![]() |
#121 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać?
adatka, kociulek, ja też Was doskonale rozumiem. Przez to mieszkanie pod jednym dachem z rodzicami/ teściami, doraz bardziej podminowana jestem
![]() ![]() ![]() Jedyne, co może temu zaradzić, to własny kąt...
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam Was drogie mężatki. Mnie też tutaj sporo czasu już nie było......
Cytat:
Cytat:
Jak nigdy nie byłam zgryxliwa tak mi się to włączyło, że aż czasami mi głupio. a jeśli chodzi o tą blokadę to jak tak dalej pójdzie to na dziecko poczekamy jeszcze duży kawał czasu................ ![]()
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny strasznie smutno słuchac jak musicie sie męczyć...Bardzo mi przykro..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki Moniska84. Ja mam cichutką nadzieję, że ługo nie będę musiała dzielić mieszkania z teściową. Nastąpi to tak szybko jak szybko uda nam się jakoś ustabilizować bo jak narazie oboje pracujemy na czarno
![]() ![]() ![]()
#126 |
Raczkowanie
|
Kindzia1984 skoro pracujecie na czarno to czy nie mysleliscie o wyjezdzie za granice??
Wiem ,ze nie łatwo jest podjac taka decyzje ale na pewno warto. Moja kuzynka wyjechala ze swoim facetem we wrzesniu i na dzien dzisiejszy pracuja obydwoje, i odkadaja pieniazki na wesele oraz wspolne zycie po powrocie.Gdyby nie wyjechali musieliby mieszkac z jedna badz drugą mama..a tego woleli uniknąc. |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
dziewuszki
![]() wiecie co, ja miałam mieszkac z teściową ale na szczęście nic z tego nie wyszło. Teściowa się nami w ogóle nie interesuje od slubu (ponad pół roku) i do tej pory było mi przykro z tego powodu. Bo to jakieś dziwne nie interesować się dzieckiem i nie zapytac choc raz jak i czy sobie radzimy. A teraz myślę że może powinnam się cieszyć bo nikt nie wtrąca się w nasze życie? Chyba i tak źle i tak niedobrze ![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mężatki
![]() A ja wam powiem jeszcze z innego punktu widzenia ![]()
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane mężatki
![]() Nam 9 lutego stuknie 5 m-cy ![]() ![]() ![]() Trzymam za was wszystkie kciuki! Troszkę cierpliwości, na pewno wszystko prędzej czy później ułoży się po waszej myśli ![]()
#130 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Trzymam kciuki, żeby nam wszystkim było lepiej i by żyło się bezstresowo
![]() Tak przeczytałam Wasze wypowiedzi, jak to u Was jest, i dochodzę do wniosku, że to różnie bywa...i nigdy nie wiadomo, w jakim układzie lepiej ![]() ![]() Tak czy siak, z wytęsknieniem czekamy na wiosnę... ![]() ![]() kindzia1984, może faktycznie powinniście spróbować wyjechać? Za granicą można jeszcze znaleźć jakąś w miarę sensowną i legalną pracę ![]() kulbit, ale lepiej chyba, jak teście dalej i nie musicie się co dzień mijać w drodze do kuchni czy łazienki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Moja sytuacja wyglada tak, że cała czwórka kochanych rodziców mieszka za granicą i dzieki Bogu ( wiem że to brzmi perfidnie) ale tak jak potrafie sobie wyobrazić mieszkanie z teściami, tak na samą myśl o dłuższym pobycie z moimi rodzicami i mężusiem pod jedym dachem az mnie ciarki przechodzą! Do dziś pamietam temperature wspólnego pomieszkiwania przed ślubem(zanim dokonczyliśmy swoje gniazdko) i szczerze mówiac mam dość! Ale naszczęście zaraz po ślubie wszyscy wrócili do swoich domków i teraz jesteśmy pozostawienie sami sobie ![]() Wszystkim Wam tego życze i mówie zebyście nie traciły nadzieii ![]() TRZYMAJCIE SIE!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Kasiunia, no to tylko pozazdrościć
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
A dla tych, którzy myślą o własnym M(3) ostatnio pojawiła sie w gazecie informacja o kredycie z dopłata państwa. Niestety wszystkie szczegóły nie są jeszcze dopracowane ale to już jakis dobry znak.
Jeżeli ktoś o tym nie słyszał a planuje kupno mieszkania, może to będzie jakaś pomoc. odsyłam do strony gazety wyborczej : http://dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3661391.html |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo bym chciala zeby bociek przylecial ![]() wciąż czekam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj tesciowa przyszla i powiedziala ze chce kupic nam dom - ale to tylko *******y tak ze nawed jej nie slucham ![]() bajki opowiadac to kazdy potrafi, niech wylozy papier na stol ze ma dom dla nas to jej nawed buzi dam za to ![]()
![]() |
#135 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Kindzia1984 jesli Cie to pocieszy to powiem szczerze,ze moja kuzynka i jej facet z jezykiem także kiepsko.Ona to jeszcze jak Cie mogę , ale on o juz nic.Ani be ani me. Ale powoli jakos sie uczą, pracują w fabryce gdzie jest dużo obcokrajowcow i dają radę
![]() A tak wogóle to się przedstawię, i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona ![]() Mam na imię Monika ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Witamy Monisko84!!
