Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 15:57   #1411
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
a Wy wszystkie szczepiłyście na rotawirusy?

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

ale w szpitalu to chyba tego nie bardzo co?

ja szczepiłam

Asia ale słodka Wercia to z palcem w buzi super

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:57   #1412
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Tak mnie na wspominki wzięło i wszystkie zdjęcia przeglądam. jaka ta moja diablica była malusia Zdjęcie z palcem w buzi dla mnie najlepsze. Uwielbiam je
cudne, ja też często oglądam Kubusia małego, porównuję do Isi, siostrzenicę też oglądam
Wercia miała takie cudne włoski ju jako maluszek i ten figielek w oczach
Ja tam nadal na drugie namawiam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:18   #1413
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra Zjadlam grejfruta z imbirem ty nawet dobre to hehehe ,nie obrzydzilo mnie czy cus , jutro dodam wiecej .
a ja coś nie mogę jeden dzień zjadłam wtedy co pisałam z imbirem tą surówkę i jak sobie pomyślę że miałabym go znowu zjeść

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Akurat wczoraj podliczalam wszyatkie f-ry to wszystko razem z zaprawami fugami,rurami itp wyszlo 3800 jeszcze dojdzie niecale 500zl za parawan u szklarza. Firma remontujaca (tynk +plytki)1500. Zaoszczedzilismy na elektryce i rurach bo moj tz zmienial z moim ojcem.tynki stare tez sami skowali. 3tyg bajzlu.
to w sumie ile was wyniosło 3800 razem czy jeszcze doliczasz 500+ 1500 ,a nawet z tym to malutko
Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
W załączeniu foto z przygotowań i z dmuchania świeczki na torcie
ślicznotka Twoja córa

Nataszka trzymaj się żeby Cię ominęło

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Mam pytanie czy któraś z was ma suszarke do prania ? Na co zwracać uwagę przy kupnie , poza tym zeby była energooszczedna , ktore programy sa zbędne a ktore niezbędne ? Czy ten program łatwe prasowanie ( bez gniecenia , cos w uk stylu ) sprawdza sie ? Jaka pojemność brac 5 kg 7 kg chyba najwieksza co nie ? Jaka firma ?
no w Twoim przypadku to raczej 7 kg
chyba musisz zwrócić uwagę na to gdzie się je podłancza bo wiem że kiedyś patrzyłam i są takie co musisz podłączyć do wyciągu coś jak pochłaniacz nad kuchenką ,że wydmuchuje tą wilgoć na zewnątrz,albo takie gdzie ta woda z suszenia się zbiera gdzieś i idzie do odpływu
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
a Wy wszystkie szczepiłyście na rotawirusy?
ja tak i na szczęście kończy się zazwyczaj jednym pawiem i ze 2 luźne kupy
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dziewczyny post jest a Wy ciagle i niezmiennie o slodyczach.

Megi - ja Any i Asiulka to od 3 lat nienawidzę za to ich bezkarnie obrzeranie sie slodyczami. Mam tylko nadzieje ze Libra ma racje i za pare lat przemiana materii im sie zmieni i bedą pięknie przybierały w dupie i udach.
Ana to przynajmniej z kretem walczy za karę.[COLOR="Silver"]
.
no jakaś sprawiedliwość musi być

CO do słodyczy to ja oczywiście tez sobie w biedrze nawybierałam waniliowych i prawie ich już nie było, ale jestem w stanie zjeść co najwyżej 5 sztuk i juz mnie muli
Ana pełen szacun za te 1,5 kg zjedzonych ba raz

A z innych ulubionych to mam czekoladki malaga i pawełki śmietankowe albo z adwokatem ,inne słodycze mnie w zasadzie nie ruszają ,byle czego nie zjem (nie mówiąc o tym pamiętnym słoiku z obrzydliwym kremem czekoladopodobnym bleee jak teraz pomyśle o tym jak ja mogłam to zjeść ohyda) czekoladę lubię tylko gorzką najlepiej tą 70% innej nie lubię a już czekoladek czy batoników z kindera gorszego badziewia chyba nie ma.
A te truskawkowe co tu Asiulek pokazywała to masakryczne są jak dla mnie no wybredna jestem
Z ciast byle gniota też nie zjem

CHudości dziewczynom nie zazdroszczę żeby nie było bo chuda to bym nie chciała być bo jak człowiek młody to jeszcze jakoś wygląda a im starszy to coraz gorzej ,bez urazy oczywiście
Ale zazdroszczę tego że żrą słodycze i nic im nie przybywa z tego tytułu.

