|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluję nowych ząbków ![]() Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-15 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale moje dziecie mało wymagające (puk puk w niemalowane) Cytat:
Ja dziś kupiłam w realu soczki 4+2 gratis z hippa po 11,99 to wychodzi 2zł/szt iestety nie było juz jabłuszka, zostały tylko marchewki, śliwki i banan, to tez wzięłam marchewe. Z kaszkami nadal jestem zielona, wzięłam w końcu sinlac, bo na nim jak byk, ze przy nietolerancji, ale rzuciło mi się w oczy, ze wszytskie te kaszki są chyba strasznie słodkie, cukier na drugim miejscu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
jakos nie mialam czasu do was napisac od rana teraz dopiero odpalilam kompa sprzatalam, zajmowalam sie ola czasu brak a po 13 dziecko mi usnelo na ramieniu i tak spala 2 godziny!!!! ![]() a teraz wrzeszcczy na macie do zabawek, a ja pije kawe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
kaorlak Gratuluje zabka
![]() Princi Znam, znam ta firme ale nigdy nie mialam przyjemnosci uzywac ich produktow ![]() Martulka ![]() Spacer zaliczony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Przyczajenie
|
heloł
a co tu tak pusto? cicho? i jakby kogoś brakowało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
No bo taka jedna nasza koleżanka, co dużo pisała, teraz nie pisze
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1688 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- napisałam ! ![]() facet poprosił o jej nick, ciekawe co odpisze ! eh. mam nadzieję, że coś dobrego ! trzymajcie kciuki ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Raczkowanie
|
jak napisze że nie czy coś to może zasypiemy ich mailami ??
każda napisze i może coś zrobią ?? jestem ciekawa co odpisze .... |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
bulmas, witaj
![]() ale moja córka jest dzisiaj absorbująca ![]() zmoczyła dzisiaj 4 śliniaki!! slina jej cieknie ciurkiem a spi z zacisnieta dolną wargą ![]() a lewo/prawo ręczność nie jest genetyczna ?? mam nadzieję, że jest bo u nas w rodzinie wszyscy praworęczni ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-10-15 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie wrocilismy z synkiem z zakupo- spaceru, 16st a zywego ducha nie bylo na dworzu to co to w zime bedzie, z Flavciem sami jak fantazmy bedziemy spacerowac
![]() Pozniej sie odezwe maz dzis wraca musze cos ugotowac ![]()
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Przypomninam, ze pytalas o strone zdradzajaca producentow, jak pogrzebiesz w menu i zmienisz zeby z polskich pokazywalo wszystkich, to bedzie Ci pokazywalo zagranicznych.
siedzisz ? Ja mam ciuchy dla dzieci na kilka lat do przodu ![]() ![]() Cytat:
![]() Andziotek z pewnoscia potwierdzi, ze prawo-, leworecznosc ksztaltuje sie pozniej, 4-6 r.z. olek do tej pory je raz lewa, raz prawa reka. Az jestem ciekawa co z niego bedzie, bo tz leworeczny, moj dziadek tez byl. Witam sie z Wami kochane dziewczynki weekendowo, u mnie cieplutko ![]() Bulmas hello ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Zadomowienie
|
hejka
dziewczyny dziś u nas było strasznieeeeeeeeeeeeeeee tyle płaczu w jednym dniu że mam uszy spuchnięte nie mam zielonego pojęcia co mu jest myślę że nic go nie boli tylko co jest grane, rączki nawet nie zawsze skutkują. dziś do 21 ej muszę się położyć bo ledwo żyje z niewyspania i zmęczenia bulmas witaj co do zakupów robię tak jak Eve kupuję do przodu jak jest promocja, przecena to liczę na jaki rozmiar i kupuję.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-15 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a leworęczność wcale mi nie przeszkadza ![]() mamaoptymistka trzymaj się kochana ![]() Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-10-15 o 18:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
iw, g_edyta witajcie ![]() Iga zużywa dziennie min. 10 śliniaków, nie nadążam z praniem ![]()
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
Mamaoptymistka
wspolczuje i duuuuzo ciszy zycze ![]() Ostatnio kupilam Mayce bialy kozuszek, rozmiar 4-5 lat, ale jak zalozylam Olkowi to wychodzi na to, ze zalozy go rok, dwa wczesniej. W sumie teraz wszystko kupuje na "zas" bo na teraz mamy juz za duzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że za radą andziot poczekam, aż bardziej rozszerzę dietę i jakoś w 6 albo po 6 m-cu zmienię... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Igusia ma juz zabki ? bo pamietam jak zaraz po twojej fotce igi dziaselek ola miala takie nabrzmiale szkoda mi jej bo sa tak spouchniete, nabrzmiale a zeby ida 3 msc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
gratuluję nowego ząbka !
mamaopt uwal się teraz na kanapie i LEŻ !!!!!!!! ![]() co do lateralizacji - to prawda, że kształtuje się dużo później, a co więcej podobno kilka razy się zmienia w trakcie rozwoju, więc jeszcze nic nie wiadomo ![]() dzionek u nas spokojny, chciałam kupić Zosi buty na jesień, ale nic taniego ![]() za to kupiłam dla niej na allegro kombinezon przynajmniej to już z głowy, jeszcze tylko buty zimowe i czapa i gotowa na zimę będzie Gaba jak zwykle po Zosi donosi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() dzisiaj jestem tak niezorganizowana, że sama się sobie dziwię, że cokolwiek zrobiłam ![]() a wszystko przez to, że zasnęłam z Piotrusiem przy UU o 11 i spaliśmy do 14 ![]() potem spacerek i sprzatanko ![]() Princi Piotruś jest tak nauczony, że przychodzi godz. 19 i sam domaga się już snu...zaczyna marudzić itd. nie gdy nie byliśmy poza domem razem z małym po 19 ![]() ![]() ![]() ![]() MAm pyt. Czy wasze dzieci tez są strachliwe? u nas Piotrusia bardzo łatwo jest czymś przez przypadek przestraszyć...wystarczy, że coś puknie, stuknie i on od razu podkowa ze strachu i wycie....to samo jest z ludźmi...jak widzi kogoś kto nie przebywa z nim na co dzień to na początku płacze zanim się do osoby przyzwyczai...nie płacze tylko jak widzi mnie i tżta...potem już jest luzik, ale pierwsze 10 min. trzeba dziecko przekonywać, że nic złego się nie dzieje...to jest normalne? myslałąm, że to przejściowe, ale od miesiąca nic się nie zmienia ![]()
#1704 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wolałabym, żeby moja córka była praworęczna Cytat:
![]() Biedna Oleńka, jak nie alergia to dziąsła ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wczoraj na basenie byłyśmy i z TŻ-tem i z moim tatą, dziadek nie może wnusi na krok odstąpić, pierwszy basen też musiał zobaczyć ![]() a planujemy chodzić razem, chyba że TŻ będzie w pracy to wezmę mamę. sama nie mam nawet zamiaru ogarniać po kąpaniu siebie i dziecko mój mąż nie tylko gotuje, ale też sprząta, robi pranie i prasuje pieluchy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() witam wszystkie nowe mamusie ![]() Bulmas opowiedz nam swoją historię ![]() ----- myśmy dzień spędziły u dziadków (dzięki temu mogłam zagłosować na Sebusia ![]() Ania nauczyła się pięknie piszczeć, drze się cały dzień ![]() muszę wracać do szukania artykułów, ale będę podczytywać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
kaorlak, gratuluje ząbka
![]() u nas może wreszcie wyjdą sama pediatra mówiła, że lada moment ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
andziot podoba mi się kombinezon, Zosia pewnie też zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kaorlak ![]() Bulmas ![]() ![]()
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Tego się boję w posiadaniu drugiego dziecka tej samej płci...
Ja zawsze byłam tą, która nosiła po starszej siostrze i podręczniki po niej miałam i wszystko. I źle to wspominam, jakbym jakaś gorsza od niej była. No i mimo, że teraz wiem, że moi rodzice nie robili tego, bo byłam gorsza, tylko ze względu na oszczędność, to jednak... No i dopóki dziecko jest małe, to spoko. Tylko kiedy zaczyna ogarniać, że starsze rodzeństwo ma coś nowego, a ono rzeczy po kimś? ![]() Z drugiej strony to duża oszczędność dla rodziców, no i skoro jest, to szkoda marnować... ![]() Eh..
![]() |
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to przepaść, ale jeszcze parę lat i to się wyrówna, tym bardziej że Gaba większa jest ... przypuszczam, że będę musiała kupować podobne rozmiary jednoczasowo poza tym tak malutkie dzieci prawie nie niszczą ciuszków bo nie zdążą, a teraz ciuszki po Zosi już często nie nadają się do założenia przez kolejną osóbkę, bo ulegają "dziecięcej fantazji" ![]() oczywiście nie będzie wiecznie tak, że tylko Zośce będę kupować, a Gabi będzie patrzeć ... ale przecież na razie niektóre ubrania są w ogóle nie znoszone, więc po co mam kupować nowe nawet gdybym miała faceta teraz to i tak pewnie nie kupowałabym nowego kombinezonu na jedną zimę skoro Zośkowy jest prawie w idealnym stanie, co z tego, że fioletowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.