![]() |
#1141 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
Nie, raczej ze słonecznikiem, w takiej ilości to połączenie nie zaszkodzi. Myślałam, że napiałaś to w kontekście tego, że jesz chleb i np, garstkę słonecznika :-] Niektóre bułki są jasne z tym, że z ziarnami na wierzchu i troszkę w środku i nazywają się wieloziarniste, więc na takie uważaj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1142 |
Rozeznanie
|
no właśnie ! pojawiasz się i znikasz nie zostawiając nawet jadłospisu , a my tu usychamy z tęsknoty za nim... *udaje obrażoną *
![]() ![]() ![]()
#1143 |
Rozeznanie
|
Ech...
Śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych zalanych wodą,łyżeczka cynamonu i łyżeczka miodu II Śniadanie: 2 wafle ryżowe cieniutko posmarowane dżemem (nawet nie pół łyżeczki) i jabłko (spieszylam się do szkoły i nie miałam czasu coś bardziej "zielonego" przygotować ![]() Obiad: znowu pół woreczka kaszy gryczanej ![]() ![]() Podwieczorek: 1 placuszek owsiany (przygotowywalam na jutro i na jednego się skusiłam,a tak btw to o ktorej porze najlepiej jesc te placuszki? :P),kromka pieczywa chrupkiego z plasterkiem sera topionego ze szczypiorkiem,ogórkiem i pomidorem Kolacja: omlet z 2 jajek+groszek,papryka,pom idor,kukurydza Wiem,że dzisiaj "trochę" zawalilam... aaa kolacji jeszcze nie jadlam ale mam w planach :P jak to oceniacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak wyżej ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć. Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału... 57-56-55-54-53-52-51-50 Edytowane przez 6sweetextreme9 Czas edycji: 2009-02-23 o 17:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Raczkowanie
|
no to moje R mam nadzieje ze dzis ktos oceni :P
S: 1 KROMKA CHLEBA Z MASłEM,MIODEM ,HERBATA Z 3 łYZECZKAMI CUKRU 2S: ZAPOMNIAłAM ZABRAC Z DOMU DO SZKOłY O:ZUPA SZCZAWIOWA Z GRZANKAMI I MIESO Z MAKARONEM I SUROWKA Z MARCHEWKI, MAłY KAWAłEK JABłECZNIKA K:2 JOGURTY POZIOMKOWE Edytowane przez dosiap150 Czas edycji: 2009-02-23 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze Rrrr
![]() Śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych, troszeczkę mleczka(2%), 1/3 twarogu chudego, cynamon, średnie jabłko W szkole: kanapka z 2 kromek razowca(ze słonecznikiem)+plaster polędwicy+ogórek, jabłko Obiad: dość duża pierś z kruczka, 1/2 ryżo brązowego z curry, łyżeczka ketchupu, trochę kapusty kiszonej Przekąska: małe jabłko, serek naturalny(150g) z cynamonem, około 15g orzechów włoskich, odrobina sezamu, pół marchewki Kolacja(będzie): planuję serek wiejski z cynamonem(200g), pół marchewki?/ Co myślicie? ![]()
#1148 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór..
![]() ![]() ![]() śniadanie: kromka razowca z masłem i serkiem homo nat i pomidorem, jabłko, zielona herbata. II śniadanie: kromka podwójna jw. 0,5l herbaty owocowej obiad: 50g kaszy gryczanej, panga (jakaś taka pomarańczowa była ![]() ![]() ![]() podwieczorek: 80g homo nat z orzeszkami kolacja: (zawalona ![]() ![]() ![]() 3 kromki razowca z masłem, dwie łyżeczki fety, 4 plasterki ogórka świeżego, zielona herbata. no cóż. ![]() ![]()
#1149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Rozeznanie
|
Vanaaaaa pokaż co dzisiaj zjadłaaś! XD Morgan! nie wiem gdzie jesteś ale Ciebie też to sie tyczy! :P
u mnie monotonia. ale zakupiłam właśnie owsiane i banany xD ś: paluch ziarnisty. pół z pastellą paprykową, drugie z tartare, po 2 plasterki szyneczki, pomidor, sałata, rzodkiewka, korniszon, szczypiorek + 0,5l inki z mlekiem 2% po: princessa mleczna, małe jabłko 2ś: jogobella (tym razem śliwkowa XD) 250g z otrębami i siemieniem + herbata + ok. trzy ciastka z mieszanki, potem jeszcze z 50g orzechów paprykowych o: 2 chochle barszczu czerwonego z jajkiem, 2 kapuśniaki w gęstym sosie pomidorowym <3 p: 0,5l zielonej herbaty + małe jabłko k: wielka ziarnista bułka (podobna do palucha) z sałatą, szyneczka i wszystkie warzywa jakie miałam wrzuciłam do wieśniaka ze szczypiorkiem wszystko byłoby fajnie gdybym nie czuła tego bólu, jakby mi żołądek rozpychał wszystkie kichy w środku, łącznie z żebrami >_____< a i jeszcze taki ot. w środe jest post. ścisły. ilościowy. jak nie jadłam to mogłam sobie nie jeść ale jak już zaczęłam, to teraz ciężko będzie sie najeść 3 posiłkami ![]()
![]() |
#1152 |
Rozeznanie
|
Z warzywami o tej porze roku jest dla mnie ciężko ponieważ nie przepadam za większością jak: brokuły, kalafior itp.
Z jabłkiem wiem że źle zrobiłam, ale porostu... ale nie mogłam jeszcze zjeść a zgłodniałam;/
#1153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1154 |
ćwir ćwir
|
Muszę się wziąć w garść, bo weekned totalnie zawaliłam. Jak dzisiaj?
Oczywiście R ![]() S:Owsianka na wodzie, potem dolane pół szklanki mleka 0%, trochę mieszanki studenckiej, dwie malutkie kromki razowca z filetem z indynka, pomidorem i jedna z twarogiem chudym wymieszanym ze szczypiorkiem czy na R można owsianki na śniadanie? Nie za dużo zjadłam? IIŚ: wieśniak z bananem, gruszka O: smażony na oliwie z oliwek filet z indyka, sałatka z ogórków kiszonych i pomidora, garść makaronu razowego P: Filet z indyka j.w i sałatka j.w K(będzie) sałatka z 2 jajek na twardo,pomidorka i polędwicy sopockiej wymemłanych z małą łyżeczką majonezu
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-02-23 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy jadłospis na R
Śniadanie: 4 łyżki płatków nestle fitness + 1.5 szklanki mleka 0,5 % II śniadanie( w szkole): kanapka z serkiem czosnkowym 2 plastrami szynki chudej i papryką, jogurt pitny 50ml Obiad: Pół woreczka kaszy gryczanej z piersią z kurczaka gotowaną + surówka z kiszonych ogórków Kolacja: jogurt jogobella light ![]() ![]() Proszę o ocenę ![]() ![]() Edytowane przez karciocha2 Czas edycji: 2009-02-23 o 18:35 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
R - 1 dzień, znowu
![]() Śn.Sałatka śniadaniowa z przepisu na serku wiejskim ![]() ![]() IIŚn. (szkoooła): Twarożek półtłusty (około 150g., może trochę więcej) z cynamonem i miodem - jakieś 2 pełne łyżki (wiem, miód na R. nie bardzo, ale powolutku.. ![]() IIIśn. (szkoła): Dwie kromki razowca cienko posmarowane masłem (wybaczcie, ale nie zamierzam się znów bawić w "Nie mam okresu" ![]() Ob. Ryba gotowana - morszczuk + ziemniaki + por z kapustą pekińską, buraczki, ogórki kiszone (brałam po trochu) K. Serek wiejski z orzechami włoskimi i cynamonem (orzechów sztuk 4) + dwie herbaty zielone, niesłodzone Wiem, że dwa serki wiejskie i w ogóle ten miód, sporo chleba, ale i tak paradoksalnie jestem z siebie zadowolona. ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-02-23 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co napisalas to chcesz schudnac do wakacji? wiec masz sporo czasu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ** tak jęczycie już, że wstawię, choć wydaje mi się, że robię to za często, ale jeśli mam kogoś uszczęśliwiać, to proszę bardzo ![]() dzisiejsze niezdecydowane szkolne Peeeeeeee: Iśn: 4 grzanki z dwóch grahamek z żółtym serem i furą keczupu, jajecznica z 3 jajek na masełku z kabanosem, pomidorem i szczypiorkiem; herbata z sokiem malinowym i cukrem; danio jagodowy z garścią orzechów w polewie jogurtowej ![]() IIśn: 1. 'fińska' bagietka 150g z masełkiem, kremem do smarowania president z ziołami, szyneczką, sałatą, żółtym śmietankowym serem salami i ogórkiem konserwowym; kubuś malinowy 2. /okienko/ gofr z bitą śmietaną, dżemem i polewą czekoladową; gorąca czekolada + sporo tiki taków i mleczka alpejskiego (kolega miał urodzinyy) ![]() o: zabielana zupa pieczarkowa z kupnymi lanymi kluskami + duuużo grzybów, marchewy i mięska; smażone we frytkownicy talarki ziemniaków z sosem jogurtowo-koperkowym, duże pieczone udko z kurczaka, szpinak w sosie śmietanowym, marynowane grzybki; 2 szklanki leona d: eklera kawowa ![]() p: 2 odsmażane na masełku krokiety: jeden z mięskiem, drugi z kapustą i grzybami; kubek domowego barszczu i dużo buraków wyjedzonych z garnka ![]() /nauka/: leibniz minis z czekoladą, pomarańcz k: maślana bułka z masłem orzechowym i bananem, micha twarogu sernikowego z paroma czubatymi łyżkami konfitury wiśniowej; kakao na mleku 3,2% - właśnie kończę ![]() i pewnie wpadnie coś jeszcze ![]() Mongan- obrażam się! ![]()
walczę! Edytowane przez vana Czas edycji: 2009-02-23 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() ![]() ![]() 1)Owsianka na mleku z :morelami(ponoc dużo żelaza), daktylami, bananem, pestkami dyni,cynamonem,i suszoną żurawiną. Kromka razowego z masłem orzechowym i dżemem figowym. KAwa 2)Sok marchewkowy(300ml)swój, serek homo waniliowy z fitellą jogurtową, pomarańcza 3)Kurczak z grilla z budki, pieczywo czosnkowe na ciepło(2duże kromki), surówka z pudełeczka 4)Serek homo jabłko z cynamonem z biszkoptami, mały jogurt naturalny z kiwi, pomarańczą , cukrem waniliowym i 3 kostkami gorzkiej czekolady 5)Makrela duża , 2grzanki z serem żółtym i ogórkami konserowoymi, pół bułki sojowej z masłem orzechowym i dżemem. --- Coś dojdzie..(myślę, że fitella jakaś bo mam spory zapasik) *Chyba zacznę jakieś cwiczenia na nogi, żeby je umięśni bo odkąd przestałam biegac nie wygladają zbyt fajnie( takie dwa pałąki ) ![]() ![]()
What doesn't kill me only makes me stonger.. [Strong enough..] Edytowane przez Nasturcja several years Czas edycji: 2009-02-23 o 19:09 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
GummyKammy - czy jogurt naturalny i orzeszki na podwieczorek są w porządku?
Bo bardzo różne opinie są. Np. 6sweetextreme9 twierdzi,że 'zamiast jogurtu lepiej jeść serek homogenizowany naturalny, bo w tej sposób jogurt plus orzeszki, węgle plus nnkt, co jest niedobrym połączeniem, w dodatku na wieczór.'. I ja już sama nie wiem czy mogę jeść taki zestaw czy nie... A łyżki ryżu były dość spore. Tak czy inaczej najadłam się ![]()
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-02-23 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ładnie. Nie wiem czemu, ale ogół podoba mi się ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mongan, heeej mialas cos wrzucic ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
I: owsianka z daktylami, czekoladą z orzechami - na mleku, grahamka z masłem orzechowym i dżemem
II: kolejna grahamka, ale tym razem z serem żółtym i majonezem, cappuccino milki czekoladowe, trzy trójkąciki toblerone white III: zupka kalafiorowa zabielana, ziemniaczki, buraczki ![]() d: dwa trójkąciki toblerone white, princessa kokosowa IV: twaróg z dzemem i mnostwem orzechow, i z maslem orzechowo-kokosowym, kolejne dwa trojkaciki toblerone ![]() ![]() ![]() V: grahamka (znów ![]() po; jablko, pomaarancz na razie mam fazę na masło orzechowe ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1166 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moje U ![]() Iśn- ciepły jeszcze rogal- połowa z prawdziwym masełkiem i dżemem wiśniowym, połowa z masłem czekoladowym, wieeeelki kawał drożdżowego z miodem, prawie 2 kubki kakao jabłko IIśn- drożdżówka z makiem, wiejski z kawą i cukrem, banan fuuuurrrrraaa żelek/żelków(?), orzeszki solone O- zupa pomidorowa z makaronem na wczorajszym rosołku, kluski śląskie z mięsnym farszem i gulasz, buraki, kompot kaaaawwwwwwwaaaaa z mlekiem, mars, 3 delicje, żelki jw i 3 trufle P- lasagne z mięsem i kupą sera i ketchupu, kubuś galaretka z bitą śmietaną ![]() K- naleśniki z nutellą i dżemem jabłkowym, 2 kubki kakao teraz piję mleko z miodem i chyba zjem jeszcze naleśnika z czek i bananem ![]() Izuniu nareszcie jakiś jadłospisiak maniaczko toblerone ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" Edytowane przez kika171 Czas edycji: 2009-02-23 o 19:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Nikt mi nie odpisze..?
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiejsze P. sponsorowane zlym humorem ![]() ś: 80g platkow nesquick & cookie crisp zalane 5 duzymi lyzkami jogobelli pieczone jablko(nowe uzaleznienie ![]() 2ś: rogalik 7days + grzesiek kokosowy,kubus malinowy. (w szkole) o: 4 smazone piersi z kurczaka,ziemniaczki z sosem,4 duze ogorki kiszone. d: deser paula,monte drink + garsc orzechow nerkowca p: 2 kawalki ciasta biszkoptowego z kremem amaretto,galaretka i brzoskwiniami. czekolada pomaranczowa na goraco. w miedzy czasie ![]() k: platki poduszkowce (ok 50g) zalane 4 lyzkami jogobelli jw ![]() ![]() ![]() ![]() editt. i teraz doszly jeszcze paluszki slone ![]()
Uwolniłam się by żyć, by nie otruć świata smutkiem łez, Więc nie pytaj mnie... Edytowane przez GummyKammy Czas edycji: 2009-02-23 o 20:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pysznie! pysznie! pysznie! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
Iza, Vana nie obrażać mi sie tu !
![]() moje dzisiejsze, poimprezowe, troche beznadziejne bo jakos nierozgarnieta jestem jeszcze ;p [moje P to nic w porownaniu do Waszych .... ] 1. owsianka (80gr platkow, gotowanych na wodzie, zalanych polowa szkl mleka z 2 bananami i 2-3 łychami miodu), jabłko, razowiec z sopocka i chrzaaanem, 350ml szklana kawy na mleku z mleczna pianką, cynamonem, cukrem 2. kanapkaa z grubych kromek chleba wiejskiego, grubo posmarowane almette (kurcze nie wiem jak mam uzupełniac te masełkwe braki ![]() garstka paluszkow ktore porwałam kolezance ![]() 3. duzo ziemniaczkow z 2 gołąbkami, polane sosem pomidorowym, buraczki zasmażane, troche kupnej surowki coleslaw. herbata z cukrem i cytryna, kroma chałki z konfitura brzoskw. 4. lody tiramisu, zielone jabłko, pasek czeko 5. zytnia bułka 70gr (połowa z paprykarzem, pomidorem i cebula, druga z sopocka, papryka i ogórkiem) kilka(naście) rzodkiewek, kilka plastrow pieczonej piersi indyczki ze słoikową żurawiną (dużo, bo słodkie lubie) herbata z cytryna i cukrem kurcze dopiero co zjadłam kolacje, i zaraz chyba zjem cos słodkiego. chyba napewnooooooo
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-02-23 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.