|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Ziaji - co sądzicie
Dołączam się do wątku
![]() Wczoraj kupiłam sobie krem nawilżający Calma HLC, a dzisiaj wreszcie żel do mycia twarzy Biobalans z kompleksem AHA ciekawa jestem jak będą się sprawować na mojej skórze |
|
|
|
#2162 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pomysle o czyms innnym na zime Cytat:
) jednak nie wyobrazam sobie uzywac tego kremu na dzien![]() U mnie zostawia niemilosierna tlusta warstwe i w dodatku przez pierwszych kilkadziesiat minut bialy film...tak wiec tylko na noc..... Cytat:
W Rzeszowie opuncja jest od dawna Cytat:
Bardzo dobrze oczyszcza, rozjasnia (!) twarz,ale w ogole nie wysusza Jestem nim zachwycona bo dodatkowo zweza pory
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skóra wyglądała bardzo dziwnie i tak jakoś niezdrowo, ale stosując na noc nie zwracałam na to aż tak wielkiej uwagi.Już mam mleczko i tonik z opuncją Mleczko faktycznie nie pachnie, za to zapach toniku jest faktycznie dosyć intensywny i słodki, ale podoba mi się. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Miałam w ręku też krem do rąk, ale oparłam się pokusie
|
|
|
|
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj dostalam lekkiego pozytywnego szoku,jak okazalo sie,ze w 2 drogeriach w moim miasteczku jest Ziaja.I to duzo Ziaji
Bez problemu mozna dostac serie opuncjowa A w 1 z drogerii pani zamowi mi kremik,na ktory poluje Dalej mam faze na zwalczanie pierwszych zmarszczek,ktorych jeszcze nie mam :kasny: Tym razem po artykule w Elle.Zreszta ciekawe,w 2 sporych magazynach w 1 miesiacu artykuly na ten sam temat... |
|
|
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
Hejka!! Mam do was pytanko czy mialyscie tonik witaminowy ziaji. Bo ja wlasnie go kupilam ale boje czy czegos mi nie zrobi ze skora. Dodam tylko ze mam skore tradzikowa,nie jakos bardzo bardzo ale jednak.Z gory dziekuje za odpowiedzi...
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten krem bardzo podkresla niedoskonalosci Po aplikacji mam pory dwa razy wieksze niz zwykle ![]() Cytat:
Faktycznie, mialas napisane 'okolice Rzeszowa' a nie Rzeszow
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko, pisałaś gdzieś, że mleczko nagietkowe nie powinno byc stosowane jednocześnie z kwasami ? czytałam juz gdzieś o tym ale nie wiem dlaczego tak jest, może Ty wiesz?
od jakiegoś czasu używam acnederm ale zamierzam dodać coś mocniejszego...i mam całą butlę mleczka nagietkowego Ziaja; powinnam odłożyć do zapasów ?
Edytowane przez pearlania Czas edycji: 2007-11-09 o 19:11 Powód: ups...pomyliłam watki ;) |
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem fanka biolipidowego ziaji
szczerze powiedziawszy to pierwszy krem od dawna, którego kupiła drugie opakowanie pod rząd ![]() wiecie co? wkurzyłam się... zamówiłam paczke z Ziaji. Pisałam juz o tym. Przesyłka ekonomiczna, nawet nie priorytetowa. Przyszła, kiedy byłam w pracy. Poczta czynna w moich godzinach pracy. Dałam współllokatorowi awizo i swój dowód osobisty. Pani na poczcie zaczeła go wypytywac kto to taki, on podał się za mojego chłopaka , a ona do niego, że ja musze osobiście paczke odebrac. Pytam sie JAK? jestem wkurzona. jak nie odbiore jej jutro to w poniedziałek dam współlokatorowi albo swojemu TŻ upowaznienie pisemne ze swoją firmowa pieczatka (pracuje u radcy prawnego) GRRRR
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy juz to pisalam ale tez jestem oczarowana żelem z AHA
boski...(Hosenko kupilam krem z melisą :P przetestuje dzis...mam nadzieje iz bedzie dobry )
|
|
|
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
A czy tonik ogórkowy do cery normalnej, mieszanej i tłustej ktoś stosował? Proszę o opinie
![]() A jakich sklepach można dostać peelingi enzymatyczne bo np w Rossmanie czy Naturze nigdy nie mogę trafić ? Edytowane przez calma Czas edycji: 2007-11-09 o 21:31 Powód: :) |
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
polecam jeszcze KREM OLIWKOWY Z ZIAJI. a balsam sobie wlasnie dzis kupilam.jestem ciekawa po ilu dniach bedzie ladna opaleznizna bo juz nie pamietam;p jesli chcecie moge wam potem powiedziec relacje? |
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to napewn oten sam. zielony w bilale napisy? a czy to zle jesli zwerza pory?nie jest bardziej matowa?
|
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Dziękuję za odpowiedź
|
|
#2177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem finansistą, więc chemia i biologia to moje dwie najmniej ulubione dziedziny Wprawdzie słucham tego wszystkiego co piszą biochemiczki, ale nie mam pojęcia o czym się do mnie mówi, więc takie rady traktuję jak złoto, gdy ktoś powie wprost: to ci nie powinno zaszkodzić ![]() A krem do rąk ci pasuje? Chciałam coś na prawdę odżywczego... We wtorek dostanę swoje zamówienie. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam taki i nie znam innej wersji. Wg mnie jest bardzo lagodny, ladnie nawilza, rozjasnia skore, oczyszcza. Na pewno troche matowi, co do zwezania porow to trudno powiedziec. Dotychczas, aby zapobiegac wypryskom musialam uzywac agresywnego toniku Benzacne. Ziaja idealnie go zastepuje i do tego nie powoduje wysuszenia skory. No i mozna nim nawet zmywac oczy, bo w ogole nie szczypie. Ja uzywam go w polaczeniu z kremem ogórkowym- jesli dla ktos uzywal tego kremu i byl dla niego dobry to zapewne tonik rowniez bedzie ok .
|
||
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam swoją paczkę
![]() mam: -tonik biobalans - tonik opuncjowy (dla współlokatorki, ale podkradne i ocenię) - krem opuncjowy odżywczy -krem opuncjowy lekki (do ciałka kupiłam) - odżywkę miodową -mydeło pod prysznic - masełko waniliowe -krem pietruszkowy pod oczy - maseczkę z mikrodermabrazja biobalans - krem calma biolipidowy (już drugie opakowanie) - zestaw upominkowy anno d'oro dla mamy jak na razie przetarłam buzię tonikiem biobalans i posmarowałam odzywczą opuncją. Kremik od razu sie wchłonął w moją buzie, ostatnio wysuszoną effaclarem... nie zastapi mi calmy, bo jest za mało tłusty, ale bedzie idealny na dzień na te dni, w któe nie wychodze z domu ps. o zapachu nic nie pisze bo jestem tak zakatarzona, że nie mam węchu ani smaku. ps2. nie przysłali mi ani jednego gratisu i ani jednej małej próbeczki jestem bardzo rozczarowana, czuje się jak dziecko, któremu mikołaj nic nie przyniósł pod choinkę ![]() ![]() ![]() oczywiście wysłałam odpowiedni email do sklepu
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie jest wasze zdanie o żelu do higieny intymnej z Ziaji? Miałam kiedyś 2 próbki i miło mnie zaskoczył. Miałam nawet ochotę sobie go kupić , ale kiedy dowiedziałam się że ma SLS to ochota mi przeszła..
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
izapp- ja za tymi żelami nie przepadam.. sa dla mnie za rzadkie jakies takie niedokładnie myjące.... chyba to obecnie jedyny kosmetyk którego używam, który nie jest z Ziaji
(nie, jeszcze mam effaclar ) uzywam zeli z rossmana, on jest bez sls
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i ma ten sls, ale mi to jakos szczególnie nie przeszkadza...Elianko to jak chociaż kilka razy użyjesz napisz dokładnie jak ten tonik z biobalnas??? Ma alkohol w składzie???i jak mydełko pod prysznic oliwkowe...którego juz nie dostane no chyba ze może bedzie w sprzedaży???ciekawe...a kalendarza nie dostałas? Tez ciekawe jaki jest w środku??? Kurcze nie daruje sobie że sie nie zapałam na tą promocję u mnie w sklepie
|
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje, że wkońcu kupiłam opuncje
Zapach delikatny, taki hmmm świeży. Kupiłam też krem pod oczy Calma- dla mnie rewelacyjny zwłaszcza do komputera Co do Calmy biolipidowej to dnalazłam ostatnio próbki tego kremu i tam jest napisane, że jest to krem na noc na tych nowych opakowaniach już takie informacji nie ma. Wiedziałam, że kiedyś był to night cream, teraz pewnie stwierdzili, że może być to krem uniwersalny. Jestem zadowolona ze swoich zbiorów Na dzień dzisiejszy posiadam:*Calma biolipiodowa *Calma mleczko *Calma krem pod oczy *Opuncja krem lekka formuła *Tonik nagietkowy *Żel do twarzy oliwkowy *Masło kakaowe *Szampon do włosów czekoladowy *Odżywka do włosów czekoladowa *Krem do stó głęboko nawilżający *Krem na pękającą skórę pięt *Krem do rąk oliwkowy *Oliwkowa odżywka do rąk i paznokci *Płyn do demakijażu oczu Edytowane przez bardotka_a Czas edycji: 2007-11-10 o 15:58 |
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mydełko mam aquina. oliwkowego mi nie wysłali, bo jak pisałam w ogóle nie przysłali mi żadnego gratisu nie mam pojęcia dlaczego czuje sie jak dzieciak, co nic pod choinke nie dostał
|
|
#2185 |
|
Raczkowanie
|
jak myślicie czy krem do skóry suchej przeznaczony od 2o roku życia bedzie odpowiedni do mojej 16-letniej cery???
|
|
|
|
#2186 |
|
Konto usunięte
|
no po to jest napisane, zebys wiedziala od jakiego wieku
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;5748288]no po to jest napisane, zebys wiedziala od jakiego wieku
[/QUOTE]Niekoniecznie. Nie przesadzajmy i ja bym się tak nie sugerowała wiekiem napisanym na opakowaniu. To taki pic na wodę producentów Wszystko zależy od tego jaką się ma cerę. Przecież nawet 16-latka może mieć suchą skórę Normalne że nastolatka nie użyje kremu np. przeciwzmarszczkowego, z retinolem od 30 roku życia ale dlaczego ma nie użyć tego od 20 lat. Czy te 4 lata robią aż taką różnicę? Absolutnie nie
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
też uważam tak jak monia- że 16 może używac z powodzeniem kremu dla 20
może nie dla 40, ale dla 20 spokojnie.
|
#2189 |
|
Konto usunięte
|
no ale trzeba sprawdzic w skladzie czy nie ma jakis skladnikow odmladzajacych
zreszta w ofercie sa rozne inne kremy ktore dla mlodej skory sie nadaja, jak ona uzywa teraz w wieku 16 lat, kiedy hormony szaleja i skora sie zmienia, kosmetykow dla 20 latki to co dopiero kiedy bedize miala 30, 40, 50 lat?
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;5748541]no ale trzeba sprawdzic w skladzie czy nie ma jakis skladnikow odmladzajacych
zreszta w ofercie sa rozne inne kremy ktore dla mlodej skory sie nadaja, jak ona uzywa teraz w wieku 16 lat, kiedy hormony szaleja i skora sie zmienia, kosmetykow dla 20 latki to co dopiero kiedy bedize miala 30, 40, 50 lat? [/QUOTE]A cóż to za składniki odmładzające mogą być w kremach dla 20-latki? Przecież nie każda nastolatka boryka się z trądzikiem i tłustą skórą więc nie przesadzajmy. Poza tym 20 latka to nie młoda skóra?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

ciekawa jestem jak będą się sprawować na mojej skórze 

) lecz trochę treściwszy niż Olay zimowy. 
Skóra wyglądała bardzo dziwnie i tak jakoś niezdrowo, ale stosując na noc nie zwracałam na to aż tak wielkiej uwagi.

polecam jeszcze KREM OLIWKOWY Z ZIAJI. a balsam sobie wlasnie dzis kupilam.jestem ciekawa po ilu dniach bedzie ladna opaleznizna bo juz nie pamietam;p jesli chcecie moge wam potem powiedziec relacje?

jestem bardzo rozczarowana, czuje się jak dziecko, któremu mikołaj nic nie przyniósł pod choinkę
zreszta w ofercie sa rozne inne kremy ktore dla mlodej skory sie nadaja, jak ona uzywa teraz w wieku 16 lat, kiedy hormony szaleja i skora sie zmienia, kosmetykow dla 20 latki to co dopiero kiedy bedize miala 30, 40, 50 lat?