święta bez TŻ-ta... To normalne? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-21, 18:59   #91
Figure09
Rozeznanie

Dot.: święta bez TŻ-ta... To normalne?

Rozmawiałam z nim... No ale nic nie wskórałam, tak jak myślałam. W świeta się ze mną nie zobaczy, bo NIE MOŻE i musi się uczyć na kolokwium które ma w styczniu. Tyle usłyszałam. I że to przecież tylko 3 dni, że o co mi chodzi...

Nie może... akurat... Dorosły facet, a nie 15-latek.

No cóż... Nie będę na siłę się prosić, żeby poświęcił mi chwili uwagi. Niech sobie robi co chce.
a nawet niegrzecznie, ale nie będzie mnie oszukiwał.

Figure09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 19:05   #92
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

U nas zazwyczaj schemat ten sam (piąty już raz):

Wieczerza Wigilijna: ja u dziadków, on u siebie, potem przychodzę do niego, idziemy na pasterkę, potem na spacer.
1 dzień: w południe przychodzę do niego, pod wieczór idziemy do jego babci.
2 dzień: w południe przychodzi do mnie.

Jakoś nie wyobrażam sobie, aby miało to wyglądać inaczej... Ale my w ogóle widzimy się codziennie, więc nie ma innej opcji

Nie wiem jak to będzie w tym roku, bo mój stan zdrowia na razie nie pozwala mi łóżka opuszczać, ale liczę na to, że się wykuruję

Autorko, uważam, że powinnaś porozmawiać ze swoim TŻ-tem i jasno przedstawić swoje stanowisko. On nie jest jasnowidzem - może nie mieć pojęcia, jak trudne są dla Ciebie święta w towarzystwie "takiej, a nie innej" rodziny. Nie wiesz, jak jest wychowany i czego go nauczono - może jego rodzice są tak ograniczeni, że akceptują wyłącznie swoją krew przy stole, hm?

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

O, widzę, że stan rzeczy się już zmienił... No cóż, zastanów się, czy on w ogóle traktuje Cię poważnie. Jakieś bzdurne tłumaczenia serwuje...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 19:19   #93
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figure09 Pokaż wiadomość
Witajcie. W sumie nie mam wielkiego doświadczenia, jeśli chodzi o związki, stąd moje pytanie. Czy u Was, na wigilii był wasz Tż? Po jakim czasie? Już jak byliście narzeczeństwem, małżeństwem czy może wcześniej? Nie było chyba takiego wątku, mam nadzieję.
Pozdrawiam.
w wigilię sie nie widzimy życzenia składamy sobie dzień przed natomiast tż przyjeżdża do mnie w pierwszy dzień a drugi spędzamy u niego... jesteśmy ze soba ponad 5 lat zaręczeni od roku, schemat mamy zawsze ten sam.. nigdy nie siedziałam sama w święta zawsze tż był ze mną..

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 19:31   #94
wika82
Zakorzenienie

To nasze pierwsze święta, jako narzeczeństwo i nie będziemy ich spędzać razem, ponieważ są za krótkie, a nasze rodzinne domy są od siebie oddalone o kilkaset kilometrów. Po ślubie będziemy spędzać je naprzemiennie: raz u mnie, raz u TŻta, chociaż najbardziej wolę spędzać święta z moją rodziną.
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 19:32   #95
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Rozmawiałam z nim... No ale nic nie wskórałam, tak jak myślałam. W świeta się ze mną nie zobaczy, bo NIE MOŻE i musi się uczyć na kolokwium które ma w styczniu. Tyle usłyszałam. I że to przecież tylko 3 dni, że o co mi chodzi...

Nie może... akurat... Dorosły facet, a nie 15-latek.

