![]() |
#91 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Dot.: Wieczór panieński
Drabinka, dzięki za linka <już nie czuję, jak rymuję>
![]() Lubię takie dokumenty, polecam również "czekając na sobotę". mnie striptiz męski też bawi, ale może właśnie o to chodzi? w końcu to ma być zabawa :P a tak na serio, jakby była taka atrakcja na wieczorze czyimś, to raczej nie wyszłabym ostentacyjnie z pokoju :P pewnie alkohol też zrobiłby swoje i mogłoby to być nawet śmieszne. na swoim sobie nie wyobrażam. Edytowane przez Damayanti Czas edycji: 2014-04-08 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Okej, zmiażdżyło mnie... doskonale rozumiem, że są osoby którym striptiz się nie podoba, rozumiem, że zwykle przedstawienia związane ze striptizem kojarzą się jednoznacznie wulgarnie(nie ukrywam że sama takiej formy nie trawię)... ale spójrzcie choć przez moment na Ditę von tease i mając ten obraz w oczach powiedzcie "brudna wymacana panna zdejmie majty". Obawiam się, że to chyba jednak całkiem inne zjawisko i takie generalizowanie jest mocno obraźliwe. Podobać się nie musi, ale obrażać też nie trzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
No, ja tez bym powiedziała , że mam nadzieję, że będzie się świetnie bawić, mnie niestetye nie stać.
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
Hibiku racz doczytac wazystkie moje posty zanim zazniesz robic dym. ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie chciałabym ani striptizu, ani dildo w prezencie, ani tortów z penisami. Dla mnie to obrzydliwe. A oglądanie striptizu do zdrada. I uważam, że robienie takich prezentów dla panny młodej jako niespodzianki jest bardzo ryzykowne.
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Autorko, czy powiesz PM że nie będzie Cię na wieczorze panieńskim?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku, nie dałabym tyle kasy za 3 dniowy wypad.
Akurat tak się się składa, że aktualnie organizuję panieński przyjaciółki. Pierwsze co to podpytałam jej na czym jej zależy, jakby chciała żeby to wygląda. Okazało się, że dla niej najważniejsze żebyśmy były wszystkie. Dla mnie to było jednoznaczne z tym, że głównym ograniczeniem będzie kasa. Zebrałam wszystkie do kupy i ustaliłyśmy graniczną kwotę, którą jesteśmy w stanie wydać. Nie jest ona wielka, ale parę atrakcji udało się wcisnąć. Ale jak czytam o tej kwocie, to wychodzi, że panieński to bardziej kosztowna impreza ( dla gościa) niż ślub ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Miałam podobną sytuację rok temu.
Moja przyjaciółka brała ślub i świadkową była jej najlepsza przyjaciółka, ale jako że z panną młodą miałam bardzo dobry kontakt to też bardzo dużo pomagałam przy organizacji panieńskiego. Jestem osobą oszczędną i zawsze znajdę 10 różnych sposobów by daną rzecz zorganizować tańszym kosztem. Niestety świadkowa była osobą z nastawieniem "zastaw się a postaw się" więc wymyśliła sobie wieczór panieński na który każda z dziewczyn miała się złożyc 200 zł (mój budżet był 100 zł) i nie dało rady się z nią dogadać bo mówiła np. "Ja się na tym znam, to tyle kosztuje, a jak się nie podoba to możecie nie przychodzić". Oczywiście oprócz mnie nie bylo stać jeszcze 2 innych dziewczyn więc każda skontaktowała się z panną młodą i powiedziała, że ze względów finansowych nie będą mogły przyjaść na wieczór panieński. Po trzecim podobnym telefonie panna mloda skontaktwała się z świadkową pytając o zaistniałą sytuację, na co usłuszała odpowiedź "one robią problemy" więc zadzwoniła do mnie i ja powiedziałam, że świadkowa wymyśliła dużą składkę i tak dalej (nie wiem czy dobrze zrobiłam, już i tak po ptakach). Jak świadkowa się o tym dowiedziała to oczywiście miała wąty do mnie, ale w końcu przyznała mi rację i zrobiłyśmy wieczór panieński tak aby wszystkim dziewczynom pasowało. Więc moja rada dla Ciebie: zadzwoń do panny młodej i powiedz, że nie możesz przyjść. Jeżeli te inne dziewczyny też odwołają to wtedy na pewno panna młoda zauważy, że coś jest nie halo, a jak nie to trudno.
![]() |
#100 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez carpediem Czas edycji: 2014-04-08 o 19:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Ja bym zadzwoniła i powiedziała wprost pannie młodej, że nie przyjdę ze względu na kasę. Jak jej zależy, to pogada z organizatorka. Fakt, że ta może się wkurzyc, ale wolałabym to niż gdyby się pogniewala na mnie panna młoda myśląc, że nie przyjdę przez jakąś głupią wymowke.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
Poczułam się jak totalna biedota, ale ja rok temu byłam na wieczorze panieńskim, na który była zrzutka chyba 130 zł i wiem, że kilka dziewczyn nie przyszło przez wzgląd na kasę. To była cena za zwykłą posiadówę w barze, jakieś przegryzki, szoty itp. Dla mnie to było bardzo drogo, ale rozumiem, że też chyba byłyśmy w innym wieku - dziewczyny pod koniec studiów, w pierwszych pracach.
