|
|
#91 | |
|
Podróżniczka
|
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
Cytat:
Natomiast wybralam sie dzisiaj do Body Shop, wydalam fortune TZta ale sie oplacalo Super jest ta najnowsza swiateczna seria Cranberry, Golden Apple i Spice Vanilla |
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Ja wypróbowałam kilka rodzajów szamponów tresseme...no i cóż- bardzo ważne jest to, żeby dobrać odpowiedni do swojego rodzaju włosów. Ja kilka miesięcy temu wypróbowywałam szampon znajomej- bo ona mi je poleciła- i ...rewelacja...to też skłoniło mnie do tego, żeby sobie taki kupic- tym bardziej, że była promocja 2w cenie 1...ale wzielam innego rodzaju niz wypróbowywalam...dotaszcz yłam je do Polski i są bo sa- ale żadna rewelacja...za to teraz- kiedy znów tu jestem zamierzam kupic sobie ten właściwy bo był naprawdę świetny.
Pozdrawiam
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze wiedziecze takie cuda sie pojawily, bo wlasnie potrzebuje czegos pod prysznic i wlasciwie sie do BS wybieralam . Nigdy nie mailam niczego o zapachu Cranberry, brzmi smakowicie Co do Treseme to chyba sie na mala buteleczke skusze, a jak sie sprawdzi to kupie hurtem
|
|
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
udalam sie do wielkiego bootsa w celu znalezienia cynamonowego sanctuary. produkty tej marki staly wyszczegolnione, bo byla promocja kup 2, 3 dostaniesz gratis. jednak nie bylo tam boreh spice, wiec podchodze do pani z obslugi i sie pytam, czy to wszystkie produkty sanctuary, jakie maja w sklepie. a ona zaczela chodzic po sklepie i szuakc, czy nie maja innych
po kilku minutach krazenia miedzy alejkami wrocila z informacja, ze nie. niepocieszona udalam sie do wyjscia. a ku memu zdziwieniu tuz przy drzwiach stala kolejna 'szafa' (czy jak to nazwac ) z sanctuary. i byla ta cynamonowa seria, ale nic nie kuopilam, bo nie pachnialo mi to cynamonem w zaden sposob ale za to moge polecic truskawkowy zel pod prysznic z bootsowskiej serii naturals. pachnie niesamowicie! az mam ochote go zjesc
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lilithin, a wachalas balsam do ciala, toz to sam cynamon... Zelu truskawkowego Bootsa nie znam jeszce, ale dzieki tobie zwroce na niego baczna uwage.
|
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie wachalam balsam, bo ktos go otworzyl. i w zaden sposb nie czuje tam cynamonu
|
|
|
|
#97 |
|
BAN stały
|
a ja z Body Shopu polecam koniecznie serie zapachową Satsuma! rewelacyjny scrub do ciała, masłko i błyszczyk - jestem 100% uzależniona
a co do szamponu to ja uzywam ostatnio tylko Kerastase ze względu na nasilone wypadanie włosków, zazwyczaj za duet szampon+ conditioner płace 25funtów, ale właśnie jest promocja w Hair Shopach i wszystko mozna wyrwac nawet do 20% mniej a tak na marginesie pytanko: uzywałyście kiedykolwiek podkładów z BS?
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
AniaWila, a probowalas rozowego grapefruita z BS. Pachnie tak, ze moznaby go zjesc, super-energetyzujacy!
Ja ostatnio nie moge sie uporac z moimi wlosami, lupiez i makabryczne przetluszczanie! Znasz jakies dobre specyfiki na takie problemy, ja nigdy nie stosowalam produktow Kerastase... ![]() Podkladow BS nie uzywalam, ale ostatnio - to znaczy od kiedy przejal go L'Oreal, ich kolorowka wyglada tak kuszaco... Kiedys na pewno sprobuje. Lilithin, nie wiem co powiedziec, dla mnie to sam cynamon
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
znacie moze jakąś angielską stronę podobna do naszego wizażu - z recenzjami kosmetyków ??
