TANIE LINIE LOTNICZE - adresy, promocje, wrażenia, jak to robić? - ZBIORCZY - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-12, 15:45   #91
polly
Rozeznanie

GG do polly Send a message via Skype™ to polly
Dot.: TANIE LINIE LOTNICZE- adresy, promocje, wrażenia

) rzeczywiscie okazja!! ja z warszawy do Brukseli kupilam za 130 zl tez myslę,ze niezla okazja!
Stary 2008-05-23, 22:06   #92
nightgirl
Raczkowanie

ja się zastanawiam nad lotem do Norwegii z Centralwings. ceny mają atrakcyjne...

nightgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-26, 12:36   #93
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nightgirl Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam nad lotem do Norwegii z Centralwings. ceny mają atrakcyjne...
Moj maz latal Norwegianem z Dublina do Warszawy i bardzo sobie chwalil, szkoda ze juz nie lataja...

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-29, 18:22   #94
senna24
Raczkowanie

Witam. nie radzę kupować biletów długo przed terminem z ryanair. Ja kupiłam z prawie 2 miesięcznym wyprzedzeniem no i oczywiście przychodzi dzien lotu a ja nie mogę lecieć z powodów osobistych. Chciałam go sprzedać za połowę ceny na allegro ale jak przeczytałam ile ktoś będzie musiał zapłacić za zmianę nazwiska to zrezygnowałam. Cena to od 80 do 120 funtów, a wizzair około 150zł. Także jest różnica. W ryanair mają podobnę gorsze warunki, starsze samoloty no i jest dużo drożej!!
senna24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 20:21   #95
marysia11111
Rozeznanie

Cztery razy leciałam Ryanair-em i nie mam powodów do narzekania- lot o.k. wszystko odbyło się punktualnie, obsługa bardzo miła i też polsko-języczna. Nie mam im nic do zarzucenia - ostatecznie to tanie linie i za taką kasę nie będzie luksusów.
marysia11111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 10:09   #96
Martiq:)
Zadomowienie

Question Centralwings

Biuro podróży z którym lecimy na wakacje współpracuje z centralwings. Zaczęłam grzebać w internecie i opinie (np. tu: http://www.pasazer.com/opinie.php?lp=56 ) po prostu mnie przerażają... Czy faktycznie jest aż tak źle???
Stary 2008-08-14, 10:35   #97
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Dot.: Centralwings

We wtorek wróciłam z wakacji,w obie strony z Centralwings i było bardzo przyjemnie,obsługa w porządku,piloci umilali lot informując gdzie jesteśmy,za ile będzie to,za ile tamto itd co do opóźnień - wylecieliśmy z Warszawy punktualnie,w drodze powrotnej mieliśmy pół godziny opóźnienia ale i tak nie miało to większego znaczenia bo lecieliśmy krócej niż podawał rozkład. Jedzenie niezłe. Bagaż przetrwał loty w nienaruszonym stanie. Minusy? Hm... w pierwszym locie naburmuszona stewardessa,w następnym było już ok,zwłaszcza przesympatyczni stewardzi. Ogólnie polecam,myślę że można "zaryzykować"

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!

Edytowane przez Blonde_Stranger
Czas edycji: 2008-08-14 o 10:56
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 10:57   #98
Martiq:)
Zadomowienie

chyba i tak juz nie mamy wyjscia bo wakacje opłacone no cóż naczytałam się o tych opóźnieniach (jak to ludzie utknęli na całą dobę na lotnisku itp.) i ogarnęło mnie przerażenie. Dzięki za pocieszenie
Stary 2008-08-14, 15:05   #99
palema
Zadomowienie

Baardzo niemiło wspominam swoją podróż z centralwings. teraz ich unikam ajk mogę.
leciałam do londynu w zeszłym roku, opóźnienie było ponad 2 godz. potem okazało sie jeszcze, że najpierw przepuszczają pasażerów wszystkich innych lotów - dosłownie wszystkich, oczywiście innych linii. my byliśmy wpuszczani dopiero na szarym końcu. bajecznie czuliśmy się na prawdę wyróżnieni:/ ludzie mieli totalnie dosyć stania, czekania i wiecznego odkładania naszego lotu... kilka osób nawet zaczęło sie wykłócać, nic nie dało.

dodam, że leciałam też wizzair i to było zupełnie inne latanie, nikt nie traktował naszego lotu jak lotu drugiej kategorii. wszystko na czas, a przelot nawet szybszy niż planowano.

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 15:09   #100
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
Napisane przez Martiq:) Pokaż wiadomość
Biuro podróży z którym lecimy na wakacje współpracuje z centralwings. Zaczęłam grzebać w internecie i opinie (np. tu: http://www.pasazer.com/opinie.php?lp=56 ) po prostu mnie przerażają... Czy faktycznie jest aż tak źle???
Leciałam niedawno z Centralwings z Warszawy do Grecji i było bardzo przyjemnie . W jedną stronę lot opóźnił się ale tylko o 20 min, w drugą wylecieliśmy punktualnie. Z bagażem nie było żadnych problemów. Stewardessy, piloci także bardzo mili.

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 20:44   #101
aneczka.s
Raczkowanie

Leciałam dotychczas:

Germanwings (www.germanwings.com) -
mało miejsca na nogi ale obsługa miła a samoloty w miarę zadbane, jeśli chodzi o miejsca "kto pierwszy ten lepszy" bilety tanie (chociaż trzeba polować)

Easy Jet - mam dobre wrażenia, choć germanw. cenię wyżej.
Sleeping all day

aneczka.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 17:26   #102
adela50
Wtajemniczenie

ja lecialam Wizz Air z Gdańska do Lubeck i z powrotem. Lot bardzo przyjemny.Siedzenie szersze niz w Boeningu, czysciutko.Miałam wykupione miejsca z wiekszą przestrzenia na nogi (przy wyjsciu ewakuacyjnym) i nie bylo ucisku ani problemu z zajeciem tego miejsca.Załoga fantastyczna, nawet kapitan przemawiał w trakcie lotu.Jak na tanie linie narzekac nie moge.Lot spokojny, bez turbulencji,bez opoznien. Wyladowalismy duzo przed czasem.Najgorzej to sie Niemcy zachowywali, jezyka angielskiego nie znali, wiec mieli gdzies zapininanie pasow i zachowanie czystosci wokol swojego siedzenia.Wczesniej byłam przerażona bo leciałam Tunis Airem do Tunezji i niestety okropne były turbulencje, akurat po samymn spozyciu posilku,bardzo ostre bylo hamowanie.W Wizzarze nawet nie poczulam ostrego hamowania.
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 21:04   #103
lil coco
BAN stały

ja bardzo lubie latać ryanem choć mam wrażenie że te ich samoloty dziwnie trzeszczą wizzairem leciałam dwa razy i w obu przypadkach samolot opóźniony o półtorej godziny. i ryanair o wiele tańszy niż wizzair.

musze sie pochwalić moją ostatnią zdobyczą upolowałam bilet do londynu w dwie strony....całkowity koszt z opłatami, podatkami - 2 zł 1 zł w jedną strone ostatnio była taka promocja " w jedną strone za 1zł ", jakies 3 tyg. temu tylko uwaga, jak kiedyś jeszcze sie powtórzy to radze kupować bilet TAM i z POWROTEM odzielnie ! jak zaznaczałam opcje podróż w dwie strony to wyskakiwały zupełnie inne ceny żeby za 2 zł lecieć do londynu, co to sie na tym świecie porobiło ja nie wierzyłam poki mi z konta nie ściągneli
mnie teraz zaczely kusić ceny biletów do stanów z UK. Nowy jork w dwie strony od 300f
lil coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-11, 18:07   #104
anaxgirl
Przyczajenie

Mam pytanie, rezerwowałam kilka dni temu lot online (Ryanair) i zamiast wpisać imię kolegi jakie posiada w dowodzie Tomasz wpisałam po prostu Tomek przy rezerwacji (i takie zapewne będzie na karcie pokładowej ). W sumie to to samo imię, ale jednak.. Teraz boję się, że będzie miał problemy z odprawą. Co mam zrobić? Nie chcę płacić 385 zł za zmianę literówek.

Wiem, że zależy to w sumie od kontrolera bo miałam przypadek, że mój brat miał żeńską końcówkę nazwiska, ale wtedy to jakoś przeszło, bo przy odprawie z Lnd stała polka i nas przepuściła.

A teraz?
anaxgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 14:42   #105
kolory
Rozeznanie

Cześć,

Pytanie o AIR BERLIN.

Czy są bardzo restrykcyjni jeżeli chodzi o wielkość i wagę bagażu rejestrowanego i podręcznego? Czy np. sprawdzają wymiary i wagę podręcznego?

kolory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-02, 16:23   #106
desti
Zakorzenienie

lecialam Easy Jet... bylo ok... choc te kolory i caloksztalt ciagle przypomina, ze to "tania linia" ... wieksze wrazenie zorbilo na mnie Air Berlin... lot lokalny (1 godzina) na terenie Niemiec ale obluga na wysokim poziomie. Napoj i cos do chrupania gratis... samolot tez "elegancki" i na pewno nastepnym razem tez skorzystam z ich uslug.
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 16:13   #107
limba1
Raczkowanie

Jesli chcecie zwiedzic kraje skandynawskie to polecam linie Norwegian. Latam regularnie do Oslo lub Sztokholmu (w sumie to juz ze 20 razy), mialam tylkoraz male opoznienie, bilety sa tanie i mozna trafic niezla promocje, obsluga mila i uprzejma, samolot w miare wygodny, mozna zakupic kanapki, ale jak wiadomo jedzenie samolotowe jest srednio smaczne, i co najwazniejsze mozna nadac dwa bagaze po 20 kg (druga torba kosztuje ok.30 zl, a czasemi bezplatnie jak traficie na promocje).
limba1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 01:21   #108
lilithin
Wtajemniczenie

Zdaje się, że na 40 minut przed odlotem odprawa jest już zamknięta i pasażer rezerwując bilet doskonale o tym wie. Skoro więc pojawiłaś się w ostatniej chwili, to nie ma się co dziwić, że nie dostałaś się na samolot.
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 20:19   #109
behindblueeyes
Zakorzenienie

hej,
mam pytanie do osób,które latają Ryanair, na stronie w zakladce o ich cenach napisane jest,że koszt bagażu w 1 stronę to 10euro, czyli w 2 str wyjdzie 20, kiedy wybieram termin wylotu i przechodzę dalej,to muszę wybrać rodzaj odprawy i czy mam bagaż..kiedy wybieram 1bagaż+odprawa na lotnisku..wyskakuje 120zł rozumiem,że taka wysoka cena jest spowodowana wliczeniem tej odprawy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 11:43   #110
-onna-
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez behindblueeyes Pokaż wiadomość
hej,
mam pytanie do osób,które latają Ryanair, na stronie w zakladce o ich cenach napisane jest,że koszt bagażu w 1 stronę to 10euro, czyli w 2 str wyjdzie 20, kiedy wybieram termin wylotu i przechodzę dalej,to muszę wybrać rodzaj odprawy i czy mam bagaż..kiedy wybieram 1bagaż+odprawa na lotnisku..wyskakuje 120zł rozumiem,że taka wysoka cena jest spowodowana wliczeniem tej odprawy?
Tak, odprawa jest wliczona. Ja kiedys probowalam zarezerwowac odprawe online (bo tez jest taka opcja ale tylko przy bagazu podrecznym-wtedy nie ma zadnych oplat) ale tam gdzie chcialam leciec (Barcelona) sie nie dalo.
-onna- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-08, 15:19   #111
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez -onna- Pokaż wiadomość
Tak, odprawa jest wliczona. Ja kiedys probowalam zarezerwowac odprawe online (bo tez jest taka opcja ale tylko przy bagazu podrecznym-wtedy nie ma zadnych oplat) ale tam gdzie chcialam leciec (Barcelona) sie nie dalo.
ach no szkoda..też właśnie chciałam zrobić odprawę online i z bagażem nie można..i też lecę do Barcelony
Stary 2009-01-09, 12:25   #112
-onna-
Raczkowanie

O a kiedy lecisz? ja 17stego lutego ale z Liverpool'u Powiem szczerze juz sie nie moge doczekac
-onna- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-09, 15:47   #113
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez -onna- Pokaż wiadomość
O a kiedy lecisz? ja 17stego lutego ale z Liverpool'u Powiem szczerze juz sie nie moge doczekac
prawdopodobnie 11 marca,ale z Pzn chcialyśmy kupic bilety już teraz,bo wychodzi naprawdę tanio..ale co chwile jakieś promocje nowe są więc czekamy do 12.01 jak sie skończy obecna i może jakąś nową dadzą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 21:44   #114
behindblueeyes
Zakorzenienie

mam pytanie odnośnie linii Ryanair - jak długo po rezerwacji online oczekuje się na maila z potwierdzeniem?
Stary 2009-01-21, 21:51   #115
katka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
mam pytanie odnośnie linii Ryanair - jak długo po rezerwacji online oczekuje się na maila z potwierdzeniem?
W zależnoście od tego jakie mają przeciążenie serweru.
Zwykle jest to jednak 15 minut.
Ale przecież podczas rezerwacji wychodzi Ci formularz rezerwacyjny, który jest tak samo ważny i można go zdrukować i jest jednoznaczny z tym co przyjdzie na maila.

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 21:56   #116
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
W zależnoście od tego jakie mają przeciążenie serweru.
Zwykle jest to jednak 15 minut.
Ale przecież podczas rezerwacji wychodzi Ci formularz rezerwacyjny, który jest tak samo ważny i można go zdrukować i jest jednoznaczny z tym co przyjdzie na maila.
tylko,że robiłam rezerwację po 15 i do teraz nic... na końcu było napisane,że 'reservation is locked'-tzn ze zamknięta czy zablokowana? i że trzeba czekać a jeśli coś tam się nie wyświetli to kliknąć w taki tam napisa-i też nie działało..więc nie wiem..mogę jeszcze raz spróbować zarezerwować?nie chcialabym żeby to było jako 2razy policzone
Stary 2009-01-21, 22:06   #117
katka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko,że robiłam rezerwację po 15 i do teraz nic... na końcu było napisane,że 'reservation is locked'-tzn ze zamknięta czy zablokowana? i że trzeba czekać a jeśli coś tam się nie wyświetli to kliknąć w taki tam napisa-i też nie działało..więc nie wiem..mogę jeszcze raz spróbować zarezerwować?nie chcialabym żeby to było jako 2razy policzone
A robiłas przelew kartą kredytową??

Stary 2009-01-21, 22:07   #118
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
A robiłas przelew kartą kredytową??
nie,doszlam do formularza w którym podawałam swoje dane,nr karty i datę jej ważności..
Stary 2009-01-21, 22:30   #119
katka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
nie,doszlam do formularza w którym podawałam swoje dane,nr karty i datę jej ważności..
I kliknęłaś potem dalej??
i co Ci pisało?
Sprawdź czy Ci ściągnęło z konta.

Stary 2009-01-21, 22:36   #120
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
I kliknęłaś potem dalej??
i co Ci pisało?
Sprawdź czy Ci ściągnęło z konta.
bylo napisane,żeby kliknąc i czekać..i nic..
nie,nie ściągnęło,już sprawdzałam; mając nr karty to nie wiem czy by ściągneli..myslałam,że sama powinnam jakiś przelew zrobić

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości