![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
tez mysle ze samemu lepiej kupic i zmieszac, wtedy masz 100% pewnosci ze nikt Cie nie oszukal
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Caroline203 przez rok je brała,ale starali się zdecydowanie dłużej.
Uważa,że to te zioła jej właśnie pomogły i zaszła w ciąże. Dlatego mi je tez poleciła,ja je piję z około 7 miesięcy i jak narazie nic,może na mnie nie działają,nie wiem...może trzeba czasu. Powiedziała,że przekazywane mają siłę i działają :P chociaż ja tam w sumie w takie rzeczy nie wierze
#94 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my U8650 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() Sent from my U8650 using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Normalnie szaleństwo piszemy i piszemy a to dobrze
Nie ma się co złościc jeśli czasami nie odpiszemy na pytanie wystarczy poczytać wątek bo praktycznie mamy ciągle te same pytania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może zacznij od lekarza, a on po przeprowadzeniu wywiadu z Tobą zaleci odpowiednie działania!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
@ dzisiaj przyszła!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
![]()
czekam na wyniki progesteronu, ehhh nerwy jak przed egzaminem na studia
edit: wynik 10,38 przy normie 1-15 jak myslicie? Byla owu? Edytowane przez ana985 Czas edycji: 2014-02-03 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
u mnie kolejny cykl stracony... po dzisiejszej wizycie dowiedziałam się że jeszcze miesiąc mam brać to co wcześniej by zmniejszyć torbiele i że mam tyłozgięcie czego nikt wcześniej mi nie powiedział, a przecież już kilka lat chodze do ginekologa ;/
Tak więc znowu muszę czekać ![]()
#102 | |
Raczkowanie
|
Znalazłam coś takiego:
"Po pierwsze wyniki możemy mieć w dwóch jednostkach: nmol/l ng/ml Przelicznik jest taki: 1 ng/ml = 3,18 nmol/l I teraz normy w nmol/l: faza folikularna 0,9-2,3 owulacja 2,1 - 5,2 faza lutealna 15,0- 57,0 menopauza 0,1 - 4,0 I trymestr ciąży 50-130 II trymestr ciąży 65-250 III trymestr ciąży 180-490 Przelicznik jest taki: 1 ng/ml = 3,18 nmol/l Jeśli mamy wynik podany w ng/ml, to po prostu trzeba go POMNOZYć PRZEZ 3,18 i mamy wynik w nmol/l. Jeśli mamy wynik podany w nmol/l, a chcemy mieć w ng/ml, to DZIELIMY go przez 3,18. Ja dzisiaj odebrałam wynik i mam 52,5 nmol/l, czyli dobry wynik z fazy lutealnej ![]() Jesli natomiast wynik mamy poniżej 3 ng/l czyli 9,54 nmol/l, to znaczy, że brak było owulacji w tym cyklu. " Tylko trzeba sprawdzić normy laboratorium, bo każde może mieć inne dla odpowiedniej fazy... ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Kurcze czemu oni nas straszą tym tyłozgięciem... ja też mam, ale czy to wyklucza ciążę... Mi lekarz powiedział tylko, żeby facet kończył najlepiej w "pozycji na pieska" to żołnierzyki wyskakują blisko szyjki... Współczuję z tymi prochami... mi torbiele zazwyczaj wchłaniały się po duphastonie, ale u mnie to były niepęknięte pęcherzyki! Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-02-03 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Jakie to zajście w ciążę jest skomplikowane!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę w czwartek u nowej lekarki to się podpytam jeszcze o to tyłozgięcie... Ja pierdzielę na każdym kroku pod górkę!!! ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- A mi właśnie koleżanka w pracy oznajmiła że siostra jej faceta jest w ciąży, że jeszcze nie chcieli ale tak wyszło!!! Ja pierdzielę co ze mną jest nie tak... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Już widzę reakcję mojego jak ja tak się układam po i zasypiam hihihihih ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
wczoraj czytałam o tych ziółkach ojca sroki. generalnie dużo dziewczyn zaszło po nich w ciążę. nie wszystkie od razu, ale szybciej niż jakby się faszerowały jakimiś lekami.
generalnie ja zawsze uważałam i uważam, że świat jest tak skonstruowany, że na wszystkie przypadłości i choroby "lekarstwo" znajduje się w naturze. chyba zamówię. nie wierzę, że po nich w ciążę zajdę, ale może przynajmniej nie będę już plamić przed okresem. Kasik1313 - dzięki za przydatne info o odczytywaniu wyników na progesteron ![]() a ja doszperałam się kolejnej cennej chyba informacji - ponoć na bóle wszelakie najlepiej nie brać tabletek przeciwbólowych zawierających ibuprofen, bo to źle wpływa na endometrium i generalnie na owulację. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozycja na boku jest najlepsza! też tak zasypiam ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Ja jutro ide do gina w zwiazku z bolamibrzucha, pewnie rosnacy torbiel z poprzedniego cyklu..eh dzwonilam dzisiaj do kliniki leczenia nieplodnosci i zarejestrowalam sie do poradni n...a maj!!! tak naprawde to nie wiem czego moglabym sie tam spodziewac, czy ktoras z was byla juz w takiej poradni? robia normalne badanie ginekologiczne? jest szansa ze skieruja mnie na IUI ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
hejka ciesze się że jest nowy wątek - a raczej kontynuacja
![]() ![]()
#113 |
Rozeznanie
|
Tak jak wspomnialam ja chodze to takiej kliniki
Robią badania ginekologiczne normalne ja chodze do takiej ze ma laboratorium odrazu mam badania na miejscu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Zbiera wywiad kieruje cie na badania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#114 |
Zakorzenienie
|
Anevo to trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na przeciwciała różyczki (jeśli są nok, to warto się zaszczepić) HIV i kilka innych - najlepiej iść do gina, to sprawdzi też czy nie masz nadżerki itd, itp oraz poda dokładnie które badania. brać kwas foliowy Jeżeli na coś chorujesz to skonsultuj się z lekarzem, niektóre leki się odstawia/zmienia itd itp. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Czy któraś miała badanie na AMH? Dostałam skierowanie na to badanie, jeśli w tym cyklu ciąży nie będzie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
kiedyś słyszałam, żeby odstawić już na 3 miesiące wcześniej, czy aż tyle trzeba to nie wiem. Na ulotce pisze, że wpływa na płodność i w razie problemów z zajściem w ciąże skonsultować się z lekarzem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Wiecie co dziewczyny coraz bardziej zaczynam wierzyć ze praca jeśli jest stresujaca a ja takową posiadam wplywa na problemy z zajściem w ciąże
Wszystkie koleżanki które miały problem z ciąża jak się zwolniły to odrazu zaszły A ja ciagle czekam bo umowa na stale to lepiej jak w ciąży będę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#120 |
Rozeznanie
|
Też o tym słyszałam. Kiedyś w drugiej połowie cyklu rozbolała mnie głowa i bałam się wziąść lek z ibuprofenem bo wszędzie piszą, że absolutnie nie można brać go w pierwszym trymestrze. Podobno lepszy jest paracetamol.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.