Śnieg pada u nas no masakra jakaś ,dzisiaj znów -5
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:36   #1414
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Libra u mnie 3800+500+1500 wyszlo,ale to juz z z kazda srubka i uszczelka

Dzisiaj z moim starszym synkiem pierogi lepilam,az milo zrobic cos razem.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:40   #1415
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
widziałam Cię,więc nie piernicz głupot
hehe, ale raczej górne rejony około japowe . Znaczy ja nie jestem gruba, jestem taka sobie średnia. Jak podjem to w dupkę i bebzon idzie, spodnie cisną, potem jak spasuję ze słodkim to zaś wciągam na tyłek
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Oj dobrze ze mam niepodrodze do biedry i szkoda ze nie mam jednego ulubionego slodycza, tylko jadlabym wszytsko
a ja mam z kolei dużo ulubionych, ale są też takie którym gardzę-gorzka czekolada, czekoladki z alkoholem (np.wiśnie), galaretki, za bułkami słodkimi nie przepadam, pianek, żelków też nie, librowych malag też nie lubię, sezamków, owocowych...
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Tak mnie na wspominki wzięło i wszystkie zdjęcia przeglądam. jaka ta moja diablica była malusia Zdjęcie z palcem w buzi dla mnie najlepsze. Uwielbiam je
ale słodziak mały...

dziewczyny, może też zapodacie młodzież z wczesnej młodości ?
powspominamy wspólnie

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:41   #1416
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
CO do słodyczy to ja oczywiście tez sobie w biedrze nawybierałam waniliowych i prawie ich już nie było, ale jestem w stanie zjeść co najwyżej 5 sztuk i juz mnie muli
Ana pełen szacun za te 1,5 kg zjedzonych ba raz

cienias jesteś

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:43   #1417
monka23
Zakorzenienie

Asiulek piękna, ja fotek nie widziałam, no zakochalam sie w drugim, zreszta wszystkie piękne , ale to drugie mnie zauroczylo , no żal dzidziusia nie robic
Macalam dziś w next te spodnie w panterke i do porównania leginy , nie było dużej różnicy jak dla mnie , mieciutkie były tylko te szwy po bokach były wyczuwalne Bardziej . Przy okazji sprawdzalam bo szukałam cos dla dzieciaków z pl .

Mloda ja to jak ty, wszystko lubię i wszystkie slodycze są dla mnie ulubione , nie mam parcia na ciastka choć tez zjem , zalezy juz jakie.

Libra a tam jest chyba gorzka czekolada z chilli posypana - probowalas juz ? Cos mi sie tak kojarzy jeszcze jak wątki przegladalam .
Właśnie muszę powiedzieć tz- towi zeby mi kupił , bo tez trzymam w lodówce i podgryzam .
Kupiłam dziś dwa pudełka chalwy tureckiej , ale nie otworze do pl zabiore , tam dziubne a resztę ktos zje , taka asekuracja .
Spróbuj sobie ten grajfrut bo on mocny w smaku i fajnie sie łączy z imbirem , ja miałam ten slodkawy a imbirem świeży.
Dziś kupiłam kardamon , ale w proszku ( nie wiem czy taki mial byc , bo jeszcze nie czytalam tej diety ) do tej kawy , zaraz zrobię i sprawdze .
Dzięki za suszarka

U nas tez zimno, moj mały pierwszy raz miał szalik , zasnął mi w wózku potem ryczał ze mu zimno , mam nadzieje ze mi sie nie przeziebi , był okryty .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:04   #1418
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Libra u mnie 3800+500+1500 wyszlo,ale to juz z z kazda srubka i uszczelka

