![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: polecam/odradzam WETERYNARZA
Cytat:
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Tragedia Psa - Warszawa
Nie znam lekarzy w Warszawie...ale pomyślałam, ze wkleję link do tragicznej historii psa, który stracił łapkę przez niekompetencję lekarza...
tym lekarzem jest Dr Dariusz Wiśniewski - z Warszawy - cała historia, dokumenty i przyznanie się lekarza do winy...co nie zmieniło niczego w sprawie - jest na stronie : http://www.hodowlakoncept.republika....lka/0main1.htm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
a ja polecam pana dr. Dariusza Kamińskiego.
w Tychach na oś.C/D lecznica obok małego targu przepraszam,ze nie ma ulicy. Zapomniałam ![]() ale naprawdę bardzo polecam! Mądry człowiek, sympatyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
ODRADZAM!!!!
Lecznica na przeciwko TESCO W Lubinie. liczy się tylko kasa, kasa, kasa. nie zwierzę ;|
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tragedia Psa - Warszawa
Cytat:
Jestem w szoku ta historia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
![]()
Bardzo polecam:
przychodnie Salus 2 wspaniałych ludzi! Maria Ronikikier-Dolańska specjalista rozrodu i Tomasz Charyton ![]() Toruń Lelewela 33Bczynne takze w niedziele można dzwonić w każdej chwili jak coś sie dzieje złego ... tel: 0566528167 cudowni ludzie z wielkim sercem nie patrzący tylko na kasę cały czas łakną wiedzę i maja ją naprawdę sporą!
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
![]()
W Białymstoku tylko Przychodnia na ul. Kraszewskiego 4 lok 01. Bardzo miły, sympatyczny i kompetentny Pan Doktor- świetnie zaopiekował się moim zwierzakiem-mam króliczka- i również ceny nie wygórowane, polecam
![]() ![]() Edytowane przez Izabella1 Czas edycji: 2007-10-10 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Białystok - polecam
![]() Edytowane przez Izabella1 Czas edycji: 2007-10-10 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
![]()
Czy którą z was zna klinikę przy ul. Akermańskiej w Warszawie?? Kupuje małego psiaka, to byłaby dla mnie dogodna lokalizacja ale zalezy mi na tym, zeby malenstwo bylo w dobrych rekach od poczatku
![]()
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Jeśli masz problem z ptakiem
![]() http://www.salvet.com.pl/ptaki.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Siemianowice Śląskie
Polecam: Przychodnia przy ulicy Klonowej, świetni lekarze, niskie ceny, czynna całą dobę Odradzam: Weterynarza przy ul. Wróbla, zdziera strasznie i jakoś takie mam wrażenie, że nie ma serca do tej roboty Pozdrawiam Edit: Przypadkiem na forum gazety doczytałam się niepochlebnej opinii na temat tej polecanej przeze mnie lecznicy. Nie wycofuję jej stąd, bo ja jestem zadowolona, ale lepiej mieć opinie z kilku źródeł.