|
#100 |
|
BAN stały
|
Aaliyah jezeli moge polecic coś z czystym sumieniem to właśnie Kerastase. Kupiłam na próbe, bo jakoś mi sie nie uśmiechało dawać 25f za szampon i odżywke, ale jak już jedno opakowanie skończyłam to jakoś ciężko mi ręka sięgała po zwykły szampon i ponownie kupiłam Kerastase. Ja używam Bain de force, tą serie z cementem, bo ostatnio co mycie to miałam pełne garści włosów.Ale coś na łupież też na bank jest, sprawdz na KWC. Ahha i bardzo ważne - nigdy nie kupuj solo, zawsze jak szampon to i odżywke. Co do zjadliwych kosmetyków BS grappefruita jakoś nie wąchałam, ale przetestuj sobie Satsume...ja prawie powstrzymuje sie przed spałaszowaniem hehehehe
Co do kolorówki to w sumie jestem wierna clinique, sporadycznie Dior ale jakoś tak ostatnio przystanęłam przy BS, jednak nie skusiłam się na zakup dla testu. Bo to zawsze jest tak - raz kupisz coś z kosmetyków selektywnych, to już do końca życia pozostaje Ci przekonanie, ze są nieporównywalne i nie chcesz się z nimi rozstawać. Ja korzystam, ale mój portfel wręcz przeciwnie Jednak tłumacze sobie to tym, ze nie mam nieskazitelnej i bezproblemowej cery, wiec moge byc bardziej wymagająca
|
|
|
|
#101 |
|
Podróżniczka
|
Ja tam uzaleznilam sie od Cranberry z BS
. Kiedys, gdy po wyjsciu z pracy uzylam tego balsamu kolezanka nie mogla sie nadziwic co tak slicznie pachnie Na drugi dzien poleciala to BS i zakupila taki sam Aha i mam pytanie odnosnie Kerastase Rowniez mam problem z wypadjacymi wloskami, wiec jesli tylko ta seria jest taka dobra to chetnie bym sie przerzucila ? Dlatego pytanie jest takie, czy na pewno jestes Aniu w stanie polecic ten szampon ? Poprawila Ci sie po nim kondycja wloskow ? Aha i jeszcze apropo BS - nie wiedzialam nic o serii grapefruitowej, natomiast satsuma jest swietna, bedzie nastepna jak tylko wykoncze maselko Vanilla spice i lotion cranberry
|
|
|
|
#102 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
http://www.reviewcentre.com/ Przydatna rzecz
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
magdziaS
A te Spice Vanila z BS to racezj tak przyprawowo pachnie czy raczej tak bardziej słodko, mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi
|
|
|
|
#104 |
|
BAN stały
|
więc sprawa wyglada tak: jakieś dwa miesiące temu, nie wiem dlaczego, bo biore wszystkie te skrzypo vity i inne suplementy, odzywiam się normalnie, żadnych stresów nie mam
- zaczęły mi wypadać włosy, w tempie zastraszającym. Tak więc zaopatrzyłam sie w całą serię z cementem - szampon, odzywka i pakiet pięciu ampułek super wzmacniających. Uzywam wszystkiego regularnie od dwóch miesięcy i stan moich włosów jest następujący: na pewno się zregenerowały, nie łamią się, już tak nie wypadają( bo zdaje sobie sprawe z tego, ze nie ma czary mary tylko musi to byc proces stopniowy), są miękkie, błyszczące. Tak więc reasumując jestem na tak, choć koszty lekko odstraszają. Bo szampon to ok - 12f, odzywka 13, a ampułki aż 25 :/ polecam z czystym sumieniem, ale musisz brać pod uwage, ze to co jednemu służy, to innemu...... sama wiesz
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co do BS, to niemal wszystkie ich kosmetyki pachna tak, ze moznaby je spalaszowac zamiast uzyc zgodnie z przeznaczeniem .Co do Clinique to jestem szczesliwa posiadaczka palety - cienie, roz, blyszczyk i maskara. Bardzo lubie te kosmetyki. Zastanawialam sie nad zakupem fluidu tej firmy, ale jak na razie jestem zafluidowana No7 W sumie fluidy sredniopolkowe dobrze mi sluza, ale zawsze jest ta ciekawosc, no i potrzeba zmiany. Wiec pewnie sie ugne i kupie predzej czy pozniej Az strach sie bac o kondycje portfela - swieta za pasem ![]() Zmijka - super awatar...! Czyzby to Shayne Ward...? Aniu, zobacz ta stronke, wydaje mi sie ze Kerastase tu troche tansze jest: https://www.luxuryhaircare.co.uk/ |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mi sie podoba ![]() Ja się boje wchodzic do BS, bo zawsze za duzo kupie . Ale kupiłam sobie tam czekoladowe masło i jakos mi ten zapach nie pasuje, musze inne wypróbować.A w Bootsie jest teraz akcja Triple pionts, chyba pojade sobie jakieś perfumy kupic
Edytowane przez Zmijka Czas edycji: 2006-11-22 o 13:59 |
|
|
|
|
#107 |
|
BAN stały
|
ja używałam clinique - superbalanced. I powiem tak - do chwili w której po raz pierwszy użyłam Diora ultra-mat clinique w zupełności spełniał moje oczekiwania. Niewidoczny, zero efektu maski, idealnie stapiał sie ze skórą. Jednak jak na mój gust średnio matowił i musiałam sie sama wspierać absorbetkami shiseido. Dior niedość, ze dłużej matowił, bo potrzebowałam tylko dwóch bibułek dziennie, to jakoś mi tak lepiej leżał
Co do puderków w kamieniu clinique ma świetne produkty. Fajne do codziennego makijażu, poprawek itp... A co do No7 to mam ostatnio ochote i właśnie tak oscyluje koło BS albo No7 i właśnie chodzi mi o fluid. Dodam, ze mam cerke która potrzebuje coś beztłuszczowego, lekkiego i matującego...myślisz, Alliyah ze na No7 moge sie skusic? i na który konkretnie?A ta stronka którą podałaś ----- kurcze, w szoku jestem. Najzwyczajniej w świecie naiwnie przepłacam :/ wrrrrrrrr |
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Oj kusisz, kusisz AniaWila! Nigdy nie myslalam zeby Diora fluid kupic, ale jak to sie mowi - nigdy nie mow nigdy.
![]() Jak jestesmy przy No7 to musze powiedziec ze sa dobre, a mam cienie do powiek, kredke do oczu, kredke do brwi, no i dwa fluidy. Jak szukasz czegos matujacego i kryjacego to polecam nowosc - Intelligent Balance Mousse Foundation. To odpowiedz No7 na DMM Maybelline. Kosztuje chyba £10, a jest go ze 3 razy tyle ile Maybelline . Mam tez fluid Stay Perfect, ten jest nieco mniej kryjacy i nie matowi, ale za to z filtrem 15. Ogolnie jestem zadowolona.Teraz juz nie musisz przeplacac
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
Tak ja tez wyrpobowalam tej maseczki-odzywki do wlosow! i polecam-moj chlopak zachwycal sie zapachem, a ja- blyszczacymi wlosami, mieciuchnymiw dotyku! grunt to jak zawsze-nie nakladac zbyt duzo i dokladnie zmyc!
Ale polecam!
|
#110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
tak się sklada, że pracuję w firmie kosmetycznej, więc w razie potrzeby mogę się wypowiedzieć na temat niektórych kosmetyków firm: the body shop, marks&spencer, next, sanctuary, virgin vie, calmia, john frieda, a nawet tesco
|
|
|
|
#113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj Miss Dior Cherie!w takim raze poradz : szukam tuszu do rzes-wydluzajacego i pogrubiajacego, do tego dobrego podkladu matujacego ale nie tak zebym wygladala jak papierowa maska, nigdy nie probowalam niczego innego typu rozswietlajacy itd...wiec nie mam doswiadczenia ![]() gdybys mogla poradzic ktore firmy warte sa uwagi i pieniedzy.....
|
|
#114 |
|
BAN stały
|
Afro jezeli moge sie wtrącić
jak tusz to tylko Lancome L'extreme wart jest wszystkiego nawet grzechu heheAaliyah chyba sie skusze na ten no7, chociaż kręciłam się koło Chanel btw: daleko masz do Ealingu?
Edytowane przez AniaWila Czas edycji: 2006-11-22 o 23:09 |
|
|
|
#115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chcialabym zeby wygladala zdrowo ![]() no i w ogole to szukam tez dobrych cieni do oczu i blyszczyka...tu w Dublinie tych firm tak wiele,
|
|
#116 |
|
BAN stały
|
`hej
a pewnie, ze mam jak już pisałam wyżej mój dotychczasowy faworyt to Dior ultra-mat, do tego jak kupisz puderek w kompakcjie z tej samej serii to efekt bedzie gwarantowany. Fakt faktem, razem to wydatek dosyć spory, ale warto. Jak cienie do oczu to tylko clinique, a błyszczyk body shop.
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miss Dior Cherie, a w jakiej ty firmie pracujesz? Wsrod tych kosmetykow co podalas to kazdy innej produkcji ![]() AniaWila a ten podklad i puder Diora to ile kosztuja? Co do cieni Clinique to popieram w 100%. Blyszczyki BS mowisz, nie probowalam tego cuda... |
|
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
??mam skore raczej mieszana-policzki suche a kolo nosa i na brodzie i czolo-raczej tluste:/ sprawia mi to wiele klopotow, bo gdyby probowac wszystkiego co polecaja wszyscy dookola....to masakra... a w Polsce jest mniejszy wybor wiem ze powinnam isc na watek kosmetyczny ale skoro juzktos zna firmy bedace poza Polska moze znalazlyscie jakies cudo
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mnie tam juz nie ma, ale za jakis miesiąc bedę znowu i chyba się wtedy nie oprę zakupowi
|
|
#120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)))
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

DZIĘKI
) z sanctuary. i byla ta cynamonowa seria, ale nic nie kuopilam, bo nie pachnialo mi to cynamonem w zaden sposob