Dzisiaj z moim starszym synkiem pierogi lepilam,az milo zrobic cos razem.
dobrze niech się uczy młody
no u mnie dużo więcej wyszło ale raz że łazienka większa a dwa że od gołej ziemi było robione
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a ja mam z kolei dużo ulubionych, ale są też takie którym gardzę-gorzka czekolada, czekoladki z alkoholem (np.wiśnie), galaretki, za bułkami słodkimi nie przepadam, pianek, żelków też nie, librowych malag też nie lubię, sezamków, owocowych...
oj pianki ,żelki ,galaretki bleee też nie cierpię
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

cienias jesteś
no przy Tobie daleko w tyle
Cytat:
Libra a tam jest chyba gorzka czekolada z chilli posypana - probowalas juz ? Cos mi sie tak kojarzy jeszcze jak wątki przegladalam .
Właśnie muszę powiedzieć tz- towi zeby mi kupił , bo tez trzymam w lodówce i podgryzam .
Kupiłam dziś dwa pudełka chalwy tureckiej , ale nie otworze do pl zabiore , tam dziubne a resztę ktos zje , taka asekuracja .
Spróbuj sobie ten grajfrut bo on mocny w smaku i fajnie sie łączy z imbirem , ja miałam ten slodkawy a imbirem świeży.
Dziś kupiłam kardamon , ale w proszku ( nie wiem czy taki mial byc , bo jeszcze nie czytalam tej diety ) do tej kawy , zaraz zrobię i sprawdze .
Dzięki za suszarka

U nas tez zimno, moj mały pierwszy raz miał szalik , zasnął mi w wózku potem ryczał ze mu zimno , mam nadzieje ze mi sie nie przeziebi , był okryty .
A ja Ci powiem że kupiłam wtedy tą chałwę turecką i mi nie podeszła ,pół poszła do tortu -chałwowca a resztę normalnie wyrzuciłam ,chemią mi jechała jak nie wiem ,najlepiej mi smakuje chałwa nasza polska z Odry o ta http://www.odra.com.pl/produkty/chal...-waniliowa/140
czekolada z chili to z firmy lindt jest nie próbowałam
grejfruta nie ruszę ,kiedyś miałam dietę z grejfrutem i codziennie go jadłam od tamtej pory
kardamon to taki dość ostry w smaku jest ,ja dodaję zawsze trochę do kompotu jabłkowego.

U nas dalej mrozy zapowiadają
Stary 2013-03-12, 19:09   #1419
megi-megi
Zakorzenienie

Libra - normalnie jesteś wybredna. Ja przyznaję, że wciągam dużo słodkiego. Generalnie nie wybrzydzam, jak coś wpadnie mi w ręce. A sama z siebie lubię czekolady nadziewane, ciasta ale nie wszystkie. Bounty. Takie rzeczy. Ale wszystko wymięka oczywiście przy lodach... ja to jednak lodziara jestem
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:11   #1420
mloda1989
Zakorzenienie

No rzeczywiscie libra wybredna... nie mam ulubionych ale ostatnio mam szal na milke... wyszla nowa z nadzieniem toffi zupelnie inna niz kazda inna czekolada toffi ktorej nie lubie... tu czuje czekoladki tofiffi ale ze smaczniejsza czekolada
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:16   #1421
monka23
Zakorzenienie

Libra uwielbiam ta chalwe , ona taka wilgotna jest . Mi wszystkie tureckie tez nie smakują, one wogole są twardsze .
Ja sobie rozpuszcza z deczko ta gorzka i pospie chilli a potem do lodówki ( tak na wizazu pisało ) .

Megi lodziara
Stary 2013-03-12, 19:23   #1422
evitka21
Zakorzenienie

młoda a próbowałaś tą milkę z toffi-boska jest jak toffifi tylko lepsze

jeszcze kiedyś chyba z goplany była taka dobra z tofi-w formie czekolady i batonika
albo truflowa z alpen gold....mniam....

a te tofiki z biedry cały czas wsuwam-już normalnie czekam aż mnie zmuli żeby przestać i...nic , dalej mi smakują i mi się ich chce...

Stary 2013-03-12, 19:25   #1423
mloda1989
Zakorzenienie

evitka czytalas co napisalam?? hehe
o ta czekolada

ten baton tez wymiata

a to nie warte zakupu wogole nie czuc nadzienia

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2013-03-12 o 19:28
Stary 2013-03-12, 19:29   #1424
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Megi lodziara
to już od dawna wiadomo

Asiu Wercia urocza
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:31   #1425
monka23
Zakorzenienie

Mloda idę cię zdopingowac
Stary 2013-03-12, 19:35   #1426
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Libra - normalnie jesteś wybredna. Ja przyznaję, że wciągam dużo słodkiego. Generalnie nie wybrzydzam, jak coś wpadnie mi w ręce. A sama z siebie lubię czekolady nadziewane, ciasta ale nie wszystkie. Bounty. Takie rzeczy. Ale wszystko wymięka oczywiście przy lodach... ja to jednak lodziara jestem
z lodów to jem tylko grycan bakaliowe i malaga ewentualnie śmietankowe inne mogą nie istnieć ,popsuły sie bardzo lody ostatnimi czasy jak pamiętam smak pipi z dzieciństwa to była poezja a teraz jakiś syf bezpłciowy ciężko znaleźć coś co zadowoli mój język
Cytat:
No rzeczywiscie libra wybredna... nie mam ulubionych ale ostatnio mam szal na milke... wyszla nowa z nadzieniem toffi zupelnie inna niz kazda inna czekolada toffi ktorej nie lubie... tu czuje czekoladki tofiffi ale ze smaczniejsza czekolada
milki też nie cierpię za mdłe są dla mnie ,ani smaku tofi
Cytat:
Libra uwielbiam ta chalwe , ona taka wilgotna jest . Mi wszystkie tureckie tez nie smakują, one wogole są twardsze .
Ja sobie rozpuszcza z deczko ta gorzka i pospie chilli a potem do lodówki ( tak na wizazu pisało ) .

Megi lodziara
a nie mam akurat gorzkiej czekolady więc na razie nie wypróbuję
Stary 2013-03-12, 19:38   #1427
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
o ta czekolada

ten baton tez wymiata

a to nie warte zakupu wogole nie czuc nadzienia
ta czekolada jest pyszna
Stary 2013-03-12, 19:40   #1428
evitka21
Zakorzenienie

młoda, pewno, że czytałam, ale nie dałaś linka, dlatego myślałam, że chodzi ci o tą najnowszą,co jest też w formie batonika, który wkleiłaś

ta duża tofi to już od dość dawno jest (ponad rok na pewno), a ty pisałaś że nowa wyszła-dlatego tak się "dogadałyśmy"

Stary 2013-03-12, 19:42   #1429
monka23
Zakorzenienie

Libra ja tyz ,nie jutro dopiero .
Zjadłam teraz dwie zielone chilli , mamoooooooooo az mi w uszach miod stopilo , palucha wsadzalam bo myślałam ze mi z uszu płyn leci . Głupia ja . Język morda wypalona . Następnym razem zjem jak tz mówił a nie same .

Bosz co ja tu robię, musze wstac ,mam taki burdel , a mi sie wstać niechce, spać chce . 2 dni malowalam do północy , dziś mnie nie było , czyli 3 dni dom był nie ruszamy, jakby ktos teraz przyszedł to patologia dobrze ze wykładziny w farbie i podłoga to na remont zwale .
Jeszcze mnie czeka mycie podłóg na kolanach z szczotka w ręce bo mop nie da rady .

