![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Olejowanie paznokci i nie tylko cz. III
Golden Rose Rich Color 11. Już zaczyna mi gęstnieć bo 2 lata ma ponad.
![]() U mnie też teraz trochę odpoczynku dla paznokci. Pomaluję może w niedzielę bo po ostatnim zmywaniu lakieru (czerwony to jednak katastrofa) mam strasznie suche skórki i płytka jakaś taka dziwna na jednym...
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
Trochę zdjęć ode mnie. Kilka aktualnych, porównanie z tymi sprzed kilku tygodni + bonus: paznokcie z lipca.
Do tego mój arsenał: - odżywka Rhino z Kinetics do miękkich paznokci (moje po hybrydach są trochę delikatniejsze niż zwykle, ale na szczęście w ogóle się nie rozdwajają! A kiedyś rozwarstwiały się nawet do połowy płytki.) - mieszanka olejków z opakowaniu po olejku pomarańczowym. Mam tam Alterrę, trochę rycyny, Hipp, olej sezamowy, trochę kokosowego - co mi w oko wpadło, to dolewałam ![]() - nowość u mnie - serum winogronowe do skórek i paznokci; ma całkiem przyjemny skład (isopropyl palmitate, olej ze słodkich migdałów, olej winogronowy, olej sojowy, wit. E, zapach). Jest fajny do stosowania w ciągu dnia, bo ma mało tłustą konsystencję i wchłania się bardzo szybko. Kupiłam przedwczoraj na promocji w Hebe (za 9,99). Nawet jeśli się nie sprawdzi, to warto kupić dla fajnego opakowania, które się później na pewno przyda ![]() - balsam 2x5 z Tisane Chciałabym, żeby mi się w końcu wyrównała linia uśmiechu, bo na kilku paznokciach (głównie na wskazującym), mam ją bardzo krzywą. Aha i nie zwracajcie uwagi na krzywo wypiłowane paznokcie. Próbowałam zrobić migdałki, ale jestem manualnym kretynem ![]() Edytowane przez zetuzetia Czas edycji: 2016-02-26 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Pjerniczek Czas edycji: 2016-02-27 o 23:57 Powód: Słowa nie zostały docenione |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Palce mam długie i chude, pierścionki mi spadają, a mam rozmiar 9 ![]() Z tym piłowaniem to prawda! Przyrost oszukuje, dlatego najczęściej piłuję pomalowane paznokcie, żeby się nie sugerować linią uśmiechu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
Mnie zawsze szkoda pilnika i boję się że po pierwsze się jakoś stępi a po drugie będzie cały w lakierze... Czy nic się złego pilnikowi nie stanie?
![]()
![]() |
#1569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1570 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mając paluchy jak parówki zachwycam się zawsze szczupłymi palcami, bo sama takich mieć nie będę. To Ty nie widziałaś mojej linii uśmiechu, teraz mam na kilku palcach pofalowany-maluję paznokcie odżywką(wygładzająca Lovely, naprawdę mi się podoba, bo przy dwóch warstwach paznokcie wyglądają mega naturalnie i schludnie), więc jest tunel i przyrost ruszył, na razie jest nierówny i wygląda zabawnie. ![]() Daj znać jak u Ciebie sprawdzi się balsam 2x5, bo sama mam na niego straszną ochotę i jestem ciekawa jak się sprawdza. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś miałam ten balsam 2x5 i pamiętam że fajny był. Miło zmiękczał skórki i przyjemnie pachniał.
![]()
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz tak mam, że źle mi się śpi jak nie dam kremu na łapki i olejku
![]()
![]() |
#1573 |
Przyczajenie
|
Ja stosuję różne odżywki, ale niestety mało regularnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1574 |
Czarna owca
|
Zrobiłam ostatnio przerwę od hybryd, ale dzisiaj znowu sobie zrobię pazurki. Hybryda im służy. Mniej się pod nią łamią i rozdwajają. Olejuję też codziennie na noc i mam nadzieję, że kiedyś coś mi przyrośnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj mam taki lakier na paznokciach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1577 |
Raczkowanie
|
Witam, ja dziś powtarzam zabieg manicure japońskiego, nie minęło jeszcze 2 tyg. ale juz widzę, że muszę zrobić ponownie. Do tego olejuję cały czas ale ten olej z alterry z pomarańczą chyba nie jest zbyt dobry dla moich skórek, bo ciągle są twarde. Muszę jakąś inną mieszankę skombinować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1578 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Wczoraj przypadkiem tutaj trafiłam i ... dziś stałam się posiadaczką olejku z Alterry Migdał i papaja ![]() Od dziś zaczynam olejowanie paznokci tym olejkiem i jeszcze olejem kokosowym. (Wystarczą te dwa?) Mam nadzieję - po Waszych entuzjastycznych opisach i zdjęciach, że i mi też pomogą. Od chyba licealnych czasów mam problem z paznokciami. Niby są grube, ale ciągle się rozwarstwiają i łamią. Zwłaszcza wskazujący. Ciut mniej środkowy i kciuk. Reszta "jakoś" się trzyma. Ale bez szału. No... to zaczynam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że wystarcza sama czasem sobie "drapie" kokosa i idę spać, powodzenia Ci życzymy i jak naj najmniej rozdwojen a kysz a kysz! Ja właśnie dałam krem na dłonie i terez Alterre limonka+parę moich olei,masowanko i spanko ![]()
![]() |
![]() |
#1580 |
Przyczajenie
|
Hej dziewuszki! Malła aktualizacja co u mnie
![]() ![]() ![]() Mój nienaruszony wieczorny rytuał: alterra migdał papaja, olejek rycynowy, kokosowy, z drzewa herbacianego, oliwka BD, kremy do rąk. Na zmianę, na co mam aktualnie ochotę ![]() PS macie jakieś sposoby na mega płaskie paznokcie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1581 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie pazuromaniaczki po bardzo długiej przerwie!
Udzielałam się tu na wątku w 2014 roku, później odpuściłam, bo nie widziałam efektów olejkowania. Teraz zamierzam powrócić do olejków. Mam nadzieję na wydłużenie płytki, ładny tunel i wzmocnienie paznokci (bardzo się lamią). Zakupiłam ostatnio Serum Wibo z keratyną i miodem oraz odżywkę lemon witamin bomb i tym zamierzam wspomagać działanie olejków. Na ten moment mam przygotowaną mieszankę BDFM, rycyna i Alterra z granatem (mam jeszcze w zanadrzu inne alterry, kokosowy, W&B Jojoba i Shea). Przedstawiam zdjęcia moich serdelków z 2013 roku i dzisiejsze (z 2 warstwami odżywki Wibo). Niestety odżywka Wibo Lemon Witamin Bomb nie tuneluje moich paznokci, a na tym mi bardzo zależy. Fajne tunele robiły się przy używaniu czarnej Golden Rose, ale niestety pazury po niej bardzo mi się rozwarstwiały i musiała wylądować w koszu. Kurcze, ale się rozpisałam ![]() Jeszcze raz witam i życzę wszystkim pięknych pazurów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1582 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam dodać: sorki za wygląd moich łapek, ale aktualnie walczę z AZS. Może któraś ma ten sam problem i może podsunąć jakieś pomysły na zwalczenie tego potwora?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1583 |
Raczkowanie
|
Przeglądałam właśnie stare zdjęcia, takie które zostały zrobione z kilka lat temu. To co zobaczyłam sprawiło, że zatkało mnie i prawie krzyknęłam jednocześnie
![]() ![]() jusia_dor, oprócz olejowania spróbuj nadać im jakiś kształt ![]()
![]() |
#1584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1585 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Emolienty owszem, ale bym musiała stosować cały czas, po odstawieniu wszystko powraca. Mam teraz dużo wolnego czasu to może wreszcie umówię się do jakiegoś dermatologa, może coś zaradzi :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1586 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Myślę, że tu tylko dermatolog. Szkoda, że w przypadku AZS nie ma takiego eksperymentalnego leku jak teraz na łuszczycę, że grupa kontrolna dostaje zastrzyki z jakimś lekarstwem, oczywiście pod ścisłą kontrolą.
![]() |
![]() |
#1587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1589 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak skończy mi się obecna mieszanka, spróbuję pokombinować coś z olejem z nasion truskawki. Pachnie jak syrop na kaszel ![]()
![]() |
![]() |
#1590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję zmiany ![]() Cytat:
![]() w którym jesteś miesiącu? ![]() Długie migdałki, które Wam pokazywałam ostatnio były ciekawą odmianą, ale wróciłam już do "swojej" długości - krótkich kwadratów ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.