Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-16, 14:18   #91
magdziaS
Podróżniczka

Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
MagdziuS wiecej produktow Sanctuary znajdziesz w duzych Bootsach . W malych to przewaznie tylko niektore produkty - glownie z linii klasycznej i do twarzy. Zawsze mozesz tez kupic przez internet na Boots.com, jezeli oczywiscie taka forma zakupow ci odpowiada. Chyba na stronie Sanctuary tez mozna kupic i przysla do domku
Wlasnie bylam w najwiekszym Bootsie w miescie i tam byly tylko kremiki do stop z Sanctuary, nie bylo natomiast scrubow. Ale moze skusze sie na zakupy przez internet

Natomiast wybralam sie dzisiaj do Body Shop, wydalam fortune TZta ale sie oplacalo Super jest ta najnowsza swiateczna seria Cranberry, Golden Apple i Spice Vanilla Polecam, jesli ktos lubi pieprzne, cynamonowe nuty.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 20:19   #92
AONA
Raczkowanie

Ja wypróbowałam kilka rodzajów szamponów tresseme...no i cóż- bardzo ważne jest to, żeby dobrać odpowiedni do swojego rodzaju włosów. Ja kilka miesięcy temu wypróbowywałam szampon znajomej- bo ona mi je poleciła- i ...rewelacja...to też skłoniło mnie do tego, żeby sobie taki kupic- tym bardziej, że była promocja 2w cenie 1...ale wzielam innego rodzaju niz wypróbowywalam...dotaszcz yłam je do Polski i są bo sa- ale żadna rewelacja...za to teraz- kiedy znów tu jestem zamierzam kupic sobie ten właściwy bo był naprawdę świetny.
Pozdrawiam

misz masz- kosmetyki itd...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post19507933

moja szafa
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post21714138

AONA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 17:48   #93
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Wlasnie bylam w najwiekszym Bootsie w miescie i tam byly tylko kremiki do stop z Sanctuary, nie bylo natomiast scrubow. Ale moze skusze sie na zakupy przez internet

Natomiast wybralam sie dzisiaj do Body Shop, wydalam fortune TZta ale sie oplacalo Super jest ta najnowsza swiateczna seria Cranberry, Golden Apple i Spice Vanilla Polecam, jesli ktos lubi pieprzne, cynamonowe nuty.
Szkoda, ze nie udalo ci sie znalesc tych scrubow, sa przecudowne

Dobrze wiedziecze takie cuda sie pojawily, bo wlasnie potrzebuje czegos pod prysznic i wlasciwie sie do BS wybieralam . Nigdy nie mailam niczego o zapachu Cranberry, brzmi smakowicie

Co do Treseme to chyba sie na mala buteleczke skusze, a jak sie sprawdzi to kupie hurtem
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 19:18   #94
lilithin
Wtajemniczenie

udalam sie do wielkiego bootsa w celu znalezienia cynamonowego sanctuary. produkty tej marki staly wyszczegolnione, bo byla promocja kup 2, 3 dostaniesz gratis. jednak nie bylo tam boreh spice, wiec podchodze do pani z obslugi i sie pytam, czy to wszystkie produkty sanctuary, jakie maja w sklepie. a ona zaczela chodzic po sklepie i szuakc, czy nie maja innych

po kilku minutach krazenia miedzy alejkami wrocila z informacja, ze nie. niepocieszona udalam sie do wyjscia. a ku memu zdziwieniu tuz przy drzwiach stala kolejna 'szafa' (czy jak to nazwac ) z sanctuary. i byla ta cynamonowa seria, ale nic nie kuopilam, bo nie pachnialo mi to cynamonem w zaden sposob

ale za to moge polecic truskawkowy zel pod prysznic z bootsowskiej serii naturals. pachnie niesamowicie! az mam ochote go zjesc
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 22:21   #95
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość
udalam sie do wielkiego bootsa w celu znalezienia cynamonowego sanctuary. produkty tej marki staly wyszczegolnione, bo byla promocja kup 2, 3 dostaniesz gratis. jednak nie bylo tam boreh spice, wiec podchodze do pani z obslugi i sie pytam, czy to wszystkie produkty sanctuary, jakie maja w sklepie. a ona zaczela chodzic po sklepie i szuakc, czy nie maja innych

po kilku minutach krazenia miedzy alejkami wrocila z informacja, ze nie. niepocieszona udalam sie do wyjscia. a ku memu zdziwieniu tuz przy drzwiach stala kolejna 'szafa' (czy jak to nazwac ) z sanctuary. i byla ta cynamonowa seria, ale nic nie kuopilam, bo nie pachnialo mi to cynamonem w zaden sposob

ale za to moge polecic truskawkowy zel pod prysznic z bootsowskiej serii naturals. pachnie niesamowicie! az mam ochote go zjesc
No jak nie cynamonowe jak cynamonowe?!