Reasumując, autorko nie powinnaś mieć żadnych wyrzutów sumienia, aby komuś takie luksusy serwować. Ja w ogóle byłabym wredna i dokładnie sprawdziła ofertę danego spa (ceny, pakiety) - wcale bym się nie zdziwiła, jakby organizatorki zamierzały coś sobie dofinansować ze zrzutki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
a ja sie zastanawiam czy ta panna mloda/organizatorki dalyby tyle samo za wieczory panienskie wszystkich swoich kolezanek - bo skoro 8/9 dziewczyn sie pisze na ta cene to rozumiem,ze koszt (w przyszlosci) bylby pomiedzy 10-15 tys
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jak można zrobić coś takiego w ogóle. Gdyby ktoś organizował mi panieński i zawołał od gości taką kwotę, przez którą niektóre panie byłyby skłonne zrezygnować, byłabym zwyczajnie zła na organizatorkę. Nie na tym to wszystko polega. Ludziom już odbija totalnie.
Autorko, dobrze piszesz, ja bym tak właśnie zrobiła. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45943125]http://youtu.be/CSwaT-R3AbI Pierwsze z brzegu, od 0:40 (później też jest, tylko ma inne przebrania koleś
![]() ![]() Naprawdę uważasz że ten filmik ma cokolwiek wspólnego z seksem i może być (nie daj boże podniecający)? Widać przecież że te panienki padają raczej ze śmiechu ,a nie dlatego że są tak zajarane widokiem gołej klaty ![]() Oglądnęłam cały ten filmik i nie mogłam przestać się śmiać xD Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e Czas edycji: 2014-04-09 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;45952777]Naprawdę uważasz że ten filmik ma cokolwiek wspólnego z seksem i może być (nie daj boże podniecający)? Widać przecież że te panienki padają raczej ze śmiechu ,a nie dlatego że są tak zajarane widokiem gołej klaty
![]() Oglądnęłam cały ten filmik i nie mogłam przestać się śmiać xD[/QUOTE] Ja też się pokładałam ze śmiechu ![]() Dla mnie 1200 zł za panieński to kosmos. Byłam ze dwa lata temu na panieńskim swojej koleżanki - organizowały go jej siostry, a wszystkie uczestniczki były jeszcze na studiach, więc z kasą było krucho. Dziewczyny wymyśliły sobie 100 zł od łebka (no nie taka duża kwota, ale miały w planach dodatkowo jakiś rejs po rzece czy coś ![]() I był ten nieszczęsny striptizer, o którym jak się dowiedziałam (PM nie wiedziała do ostatniego momentu) to miałam ochotę zapaść się pod ziemię i nie iść, ale Tż mnie wypchnął z domu i powiedział, żebym cyrków nie robiła ![]() ![]() I nie rozumiem trochę tej mody na takie "wypasione" wieczory panieńskie ze spa itd. My robiłyśmy po prostu maraton po klubach na Rynku i wybawiłyśmy się za wszystkie czasy. Na taki weekendowy wyjazd w sumie fajnie pojechać, ale tylko jeśli PM o tym wie, wszystkie dziewczyny stać - bo wtedy można to potraktować jak babskie mini wakacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
Najwidoczniej mamy inne poczucie humoru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aktualnie dzwoniłam do organizatorki, raz jeszcze dobitnie powiedziałam, że niestety, ale w związku ze zmianą planów ja muszę zrezygnować. Chyba nie muszę mówić, że nie była zadowolona z tej informacji? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Smarkaj na nią ;p co z tego że sie wkurzyła, to jest jej sprawa że jest idiotką i zepsuje cały dzień pannie młodej bo daję sobie ręke uciąć że zostaną w maksymalnie 5 osób ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Swoją drogą to dla mnie dziwne nie zaprosić na sam ślub? A co to kosztuje tylko kilka zł za zaproszenie...U mnie koleżanki dalsze prosi się na sam ślub, bliższych znajomych też na wesele. Dziwna ta Twoja koleżanka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tak czy inaczej, to jej problem. Ty nie idziesz i po sprawie ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
szkoda że nie powiedziałaś że zrezygnowałaś ze względu na koszt całej imprezy. Bo mogą odebrać że Tobie się zmieniły plany a nie że rezygnujesz z powodu zmiany planów przez organizatorki .....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście organizatorka zaczęła uderzać w sentymentalne nuty typu: "ale K. należy się coś wystrzałowego" i "każda chciałaby mieć takie wieczór panieński, a ta dopłata to dlatego, żeby K. doskonale się bawiła". Wyjaśniłam dziewczynie, że nie jestem pewna czy K. będzie tak dobrze się bawić, jeśli połowa zaproszonych zrezygnuje ze względu na koszta. Organizatorka nie znalazła na to argumentu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Termin wzrokowiec odnosi sie do czlowieka majacego pamiec wzrokowa, nie do checi patrzenia na gole ciala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
8-go listopada wypada wieczór panieński mojej szwagierki, którego organizuję wraz z druhną. Niestety mamy kłopot, totalnie nie wiemy co jej kupić, składamy się całą paczką na jakiś prezent. Przyszła Panna Młoda jest w 7 miesiącu ciąży, więc impreza poza domem odpada, striptizer też. Nie chcemy jej kupować jakiś śmiesznych zabawek erotycznych, gdyż takie rzeczy kompletnie jej się nie przydadzą. Kupujemy jej jedynie książkę z kamasutrą. Mogłybyście mi doradzić, co można jej kupić?! Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
Kupcie jej coś praktycznego, co jej się przyda, wiecie może co lubi, czym się interesuje, może potrzebuje jakiegoś sprzętu albo po prostu chciałaby go mieć? Ja to jestem z takich, że lubię prezenty praktyczne i jeżeli potrzebowałabym wielofunkcyjnego robota i na panieńskim dostałabym takiego na prezent to bym się mega ucieszyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.