ach jaki mi piekny ZAKALEC wyszedł

kocham.zakalce
daj troche

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Może była zmęczona i chciała spać i na rękach udawało się jej wyciszyć?
Julek też parę razy miał taką akcję i ostatecznie okazało się, że to zmęczenie i niemożność uspokojenia się i zaśnięcia.

Jutro Wigilia a pogoda jak wiosną. Zero świątecznego klimatu, u mnie słońce daje równo, 7 stopni w plusie.

dzis w radio mowili ze pogoda istnie swiateczna bo temperatura dokladnie jak w betlejem

ale u nas to podwojny zawod bo dzieci z wloch przyjechaly pierwszy raz prawdziwa zime zobaczyc

Maharet co do zywnosci w de sie nie zgodze, mnie totalnoe zepsula zdrowie
choc kupowalam.raczej.drozsza
musialam miec parokrotnie plukane jelita po pobycie tam
wiec duzo sie naczytalam i mnie zywnosc tam.przeraza
tak samo jak w uk

Madziuchna nasi synowie sa identyczni
za kazdym.razem jak.cos piszesz to moge ci napisac
u mnie to samo
Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
Stary 2013-12-23, 17:04   #964
dirtymagic85
Zadomowienie

cześć mamusie i dzidziusie
Witam się po dłuuuugiej nieobecności, mało co siedzę przy kompie, Lilusia jest bardzo absorbująca i zawsze mam coś w domu do zrobienia, a jak już się lenię to nie przy kompie
Na początku Wesołych

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Wesołych Świąt, urwało mi
Po drugie dzisiaj mija roczek jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży ale zleciało.....było maciupkie nasionko z serduszkiem wielkości maku, a teraz ponad 5miesięczne dziecko co się recholi za każdym razem na mój widok
Pierwsze święta z dzieciakami....życzę wam magii w te dni i nie tylko
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 17:19   #965
policzanka
Wtajemniczenie

Witaj Dirty!!Super ze się odezwałas kochana!prosimy o częstsze zaglądanie do Nas Równiez zycze Tobie i Liluni Wesołych Swiąt!Z Naszymi pociechami napewno będą magiczne

My dzis podalismy pierwszy raz kartofelkaBardzo posmakował LilciJutro dam łyzeczke więcej.Z innej beczki to przeglądałam neta w poszukiwaniu herbatek bez cukru i stwierdzam ze takowej granulowanej chyba jeszcze nie wymyslili..Ta z Hippa z niemiec co Maharet o niej pisała niby tez ma w sobie izomaltuloze a to w koncu tez cukier..wychodzi na to ze zostaje dopajanie koprem włoskim i wodą.

mmmm uwielbiam zapach boczusia z piekarnika..w tym roku cały kawał dla Tztaszczęściarz
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 17:22   #966
your Angel
czyli Endżi

Taśka, super, że impreza udana Ubranko pasowało? Podobało się?
Stary 2013-12-23, 17:32   #967
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Witaj Dirty!!Super ze się odezwałas kochana!prosimy o częstsze zaglądanie do Nas Równiez zycze Tobie i Liluni Wesołych Swiąt!Z Naszymi pociechami napewno będą magiczne

My dzis podalismy pierwszy raz kartofelkaBardzo posmakował LilciJutro dam łyzeczke więcej.Z innej beczki to przeglądałam neta w poszukiwaniu herbatek bez cukru i stwierdzam ze takowej granulowanej chyba jeszcze nie wymyslili..Ta z Hippa z niemiec co Maharet o niej pisała niby tez ma w sobie izomaltuloze a to w koncu tez cukier..wychodzi na to ze zostaje dopajanie koprem włoskim i wodą.

mmmm uwielbiam zapach boczusia z piekarnika..w tym roku cały kawał dla Tztaszczęściarz
Obiecuję poprawę i czasem zajrzę Widzę,ze już jedzonko wprowadzacie pomału, ja mam w styczniu zacząć, wogóle to u mnie nie wiadomo jak traktowac ten temat, bo jesteśmy na mleczku i moim i sztucznym, poza tym Lila wcześniak więc jeszcze ta kwestia dochodzi i zgłupieć moznastanęło na tym, że jak skończy w styczniu pół roku czasu urodzeniowego( czyli 4mce po korekcie co powinna mieć) to zaczniemy wprowadzać nowe amu

A jak twoja Lila Policzanko?wogóle ciekawa jestem ile wasze dzieci ważą dziewczyny, pochwalcie się to będę miała zarys czy mi jeszcze do was dużo brakuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-23, 17:47   #968
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
wogóle ciekawa jestem ile wasze dzieci ważą dziewczyny, pochwalcie się to będę miała zarys czy mi jeszcze do was dużo brakuje
Mojemu maleństwu bardzo niewiele brakuje do 8 kilo Co ciekawe to on nie jest tłuścioszkiem (choć oczywiście pucki ma ), jest duży i ciężki, wygląda na starszego.

Dziś brat tż chyba chciał być zabawny, widział po raz pierwszy Julka przez Skype i wypalił o nim per "spaślak". Nie ma to jak być debilem i prostakiem
Stary 2013-12-23, 18:12   #969
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Obiecuję poprawę i czasem zajrzę Widzę,ze już jedzonko wprowadzacie pomału, ja mam w styczniu zacząć, wogóle to u mnie nie wiadomo jak traktowac ten temat, bo jesteśmy na mleczku i moim i sztucznym, poza tym Lila wcześniak więc jeszcze ta kwestia dochodzi i zgłupieć moznastanęło na tym, że jak skończy w styczniu pół roku czasu urodzeniowego( czyli 4mce po korekcie co powinna mieć) to zaczniemy wprowadzać nowe amu

A jak twoja Lila Policzanko?wogóle ciekawa jestem ile wasze dzieci ważą dziewczyny, pochwalcie się to będę miała zarys czy mi jeszcze do was dużo brakuje
Ja tez nie powiem jak to u Was powinno wygladać z jedzonkiem bo nie wiem.Rób tak jak Ci serduszko podpowiada-w końcu mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka

U Nas Dirty pomalutku do przoduTeraz jestesmy na etapie odkrywania mozliwosci swojego głosu.Jest bardzo wesołoCzłowiek nawet się nie spodziewał jakie to dźwięki moze wydobywac dzieckoCo do wazenia to my bedziemy wazeni dopiero 8 stycznia na szczepieniu.Ostatnim razem czyli jakies 2 tyg temu miała 7300 tyle ze babeczka wazyła ją na szybko w ciuszkach.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 18:38   #970
LaLoca
Zakorzenienie

Apropo T. Jak mi z nerwów w święta laktacja nie padnie to będzie cud. Ma jakiegoś gula i prawie się do siebie nie odzywamy, a Tż wogóle. Przeraża mnie wspólna wigilia w takiej atmosferze :/

Zrobiłam pleśniaka ze śliwkami i wyszedł idealny jestem z siebie dumna bo to 1 raz Jutro zrobię jeszcze sałatkę i wsio

Servus Dirty
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 18:39   #971
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Może była zmęczona i chciała spać i na rękach udawało się jej wyciszyć?
Julek też parę razy miał taką akcję i ostatecznie okazało się, że to zmęczenie i niemożność uspokojenia się i zaśnięcia.
Pola tak samo miała pare razy - zmęczona na maksa i nie mogła sobie usnąć i strasznie ją to denerwowało.

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Najczęściej o której godzinie spacerujecie?
Jak raz dziennie to zazwyczaj 13-14. Jak dwa razy dziennie to koło 11 rano i później koło 14.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A ja myslalam, ze to tylko na filmach

A tam mniej wiecej ile tam sie zarabia?Bo te koszty utrzymania sa horrendalne.
Nie podoba mi sie tez to zyc po to by pracowac.Jedynie to, że cieplo to jest dla mnie duzym plusem
Niestety nie Na szczęście takie akcje tylko w tych niebezpiecznych dzielnicach i do normalnych się zbóje nie przenoszą.
Koszty ogromne to prawda - to chyba najdroższy stan do życia ;/ A zarabia się różnie w zależności od profesji. Ja razem z TZ jesteśmy programistami, więc narzekać nie możemy - z jednej pensji można żyć na w miarę wysokim poziomie (nie na bogato, ale bez biedowania i ciągłego liczenia kasy), a drugą można spokojnie odkładać (mówię tu o bezdzietnym modelu rodziny, kiedy nie wydaje się na niańki, szkoły, żłobki itd).

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja o matko ale ceny w tek Kaliforni
mojego małża sis mieszka niedaleko NY w spokojnej dzielnicy, porządnej (nie ma tam nawet mudżynów) no i domy tak 400.000 i to już na wypasie tankowanie do pełna 40$ z tego co pamiętam
ceny ubrań- śmiech, kupowałam levisy (!) za 5$ no chyba, że komuś kohl's uwłacza to może te same kupić w macy's za 50$ ja jako studentka szłam na zakupy ubraniowe i pierwszy raz w życiu brałam co chciałam bez spoglądania na metki jedzenie tak w sumie porównywalnie, ale zarobki wyższe
no i np głupi i'phone u nas 3.000 a u nich 200$ laptop u nas 5.000-6.000 u nich 600$ mój P. kupił tam np rower za 3.000$ a u nas on kosztuje 12.000 więc u nich odłożyć te 3.000 a u nas 12.000 to różnica
ale w stanach jak pisała Ja obowiązkowo wiza bo jakby nie daj boże coś ze zdrowiem to rachunki nie są zbyt przyjazne już nie wspominając o tym, że jesteś tam nielegalnie i masz przewalone no i fajnie też tam kogoś mieć na początek żeby pomógł ogarnąć jednak

opiekunka do dziecka chyba 300$ tygodniowo więc też nieźle

w restauracjach taniocha, że mało kto w domu gotuje a najśmieszniejsze jest to, że w stanach mają zawsze wielkie kuchnie nie wiem po co im takie duże do odgrzewania żarcia

my mamy papiery złożone, ale też nie wiem czy jako boidupa się odważymy wyjechać, póki co nie mamy tutaj źle, a rodzina, przyjaciele na miejscu

ja piekę ciach: królewca i wafla robię
Średnia cena domu w USA to 200 tys$, a w dolinie (nie cała kalifornia - tylko nad zatoką) zaczynają się od grubo ponad 1mln$
A iphony są już trochę droższe :P Acz fakt faktem, że nawet przy 700$ to tak jak dla polaka 700zł przy tutejszych zarobkach, więc nie jest strasznie. Ciuchy tutaj zdecydowanie droższe niż na wschodnim wybrzeżu, ale w dalszym ciągu przy zarobkach wychodzi tanio (ceny zbliżone lub troche mniejsze niż w PL). I ja lubię kohl's
A nowy york mi się marzy zobaczyć, ale stąd lot 6h, więc nie wiele krócej niż z PL, więc bez sensu.

I co do latania to ja też się boję, przed każdym lotem mam biegunkę ze strachu A od 3 lat latamy co 3-6 miesięcy regularnie i dalej mi nie przeszło
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 18:43   #972
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu maleństwu bardzo niewiele brakuje do 8 kilo Co ciekawe to on nie jest tłuścioszkiem (choć oczywiście pucki ma ), jest duży i ciężki, wygląda na starszego.

Dziś brat tż chyba chciał być zabawny, widział po raz pierwszy Julka przez Skype i wypalił o nim per "spaślak". Nie ma to jak być debilem i prostakiem
Pewnie ma grube kości. Będzie pakero

Przezabawny ten Twój szwagier

A co do spacerów to wychodzimy około 12. Po powrocie usypiam bo na spacerze nie potrafi zasnąć.

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2013-12-23 o 18:48
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 18:51   #973
Zakorzenienie

Hej Dirty! Miło Cię tu widzieć koniecznie zaglądaj do nas częściej! Wesołych Świat!

Tassia fajnie ze chrzciny udane. I jaki Maciej grzeczny!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-23, 18:54   #974
rusałka_1
Zakorzenienie

ale ciszaaa

Mój maluch właśnie spi na moich kolanach i strach go odkładać

Testujemy dziś wcześniejszą kąpiel o 18 (zawsze w okolicach 20), bo później mały chodził spać około 24.00-1.00. mam nadzieję że dziś będzie lepiej

Jej dociera do mnie powoli że jutro już wigilia i święta
pierwsze nasze we trójkę taką jakąś mam radość w sercu jak myślę o tym, że Jaś przeżywa teraz to wszystko razem z nami i mamy z kim się dzielić tą radością i że możemy go uczyć wielu nowych rzeczy, eh

tylko żeby jeszcze zdrowie mu dopisywało byłabym najszczęśliwszą osobą na świecie.
bo pomimo mojej restrykcyjnej diety, znów (od jakiś 3 dni) jego buzia wysypana jest suchymi plackami-ranami, praktycznie cała twarz jest tym objęta
mam nadzieję że po nowym roku szybko dostaniemy się do tej poradni alergologicznej

tassia super że chrzciny się udały czekamy na fotorelację
Cytat:
cześć mamusie i dzidziusie
Witam się po dłuuuugiej nieobecności, mało co siedzę przy kompie, Lilusia jest bardzo absorbująca i zawsze mam coś w domu do zrobienia, a jak już się lenię to nie przy kompie
Na początku Wesołych

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Wesołych Świąt, urwało mi
Po drugie dzisiaj mija roczek jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży ale zleciało.....było maciupkie nasionko z serduszkiem wielkości maku, a teraz ponad 5miesięczne dziecko co się recholi za każdym razem na mój widok

cześć fajnie że się odzywasz
pochwal się jak Lila urosła

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 19:05   #975
badzia987
Wtajemniczenie

joł

My na spacer różnie chodzimy. Tak między 12.30 a 13.30.

U nas choinka również ubrana. Wszystko spadło w tym roku na moją mamę.

Odwiedził mnie dzisiaj mój szef... w sumie pierwsza osoba spoza rodziny. Gosia jak zwykle płakała i się nie popisała...

Dziewczynki-

Z okazji nadchodzących Świąt życzę Wam Zdrowego, Spokojnego i przede wszystkim Radosnego ich spędzenia z Dzieciaczkami w gronie Najbliższych Wam Osób .

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-23, 19:16   #976
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
joł

My na spacer różnie chodzimy. Tak między 12.30 a 13.30.

U nas choinka również ubrana. Wszystko spadło w tym roku na moją mamę.

Odwiedził mnie dzisiaj mój szef... w sumie pierwsza osoba spoza rodziny. Gosia jak zwykle płakała i się nie popisała...

Dziewczynki-

Z okazji nadchodzących Świąt życzę Wam Zdrowego, Spokojnego i przede wszystkim Radosnego ich spędzenia z Dzieciaczkami w gronie Najbliższych Wam Osób .
Gracias

I dołączam się do życzeń - Wesołych Świąt mamuśki!:choin ka:
http://www.youtube.com/watch?v=kifDjepmq1A
Stary 2013-12-23, 19:18   #977
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ale ciszaaa

Mój maluch właśnie spi na moich kolanach i strach go odkładać

Testujemy dziś wcześniejszą kąpiel o 18 (zawsze w okolicach 20), bo później mały chodził spać około 24.00-1.00. mam nadzieję że dziś będzie lepiej

Jej dociera do mnie powoli że jutro już wigilia i święta
pierwsze nasze we trójkę taką jakąś mam radość w sercu jak myślę o tym, że Jaś przeżywa teraz to wszystko razem z nami i mamy z kim się dzielić tą radością i że możemy go uczyć wielu nowych rzeczy, eh

tylko żeby jeszcze zdrowie mu dopisywało byłabym najszczęśliwszą osobą na świecie.
bo pomimo mojej restrykcyjnej diety, znów (od jakiś 3 dni) jego buzia wysypana jest suchymi plackami-ranami, praktycznie cała twarz jest tym objęta
mam nadzieję że po nowym roku szybko dostaniemy się do tej poradni alergologicznej

tassia super że chrzciny się udały czekamy na fotorelację

cześć fajnie że się odzywasz
pochwal się jak Lila urosła
moja Lila waży coś między 5,5 a 6kg, widzę, że spore tyły do was, no ale i tak jestem zadowolona i pediatra tez, bo przybiera ten kilogram na miesiąc mniej więcej, więc prawidłowo. Tylko niezłą szopkę ostatnio odstawia z jedzeniem, ja nie wiem, wam też jedno karmienie schodzi do godziny czasu i z przerwami? i ulewa sporo...zastanawiam się,czy to może nietolerancja mm się zrobiła co dodaję

a drugie pytanko: ile jednorazowo zjadaja wam dzieci?
Stary 2013-12-23, 19:40   #978
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
czeeeść

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
też myślałam o ziemniaku na początek, daj znać jak kupa
a niedługo jakiś soczek będziesz mogła wprowadzić, np rozcieńczony wodą

Cytat:

Maja 29 grudnia kończy 4 miesiące, jesteśmy na mm, ale wg poradni patologii noworodka czekamy jeszcze miesiąc
i mój mały szogun ważył 5 grudnia 5400

Cytat:

wow
ale tylko na Twoim mleku jest, nie? nie dopajasz gluzkozą czy czymś podobnym taki urok bobasów, że pulchniutkie
Stary 2013-12-23, 20:23   #979
butterfly20
Zakorzenienie

no dobra, moje dziecko spało od `13 do 18,szkoda,że większość z tego czasu byłam u kosmetyczki

nasza choinka.kolory nikogo nie dziwią?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0996.jpg (141,8 KB, 58 załadowań)

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-23, 20:33   #980
MsLullaby
Zakorzenienie

Wszystko gotowe
Jutro tylko na swiezo usmazyc krokiety, ugotowac uszka i zapiec pieczarki i mozna siadac do stolu. Rece i nogi mi odpadaja, poza tym nie wiem kto to zje
Ide odpoczac bo padam

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 20:36   #981
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Taśka, super, że impreza udana Ubranko pasowało? Podobało się?
kochana ubranko jutro bedzie mialo.swoj dzien
jedziemu na olbrzymia 18 osobowa wigilie wiec chlopak bedzie sie prezentowac a jak!

Cytat:
moja Lila waży coś między 5,5 a 6kg, widzę, że spore tyły do was, no ale i tak jestem zadowolona i pediatra tez, bo przybiera ten kilogram na miesiąc mniej więcej, więc prawidłowo. Tylko niezłą szopkę ostatnio odstawia z jedzeniem, ja nie wiem, wam też jedno karmienie schodzi do godziny czasu i z przerwami? i ulewa sporo...zastanawiam się,czy to może nietolerancja mm się zrobiła co dodaję

a drugie pytanko: ile jednorazowo zjadaja wam dzieci?

kochana moj szkrab wazy 6200 a urodzil sie 3800 wiec wiesz.

[/RIGHT]
Stary 2013-12-23, 20:46   #982
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra, moje dziecko spało od `13 do 18,szkoda,że większość z tego czasu byłam u kosmetyczki

nasza choinka.kolory nikogo nie dziwią?
Oj nie dziwią Super!
I ile prezentów

U nas malutko prezentów, bo tylko w 5 osób święta w tym roku. A dla rodziców kupiliśmy wycieczke helikopterem nad San Francisco więc za prezent będzie bilet wstępu - troche chudo będzie to wyglądać pod choinką Może dokupie jakieś kubki świąteczne i tam wrzuce, co by to wyglądało po ludzku

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wszystko gotowe
Jutro tylko na swiezo usmazyc krokiety, ugotowac uszka i zapiec pieczarki i mozna siadac do stolu. Rece i nogi mi odpadaja, poza tym nie wiem kto to zje
Ide odpoczac bo padam
Ja bym chętnie zjadła
Stary 2013-12-23, 21:16   #983
butterfly20
Zakorzenienie

Tassia cieszę się,że chrzciny udane Mam nadzieję,że masz jakieś focie

Ja a może do jakiejś koperty i powiesić na choince?Sprawdzicie jak są spostrzegawczy
U nas to prezenty na dwie Wigilie,łącznie 15 prezentów A naszych dla siebie jeszcze tam nie ma