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W przyszłym roku kończę studia uzupełniające. Teraz zamierzam szukać jakiejść lepszej pracy. Za granicę chciałam bardzo jechać ale mąż niebardzo więc zaczęłam studia II stopnia. Zobaczymy. Może się to jakoś ułoży. A tak poza tym to nadmienie, że mężuś z roku na rok zarabia coraz to więcej i na brak kasy narzekać nie możemy. Problem tkwi w tym, że pracując na czarno nie mozemy zaciągnąć kredytu ale mam nadzieję, że to się niedługo zmieni ![]()
![]() |
#141 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() ![]() tarasiu, bo to jest jak klub AA ![]() ![]() ![]() Dobrze, że jesteście, dziewczyny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może jestem mało tolerancyjna, no nie wiem... Ale opisywałam już tutaj pewne sytuacje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
kociulek, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam ten problem
![]() ![]() Acha, zapomniałam dodać, że ja też jestem na studiach uzupełniających ![]() ![]() ![]() Aleśmy się dobrały, dziewuszki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
No to czas przyszedł na mnie. Domyślam się że opisujecie tu swoje niełatwe czasem zycie, które uległo gruntowym zmianom po ślubie. Ja jestem mężatką od 7 miesięcy i już mam ochotę ponarzekać. Nowością będzie że to nie o teściów będzie chodziło ale o moich WŁASNYCH rodziców, którzy lekko zwariowali. Zawsze myslałam że to na teściów się narzeka, a ja tymczasem wolę ucieknąć czasem do nich !!!
![]() W sumie to sytuacje tą mamy na własne zyczenie, bo plany po ślubie mielśmy inne, mielismy wyjechac a jak nie to teściowa nam proponowała mieszkanie.Odmówilismy bo wyjazd się szykował,ale nie wypalił.No i się zaczęło: pół roku na bezrobotnym.Co za duzo to niezdrowo. Wiem że trochę pasożytowalismy,ale pomagaliśmy jak mogliśmy. Mieszkamy u mnie, a z nami moi rodzice i młodsza siostra. Jeszcze na początku jakoś to było, ale rozkręciło się na nasza niekorzyść. Nikt już nie docenia naszych starań. Mój tato na za dużo sobie pozwala: każe mężowi robić jego firmowe strony internetowe, wizytówki, montowac interent, kupowac drukarkę i inne pierdoły wykorzystując go na maxa.Ja znów mam jeździc mu do Urzędów, płacić za rachunki, tłumaczyć dokumenty a ostatnio stwiedził że powinnam jechać z Nim do Niemiec i wziąść wolne (mam tylko 10 dni wolnego - odbywam staż). Z kolei mama kręci nosem tak samo. Narzeka że jak coś kupię i chcę gotować to mówi: "Po co to robicie?".Dużo krytykuje, zwraca uwagę. A najgorsze jest to,że młodsza córeczka siedzi po 12h na necie i nikt jej nawet nie szepnie że jest coś źle. To my odwalamy robotę. Doszło to tego że mama wysyła nas żeby odebrać siostrze cos tam ze sklepu (ona sama sie ruszy się) albo isc na jej wywiadowkę.Musimy być na każde zawołanie i grymas! Jak to samo bym robiła u teściów to by mnie wychwalali choć tego bym nie chciała i cieszyli się, a moim rodzicom ciągle mało. Teraz oboje poszlismy do pracy i trochę chociaż nas nie ma,ale jak tylko wracamy to od razu do pokoju puka: tato, mama i znów to samo...prośby, uwagi, zlecenia... Powiedzcie mi co zrobić? Marzę codziennie o własnym domu - wreszcie! i o spokoju.... |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
iszsza, no nie... to już jest ewidentne wykorzystywanie. Wiadomo, że trzeba pomóc i jak się mieszka pod jednym dachem, to radzić sobie wspólnymi siłami, no ale bez przesady
![]() Że ktoś nie ma swojego osobnego domu/ mieszkania, to już nie oznacza, że żadne obowiązki na nim nie ciążą i można mu zlecić wszystko i o dowolnej porze ![]() My też mieszkamy kątem u moich rodziców (rodzeństwa na szczęście nie mam ![]() Wspólczuję Ci, naprawdę ![]() Z drugiej strony, jak jesteśmy u rodziców mojego męża (śpimy tam w weekendy - taki kompromis w sprawie tego, gdzie mieszkamy ![]() ![]() I jeszcze jedna sprawa z tym związana: od jakiegoś czasu gromadzimy materiały na budowę naszego domku. Ekipa, która będzie budować powiedziała nam co i ile mamy kupić. Ale nie było mowy, o wyginaniu i formowaniu jakichś drutów, cięcia czegoś tam..., itp. Natomiast teście próbują koniecznie zatrudnić moejgo męża do tego typu czynności ![]() Poza tym nie wiem, kiedy się niby mamy tym zajmować, skoro oboje pracujemy 5 dni w tygodniu po 8h, mamy szkołę w weekendy ,a ja piszę pracę mgr ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Iszsza nie martw się
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My już mamy swój projekt. Narazie jesteśmy na etapie załatwianie pozwolenia na budowę,zatwierdzania projektu. Tak mniej więcej wiosna-lato zamierzamy ruszyć z budową.
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do zaufania, ja też nie jestem zbyt ufna jeśli chodzi o takie sprawy, ale ta ekipa jest sprawdzona. Poza tym to już widzę jak teściowa biega i na ręce im patrzy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Dzieki Bezsenność i Knife Girl
![]() Ja jeszcze studiów uzupełniających nie zaczęłam, jestem przed obrona inżyniera...jakoś za miesiąc pewnie bede sie bronić ![]() Iszsza nie zazdroszczę Wam i domyślam się ,że pewnie za niedługo puszcza Wam nerwy...A może by tak usiąść i porozmawiac z rodzicami, ze potrzebujecie trochę czasu dla siebie i na swoje sprawy, a nie tylko na uczestnictwo w ich życiu.. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.