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2007-07-04 o 22:53 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
DOLNY SLASK - WROCŁAW
Przychodnia Żako ul Bajana 31 "b" tel 071 351 56 77 Polecam wlascicela Szynszylek, kiedy moja Lili zahorowala ciezko mi bylo znalesc specjaliste od tych wspanialych zwierzatek, jednak gdy znalazlam bylo za pozno... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
BIELSKO - BIAŁA
Polecam wspaniałego weta z lecznicy MedVet na ul. Lelewela 15. Dr. Wojciech Toczek ze specjalizacją w dermatologii, ale ogólnie zna się na swoim fachu. przystępny, wszystko wytłuamczy, odpowie na każde pytanie - a jak nie zna odpowiedzi to nie ściemnia tylko konsultuje się z innymi wetami w całej Polsce. No i ceny ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
ODRADZAM
Lecznicę na ul.Głębokiej w Lublinie ![]() POLECAM Lubelskie Centrum Małych Zwierząŧ ul. Stefczyka Lublin ![]() zna ktoś jeszcze jakieś dobre lecznice? ![]()
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Wrocław
POLECAM dr Marek Włodarczyk, przychodnia na ul. Głogowskiej Ma podejście do zwierząt, jest bardzo sympatyczny, a przy tym rzeczowy. Nie naciąga. Ma tytuł dr nauk weterynaryjnych. W tym przypadku to o czymś świadczy. Przychodnia jest nowoczesna, czysta. Nie jest drogo. NIE POLECAM dr Elżbieta Piasecka, przyjmowała (nie wiem czy robi to nadal) w tej samej przychodni Moja sunia bardzo się drapała. Pani doktor stwierdziła alergię na nie- wiadomo- co i zaordynowała dietę z drogą karmą, której mój pies nie chciał nawet jeść. Najgorsze jest to, że zapisała jej zastrzyki ze sterydów. Powiedziała, że są skutki uboczne i kropka. Kiedy zapytałam jakie konkretnie, dowiedziałam się, że dłużesze stosowanie (a takie miało być) kończy się jak to ujęła "zejściem śmiertelnym." Nie wykupiłam na szczęście tych zastrzyków. Dr Włodarczyk popryskał psa preparatem na pchły i kleszcze. I jest ok. Wizażankom z Wałbrzycha szerze polecem dr Adama Małeckiego W czasie wakacji wielokrotnie leczył moją śp. jamniczkę. Bardzo oddany zwierzętom. Kiedy była po operacji, codziennie przyjeźdżał specjalnie dla nas z Wałbrzycha do przychodni w Olszyńcu, by dawać jej zastrzyk. I nie chciał nawet kasy !!! Do tej pory najlepszy weterynarz, jakiego spotkałam.
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Warszawa praga południe
POLECAM "Wawer" Klinika Małych Zwierząt ![]() Józefów pod Warszawą - koło Otwocka, jeżeli kogoś to zainteresuje :P zdecydowanie ODRADZAM Weterynarza B. na ul. Sikorskiego 131. Prawie wykończył mi psa, bo nie umiał zdiagnozować choroby [w środku zimy upierał się, że ona musiała sobie łapy oparzyć, ciekawe o co?] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Hmm dziewczynki a dobry wet w Warszawie tylko blisko centrum?
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Bardzo pilne! Gdzie ja dziś o tej porze znajdę w Warszawie weta? Najlepiej jak najbliżej metra dworzec Gdański.
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Bydgoszcz
POLECAM Lecznica Centrum ul. Marcinkowskiego 7c a w szczególności dr Słodki ![]() ![]() Klinika Przylesie w Fordonie - ogólnie nie jest zła ale mogliby być lepsi i tańsi ![]() NIE POLECAM Klinka weterynaryjna Kora na ul.Moniuszki - Byłam tam raz ale skutecznie mnie odstraszyli i więcej nie pójdę, miałam kotka po upadku z 3 pietra z podejrzeniem urazu kręgosłupa, złamania miednicy, pan dr (niestety nie pamiętam nazwiska) dopiero co przyszedł na popołudniową zmianę i był chyba tak z tego niezadowlony że ograniczył się do postawienia kotka na ziemi, stwierdził że skoro sam stoi (chociaż w ogóle nie chodził) to nic mu nie będzie, dał zastrzyk p/bólowy i skasował 60 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Najlepszym weterynarzem jest dr Mirosław Krawczyk.
Ma swój gabinet w Toruniu, a często słyszę że ludzie przyjezdzaja do niego z Warszawy. To jest po prostu niesamowity lekarz. Potrafi wyleczyć najcięższy przypadek, ma niesamowite podejscie do zwierząt. Ale trzeba uzbroić się w cierpliwość bo kolejki są u niego naprawde długie ![]() Ale naprawde, warto do niego przyjeżdzać nawet z innego miasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Nie polecam:
LECZNICA "GORDON" ul. Ostrobramska 104, Warszawa PRZYCHODNIA DLA ZWIERZĄT ul. Poligonowa 1, Warszawa Obie lecznice pobierają opłaty za wypisanie recepty, nawet od stałych klientów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
BYDGOSZCZ
Klinika FILA ul. Grobla 15 tel. 373-04-91 Polecam. Fachowa i bardzo miła obsługa ![]() ![]() Ruda Paskuda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
KRAKÓW.
odradzam pseudo lecznicę na osiedlu Szklane Domy. pani 'weterynarz' stwierdziła, że skoro królik sika z krwią, to jest to 100% rujka.. za to polecam lecznicę Amavet na ulicy Centralnej. cały personel bardzo miły i bardzo kompetentny. wszyscy moi znajomi z przeróżnymi zwierzakami tam chodzą, ja również po nieszczęsnej pani weterynarz od rujki zmieniłam lecznicę właśnie na amavet i jestem bardzo zadowolona ![]()
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
CIECHANÓW
POLECAM: Lecznica "Dingo" Katarzyny i Marcina Borowych, przy ul. Gwardii Ludowej. Kompetentni, młodzi ludzie, caly czas się rozwijający i dokształcający. Sympatycznie, profesjonalnie . Wiem, że mój zwierzyniec jest w dobrych rękach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
![]()
NOWA SÓL
Polecić niestety nie moge żednego weta w Nowej Soli, bo nadal szukam tego najlepszego. Ale odradzam wszystkim lecznice Alfa w Nowej Soli. Mieluch jest bezduszny, nieodpowiedzialny i nie umie leczyć, natomiast jego młodzi pracownicy maja jedynie wiedzę książkową, której nie potrafią wykożystać w praktyce. Gdy trafiłam do nich z rodzącą sunią Mieluch wyduszał z niej małe a powinien zrobić cesarkę. Podczas tego makabrycznego porodu 2 maleństwa nie przeżyły. Szkoda słów na takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
![]()
[Bielsko- Biała]
Ja kategorycznie przestrzegam wszystkich miłośników zwierząt przed beskidzką kliniką weterynaryjną na Szarotki!! Lekarze tam pracujący potrafią tylko i wyłącznie wyciągać pieniądze od ludzi, którzy zwrócili sie do nich o pomoc. Moja kotka była młoda( miała niespełna 4 lata), śliczna i przede wszystkim zdrowa. Jedynym problemem który jej dokuczał to ruja, a że nie mieliśmy warunków żeby mogła mieć młode postanowiliśmy ją wysterylizować żeby się nie męczyła, gdyż z tego powodu chudła z dnia na dzień. Kotka została zawieziona do owej kliniki, gdzie lekarz zapewniał nas, że to prosty zabieg po którym szybko wróci do zdrowia. My oczywiscie zaufaliśmy! Po zabiegu mimo tego, że kotka była "naćpana" i bardzo osłabiona wydali nam ją do domu, twierdząc że wszystko będzie ok. Biedactwo męczyło sie dwa dni nic nie jedząc i nie pijąc, będąc dalej pod działaniem narkozy. Postanowiliśmy ją zawieźć spowrotem do kliniki żeby lekarze coś poradzili. Na miejscu lekarz podał jej kroplówkę i stwierdził że zachwilę wróci do normy a tu kotka po 10 minutach zmarła. Okazało sie, że po pierwsze przedawkowali dawkę narkozy w stosunku do wagi kici, a poza tym nie poinformowali nas że w czasie kiedy kotka ma okres nie wolno takich zabiegów wykonywać. Nic nam już nie zwróci naszej pupilki ale piszę ten post żeby inni mieli na uwadze to komu powierzają zdrowie i życie swoich zwierząt. PS. Zdaję sobie z tego sprawę że nawet lekarz może się pomylić ale powinien miec choć trochę honoru i przyznać sie do błędu a nie perfidnie i bezczelnie w żywe oczy kłamać i jeszcze brać za tą straszną dla mnie pomyłkę pieniądze![/B] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Ja też mam co do nich ambiwalente uczucia. Pare miesięcy temu robiłam tam RTG stawów biodrowych u suki. Jechałam z Bielska - więc specjalnie zadzwoniłam pare dni wcześniej, żeby się umówić z dr Fabiszem na konkretną godzinę, zależało mi na JEGO opinii w związku z jego sławą jako jednago z najlepszych speców od dysplazji na Śląsku. Zapisywała mnie jakaś kobieta. Kiedy przyjechałam okazało się, że Dr Fabisza nie ma i nie będzie i być wogóle nie miało...RTG zrobił Dr Stefanek, z wielką łaską...zaprowadził nas na jakieś brudne, ciemne zaplecze, machnął narkoze, zdjęcie, suke zaniósł nam nieprzytomną do samochodu.
![]() I teraz tak : nie mówię, że Fabisz i Stefanek to żli lekarze, ale wystawili dwie skrajnie rózne diagnozy, których potem nie potwierdził żaden inny wet. Dr Fabisz łącznie z operacją zaordynował nam leczenie za ok 3 tys złotych - nie skorzystaliśmy i to zupełnie nie chodziło o kasę...tylko o dobro psa. Sucz jak do tej pory ma się dobrze, nic jej sie nie pogorszyło, chodzi normalnie, nie kuleje - tylko jak się za dużo nabiega widać że ma coś z tylnymi nogami nie tak. Nie odradzam, ale też polecam czujność i konultacje w poważniejszych przypadkach z innymi wetami...i nie dac kroić psa bo jeden wet tak sobie życzy.
The water's dark and deep inside this ancient heart You'll always be a part of me... Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2012-02-07 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
weterynarz dla swinki morskiej z krakowa
Ludziska z Krakowa błagam dajcie mi namiary na dobrego weterynarza z Krakowa który ma odpowiedni sprzęt do badania i zna się na świnkach!
Ja mam wspaniałego weterynarza uratował mi ciężko chorego na nosówkę psa, ale niestety nie ma odpowiedniego sprzętu do badania małych zwierząt, Fele nie uratował prawdopodobnie miała przerost trzonowców dostała zastrzyki na wzmocnienie ale było już za późno! Wcześniej straciłam Ole myślałam że to na wskutek remontu ale jak teraz czytam w necie o świnkach jestem przekonana że to było to samo! Obecnie mam Olka ma jakieś 7 miesięcy i wcina wszystko(całe szczęście) niestety moja córka chce mieć dwie świnki więc od razu po jej zakupie chcę jej sprawdzić ząbki! Proszę pomóżcie nie chcę aby kolejną świnkę spotkał podobny los bo co powiem mojej córce że kolejna świnka umarła! To już będzie dla niej za wiele! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
SKIERNIEWICE
Jedynymi polecanymi przeze mnie weterynarzami to M. KRYCKI ul. Harcerska i E. WYPYCH ul Nowobielańska45d Reszta weterynarzy w tym mieście leci na kase i prędzej zamiast wyleczyć zwierze chcą je uśpić!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Dot.: weterynarz dla swinki morskiej z krakowa
Nie znam weterynarza w Krakowie ale popytam .
Jesli swinka ma faktycznie przerosniete zeby , to zadne zastrzyki jej nie pomoga . O ile pomoze ( nie zawsze ) to tylko korygowanie . Jesli chcesz dokupic druga swinke , to nie musisz jej sprawdzac zebow , poki zachowuje sie normalnie i je . Zazwyczaj nie ma ku temu takiej potrzeby. Ja wiem , ze strzezonego pan Bog strzeze i czasem dla spokoju chce sie isc ze swinka na kontrole jednak to naprawde niepotrzebne . Dla przykladu : bylam ze swinka w grudniu na sprawdzaniu zebow a w styczniu umarla mi z powodu przerostu . Zeby rosna codziennie i jest to kwestia dni . Musialabys latac co tydzien na przeglad. Jesli planujesz kupic swinke (oczywisie tej samej plci , co juz masz) wybierz mala , ta pewnie jeszcze nie ma problemow . Jesli chcesz zaadoptowac swinke czyjas (tez szlachetny czyn) zawsze mozna zaobserowac lub spytac czy ona je czy raczej jest apatyczna i unika pokarmow . Majac dwie lub wiecej swinek , bardzo trudno wskazac ta , ktora ma problemy . Zaleca sie wiec regularnie wazyc swinki aby w miare szybko wylapac problem. Nalezy tez podawac swince do scierania zebow twardy pokarm :wysuszona bulke , suchy chleb , kolby smakowe , kolby kukurydzy - do scierania przednich siekaczy oraz ziarna i codzien siano , ziola - do scierania trzonowcow . Prawidlowo zywiona swinka dozyje poznej starosci bez potrzeby kontrolowania zebow ( o ile nie ma wrodzonych wad uzebienia). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.