No cóż... Nie będę na siłę się prosić, żeby poświęcił mi chwili uwagi. Niech sobie robi co chce.
Powiedziałaś mu wprost, że święta to czas, który się spędza w gronie bliskich, że będziesz sama, że będzie Ci źle i że chciałabyś, żeby chociaż godzinkę w któryś dzień Ci poświęcił?
Jeżeli tak i taka była jego reakcja, to ja bym temu panu za współpracę podziękowała.
Stary 2010-12-21, 19:47   #96
Figure09
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Powiedziałaś mu wprost, że święta to czas, który się spędza w gronie bliskich, że będziesz sama, że będzie Ci źle i że chciałabyś, żeby chociaż godzinkę w któryś dzień Ci poświęcił?
Jeżeli tak i taka była jego reakcja, to ja bym temu panu za współpracę podziękowała.
Powiedziałam, ale widocznie albo nie zrozumiał, albo raczej udawał że nie wie co ja widzę za problem. Raczej to drugie.

Bo przecież to ja jestem dziwna, skoro po świętach wyjeżdżamy na 4 dni na sylwestra i spędzimy te dni całkowicie sami, to po co ma być ze mną w święta.

Stary 2010-12-21, 19:48   #97
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
To nasze pierwsze święta, jako narzeczeństwo i nie będziemy ich spędzać razem, ponieważ są za krótkie, a nasze rodzinne domy są od siebie oddalone o kilkaset kilometrów. Po ślubie będziemy spędzać je naprzemiennie: raz u mnie, raz u TŻta, chociaż najbardziej wolę spędzać święta z moją rodziną.

ja mam tak samo ,to są moje ostatnie świeta w następne będe już mężatką, wiadomo chciałabym spędzać świeta z moją rodziną jeśli na codzień będe więcej przebywać z teściami ale tż myśli że myśle tylko o sobie

Edytowane przez pycia17
Czas edycji: 2010-12-21 o 19:49
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 20:52   #98
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

pierwszy raz spędzaliśmy Wigilię razem po ślubie.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 21:35   #99
martusia351
Raczkowanie

GG do martusia351

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
pierwszy raz spędzaliśmy Wigilię razem po ślubie.
Dla nas to też będzie pierwsza wspólna Wigilia, ale już jesteśmy po ślubie. Wcześniej święta (poza Wigilią) mój TŻ spędzał u mnie, ale tylko ze wzgledu na swoją sytuację rodzinną...
martusia351 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 21:52   #100
jaksy
Zasiedzenie

W marcu zaczął się mój związek z TŻ, a w grudniu był u mnie na Wigilii. Teraz będzie tak samo. Mamy domy rodzinne w tym samym mieście, więc tak rozkładamy to w czasie, że najpierw spędzi Wigilię ze swoją rodziną, a zaraz potem przyjedzie do mnie. To dla nas całkiem naturalne, a jakby nie przyjechał... to moja mama by się chyba śmiertelnie obraziła

Autorko, jeżeli wie, że spędzisz święta w samotności i ma to szczerze w d*pie, to głęboko przemyśl sens bycia w związku (??) z tym panem.
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 22:10   #101
martusia351
Raczkowanie

GG do martusia351

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
W marcu zaczął się mój związek z TŻ, a w grudniu był u mnie na Wigilii. Teraz będzie tak samo. Mamy domy rodzinne w tym samym mieście, więc tak rozkładamy to w czasie, że najpierw spędzi Wigilię ze swoją rodziną, a zaraz potem przyjedzie do mnie. To dla nas całkiem naturalne,
Widać nie do końca naturalne bo rozumiem że Ty u niego Wigilii nie spędzasz....
martusia351 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 22:21   #102
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez martusia351 Pokaż wiadomość
Widać nie do końca naturalne bo rozumiem że Ty u niego Wigilii nie spędzasz....
Ale spędzam pierwszy lub drugi dzień świąt... a w tym roku może i Wigilię, jeszcze nie ustaliliśmy
Chociaż pewnie znowu to on do mnie przyjedzie, ponieważ ma większą rodzinę, a ja tylko mamę, której wolałabym samej w wigiliny wieczór nie zostawiać

A i jeszcze dopiszę, przy okazji czytania różnych komentarzy. U nas na Wigilii bywali też różni znajomi - po prostu mama gdy się dowiadywała, że ktoś spędzi ją sam, od razu go zapraszała... i nie było to dla nas pogwałcenie prywatności, a wręcz było nam miło kogoś gościć

Ale to nasze podejście.

Jeszcze mi się coś nasunęło. Ja rozumiem, że bywają różne sytuacje w życiu i czasem nie można czy wigilii czy całych świąt spędzić razem, ale argument (który padał tu nie raz) że jest to intymna chwila, tylko dla najbliższych, a jak wspólna wigilia to dopiero po ślubie mnie rozbraja... Czy ślub wyznacza granice intymności? A czy nie jest tak, że ślub bierzemy z osobą z którą już nas łączy intymny stosunek (i nie piszę tu tylko o tzw. cielesności)?

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2010-12-21 o 23:05
Stary 2010-12-21, 23:20   #103
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398
Konto usunięte

Pierwsza wspólna wigilia to dopiero po ślubie ale 1 i 2 dzień świat zawsze spędzamy razem
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 23:48   #104
Madaaa
Zakorzenienie

Pierwszą wigilie sie nie widzielismy. Kolejne już tak, ale nie na kolację tylko po kolacji TZ do mnie pchychodzi

A 1 i 2 dzien swiat obowiazkowo, bo my zyc bez siebie nie mozemy
No i tak od 5 lat
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 11:27   #105
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale spędzam pierwszy lub drugi dzień świąt... a w tym roku może i Wigilię, jeszcze nie ustaliliśmy
Chociaż pewnie znowu to on do mnie przyjedzie, ponieważ ma większą rodzinę, a ja tylko mamę, której wolałabym samej w wigiliny wieczór nie zostawiać

A i jeszcze dopiszę, przy okazji czytania różnych komentarzy. U nas na Wigilii bywali też różni znajomi - po prostu mama gdy się dowiadywała, że ktoś spędzi ją sam, od razu go zapraszała... i nie było to dla nas pogwałcenie prywatności, a wręcz było nam miło kogoś gościć

Ale to nasze podejście.

Jeszcze mi się coś nasunęło. Ja rozumiem, że bywają różne sytuacje w życiu i czasem nie można czy wigilii czy całych świąt spędzić razem, ale argument (który padał tu nie raz) że jest to intymna chwila, tylko dla najbliższych, a jak wspólna wigilia to dopiero po ślubie mnie rozbraja... Czy ślub wyznacza granice intymności? A czy nie jest tak, że ślub bierzemy z osobą z którą już nas łączy intymny stosunek (i nie piszę tu tylko o tzw. cielesności)?

podoba mi się bardzo Twój post. ale tu wychodzi obłuda wizażanek, które delkarują że są nowoczesne, tolerancyjne i tak dalej, a np. jak jeden mąż krytykują, że mieszkać z facetm za pieniądze rodziców to wstyd i hańba, a z koleżanką już nie

u mnie na święta są 3 osoby i tak pewnie będzie przez dłuższy czas, więc najchętniej wzięłabym rodziców pod pachę i zrobiła wspólnie z 5 osobami u TŻta (mieszkają kwadrans od siebie) - byłoby gwarno, wesoło, świątecznie... ale oczywiście tradycja...

Edytowane przez makeupnotwar
Czas edycji: 2010-12-22 o 11:39
makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 13:07   #106
Charlize89
Rozeznanie

Z moim TŻ spędzimy razem wigilie, pierwsze i drugie święto. Dodam, że nie mieszkamy razem. Jesteśmy parą już rok, po pół roku się zaręczyliśmy.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 13:11   #107
jaksy
Zasiedzenie

To jeszcze coś dopiszę

Odpowiadając na pytanie w temacie: tak, to normalne - różnie w życiu bywa, ale w Twojej sytuacji jest to nie do przyjęcia.

Twój facet to niezły ciul. Wasz staż, wiek i relacje rodzinne nie mają tu nic do rzeczy.
Po prostu nie postępuje się tak w stosunku do bliskiej osoby (może być dziewczyna, może być koleżanka), zwłaszcza wiedząc jak się ona z tym czuje. By to zrozumiec wystarczy odrobina empatii i wrażliwości. Gdyby posiadał te cechy, skonsultował by sprawę z rodziną (Słuchajcie, moja dziewczyna/kolezanka/znajoma zostaje na święta sama, chciałbym ją zaprosić na obiad/kolacje bo ją kocham/lubie/żal mi jej. macie coś przeciwko?) albo chociaż odwiedziłby Cię w któryś dzień świąt.
Ja na Twoim miejscu bym kopnęła w d*pę.

A i celowo nie używam skrótu TŻ, bo jest tu chyba nie na miejscu
Stary 2010-12-22, 13:37   #108
okropny_zbir
Raczkowanie

My spędzamy świeta z TŻ razem. Całe trzy dni. Jesteśmy zaręczeni, w przyszłym roku ślub i nie wyobrażam sobie, aby spędzac te dni oddzielnie. Wigilia u niego, potem dwa dni świat u mnie w domu.
okropny_zbir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 13:38   #109
triolka
Zadomowienie

Na Twoim miejscu byłoby mi bardzo przykro...

Dla mnie świeta to przede wszyskim czas aby spatkać się i pobyć z ludźmi dla nas ważnymi. Mój TŻ akurat jedzie na świeta na frugi koniec polski do siostry, ale gydby był na pewno w któryś dzień świat byłby u mnie a ja u niego.
Zresztą moj dom jest barzo otwarty. CZasami wieczorem po wigilii przychodzi do nas przyjaciel brata, ja siotra jeszze nie była zamężna to jej teraźniejszy mąż czesto przychodził i wszyscy razem śpiewaliśmy kolędy....
triolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 13:48   #110
Figure09
Rozeznanie

Cytat:
To jeszcze coś dopiszę

Odpowiadając na pytanie w temacie: tak, to normalne - różnie w życiu bywa, ale w Twojej sytuacji jest to nie do przyjęcia.

Twój facet to niezły ciul. Wasz staż, wiek i relacje rodzinne nie mają tu nic do rzeczy.
Po prostu nie postępuje się tak w stosunku do bliskiej osoby (może być dziewczyna, może być koleżanka), zwłaszcza wiedząc jak się ona z tym czuje. By to zrozumiec wystarczy odrobina empatii i wrażliwości. Gdyby posiadał te cechy, skonsultował by sprawę z rodziną (Słuchajcie, moja dziewczyna/kolezanka/znajoma zostaje na święta sama, chciałbym ją zaprosić na obiad/kolacje bo ją kocham/lubie/żal mi jej. macie coś przeciwko?) albo chociaż odwiedziłby Cię w któryś dzień świąt.
Ja na Twoim miejscu bym kopnęła w d*pę.

A i celowo nie używam skrótu TŻ, bo jest tu chyba nie na miejscu
Zgadzam się z Tobą...
Przecież "co z tego, że święta? nie mogę i już, uzgodniliśmy to"
Uzgodniliśmy... chyba przedstawię mu definicję słownikową, bo nie do końca rozumie widzę znaczenie słów.
Jedyne co się dowiedziałam, że jestem dziwna i zostałam olana ciepłym moczem od góry do dołu.
Muszę przemyśleć co zrobić z tym "związkiem"...

Stary 2010-12-22, 14:00   #111
jaksy
Zasiedzenie

A tak w ogóle byłaś kiedyś u niego w domu? Bo może on nie chce po prostu przedstawiać Cię swojej rodzinie (np. żonie i dzieciom ). Co oczywiście go nie usprawiedliwia a wręcz może być okolicznością obciążającą.
Stary 2010-12-22, 14:19   #112
Figure09
Rozeznanie

Cytat:
A tak w ogóle byłaś kiedyś u niego w domu? Bo może on nie chce po prostu przedstawiać Cię swojej rodzinie (np. żonie i dzieciom ). Co oczywiście go nie usprawiedliwia a wręcz może być okolicznością obciążającą.

Byłam, bez przesady z tą żoną i dziećmi. Mieszka z rodzicami, bo tak mu wygodniej. Ale też żeby kiedykolwiek mnie osobiście przedstawił, to nie... Tylko "dzień dobry" i "do widzenia" - tyle było mojego kontaktu z nimi.

Stary 2010-12-22, 14:24   #113
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Słuchajcie, moja dziewczyna/kolezanka/znajoma zostaje na święta sama
Ale ona nie spędza świąt sama, tylko z rodziną, z którą nie bardzo ma ochotę... Może on nawet o tym nie wie? Patrząc na komunikację w tym związku - wszystko jest możliwe.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Byłam, bez przesady z tą żoną i dziećmi. Mieszka z rodzicami, bo tak mu wygodniej. Ale też żeby kiedykolwiek mnie osobiście przedstawił, to nie... Tylko "dzień dobry" i "do widzenia" - tyle było mojego kontaktu z nimi.
Nic dziwnego, że nie chce Cię brać do stołu wigilijnego, jak dla jego rodziców jesteś obcą osobą [większość ludzi traktuje święta bardzo serio i chce je spędzić z bliskimi]... Znam takich, którzy dorosłych dzieci z domu nawet nie wypuszczą święta, więc może jego rodzice też wyznają jakieś tego typu poglądy, hm?
Ile Wy macie lat?
Stary 2010-12-22, 14:32   #114
Figure09
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ale ona nie spędza świąt sama, tylko z rodziną, z którą nie bardzo ma ochotę... Może on nawet o tym nie wie? Patrząc na komunikację w tym związku - wszystko jest możliwe.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Nic dziwnego, że nie chce Cię brać do stołu wigilijnego, jak dla jego rodziców jesteś obcą osobą [większość ludzi traktuje święta bardzo serio i chce je spędzić z bliskimi]... Znam takich, którzy dorosłych dzieci z domu nawet nie wypuszczą święta, więc może jego rodzice też wyznają jakieś tego typu poglądy, hm?
Ile Wy macie lat?

Wyraźnie napisałam, że nie chodzi mi o żadne wpychanie się do czyjegoś domu w dodatku na wigilię, tylko o spędzenie wspólnie z facetem chociaż godzinki w te całe cholerne święta.

Nigdzie też nie napisałam, że święta spędzam ze swoją rodziną i że nie mam na to ochoty.

Moja sytuacja jest na tyle beznadziejna, że nawet nie chce mi się jej opisywać i objaśniać dlaczego jest tak a nie inaczej. Nie spędzam świąt z rodziną, bo jej nie mam, koniec.

Stary 2010-12-22, 14:36   #115
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Wyraźnie napisałam, że nie chodzi mi o żadne wpychanie się do czyjegoś domu w dodatku na wigilię, tylko o spędzenie wspólnie z facetem chociaż godzinki w te całe cholerne święta.
A ja wspomniałam o tym, że może jego rodzice należą do tych, co to dzieci nawet na krok z domu w święta nie wypuszczą - zdarzają się i tacy. Ale istotne jest tu jeszcze to, ile macie lat - więc ile?

Poza tym skoro nie umiesz zapytać go wprost, albo on nie potrafi odpowiedzieć dlaczego nie może wyjść, to wyraźnie coś jest nie tak.

Cytat:
Nigdzie też nie napisałam, że święta spędzam ze swoją rodziną i że nie mam na to ochoty.
Widocznie źle zrozumiałam słowa: "Moja rodzina ma mnie totalnie gdzieś, a ja nie mam zamiaru spędzać z nimi świąt"
Stary 2010-12-22, 14:42   #116
Figure09
Rozeznanie

Cytat:
A ja wspomniałam o tym, że może jego rodzice należą do tych, co to dzieci nawet na krok z domu w święta nie wypuszczą - zdarzają się i tacy. Ale istotne jest tu jeszcze to, ile macie lat - więc ile?

Poza tym skoro nie umiesz zapytać go wprost, albo on nie potrafi odpowiedzieć dlaczego nie może wyjść, to wyraźnie coś jest nie tak.

Widocznie źle zrozumiałam słowa: "Moja rodzina ma mnie totalnie gdzieś, a ja nie mam zamiaru spędzać z nimi świąt"
Mój TŻ kończy niedługo 22 lata, ja trochę mniej, więc raczej nie ma tu nic do rzeczy żadne wypuszczanie z domu, bo jest od dawna dorosłym facetem.

A jeśli nikt z tej mojej "pseudo rodziny" o mnie nawet w święta nie pomyśli, to wybacz, ale ja się nie będę prosić.

Stary 2010-12-22, 14:45   #117
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Jak już czytasz, to czytaj dokładnie.

Cytat:
Durne, egoistyczne poglądy.

Cytat:
Ile Wy macie lat?
To nie ma nic do rzeczy.
Stary 2010-12-22, 14:49   #118
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Mój TŻ kończy niedługo 22 lata, ja trochę mniej, więc raczej nie ma tu nic do rzeczy żadne wypuszczanie z domu, bo jest od dawna dorosłym facetem.
Trochę mniej, tzn. ile? Wiek ma naprawdę wielkie znaczenie w niektórych sytuacjach...
A jego 22 to wcale nie tak znowu dużo - w mojej dalekiej rodzinie sytuacja wygląda tak, że nawet 30-latek 'odejść od stołu' nie może i bite trzy dni w święta spędza z rodziną w czterech ścianach. A to wcale nie jest przypadek odosobniony...

Cytat:
A jeśli nikt z tej mojej "pseudo rodziny" o mnie nawet w święta nie pomyśli, to wybacz, ale ja się nie będę prosić.
Wiem, że wątek dotyczy czegoś innego, ale czy próbowałaś kiedyś naprawić Wasze relacje, czy już całkowicie dałaś za wygraną? To smutne separować się od rodziny - ja co prawda o mojej też nie mam najlepszego zdania, ale po wielu "przebojach" udało nam się jakoś dogadać...

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Jak już czytasz, to czytaj dokładnie.
Przeczytałam dokładnie i słowa autorki można rozumieć na różny sposób

Cytat:
Durne, egoistyczne poglądy.
Niestety, ale są.

Cytat:
To nie ma nic do rzeczy.
Ma - bardzo wiele. Skoro ona jest obcą osobą dla rodziców faceta, to może nie traktują poważnie tego związku, bo ona ma np. 15 lat. Oczywiście - nic nie usprawiedliwia faceta, który kompletnie się swoją partnerką nie interesuje, ale może ma to jakieś podłoże - w tym wypadku - rodzinne...
Stary 2010-12-22, 14:52   #119
Figure09
Rozeznanie

Cytat:
Trochę mniej, tzn. ile? Wiek ma naprawdę wielkie znaczenie w niektórych sytuacjach...
A jego 22 to wcale nie tak znowu dużo - w mojej dalekiej rodzinie sytuacja wygląda tak, że nawet 30-latek 'odejść od stołu' nie może i bite trzy dni w święta spędza z rodziną w czterech ścianach. A to wcale nie jest przypadek odosobniony...

Wiem, że wątek dotyczy czegoś innego, ale czy próbowałaś kiedyś naprawić Wasze relacje, czy już całkowicie dałaś za wygraną? To smutne separować się od rodziny - ja co prawda o mojej też nie mam najlepszego zdania, ale po wielu "przebojach" udało nam się jakoś dogadać...

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Przeczytałam dokładnie i słowa autorki można rozumieć na różny sposób

Niestety, ale są.

Ma - bardzo wiele. Skoro ona jest obcą osobą dla rodziców faceta, to może nie traktują poważnie tego związku, bo ona ma np. 15 lat.

Chyba trudno żeby dorosły facet prowadzał się z... dzieckiem.
Mam 19 lat, i uważam, że w tym wypadku to nie ma żadnego znaczenia.

To nie ja się odcięłam od mojej rodziny, tylko oni ode mnie. A naprawiać jakichś chorych relacji, które w niej panują również nie zamierzam, nie chcę mieć więcej z tym nic wspólnego.

Stary 2010-12-22, 14:57   #120
Kredzia_
Zakorzenienie

z tz jestem 4 lata.
kazda wigilie spedzamy osobno. kazde z nas ze swoja rodzina.
natomiast w drugi dzien swiat widujemy sie tak jak w kazde inne dni
Kredzia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości