![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedzle do kosmetykow mineralnych
mam Flat topa i LH kabuki i nie moge powiedzieć, że któryś wolę. Owszem, flat topem nakładam podkład a kabukim primer, ale wymiennie też dałyby radę. Kabuki dodatkowo jest nawet bardziej mięciutki od flata, za to Flat topem wygodnie się wpieczątkowuje podklad w skórę, przez co uzyskujemy lepsze krycie.
a teraz czas na duo fiber... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Organizatorka
|
Przyznać się kto kliknął nowego pędzlaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Ja jeszcze nie, ale to dlatego że czekam na wypłatę
![]()
![]() |
#95 |
Organizatorka
|
witamy w klubie w takim razie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
![]() ja wzięłam A Skunkless Foptic Brush 2 szt (jeden dla mnie i jeden dla koleżanki) Angled (Super FULL) Blush Brush (dla koleżanki) Long Handled Kabuki 4 szt (dla taty-do golenia ![]() Flat Top Brush (dla mnie) Eye Kabuki Brush (dla koleżanki) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Organizatorka
|
Agabil zostałaś oficjalnie ODPĘDZLOWANA !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
![]() |
#102 |
|
Proszę się ze mnie nie śmiać
![]() ![]()
![]() |
#104 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się czaję na pędzle (2 razy flat top, 1 kabuki, duo oczywiscie), ale cały czas zastanawiam się, czy wziąć też pędzel do podkładu i czy w ogóle będę go używała.. Z kolei jak go nie wezmę w zestawie, to jak znam samą siebie, to potem będę dokupować osobno ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-02-24 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rozbawiło mnie to "w rozsądnych ilościach" ![]() A ja mam w EDM'owym koszyku Kita za 34$ i same pędzle w środku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
jaa go kliknę ale jutro dopiero bo dziś mi się buntuję EDM
![]()
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Zamawiałam w niedzielę pędzle z Blusche i wczoraj dostałam wiadomość że zamówienie zostało wysłane
![]() Zamówiłam flat topa, kabuki z długą rączka i pędzel do różu. Bałam się, że będę czekała 2 tyg na wysyłkę ze względu na flat topa, tak jak jest to podane na stronie ![]() Ech gdybym wiedziała, że na EDM pędzle pojawia się tak szybko wstrzymałabym się z zamówieniem ten jeden dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Mam problem z pędzelkiem do korektora z EDM. Używam go zgodnie z przeznaczeniem, ale wydaje mi się stanowczo za sztywny, trudno nim nabrać minimalną ilość proszku, trudno odpowiednio rozetrzeć. Potrzebuję pędzelek o podobnej lub nieco mniejszej szerokości, ale ze znacznie miększym i nieco krótszym włosiem, nieważne syntetycznym czy naturalnym, byle delikatnym. Najlepiej żeby był dostępny w Polsce i przez internet (mam ograniczony kontakt fizyczny z cywilizacją
![]() ![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-02-28 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Organizatorka
|
Cytat:
jak w nazwie jest kolinsky tzn ze brać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, pastereczko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - przeczytałam cały wątek ale dalej mam lekki mętlik w głowie. Chcę zamówić pędzel do podkładu mineralnego - i nie wiem czy wybrać typ kabuki czy flat top. Wiem, że zdania są podzielone; że kabuki też się nadaje, że z kolei flat topem łatwiej się pieczątkuje. Co mam wybrać jako początkująca? Który typ rozciera równiej, nie robi plam? Nie chodzi mi nawet o konkretną firmę, ale o typ pędzla.
Będę wdzięczna za odpowiedź ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Myślę że Flat top jest wygodniejszy na początek - ja zaczynałam od niego i nie wyobrażam sobie żeby kabuki tak ładnie nałożyć podkład, a próbowałam. Pewnie jest to kwestia przyzwyczajenia ale ja stempluje i mam wrażenie że jest to lepszy pędzel dla początkujących
![]()
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Ja w przyszłym tygodniu zamówię 2x skunklessik, 2x flat top, LH Kabuki i skośny do rożu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
WhiteInnocent, Flat Topa będę miała dzięki tobie
![]() ![]() To tak na pierwszy ogień. Moje pędzle służą mi już od kilku dobrych lat i czas je wymienić, bo się szczoty z nich robią ![]() Póki co do korektora służy mi pędzel do podkładu YSL (był dodany w pudełku). Płaski, mały, na krótkiej rączce. Nie jest zły. Póki nie mam nic lepszego, ten jest OK - łatwo nim manewrować pod oczami, koło skrzydełek nosa. Ale pędzel do różu to już się naprawdę prosił o wymianę. Wczoraj się malowałam moim starym i dostałam szału. Zrobił mi paskudne placki, bo niestey stracił fason, rozcapierzył się ![]() Ogólnie, mam zamiar powolutku skompletować sobie cały zestaw z EDM ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-05 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sama pierwszego Flattiego dostanę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy miałyście problemy z zakupami na Coastal? Ja próbuję zapłacić za pędzle i w kółko przekierowuje mnie ze strony PayPal na stronę Coastal.
Nie mam pojęcia o co biega ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() u mnie dziala bez problemu- po wrzuceniu do koszyka i wybraniu opcji płatnosci za pomocą Paypala, przekierowuje mnie na PP, gdzie loguję się, potem każą mi potwierdzić, czy dane są poprawne, a potem już tylko przycisk "zaplac" ![]() ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-03-05 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Dzięki śliczne
![]() Ja dochodzę do momentu, kiedy loguję się na PayPal, naciskam "Kontynuuj" po czym przerzuca mnie na stronę Coastal i tam znów muszę wybierać formę płatności i znowu mnie przerzuca na PayPal. I tak w kółko. Chyba dziś nic tam nie kupię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Organizatorka
|
Cytat:
Ja tego nie robię, tylko klikam na gorze "Fast, Secure Checkout with PayPal - check out with paypal" i od razu przerzuca mnie do zapłacenia bez wybierania formy płatności |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.