![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!! cz. II
Cytat:
![]() ![]() Dam znać jak skończę ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Domysły w 100% trafne ![]()
![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie domyśliłam o co chodzi. Film bardzo mi się podobał.
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Obejrzałam właśnie jeden z ciekawiej skrojonych filmów od dawna, a od początku czerwca jadę średnio 2 dziennie.
http://www.filmweb.pl/film/The+Loved+Ones-2009-539449 opis i plakat mogą zmylić, więc nie radzę się sugerować mocno. Początek nie zapowiada tego, co będzie działo się potem, jest dziwnie, obrzydliwie, ohydnie momenatmi, a przez to niezwykle fascynująco - chyba przez ten surrealizm, który momentami się wkrada. Może brzmi jak zwierzenia kogoś z problemem, ale głównie chodzi mi o formę - cudny postmodernistyczny twór bez cienia banału i żenady. Kilka gatunków w jednym, świadome zabiegi, jednak z dużą przewagą dramatu i horroru - mocno wrażliwym może niekoniecznie polecam, choć i tak uważam, że dla zdjęć, ujęć, dźwięków, przejść między klatkami - warto. Aczkolwiek do końca, inaczej nie ma sensu. I co zaskakuje - genialna wręcz gra aktorska dziołszki. Ktokolwiek widział niech podzieli się opinią proooszę! ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- co za opcja, Austria NIGDY mnie nie zawiodła,w ogóle europejskie kino to jest coś wspaniałego! Zaraz obok najlepszego holenderskiego Zniknięcia, greckiego Kła i austriackich wielu - ten stawiam właśnie blisko jako ulubiony też, choć jestem świeżo po seansie i jeszcze nie nabrałam dystansu. Uwielbiam minimalizm dialogowy w filmach, dla mnie to on buduje najmocniej napięcie, niepokoje, tajemniczość, trochę absurdu otoczkę. W tym filmie dużo się milczy, mało jest typowej horrorowej akcji, a siedziałam wbita w poduchę i czekałam do ostatnich chwil na rozwiązanie - zaskakujące - szczególnie jeśli skupiamy się na tym głównie, co było w opisie filmu. Dla niektórych sceny mogą być przeciągane, pustka nudna, a symbole związane z robactwem zbyt naciągane, ale dla mnie - to jest film, który na lata zapamiętam i mimo mocno makabrycznych kilku scen, które bym wywaliła, to uważam, że ze spokojnym sumieniem mogę polecać każdemu! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Munkaa, oglądałam parę lat temu, też mi się film bardzo podobał. Więcej napisałam Ci w ostatnio obejrzanych filmach. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2015-08-20 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
Oglądałam wczoraj "Widzę, widzę" i strasznie głupio mi się przyznać, ale nie wiem o co w nim chodziło
![]() Pod koniec już usypiałam w ogóle, nie wciągnął mnie nic a nic, ale czekałam cały czas żeby coś dostrzec i nic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle to witam i ciesze się, że to trafiłam i ubolewam, że tak późno bo lubię takie filmy no i oglądałam ich w cholerę ![]()
![]() |
![]() |
#968 |
Wtajemniczenie
|
Kojarzycie może tytuł tego filmu? Mężczyzna miał nerwice natręctw i kiedy nie wykonywał jakiegoś "zadania" to ktoś umierał, np. musiał 8 razy upuścić ołówek, bo kiedy tego nie zrobił to sekretarka spadła ze schodów i złamała kark. Odkrył to kiedy był dzieckiem i skakał po chodniku nie nadeptując na szczeliny - nadepnął na jedną i chyba jakiegoś dzieciaka potrąciło auto... Te "zadania" mu się pokazywały, np. z ołówków, które się wysypały z pojemnika układała się cyfra "8" dlatego wiedział, że musi je upuścić tyle razy.
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Wtajemniczenie
|
Ja też właśnie chętnie bym go obejrzała
![]()
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a nie chodzi przypadkiem o Donnie Darko? On wykonywał różne dziwne zadania.
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
W Donnie Darko byl krolik. Renia kojarzysz krolika?
![]() |
#973 |
Wtajemniczenie
|
Donnie Darko oglądałam i królika kojarzę, ale tam chyba z tego co pamiętam ludzie nie umierali w wyniku tego, że nie wykonał zadania
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
no i mamy 'Szubienice' na kinomanie
![]() w sam raz na mój wieczór domowe spa ![]()
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Obejrzałam wczoraj do końca "Widzę widzę", bo zaczęłam oglądać innego dnia, potem innego dalej oglądałam, wczoraj skończyłam, tak wyszło, bo film jest wolniejszy, wymaga skupienia, cierpliwości, co nie zawsze w danym momencie mam. Opowiada historię chłopców - bliźniaków, których mama wróciła do domu po operacji plastycznej i są oni przekonani, że to nie jest ich mama. Zachowuje się trochę inaczej itp. Klimat filmu robi wrażenie, gra aktorska chłopców jest świetna. Główna bohaterka też nieźle zagrała myślę, ale oni po prostu świetnie. Niemniej nawet jak na film psychologiczny czasem akcja była dla mnie i tak zbyt wolna, sceny zbyt przedłużane, że np chwilami ciemny obraz i ileś sekund, wcale nie tak mało, zanim coś było widać, że aż myślałam czy film się nie wyłączył, bo różnie bywa. To jednak jest pewna wada dla mnie, bo gdy lubię wolniejsze filmy, to tutaj akurat była dla mnie czasem przesada.