Niechceeeee mi sie juz nic dzisiaj !!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-03-12 o 19:43
Stary 2013-03-12, 19:42   #1430
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
o ta czekolada
O taaak - koszmarna jest. Nie umiałam się powstrzymać przed kolejnym kawałkiem - a koleżanka mi kupiła dużą
Stary 2013-03-12, 19:43   #1431
mloda1989
Zakorzenienie

heheh bo mi o wszytskie chodzilo kazda z tych jest dobre oprocz tej
Stary 2013-03-12, 19:44   #1432
ASIULEK_23
Zakorzenienie

libra- oj wybredna jesteś ja uwielbiam wszystko co toffi. Lody też. tej milki jeszcze nie jadłam ale jak bedzie w realu to jutro sobie do pracy kupię

ostatnio mój stały zestaw do pracy (rano zawsze odwiedzam real) to 2 batony 3bit, jeden teatralny lub grzesiek i paka kwaśnych żelków do tego wiele innych rzeczy, np. uwielbiam to:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CCEQ9QEwAg

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:45   #1433
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
z lodów to jem tylko grycan bakaliowe i malaga ewentualnie śmietankowe inne mogą nie istnieć ,popsuły sie bardzo lody ostatnimi czasy jak pamiętam smak pipi z dzieciństwa to była poezja a teraz jakiś syf bezpłciowy ciężko znaleźć coś co zadowoli mój język
O tak - bakaliowe - mmmm. Ale kiedyś też tam było pełno bakalii - figi zwłaszcza, a teraz z połowa tego. No ale poświęcam się ku chwale Grycanek.
Stary 2013-03-12, 19:53   #1434
evitka21
Zakorzenienie

asia, ta najlepsza tofi milka to jest ta 300gr, także nie szukaj przy małych
akurat jako wyprawka do pracy się nada

grześków też za bardzo nie lubię, tylko te bez czekolady lubię bardzo

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

w lidlu są dobre lody-np.śmietankowe z orzechami włoskimi-takie a'la movenpick , chyba teraz w takich opakowaniach , pyszne, kremowe

i jeszcze takie na patyku w grubej mlecznej czekoladzie z migdałami a'la magnum-latem zawsze hutrem kupujemy

Stary 2013-03-12, 20:01   #1435
nataszka25
Zakorzenienie

to macie też mojego bąbelka, ale liczę że też dacie popatrzeć na swoje

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2013-03-17 o 15:31
Stary 2013-03-12, 20:04   #1436
mloda1989
Zakorzenienie

Monka gdzie ten dopping liczyłam na ciebie!
Stary 2013-03-12, 20:06   #1437
evitka21
Zakorzenienie

fajowa amelka jako bąbelek, oczka te same urocze

Stary 2013-03-12, 20:06   #1438
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
asia, ta najlepsza tofi milka to jest ta 300gr, także nie szukaj przy małych
akurat jako wyprawka do pracy się nada

grześków też za bardzo nie lubię, tylko te bez czekolady lubię bardzo

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

w lidlu są dobre lody-np.śmietankowe z orzechami włoskimi-takie a'la movenpick , chyba teraz w takich opakowaniach , pyszne, kremowe

i jeszcze takie na patyku w grubej mlecznej czekoladzie z migdałami a'la magnum-latem zawsze hutrem kupujemy
Ale macie dziś smaczny temat, a ja w szpitalu na sucharach zeby małą nie kusiło...
Stary 2013-03-12, 20:08   #1439
evitka21
Zakorzenienie

i jak młodą ładnie dopingujemy z okazji udziału w akcji therma line

Stary 2013-03-12, 20:18   #1440
agnieszka09
Wtajemniczenie

ASIULEK ja zawsze bylam zakochana w Twojej Werci od malutkiego mi sie bardzo podobala...byla i jest sliczna

NATASZKA jaki bobasek od razu widac,ze to mala Amelka sliczniutka byla

moj tz wzial aspirine C i wyladowal u lekarza.reakcja alergiczna.spoch caly na zewnatrz i w srodku.az nic nie mogl powiedziec.caly czerwony w bablach.cisnienie okropnie skoczylo...teraz biedny lezy i odpoczywa.

zaraz Was nadrobie

ale aby bylo w temacie-dzisiejsza Karinka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0433 - Copy.jpg (54,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0450 - Copy.jpg (41,4 KB, 27 załadowań)

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości