![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Adipex retard
dziewczyny-katastrofa!!!poległam:mur :,w sobotę byłam na balu,więc nie wzięłam,niedziela ma lekkim kacu(a wtedy to jestem głodna na fastfoody szczególnie),wczoraj nocny wyjazd i też dużo jedzenia.Dzis czuję się fatalnie.I fizyczni i psychicznie,mam takie wyrzuty,że znowu doła,złapałam.To żarcie,to nałóg jest okropny.!!!!Ale dziś też jest dzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie
![]() ![]()
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mojego orbitreka kupiłam na allegro za 500zł. Elektromagnetyczny (podłącza się go do prądu i jest możliwość ustawiania różnych tras czyli stopnia trudności). Dziewczyna mieszkała dość niedaleko mnie więc mogłam najpierw przymierzyć, jak mi sie na nim pedałuje. To był jeden z lepszych wydatków. Ale tak na prawde, nie jest aż tak istotne, koło zamachowe, firma czy rodzaj, tylko to, żeby systematycznie ćwiczyć. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- A co do tych różnych grzeszków, to ja też święta nie jestem. Czasami jem białe pieczywo, gorące kubki, makaron czy ziemniaki. Teoretycznie te produkty nie sprzyjają za bardzo odchudzaniu, ale jak się je tego nie za dużo i niezbyt często, a do tego systematycznie i intensywnie się to spala ćwicząc, to ja jak narazie nie widziałam wzrostu wagi. Ale dołka mam niejednokrotnie, bo boję się, że może to zaprzepaścić moje dotychczasowe osiągnięcia i męki. Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
cześć wszystkim ja zjadłam jakieś lekkie śniadanie i zażyłam tabletkę o 11 ale nie mogę jej zawsze przełknoć czuję jak by nadal w gardle ją miałam. A efekty to mało spadłam z wagi po 22 tabletkach koło 3 kg ale brzuszek mi trochę zleciał ,muszę wytrwać a wam życzę powodzenia pa pa
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
29basia witaj w klubie... Ja też po 16 tabletkach spadłam z wagi niestety tylko 2,5 kilograma.. więc nie ma takich efektów jak po meridii niestety gdzie w miesiąc poszło 5 kg a w dwa miesiące razem 9...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Cześć Szkrabulka ja przestałam brać spróbuje ograniczyć jedzenie może dam rade a zostało mi jeszcze 29 tabletek na mnie one mało działają a myślałam że będzie dużo lepiej .Mi po tych tabletkach dopiero po południu nie chciało się jeść ale dość mi pomogło tak jak tobie bo skurczył się żołądek .Moja koleżanka bardzo dużo na nim zleciała z wagi koło 30 kg i nawet rozstępów nie ma i utrzymuję wagę nadal .mówiła że na paluszkach cały dzień była .A jest płaska a nawet nie ćwiczyła też bym tak chciała powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
@ zbliża się wieeellkimi krokami! Nic nie jest w stanie pohamować mojego niedźwiedziego wręcz apetytu. Całkowicie zaczynam tracić kontrolę nad żarciem. Spadku wagi do niedzieli się nie spodziewam, ale mam nadzieję, że chociaż nie urośnie...
Nawet do ćwiczeń mam problem się zmusić. Masakra jakaś.... ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny..nie poddałam się-znowu ostro walczę.Tym bardziej,że wiem co oprócz imprezy spowodowało mój kryzys!!To cholerka okres
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ---------- Boję się zważyć , bo pewnie 3 tygodnie odchudzania poszły na marne. U mnie to jest tak, że jak waga spada choć delikatnie to jest ok, wystarczy, że się zatrzyma na trochę i zaraz popadam w czarną rozpacz i żrę (inaczej nie da się tego nazwać) grubo ponad normę. Ratunku. W kwietniu mam weselę i znowu będę gościem w worku, a po kwietniu to człowiek nawet się nie obejrzy a już wyląduje na plaży w kolejnym worku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny-nie poddawajcie się!!!kurcze,to tylko chwilowa słabość.Kazda z nas ma kryzysy.Dziś tez jest dzień i na pewno będzie lepiej.To nic,że wczoraj żarełko zwyciężyło-dziś Wy będziecie górą.Szkoda by było tylu wyrzeczeń i odmawiania.trzymam za Was kciuki-damy radę!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Popieram Cie Indi nie wolno sie poddawac........mnie juz tez kryzys dopadł ale go przetrwałam
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam kochane i nie poddawajcie sie !!!!!!!! Nowy dzień nowe zawzięcie!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Czy ktoś tu jeszcze zagląda? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#103 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim. Ja zaglądam codziennie. Kryzys w odchudzaniu trwa. Przedwczoraj coś mi najpierw zaczęło bardzo zgrzytać w orbitreku, później coś chrupło i miałam poćwiczone. Wczoraj nażeczony go rozkręcił i okazało się że pękł taki metal między kołem a pedałem. Dziś podobno udało się go zespawać więc jak dobrze pójdzie to będzie go składał do kupy. Jeżeli będzie coś odstawać to będzie musiał to szlifować. Dziś idę na noc do pracy więc raczej też nie poćwiczę. Ćwiczenia najbardziej mnie ratowały gdy z dietą było krucho a teraz nie ma nic ;(
Dodatkowo coś mi się wczoraj w rękę stało (lewą) i nie mogę jej zrotować (na wysokości nadgarstka) bo ból jest nie do zniesienia i momentami promieniuje aż do barku ![]() Jakby tego było mało to nażeczony wylał przypadkiem cole na klawiaturę i co chwilę jak piszę wskakuje mi kilka sąsiednich literek lub cyfr i muszę to co chwilę kasować. Normalnie jakiś pech mnie prześladuje od jakiś 2 tygodni. Masakra. Mam nadzieje że po @ wszystko zacznie si.ę na nowo układać 3mam za was kciuki. Papa
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Adipex retard (substancja czynna: fentermin) Anorecticum – lek hamujący łaknienie Producent : Austria. Kupowany w Czechach ( tam jest jedna z fabryk na rynek wschodni, a Czesi mają na niego od wielu lat licencję podobnie jak Szwajcarzy, Niemcy czy Amerykanie) Skład: Substancją czynną jest żywiczan fenterminy. Jedna tabletka zawiera 75 mg żywiczanu fenterminy co odpowiada 15 mg czystej fenterminy Substancje pomocnicze: Wosk żółty, utwardzony olej sojowy, utwardzony olej roslinny, częsciowo utwardzony olej roślinny, lecytyna sojowa, żelatyna, 85% glicerol, 70% sorbitol, sól sodowa hydroksybenzoesanu propylu, sól sodowa hydroksybenzoesanu etylu ,tlenek tytanu, makrogol1750 (to jest składnik który może wywołać wspomnianą wysypkę), żółcień chinolinowa, żółcień pomarańczowa, homowanilina, metoksyacetofenon. Właściwości i działanie: Adipex jest preparatem zagłuszającym apetyt. Adipex tłumi odczucie głodu i ułatwia w ten sposób ograniczenie jedzenia, a tym samym likwiduje zwiększone odkładanie tłuszczu. W organizmie w sposób spowolniony fentermin uwalnia się z połączenia żywicowego. Dzięki spowolnionemu uwalnianiu substancji czynnej osiąga się przedłużone, trwające najmniej 10 godzin, tłumienie apetytu. Zastosowanie: Leczenie otyłości przez wsparcie diety u pacjentów z nadwagą, u których zastosowano odpowiednie zabiegi, obniżające masę ciała. Lek jest skuteczny w redukcji masy ciała poprzez wspomaganie diety niskokalorycznej. Spadek nadwagi jest możliwy tylko wtedy, kiedy się redukuje przede wszystkim ilości podawanych potraw. Utrzymanie już osiągniętego ubytku nadwagi jest możliwe tylko przy dalszym konsekwentnym kontynuowaniu tych zabiegów. Samo tłumienie łaknienia nie ma żadnego wpływu na redukcję masy. Dawkowanie: Zwykle dziennie 1 kapsułka podczas śniadania. W szczególnych przypadkach można dawkę zwiększyć do 2 kapsułek dziennie na zalecenie lekarza. Przepisanej dawki nie wolno przekroczyć. Nie wolno podawać wieczorem, gdyż substancja aktywna może wywołać nerwowość i bezsenność. Czas kuracji: Leczenie trwa 4-6 tygodni i nie może przekroczyć trzech miesięcy. Jeśli się potem bierze pod uwagę powtórzenie leczenia, trzeba najpierw przerwać branie preparatu na okres jednego miesiąca. Uwagi do stosowania: Leczenie można prowadzić tylko pod kontrolą lekarza, który ma doświadczenie w leczeniu nadwagi. Przed początkiem kuracji lekarz zbada, czy nie istnieją organiczne przyczyny nadwagi. Przy leczeniu nadwagi trzeba kontrolować pacjenta globalnie, co polega na wiązaniu odpowiedniej diety z metodami medycznymi i psychoterapeutycznymi. Obniżenie masy ciała osiągnie się łatwiej, kiedy się da pierwszeństwo potrawom o niskiej wartości kalorycznej (chude mięso, owoce, warzywa) i tłuszczowej, jak też ograniczy się wyraźnie węglowodany (cukier, produkty mączne, ziemniaki). Po kuracji należy zachowywać dietę niskokaloryczną bez używania leku jeszcze przez 6 tygodni. Przeciwwskazania: Adipexu nie wolno używać przy: - nadwrażliwości na substancję aktywną albo leki pokrewne zwiększonym ciśnieniu płucnym - bardzo wysokim ciśnieniu krwi (ciężkie nadciśnienie) - równoczesnym lub wcześniejszym niedomaganiu systemu sercowo-naczyniowego lub mózgu, - podwyższonej funkcji gruczołu tarczycowego, nowotworach rdzenia nadnercza, jaskrze, - powiększeniu gruczołu krokowego (prostaty) oraz zakłóceniu funkcji nerek, - równoczesnej lub wcześniejszej chorobie psychicznej, nawrotowym chorobowym chudnięciu (anorexia nervosa) i depresjach, - skłonności do nadużywania leków i istniejącym uzależnieniu od alkoholi - leczeniu dzieci poniżej 12 roku życia i starszych pacjentów. Równoczesne używanie innych, centralnie oddziałujących leków hamujących łaknienie jest zakazane ze względu na zwiększone ryzyko możliwego powstania niebezpiecznego dla życia nadciśnienia płucnego. Leku nie wolno używać łącznie z pewnymi lekami przeciwdepresyjnymi (inhibitory MAO) lub dwa tygodnie po przerwaniu ich podawania pzdR.
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki nikunia
![]() A nie masz reszty ? Bo to nie wszystko patrząc na czeska ulotkę. Mnie by interesowały skutki uboczne, interakcje z innymi lekami lub art. spożywczymi czy też używkami, jakieś zakazy, nakazy itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
To co piszą w ulotce to dupa... :p hehehe... Z tego co czytałam poprzednie całe długie forum to skutki uboczne zależą od organizmu... i nie wszystkie są wymienione w tym kawałku papieru który dostajemy do tabletek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Fajnie, niech będzie dupa... ale masz tę ulotkę albo wiesz gdzie jest, czy tak tylko piszesz ze słyszenia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Jak chcecie coś wiedzieć to gadać , biorę go 2 raz , dzisiaj zaczynam znowu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Cześć kochane. Mój orbitrek naprawiony ale zdążyłam się rozleniwić przez te kilka dni i nie ćwiczę. O dziwo od zeszłego tygodnia, mimo braku diety i skromnych ćwiczeń, waga pokazała 700 g mniej. To zdecydowany sukces, bo spodziewałam się, że będzie większa niż w zeszłym tygodniu. Od jutra lub od 1go zacznę od nowa intensywnie sie odchudzać. Jak Wam idzie? są jakieś postępy?
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Oj coraz mniej postów, jakoś tamte forum było bardziej aktywne ![]() No właśnie co do weekendu to koszmar.......tyle grzechów że aż sumienie nie potrafi tego przetrawić...........Zero ćwiczeń, piwko, fast foody, w ogóle zero diety........ ![]() ![]() ![]() Ale powracam do normalności!!!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!
#112 |
Przyczajenie
|
Oj prawda, prawda.
Weekend to zwykle bida a czasem katastrofa... jak choćby ten ostatni... Pewnie dlatego sie kobitki nie odzywają, jak i ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
HEJ
![]() http://www.adipexretard.fora.pl/pods...ylekowa,6.html
#114 |
Raczkowanie
|
Witam się nieśmiało,
Przeczytałam prawie cały wątek w poszukiwaniach. Czy któraś mogłaby mi polecić sprzedawcę Adipexu? Przebrnęłam przez tony ofert i opinii o sprzedawcach i podsumowując: kupno u kogoś nieznanego to obawa o otrzymanie podróbki. A lek nie jest przeciecz tani. Bardzo, bardzo mi zależy, mam do zgubienia 30kg i wiele prób odchudzania różnymi metodami za sobą. Podaję maila: anna.nova@op.pl jeśli wolicie dyskrecję. Będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Hej,hej kochane...strasznie tu pusto,nawet nikunia jakoś milczy...może przez te mrozy paskudne,nic się nie chce...Nie wiem jak Wy,ale przy tym zimnie jestem o wiele bardziej głodna niż zazwyczaj-szczególnie cholerka wieczorem i na słodko też mnie na jakiegoś cukraska ciągnie...bo prawdę mówiąc po adim,niestety jeść mi się chce.Może nie tak szaleńczo,ale jednak!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Zazdroszczę Wam dziewczyny.Muszę zrzucić nadwagę po rzuceniu papierosów i jedynie ćwiczenia i terapia MŻ mogę zastosować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Skąd bierzecie adipex przeciez jest wycofany .Ze względu na moją sporą nadwage potrzebowała bym tych tabletek moze znacie jakiegoś sprzedawcze co jest uczciwy i nie oszuka ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Rozumiem wszystkie osoby, które walczą z wagą i poszukują Adipexu lub innych wspomagaczy, ale tego typu leki są tylko dla osób, które rzeczywiście mają nadwagę (BMI >30), i które nie mają przeciwwskazań do stosowania tych leków. Jeżeli tak jest, to warto legalnie poszukać lekarza, który to przepisze. Mój lekarz rodzinny mi odmówił, ale inny przepisał i kupiłam bezpośrednio w aptece. Trzeba też zauważyć, że na Adika "czycha" masa osób z prawidłową wagą, lub mających do zrzucenia np 5-10 kg
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Przy moim wzroście 170 cm ważę obecnie 84 kg.To już chyba nie jest mała nadwaga. Dodatkowo z wiekiem metabolizm spowalnia,niestety.Ćwiczę ,a jakże ,nie żebym leżała i czekała na cud.
Asia Ritter sorki ,ale zażartuję teraz z Twojego posta.Fajny avek.Zrobiłam taki sam ruch ręki zakrycia twarzy czytając posta. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.