Plusami jest ten klimat, bo owszem jest całkiem dobry, pewne symbole, nad którymi można sporo pomyśleć, więc i daje film do myślenia. Wadą jeszcze jest przewidywalność jak dla mnie, szybko domyśliłam się o co może chodzić. Po godzinie filmu więcej się dzieje, wtedy jest inaczej no i miałam czasem ciarki na widok tego co robili chłopcy. To bardzo dobre sceny. Ogólnie film niezły, chociaż uważam, że przez te wady po prostu niezły, nie więcej i można by bardziej moim zdaniem zakręcić akcją tak, by było bardziej zaskakująco. Moja ocena 6/10, mimo wad myślę, że warto obejrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 | |
Buc
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mała aktualizacja obejrzanych filmów: Widzę, widzę - Hm, skusił mnie ten cały zwiastun o którym tak trąbili w całym Internecie... no to obejrzałam. Strasznie podobny do azjatyckiego filmy o siostrach (zapomniałam tytułu), on chyba był lepszy od Goodnight Mommy... dla mnie słabizna, nudziłam się, jedynie muzyczka była taka niepokojąca no i matka - dałam 3*. The Loved Ones - nie mam słów na ten film, tak durnego dawno nie oglądałam... śmiałam się na nim z zażenowania ![]() ![]() Final Girl - wg mnie ma za niską ocenę na filmweb, może i specyficzny, ale dla mnie się oglądało całkiem fajnie. Przynajmniej aż tak się nie nudziłam. 6* Miesiąc miodowy - też nie najgorszy, ale jedna scena jest wręcz obrzydliwa - kto widział to się domyśla o co chodzi ![]() Jeszcze coś było, ale zapomniałam ![]() Następne które chcę obejrzeć: Szubienica (to mam już, ale coś mi śmierdzi niewypałem ![]() Edytowane przez agnieszka_2612 Czas edycji: 2015-08-24 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Mnie 'Szubienica' zawiodła
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
Oglądałam "Szubienicę", ale nie całą. Jak dla mnie nudy i raczej nie wrócę do tego filmu.
Wczoraj oglądałam "Another me" dramat/thriller - ogólnie polecam, nie jest straszny.Mógłby być trochę lepszy, ale da się obejrzeć, wciągnął mnie zdecydowanie bardziej niż "Szubienica". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
A ja obejrzałam w weekend Musaranas, który bardzo mi się podobał, Dla Elizy, trochę mniej. Szubienicą jestem zawiedziona bardzo. Nie ma to jak hiszpańskie kino.
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
No wiesz co :-P
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
Ja dziś oglądam Szubienicę
![]()
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
"Szubienica" po opiniach na razie mnie nie kusi, włączyłam jej kawałek i nie wiem, odechciało mi się jakoś. No jednak słyszę ciągle, że to naprawdę nuda, Wy piszecie podobnie, więc na razie nie chce mi się, kiedyś może obejrzę no z samej ciekawości, ale na razie nie chcę ;p
Nie wiem czy pisaliście o tym w wątku, ale wczoraj znalazłam ciekawy serial - http://www.filmweb.pl/serial/Scream-2015-687676 . Tzn już dawniej chyba go znalazłam, ale zapomniałam i wtedy nie było jeszcze odcinków. Wczoraj obejrzałam połowę pierwszego odcinka i jest nawet, nawet, a ja "Krzyk" lubię, może to być ciekawa serialowa wersja, a opinie są dobre. Zaczyna się ciekawie, jest jak dla mnie klimat, gra aktorska nie jest zła, a nawet myślę, że całkiem ok (z tego co na razie widziałam, odcinek trwa jakieś 40coś minut, na razie widziałam ok 20 minut). Będę dzisiaj oglądać dalej ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Nie podobało Wam się? No czy z dala, bo się obawiacie ich, bo tak na Was wpłynął? :P Nie no wiadomo, kwestia gustu, mnie się ten film podobał, choć i są lepsze inne hiszpańskie moim zdaniem, ale poziom dla mnie nadal dobry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
A ja mogę polecić "Coś za mną chodzi" dobrze się ogląda, trzyma w napięciu.
Jak na razie oglądanie horrorów chyba się dla mnie skończyło, nie mogę jakoś znaleźć interesujących mnie filmów a szczerze mówiąc, im nowszy tym gorszy... Muszę czekać...tylko nie wiem jak długo wytrzymam ![]() Dzień nie zakończony dobrym horrorem lub thrillerem, to nie dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
A ogladalyscie The Gift? Tutaj w UK jest w kinach i zastanawiam sie czy warto isc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Obejrzałam już prawie 2 odcinki serialu "Scream", który wkleiłam i jest naprawdę ciekawie. Dużo podejrzanych, trochę dreszczyku też, postacie całkiem ciekawie, oby tak było dalej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.