Lilithin, a wachalas balsam do ciala, toz to sam cynamon...

Zelu truskawkowego Bootsa nie znam jeszce, ale dzieki tobie zwroce na niego baczna uwage.
Stary 2006-11-20, 19:59   #96
lilithin
Wtajemniczenie

no wlasnie wachalam balsam, bo ktos go otworzyl. i w zaden sposb nie czuje tam cynamonu
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 10:22   #97
AniaWila
BAN stały

a ja z Body Shopu polecam koniecznie serie zapachową Satsuma! rewelacyjny scrub do ciała, masłko i błyszczyk - jestem 100% uzależniona a co do szamponu to ja uzywam ostatnio tylko Kerastase ze względu na nasilone wypadanie włosków, zazwyczaj za duet szampon+ conditioner płace 25funtów, ale właśnie jest promocja w Hair Shopach i wszystko mozna wyrwac nawet do 20% mniej a tak na marginesie pytanko: uzywałyście kiedykolwiek podkładów z BS?
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-21, 11:42   #98
aaliyah
Zakorzenienie

AniaWila, a probowalas rozowego grapefruita z BS. Pachnie tak, ze moznaby go zjesc, super-energetyzujacy!
Ja ostatnio nie moge sie uporac z moimi wlosami, lupiez i makabryczne przetluszczanie! Znasz jakies dobre specyfiki na takie problemy, ja nigdy nie stosowalam produktow Kerastase...
Podkladow BS nie uzywalam, ale ostatnio - to znaczy od kiedy przejal go L'Oreal, ich kolorowka wyglada tak kuszaco... Kiedys na pewno sprobuje.

Lilithin, nie wiem co powiedziec, dla mnie to sam cynamon A czym tobie pachnie BorehSpice? A jestes pewna, ze to byl wlasnie ten?
Stary 2006-11-21, 13:26   #99
Hosenka*
Zakorzenienie

znacie moze jakąś angielską stronę podobna do naszego wizażu - z recenzjami kosmetyków ??

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 19:13   #100
AniaWila
BAN stały

Aaliyah jezeli moge polecic coś z czystym sumieniem to właśnie Kerastase. Kupiłam na próbe, bo jakoś mi sie nie uśmiechało dawać 25f za szampon i odżywke, ale jak już jedno opakowanie skończyłam to jakoś ciężko mi ręka sięgała po zwykły szampon i ponownie kupiłam Kerastase. Ja używam Bain de force, tą serie z cementem, bo ostatnio co mycie to miałam pełne garści włosów.Ale coś na łupież też na bank jest, sprawdz na KWC. Ahha i bardzo ważne - nigdy nie kupuj solo, zawsze jak szampon to i odżywke. Co do zjadliwych kosmetyków BS grappefruita jakoś nie wąchałam, ale przetestuj sobie Satsume...ja prawie powstrzymuje sie przed spałaszowaniem hehehehe Co do kolorówki to w sumie jestem wierna clinique, sporadycznie Dior ale jakoś tak ostatnio przystanęłam przy BS, jednak nie skusiłam się na zakup dla testu. Bo to zawsze jest tak - raz kupisz coś z kosmetyków selektywnych, to już do końca życia pozostaje Ci przekonanie, ze są nieporównywalne i nie chcesz się z nimi rozstawać. Ja korzystam, ale mój portfel wręcz przeciwnie Jednak tłumacze sobie to tym, ze nie mam nieskazitelnej i bezproblemowej cery, wiec moge byc bardziej wymagająca
Stary 2006-11-21, 19:47   #101
magdziaS
Podróżniczka

Ja tam uzaleznilam sie od Cranberry z BS . Kiedys, gdy po wyjsciu z pracy uzylam tego balsamu kolezanka nie mogla sie nadziwic co tak slicznie pachnie Na drugi dzien poleciala to BS i zakupila taki sam

Aha i mam pytanie odnosnie Kerastase Rowniez mam problem z wypadjacymi wloskami, wiec jesli tylko ta seria jest taka dobra to chetnie bym sie przerzucila Ale nie wiem czy za taka cene warto ryzykowac na testy ? Dlatego pytanie jest takie, czy na pewno jestes Aniu w stanie polecic ten szampon ? Poprawila Ci sie po nim kondycja wloskow ?

Aha i jeszcze apropo BS - nie wiedzialam nic o serii grapefruitowej, natomiast satsuma jest swietna, bedzie nastepna jak tylko wykoncze maselko Vanilla spice i lotion cranberry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-21, 19:50   #102
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
znacie moze jakąś angielską stronę podobna do naszego wizażu - z recenzjami kosmetyków ??
Na pierwszej stronie ktoras z dziewczyn podawala taki link do ocen kosmetykow Kopiuje

http://www.reviewcentre.com/

Przydatna rzecz

Stary 2006-11-21, 21:57   #103
Zmijka
Zakorzenienie

magdziaS

A te Spice Vanila z BS to racezj tak przyprawowo pachnie czy raczej tak bardziej słodko, mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 09:25   #104
AniaWila
BAN stały

więc sprawa wyglada tak: jakieś dwa miesiące temu, nie wiem dlaczego, bo biore wszystkie te skrzypo vity i inne suplementy, odzywiam się normalnie, żadnych stresów nie mam - zaczęły mi wypadać włosy, w tempie zastraszającym. Tak więc zaopatrzyłam sie w całą serię z cementem - szampon, odzywka i pakiet pięciu ampułek super wzmacniających. Uzywam wszystkiego regularnie od dwóch miesięcy i stan moich włosów jest następujący: na pewno się zregenerowały, nie łamią się, już tak nie wypadają( bo zdaje sobie sprawe z tego, ze nie ma czary mary tylko musi to byc proces stopniowy), są miękkie, błyszczące. Tak więc reasumując jestem na tak, choć koszty lekko odstraszają. Bo szampon to ok - 12f, odzywka 13, a ampułki aż 25 :/ polecam z czystym sumieniem, ale musisz brać pod uwage, ze to co jednemu służy, to innemu...... sama wiesz
Stary 2006-11-22, 09:50   #105
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
Aaliyah jezeli moge polecic coś z czystym sumieniem to właśnie Kerastase. Kupiłam na próbe, bo jakoś mi sie nie uśmiechało dawać 25f za szampon i odżywke, ale jak już jedno opakowanie skończyłam to jakoś ciężko mi ręka sięgała po zwykły szampon i ponownie kupiłam Kerastase. Ja używam Bain de force, tą serie z cementem, bo ostatnio co mycie to miałam pełne garści włosów.Ale coś na łupież też na bank jest, sprawdz na KWC. Ahha i bardzo ważne - nigdy nie kupuj solo, zawsze jak szampon to i odżywke. Co do zjadliwych kosmetyków BS grappefruita jakoś nie wąchałam, ale przetestuj sobie Satsume...ja prawie powstrzymuje sie przed spałaszowaniem hehehehe Co do kolorówki to w sumie jestem wierna clinique, sporadycznie Dior ale jakoś tak ostatnio przystanęłam przy BS, jednak nie skusiłam się na zakup dla testu. Bo to zawsze jest tak - raz kupisz coś z kosmetyków selektywnych, to już do końca życia pozostaje Ci przekonanie, ze są nieporównywalne i nie chcesz się z nimi rozstawać. Ja korzystam, ale mój portfel wręcz przeciwnie Jednak tłumacze sobie to tym, ze nie mam nieskazitelnej i bezproblemowej cery, wiec moge byc bardziej wymagająca
Cena £25 nie odstrasza mnie tak dlugo jak te kosmetyki okaza sie skuteczne .
Co do BS, to niemal wszystkie ich kosmetyki pachna tak, ze moznaby je spalaszowac zamiast uzyc zgodnie z przeznaczeniem .
Co do Clinique to jestem szczesliwa posiadaczka palety - cienie, roz, blyszczyk i maskara. Bardzo lubie te kosmetyki. Zastanawialam sie nad zakupem fluidu tej firmy, ale jak na razie jestem zafluidowana No7
W sumie fluidy sredniopolkowe dobrze mi sluza, ale zawsze jest ta ciekawosc, no i potrzeba zmiany. Wiec pewnie sie ugne i kupie predzej czy pozniej Uzywasz fluidu Clinique? Dobry jest?
Az strach sie bac o kondycje portfela - swieta za pasem

Zmijka - super awatar...! Czyzby to Shayne Ward...?

Aniu, zobacz ta stronke, wydaje mi sie ze Kerastase tu troche tansze jest: https://www.luxuryhaircare.co.uk/
Stary 2006-11-22, 12:30   #106
Zmijka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Co do BS, to niemal wszystkie ich kosmetyki pachna tak, ze moznaby je spalaszowac zamiast uzyc zgodnie z przeznaczeniem .

Zmijka - super awatar...! Czyzby to Shayne Ward...?
Dziekie tez mi sie podoba

Ja się boje wchodzic do BS, bo zawsze za duzo kupie . Ale kupiłam sobie tam czekoladowe masło i jakos mi ten zapach nie pasuje, musze inne wypróbować.

A w Bootsie jest teraz akcja Triple pionts, chyba pojade sobie jakieś perfumy kupic

Edytowane przez Zmijka
Czas edycji: 2006-11-22 o 12:59
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 13:05   #107
AniaWila
BAN stały

ja używałam clinique - superbalanced. I powiem tak - do chwili w której po raz pierwszy użyłam Diora ultra-mat clinique w zupełności spełniał moje oczekiwania. Niewidoczny, zero efektu maski, idealnie stapiał sie ze skórą. Jednak jak na mój gust średnio matowił i musiałam sie sama wspierać absorbetkami shiseido. Dior niedość, ze dłużej matowił, bo potrzebowałam tylko dwóch bibułek dziennie, to jakoś mi tak lepiej leżał Co do puderków w kamieniu clinique ma świetne produkty. Fajne do codziennego makijażu, poprawek itp... A co do No7 to mam ostatnio ochote i właśnie tak oscyluje koło BS albo No7 i właśnie chodzi mi o fluid. Dodam, ze mam cerke która potrzebuje coś beztłuszczowego, lekkiego i matującego...myślisz, Alliyah ze na No7 moge sie skusic? i na który konkretnie?
A ta stronka którą podałaś ----- kurcze, w szoku jestem. Najzwyczajniej w świecie naiwnie przepłacam :/ wrrrrrrrr
Stary 2006-11-22, 14:08   #108
aaliyah
Zakorzenienie

Oj kusisz, kusisz AniaWila! Nigdy nie myslalam zeby Diora fluid kupic, ale jak to sie mowi - nigdy nie mow nigdy.

Jak jestesmy przy No7 to musze powiedziec ze sa dobre, a mam cienie do powiek, kredke do oczu, kredke do brwi, no i dwa fluidy. Jak szukasz czegos matujacego i kryjacego to polecam nowosc - Intelligent Balance Mousse Foundation. To odpowiedz No7 na DMM Maybelline. Kosztuje chyba £10, a jest go ze 3 razy tyle ile Maybelline . Dobrze sie trzyma i nawet matuje. Mam tez fluid Stay Perfect, ten jest nieco mniej kryjacy i nie matowi, ale za to z filtrem 15. Ogolnie jestem zadowolona.

Teraz juz nie musisz przeplacac
Stary 2006-11-22, 14:22   #109
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
dzieki za komentarz
ktos jeszcze cos o nich moze powiedziec?
Tak ja tez wyrpobowalam tej maseczki-odzywki do wlosow! i polecam-moj chlopak zachwycal sie zapachem, a ja- blyszczacymi wlosami, mieciuchnymiw dotyku! grunt to jak zawsze-nie nakladac zbyt duzo i dokladnie zmyc!
Ale polecam!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-22, 14:25   #110
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:

Co myslicie o tej maseczce Aussie, cos tam cos tam... Miracle. Jest na nia obecnie promocja, bo zwykle kosztuje ponad 4 funty. Czy warto ja kupowac? Korcila mnie jeszcze tam jakas odzywka, zwlazcza ze jest promocja buy 1 get 1
mialam to na mysli))
Stary 2006-11-22, 16:48   #111
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Aha i jeszcze apropo BS - nie wiedzialam nic o serii grapefruitowej, natomiast satsuma jest swietna, bedzie nastepna jak tylko wykoncze maselko Vanilla spice i lotion cranberry
grejfrutowa seria pięknie pachnie!! Tak samo jak mandarynkowa i papajowa

Cytat:
Na pierwszej stronie ktoras z dziewczyn podawala taki link do ocen kosmetykow Kopiuje

http://www.reviewcentre.com/

Przydatna rzecz
ok dziekuje bardzo

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 18:04   #112
Miss Dior Chérie
Raczkowanie

tak się sklada, że pracuję w firmie kosmetycznej, więc w razie potrzeby mogę się wypowiedzieć na temat niektórych kosmetyków firm: the body shop, marks&spencer, next, sanctuary, virgin vie, calmia, john frieda, a nawet tesco
Miss Dior Chérie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 19:17   #113
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miss Dior Chérie Pokaż wiadomość
tak się sklada, że pracuję w firmie kosmetycznej, więc w razie potrzeby mogę się wypowiedzieć na temat niektórych kosmetyków firm: the body shop, marks&spencer, next, sanctuary, virgin vie, calmia, john frieda, a nawet tesco
Witaj Miss Dior Cherie!
w takim raze poradz : szukam tuszu do rzes-wydluzajacego i pogrubiajacego, do tego dobrego podkladu matujacego ale nie tak zebym wygladala jak papierowa maska, nigdy nie probowalam niczego innego typu rozswietlajacy itd...wiec nie mam doswiadczenia
gdybys mogla poradzic ktore firmy warte sa uwagi i pieniedzy.....
Stary 2006-11-22, 21:36   #114
AniaWila
BAN stały

Afro jezeli moge sie wtrącić jak tusz to tylko Lancome L'extreme wart jest wszystkiego nawet grzechu hehe

Aaliyah chyba sie skusze na ten no7, chociaż kręciłam się koło Chanel
btw: daleko masz do Ealingu?

Edytowane przez AniaWila
Czas edycji: 2006-11-22 o 22:09
Stary 2006-11-23, 08:49   #115
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
Afro jezeli moge sie wtrącić jak tusz to tylko Lancome L'extreme wart jest wszystkiego nawet grzechu hehe

Heja DZieki!!! a masz jakis poglad na dobnry podklad, tak aby ladnie kryl ale nie byl widoczny a do tego nie robil z twarzy papierowej maski???zeby tez nie byla skora zbyt zmatowiona?
chcialabym zeby wygladala zdrowo
no i w ogole to szukam tez dobrych cieni do oczu i blyszczyka...
tu w Dublinie tych firm tak wiele,
Stary 2006-11-23, 09:11   #116
AniaWila
BAN stały

`hej a pewnie, ze mam jak już pisałam wyżej mój dotychczasowy faworyt to Dior ultra-mat, do tego jak kupisz puderek w kompakcjie z tej samej serii to efekt bedzie gwarantowany. Fakt faktem, razem to wydatek dosyć spory, ale warto. Jak cienie do oczu to tylko clinique, a błyszczyk body shop.
Stary 2006-11-23, 09:14   #117
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety, obawiam sie ze dosc daleko, bo mieszkam na Streatham Hill. To bedzie godzina - poltora od ciebie

Miss Dior Cherie, a w jakiej ty firmie pracujesz? Wsrod tych kosmetykow co podalas to kazdy innej produkcji

AniaWila a ten podklad i puder Diora to ile kosztuja? Co do cieni Clinique to popieram w 100%. Blyszczyki BS mowisz, nie probowalam tego cuda...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-23, 11:03   #118
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
`hej a pewnie, ze mam jak już pisałam wyżej mój dotychczasowy faworyt to Dior ultra-mat, do tego jak kupisz puderek w kompakcjie z tej samej serii to efekt bedzie gwarantowany. Fakt faktem, razem to wydatek dosyć spory, ale warto. Jak cienie do oczu to tylko clinique, a błyszczyk body shop.
wlasnie mozesz podac jakies orientacyjne ramy cenowe tych produktow??
mam skore raczej mieszana-policzki suche a kolo nosa i na brodzie i czolo-raczej tluste:/
sprawia mi to wiele klopotow, bo gdyby probowac wszystkiego co polecaja wszyscy dookola....to masakra... a w Polsce jest mniejszy wybor
wiem ze powinnam isc na watek kosmetyczny ale skoro juzktos zna firmy bedace poza Polska moze znalazlyscie jakies cudo
Stary 2006-11-23, 11:31   #119
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Cytat:
Napisane przez AfroJAzz Pokaż wiadomość
Tak ja tez wyrpobowalam tej maseczki-odzywki do wlosow! i polecam-moj chlopak zachwycal sie zapachem, a ja- blyszczacymi wlosami, mieciuchnymiw dotyku! grunt to jak zawsze-nie nakladac zbyt duzo i dokladnie zmyc!
Ale polecam!
dzięki Teraz mnie tam juz nie ma, ale za jakis miesiąc bedę znowu i chyba się wtedy nie oprę zakupowi
Stary 2006-11-23, 11:40   #120
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
dzięki Teraz mnie tam juz nie ma, ale za jakis miesiąc bedę znowu i chyba się wtedy nie oprę zakupowi
ja jade za tydzien do Polski i tam tez nie opre sie zakupom)))

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości