![]() |
#2161 | |
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Przyczajenie
|
Ja też mam te babyhair i generalnie bardzo cienkie włosy. Ale lepsze takie niż żadne. Kiedyś używałam jantaru i też strasznie mnie wkurzało wcieranie tego codziennie. Na razie skupie się na piciu ziółek a po skończonej kuracji spróbuje jakiś specyfików.
A czy komuś izo pomogło na blizny? tzn. czy je spłyciło? |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
BAN stały
|
ja stosowalam loxon i szału bez. mi wlosy nie wypadaja juz, ale chcialabym je zagescic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Przyczajenie
|
Cześć! Mam pytanie do osób stosujących izotretynoinę. Czym polecacie myć twarz oraz co stosujecie na podrażnienia skóry twarzy? Czy ktos z was mył twarz preparatem bioderma sebium gel moussant? Bo właśnie teraz to używam i strasznie łuszczy mi się skóra na twarzy i nie wiem czy to nie jest po prostu za mocny środek do mycia w trakcie kuracji izotrytynoiną. A na podrażnienie skóry wokół ust zacząłem używać krem bambino, co złagodziło objawy podrażnienia, ale też przyczyniło się do powstania kilku grudek w tym miejscu, gdzie zazwyczaj właśnie u mnie nie wystepują( trądzik mam głównie na czole), pewnie przez to że krem jest bardzo tłusty
![]() ![]() pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Raczkowanie
|
hej
![]() przy zwiększonej dawce (3 tab. dziennie x 20mg) na rękach pojawiła się wysypka.. w miejscu między palcem wskazującym a kciukiem.. taka jakby trochę chropowata. Dalej bolą mnie pięty i parę razy zakuło mnie w brzuchu, nie wiem, wątroba chyba? wyszło mi parę pryszczy na twarzy i plecach..oczywiście na gębie musiałam wycisnąć..aj. usta muszę non stop nawilżać. porobiły mi się zajady. 19 grudnia mam wizytę, zobaczymy czy zwiększy dawkę czy pozostanę przy 60mg. do mycia twarzy używam la rosche posay żel effaclar. stosuję go tylko wieczorem, rano przemywam twarz wodą.
#2166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Raczkowanie
|
Nie chcę zapeszać, ale chyba coś zaczęło się u mnie zmieniać i to na lepsze
![]() Na szyji i żuchwie nie mam nic nowego a stare rzeczy jakby się wysuszyły. Mam jeden nowy wielki pryszcz na prawym policzku i starą, niegojącą się krostę przy prawym uchu. Cała reszta podsuszona. Oczywiście jest mnóstwo śladów w postaci czerwonych plamek ale lepsze to niż bolace gule. Poza tym zauważyłam, że ślady an lewym policzku jakby trochę jaśniejsze się zrobiły - nie stosuję nic na rozjaśnienie. Czy podczas kuracji znikają też wszystkie podskórne małe grudki? Bo tego trochę mam ale nie zauważyłam by znikały. Wogóle moja pielęgnacja jest bardzo tania i uboga (w przeciwieństwie do waszej): rano przemywam twarz i szyje płynem micelarnym z Biedronki, nakładam krem nawilżający Ziaja 30+ z kwasem hialuronowym + krem nawilżający pod oczy FlosLek (czasem przed kremami nakładam serum hialuronowe z Rossmana), wieczorem zmywam makijaż micelem z Biedronki, myję twarz żelem do higieny intymnej i nakładam czysty olej arganowy (głównie w weekendy) lub jakiś krem nawilżający. Nie zauważyłam by cokolwiek mnie zapychało. Na usta najlepsza jest dla mnie wazelina z Ziaji lub Laura Conti Naturalne Masło Karite (w Rossmanie za ok. 6-7 zł). Raz w tygodniu delikatny peeling, a jak starczy czasu to i jakaś maseczka nawilżająca. Z włosami już nie walczę. Jestem na etapie szukania idealnego szamponu i odżywki gdyz wszystko czego użyję sprawia, że moje włosy wyglądają albo jakby były tłuste albo jakby były mega przesuszone. Nie chcę łykać kolejnych tabletek bo już tego za dużo i czasami nawet zapominam o niektórych. Kręgosłup w odcinku lędźwiowym nadal boli - najgorzej jest nocą i podczas siedzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wysypki - mam to samo na całych dłoniach i ogólnie na rękach - ramiona i przedramiona to samo. Smaruję, ale cholerstwo za nic nie chce zejść ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
ja dziś idę po masło kakaowe albo oliwkowe z ziaji. a te masło karite o którym wspomniałaś znajdę na stoisku z pomadkami ochronnymi?
![]()
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czym smarujesz?? omg nie wiem co robić..dzwonić, pytać czy czymś smarować?to samo zniknie czy do końca kuracji będzie się trzymać? dziś usta to masakra.. jeszcze zajady do tego, nie wzięłam lepszej pomadki tylko szit z avonu (nic nie nawilża) do 16 będę się męczyć w pracy.
![]() |
#2172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gule podskórne u mnie też nie chcą schodzić, więc dermatolog kazała mi je smarować jakimś antybiotykiem w maści, który np. został po poprzednich kuracjach. Został mi tylko Davercin, więc na niego padło. Smaruję te gule od piątku dodatkowo i jak na razie widzę, że w tych miejscach skóra trochę bardziej się łuszczy. Może trzeba poczekać dłużej aż cholery zlezą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Raczkowanie
|
no jakoś będę się ratować..
![]()
#2175 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze tydzień i trzy miesiące za mną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Do nawilżania ust znalazłam sobie wtedy dość dziwny patent, smarowałam je na noc maścią bepanthen (maść został mi po zrobieniu tatuażu i stwierdziłam, że skoro na strupki było ok to na usta też raczej nie zaszkodzi) i to rozwiązało problem suchych ust, niestety za dnia wygląda niezbyt estetycznie. Też miałam jakieś dziwne wysypki na rękach, skóra schodziła mi płatami. Problem sam się rozwiązał kiedy dermatolog zmniejszył mi dawkę (niestety nie pamiętam już jakie to były dawki). Tak swoją drogą to taka najważniejsza rada. Używajcie w trakcie kuracji kropli do oczu! To bardzo ważne! Ja z powodu przesuszenia nabawiłam się zapalenia spojówek w trakcie tej kuracji! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
BAN stały
|
ojeny 60 mg na dobe to strasznie duzo. jak wy sobie radzicie z tak 'konska' dawka? ja na poczatku 30tki, 40tki wariowalam, teraz organizm juz sie przyzwyczail
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Raczkowanie
|
ja od razu dostałam 2 tabletki dziennie po 20mg czyli 40mg
![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- wypiłam 1,5l wody, posmarowałam usta nowo zakupioną ziają oliwkową + masłem kakaowym i jest ok ![]()
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja biorę tylko 10 mg dziennie, więc aż tak skóra mi się nie wysusza teraz, jak brałam 20 mg to smarowałam Cetaphilem 2-3 razy dziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Rozeznanie
|
Bephanten na noc to i mój patent, od początku mi pomaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
BAN stały
|
Cytat:
oja, ja zaczynalam od 1oki, potem 20ka, 30ka a teraz trzymam sie od paru miesiecy 40 mg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
FlosLek zamówiłam sobie w ich sklepie online. Cale życie szukam idealnego kremu pod oczy! Lubię taki jeden z Oriflame ale rzadko kiedy jest w promocji a ponad 40 zł za krem pod oczy to jak dla mnie przesada biorąc pod uwagę, że aż tak super skuteczny nie jest.
Ten z FlosLeku całkiem nieźle nawilża, wchłania się dość szybko (mimo lekko wodnistej konsystencji - ale dzięki temu nie potrzeba go dużo) i co najważniejsze nie szczypie mnie w oczy co zdarza się przy większości drogeryjnych kremów, nawet tych hypoalergicznych. Producent zapewnia też o efekcie chłodzącym po nałożeniu ale nic takiego nie zauważyłam - ale to u mnie normalne, balsamy antycellulitowe też mnie nie chłodzą ani nie grzeją ![]() Dziś rano odniosłam wrażenie, że moja twarz jest wyjątkowo gładka. Może to zasługa oleju arganowego, który zaaplikowałam na noc? I dość głupie pytanie - czy izotek, oprócz tych dużych gul i ropnych pryszczy, zlikwiduje też zaskórniki: te drobne podskórne białe grudki? Bo widzę, że mam tego coraz więcej - szczególnie na brodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, mam do Was pytanie - czy jeżeli przykładowo braliście dawkę 40mg i nie mieliście skutków ubocznych, kuracja działała i stan cery był lepszy niż przed, to Wasz dermatolog zwiększał dawkę czy wręcz przeciwnie i wbrew logice - obniżał?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Rozeznanie
|
U mnie po 3 miesiącach skutki uboczne bardzo zmalały ale doktor powiedział że to dobrze i dawka 40 mg zostało.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Przyczajenie
|
Od samego początku miałam 40. Po pierwszym miesiącu jak poszłam na kontrolę i powiedziałam, że dobrze się czuję to dermatolog zaproponowała, że może mi max do 50 podwyższyć, ale jak to zrobi i zaczną się pojawiać jakieś skutki uboczne poważne to trzeba będzie zejść do 10 więc stwierdziłyśmy, że się nie opłaca kombinować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W dzisiejszych wynikach cholesterol skoczył mi do 205 gdzie norma wynosi 200. Jednak pani doktor powiedziała,że nie trzeba się aż tak tym przejmować ponieważ kiedyś norma była do 250. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
BAN stały
|
a ja mam pytanie- po jakim czasie po zakonczeniu kuracji mozna udac sie na jakikolwiek zabieg kosmetyczny? marze o mikrodermabrazji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.