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-23, 21:36   #984
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Mój urodził się z wagą 2930 kg a na ostatnim szczepieniu ważył 5650 kg więc teraz pewnie coś pod 6 kg. Generalnie nie jest "papuśny" - taki w sam raz. Ani chudy ani gruby

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 21:46   #985
Zakorzenienie

Cytat:
Tassia cieszę się,że chrzciny udane Mam nadzieję,że masz jakieś focie

Ja a może do jakiejś koperty i powiesić na choince?Sprawdzicie jak są spostrzegawczy
U nas to prezenty na dwie Wigilie,łącznie 15 prezentów A naszych dla siebie jeszcze tam nie ma
Ooo dobry pomysł

Stary 2013-12-23, 21:48   #986
kaska87
Zakorzenienie

hej

Ja ja pisałam o tym i'phonie w abonamencie, że 200$ a u nas 3.000

Motyl o wow! ja dzisiaj u rodziców naliczyłam z tatą 11 (!) prezentów pod choinką dla samego Mikiego a to tylko od nas, rodziców i mojego brata, a jeszcze u teściowej i szwagierki są

małż w pracy ale święta ma całe wolne

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 21:50   #987
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wszystko gotowe
Ide odpoczac bo padam
Ja jestem dziwna i nie przepadam za swiatecznym menu, wiec wyzerki nie bedzie.
Zamowilismy krzeselko do karmienia
http://www.caretero.pl/32_strona.html
Wczesnie, ale mielismy troche nie swojej kasy do wydania.jeszcze na konika morskiego starczylo

Chcialam tez zyczyc Wam radosnych i pogodnych Swiat Bozego Narodzenia pelnych usmiechu Waszych maluszkow!
Stary 2013-12-23, 21:53   #988
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja jestem dziwna i nie przepadam za swiatecznym menu, wiec wyzerki nie bedzie.
Zamowilismy krzeselko do karmienia
http://www.caretero.pl/32_strona.html
Wczesnie, ale mielismy troche nie swojej kasy do wydania.jeszcze na konika morskiego starczylo

Chcialam tez zyczyc Wam radosnych i pogodnych Swiat Bozego Narodzenia pelnych usmiechu Waszych maluszkow!
U mnie z tradycyjnych potraw tylko barszcz, krokiety i ryba po grecku reszta to średnio tradycyjna, ale wszystko bez mięsa kutia, kapusta z grochem czy pierogi z kapusta nie dla mnie

I wzajemnie kochana!

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 22:12   #989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

Ja ja pisałam o tym i'phonie w abonamencie, że 200$ a u nas 3.000

Motyl o wow! ja dzisiaj u rodziców naliczyłam z tatą 11 (!) prezentów pod choinką dla samego Mikiego a to tylko od nas, rodziców i mojego brata, a jeszcze u teściowej i szwagierki są

małż w pracy ale święta ma całe wolne
Serio w abonamencie u nas tyle? bez kitu kogo na to stać?

Rozpieszczacie Mikiego jak sie patrzy

My dla Poli skromnie bo nikt nie mógł wytrzymać i wszyscy daliśmy jej prezenty zaraz po kupieniu

Stary 2013-12-23, 22:17   #990
ewacia85
Wtajemniczenie

wesołego alleluja......yyyyyyyyyyy yyyy to nie te święta
wiec krótko wesołych świąt wszystkim

nie wiem jak to zrobiłam prrzy dwójce dzieci / a właściwe to nawet trójce/ale upiekłam dwa rodzaje ciastek plus pierniki /ale te sie nie liczą bo dwa tygodnie temu pieczone /
i trzy placki , zrobiłam miesko w galarecie/ tzw studzieline/ wczoraj z mama pierogi i jutro jeszcze że śliwkami pare nalepimy i barszcz ugotowałam a to wszystko jak w każdym domu przeplatane sprzataniem ....które i tak mało co widać choinka ubrana prezenty też więc mam luuuuuuuuuuuuuzik teraz bo w ciągu dnia to nawet kawe na stojąco piłam
jeszcze tylko musze znaleźć coś w szafie do ubrania
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości