![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
ale z tymi zębami to mnie przeraziłyście!! nie czytalam tak dokladnie ulotki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
ja tego na ulotce nie widziałam.
lecę sprawdzić! ![]() edit: faktycznie, jest napisane, że może odbarwić zęby i zahamować rozwój szkliwa u dzieci <12 roku życia^
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2010-01-20 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
ja kocham serki wiejskie, twarożki homo, mleko- i też z nich nie zrezygnuję.
zresztą.. skoro twarz poprawiła się pomimo ich obecności w diecie, to znaczy, że nie w nich leżał problem ![]() no ja właśnie się tak załamałam wczoraj, bo miałam czyściutką buźkę, a tu nagle na prawym policzku znowu dwa syfy^ płakać mi się chciało, ale jak dzisiaj rano wstałam, to już wiedziałam, co jest tego sprawcą^
![]() |
![]() |
#1415 |
Rozeznanie
|
Czy w trakcie kuracji tetrasylem można robić peeling twarzy dwa razy w tygodniu?? Czy w ogóle nie można? Ja mam peeling enzymatyczny ziaja bardzo mocny i nie chcę narobić sobie ałka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
Rozeznanie
|
Na razie nie
![]() Edytowane przez metamorfoza Czas edycji: 2010-01-21 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale swoją drogą to też wolę mieć żółte zęby i ładną buzię ![]() Tak poza tym to te zęby nie są jakieś bardzo żółte, może o jeden stopień. Najgorsze jest to, że w chwilę po umyciu jest już na nich osad nawet gdy nic nie jadłam ![]()
![]() |
![]() |
#1419 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że nie trzeba rezygnować. U mnie to zrezygnowanie z mleka wyszło dlatego, że miałam problemy z żołądkiem, jak mi się wydawało-właśnie po prod.mlecznych. I od tamtej pory nie mam problemów z żołądkiem ani z cerą (i myślę, że praca żołądka też wpływa na stan cery jednak).
![]() |
#1420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A czy czas stosownia ma znaczenie jesli chodzi o żółknięcie tych zębów? Ja biorę lek prawie 3 miesiące (zostały mi jeszcze 3 dni) i w sumie nie zauważyłam żadnych zmian na zębach... Może to też kwestia indywidualna.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
mozliwe. zreszta nie bylo tam napisane, ze 100% bioracych ma problemy z zebami (;
a co do tego peelingu, to ja nie wiem czy on taki slaby.. bo z tego co wiem, to on jest z serii PRO czy jakos tak, specjalnie dla kosmetyczek i w KWC byl podpisany bardzo mocny ;D no chyba, ze mysle o innym, a wy mowicie o innym..
![]() |
![]() |
#1422 |
Rozeznanie
|
Tak to jest peeling enzymatyczny bardzo mocny z serii ZIAJA PRO przynajmniej ja mam wersję bardzo mocną(biała butelka i zielony napis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
metamorfoza, mam tak samo!
w ogóle to nienawidzę, jak jest zimno, bo wtedy właśnie te przebarwienia sinieją i wychodzą na wierzch. nawet kolejna warstwa podkładu nie jest w stanie jej zakryć. no i w ogóle przy minusowych temperaturach podkład robi się beznadziejny, taki suchy i tępy^
![]() |
![]() |
#1424 |
Rozeznanie
|
No to jesteśmy we dwie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja teraz nie mogę uwierzyć, jak kiedyś maltretowałam buzię, teraz dla mnie to normalne, że jej nie ruszam i na pewno wpływa to na nią lepiej niż ciągłe kombinowanie.
![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
ja tam wczoraj nie mogłam się powstrzymać i wydusiłam.. trzy.
jeden sam mi wychodził, aż się ropa wylewała. więc tylko mu pomogłam, ale za to strupek dzisiaj jest^ drugi zszedł częściowo po zastosowaniu pasty cynkowej- po prostu przy zmywaniu odpadł kawałeczek. więc też tylko dotknęłam lekko,a ropa wyszła sama. no ale przy trzecim to pofolgowałam ;/ niepotrzebnie go ruszałam^ ale dzisiaj nic na szczęście nie było. jeszcze muszę wyleczyć tylko jeden stan zapalny i koniec. będę miała czystą cerę, tyle tylko, że z przebarwieniami. ale jeszcze będę błagać doktor o jeden miesiąc terapii + poproszę o jakiś retinoid zewnętrzny^
![]() |
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
ja biore tetralysal od tygodnia, zewnętrznie stosuje duac i locacid. locacid stosuje od niedawna, przed tym używałam differin, który niestety nie był zbytnio skuteczny. dopiero locacid zaczął złuszczać mój naskórek i problem z zaskórnikami odrobine się pomniejszył
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a na dzień stosuje krem clinique z serii anti-blemish , kolejny który testuje i ten jest godny polecenia. do tego tonik i wszystko gra! świetny jest też krem yes to carrots ale jest bardziej tłusty choć nadaje się pod makijaż no i nawilżenie ekstra! choć nie tak matujący jak clinique. choć od kiedy stosuje tetralysal moja skóra już się tak nie przetłuszcza jak wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
mi tam przetłuszczenie nie zahamowało się niestety.. bd musiała zapytać dermy co z tym zrobić.
dla mnie Duac jest rewelacyjny na zaskórniki ![]()
![]() |
![]() |
#1429 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
To prawda. Nasz sposob odzywiania wplywa bardzo na stan naszej cery. Po roznych eksperymentach z dietami doszlam do takiego wniosku. Juz jakis czas nie pije mleka, nie jem slodyczy (zwlaszcza czekolady) ani zadnych swinstw typu kfc, kebaby, nie pije kawy, unikam przypraw i jest o niebo lepiej. Od tyg lecze sie tetrasylem a rano i wieczorem clindacne żel i lacze to troche z 'zawiesina na skore OXY-10'. a na umycie buzki mydełko siarkowe. i przede wszystkim: nie wyciskam! skonczylam z tym. moim zdaniem to jest jedna z najwiekszych przyczyn mojego nawracajacego tradziku. i te okropne blizny! jak cos wyskoczy to zasuszam oxy-10 i pasta cynkowa i byle nie podchodzic do lustra za blisko zeby nie kusilo. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Ale mleko w czystej postaci a produkty bialkowe typu serek wiejski czy serek homo to nie to samo! W mleku jest pełno hormonu zwanego insulinopodobnym czynnikiem wzrostu IGF-1 który wspólnie z insuliną "napędza" produkcję androgenów, czyli męskich hormonów w organizmie. Jakby tego było mało, insulina i IGF-1 hamują syntezę innego związku - SHGB, czyli białka wiążącego hormony płciowe (w tym męskie) i odpowiedzialnego za ich transport we krwi. Co to wszystko znaczy? Że męskich hormonów jest w ustroju nie tylko więcej, ale swobodnie krążą one we krwi i łatwiej docierają do tkanek. Także do skóry, której komórki oraz gruczoły łojowe są szczególnie wrażliwe na ich oddziaływanie. Pod wpływem androgenów zwiększają produkcję łoju. A jeśli jego nadmiar stanie się z kolei pożywką dla bakterii, to trądzik gotowy. Tyle teoria. podsumowujac: Mleko trucizną nie jest. Ale jest obciążeniem dla układu pokarmowego napewno. Po za tym jest jest to bomba hormonalna a w kwiecie wieku napewno nie służy ona urodzie. Ps wszędzie się mówi że trądzik to choroba hormonalna (to dlaczego ludzie nie mający styczności z mlekiem nie mają tych zaburzeń np. hindusi). moja dermatolog kazala odstawic mi mleko z czym sie zgadzam ale produkty nabialowe typu jogurt naturalny jest pozwolila. widocznie sposob ich powstawania jest inny.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się w 100%
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
metamorfoza, wkleisz kiedyś swoje zdjęcia? ;>
jedziemy na tym samym wózku. tyle, że moje przebarwienia znikają same jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki^ nie wiem, jak to się dzieje ![]()
![]() |
![]() |
#1432 |
Rozeznanie
|
Może dziś jakieś zrobię i powklejam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Przyczajenie
|
wie ktoras moze z was czy od tetralysalu mogly by spuchnac oczy? jakas reakcja alergiczna? bo dzis rano obudzilam sie prawie nic nie widzac tak mialam zapuchniete i czerwone powieki. biore go od wtorku. a moze to reakcja organizmu na to ze chyba przesadzilam wczoraj z clindacne a potem OXY-10 ale nie wiem bo przeczytalam gdzies wlasnie ze od tetrarysalu jednej z dziewczyn bardzo puchly oczy. wie ktoras z was cos o tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
mozliwe, ze jestes uczulona na tetracykline.. zglos sie do dermatolog.
a na razie to sprobuj tez oszczedzac clindacne, moze to faktycznie od tego^
![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
jak tam wizażanki? sprawuje się tetralysal?
ja dostałam teraz kolejne dwa pudełka 150mg i czekam kolejny miesiąc, co to będzie.. póki co ciągle coś wyskakuje. derma kazała tego nie wyciskać, ale nie wiem, co robić w zamian za to^ dała mi jakąś maseczkę, ale średnio działa na pojedyncze syfki. ech.. mam nadzieję, że do następnej wizyty będę miała już czystą buźkę. w ogóle to derma była bardzo zadowolona z poprawy, jaka zaszła.. pochwalcie się, jak tam u was terapia idzie ![]()
![]() |
![]() |
#1436 |
Przyczajenie
|
U mnie super. Jestem już miesiąc od ostatniej tabletki. Wszystkie pryszcze poznikały, zaskórniki też powoli znikają. Mam wreszcie gładką skórę bez pryszczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Przyczajenie
|
ja biorę tetralysal od 6 stycznia, najpierw 300 potem 150. Hmm zdaje mi się że pryszczy jest mniej, a jak już są jakieś to są mniejsze. Cera mi się błyszczy tak jak wcześniej, niestety. Nie widzę też żadnej zmiany w przypadku zaskórników. ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem 2 miesiące od zakonczenia kuracji,skóra jest ok,czasem wyskoczy jakiś mały pryszczyk ale tak to rewelacja,nadal stosuje zorac na noc,w dzień się łuszczę i mam nadzieję że pozbede sie przebarwień.
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
oo, to fajnie, że po skończonej kuracji cera jest nadal ładna
![]() miło to słyszeć. motywuje do dalszej walki ![]()
![]() |
![]() |
#1440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.