|
|
#2161 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Cytat:
I co najważniejsze jak na razie u mnie zero stresu- sama nie wiem czy to dobrze ![]() Cytat:
![]() Co do sprzątania praca ciężka, ale bez przesady- jeśli jest taka możliwość dorobienia to super Trudności nie sprawia to żadnej, praca jak każda inna
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą wkurzają mnie pytania np. w spożywczakach: Dlaczego chciałaby pani u nas pracować? Co odpowiedzieć? Bo nie ma nic lepszego, a za coś trzeba żyć? Ale nie, to zła odpowiedź. Trzeba opowiedzieć bajeczkę, że to praca naszych marzeń, że zdobyliśmy wiele wiadomości o danej firmie i wydało nam się, że to idealne miejsce do pracy, że możemy nasze umiejętności wykorzystać dla dobra i rozwoju firmy, bla bla bla. Powariowali chyba ![]() A ja zapytam w urzędzie pracy o jakieś prace wakacyjne/sezonowe (choć to jeszcze nie sezon) . W zeszłym roku w lipcu jak załatwiałam staż, to na takiej tablicy informacyjnej było sporo ogłoszeń
|
|
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
sieeemka;] mam pytanko takie ;p pisalam 2lata temu mature z biol -pr geogr -pr i chciałabym poprawic biologie i napisać chemie pr i nie wiem czy mozna tak ze sie nowy przedmiot pisze? mam nadzieje że tak
|
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Można.
|
|
#2165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( sorry, ale ile można? )
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczęta
Od 11 siedze sobie i czytam historie . Przerobiłam wiek 18 i już jestem po II wojnie Calkiem niezle mi idzie Tylko zeby jeszcze cos z tego w głowie zostało OOoo w osrayu całkiem niezle płaca z tego co widze , bo ja miałam na cały etat pracowac w esotic'u i miałam zarabiac 800zł i na wysokie premie nie mialam co liczyc tak samo moja kolezanka pracowała w obuwniczym w Ch i miała ledwo ponad 700zł ( wtedy to była najnizsza krajowa czy jakos tak ) . Myslałam ze 500zł na pól etatu a nie az 900 Ciekawe czy w innych sklepach stawki są podobne . Ide sobie jeszcze chwile poczytac i zmykam do TZa Owocnej nauki
|
|
|
#2167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj na spokojnie przeanalizowałam sytuację i już pogodziłam się z tym, że poprawić biologię będzie bardzo trudno dlatego ze spokojem podchodzę do poniedzialkowego egzaminu Dziś jeszcze przerobię jeden arkusz, coś poczytam, jutro rano tak do obiadu też, a popołudniu idę na meczyk dobrze, że biologia nie jest ustnym egzaminem, bo byłoby ciężko ![]() Miłego wieczorku sobotniego
|
|
|
|
#2168 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#2169 |
|
Przyczajenie
|
Współczuję wszystkim, którzy czekają na wyniki
ja to mam już za sobą, dokładnie roczek ^.^ Mimo wszystko trzymam kciuki! U nas ludzie mega debilni pozdawali maturę, o których nawet by się nie posądzało, że tego dokonają to Wy nie dacie rady? Proszę Was Nauczyciele co Wam nie daj Boże by nie zaliczyli czegoś to tylko na chłostę
|
|
#2170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja również rok temu oczekiwałam za wyniki, czy zdam, a w tym roku to już inne uczucie
|
|
|
|
#2171 |
|
Przyczajenie
|
No racja, otworzyłam obydwa wątki z maturą teraźniejszą i ten wątek i źle w końcu wpisałam ^.^ Tak czy siak... powodzenia ihhihi
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Biologiczki moje
![]() Robiłam właśnie arkusz z matury z 2007 (88% zostalo 36h
|
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
Ja zaraz siadam do biologii, potem robię przerwę na Kubicę i od nowa
Czytając wasze wyniki zaczynam się zastanawiać co ja tutaj robię. Moje są na poziomie 60%
|
|
#2174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A gdzie reszta? Odsypiacie noc, jesteście na spacerze czy może to tzw. cisza przed burzą, czytaj biologią i historią? ![]() Miłej niedzieli
|
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
HEJO
Ja dopiero wróciłam od TZa , bo jak zwykle pospało nam się do 14 . Zjadłam obiadek i biore sie za historie . Dzis mam zamiar przerobić wszystko od zakończenia wojny do końca .. Ja równiez nie mam super wyników ( w granicach 90% - ajc marzenie!) , nawet nie potrafie oszacowac mojej wiedzy - wszystko sie okaze 30 czerwca . No ale juz niczego nie zmienię
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Ja się już nie uczę
Boli mnie jeszcze po tym zębie, a jak widzę to wielką opuchliznę to aż mi się ryczeć chce. Nic normalnego nie mogę zjeść tak, że cały czas jestem na głodzie. Nie da się w takich warunkach uczyć. Próbowałam, ale nie dałam rady skupić się na tym co czytam. Będzie (może) 50 % - i znowu będę zła...
|
|
#2177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj się nie uczę w ogóle, ma mi wystarczyć to czego się do tej pory nauczyłam. I nawet jeśli nie poprawie- trudno. Nie mam do siebie o nic pretensji, naprawdę się uczyłam, w domu ( właśnie w DOMU to każdy tak umie) pisze arkusze na ok. 90% ale jutro mogę napisać na 30-40% i też tragedii nie będzie. Chce mieć to już za sobą ![]() Cytat:
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy jest matura z historii
Może akurat uda mi się poprawić (ale bardziej prawdopodobne jest, że nie zdam, bo już nic nie pamiętam)...Jakbym zdecydowała się na AE to za zaoczne patrzą na angielski i historię (w moim przypadku). Raczej powinnam się dostać, mam 90/200 pkt a podobno wszystkich przyjmują. Ale może będzie coś łatwego i poprawię ![]() Tylko co po roku przerwy w nauce historii jest dla mnie łatwe? Chyba tylko data chrztu Polski
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
Powodzenia jutro Dziewczyny
Damy radę
|
|
#2180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
aż do Kalwarii. Teraz idę jeszcze poczytać dla relaksu książkę, wieczorem spacer żeby się dotlenić i luzik. Powodzenia! |
||
|
|
|
|
#2182 |
|
Konto usunięte
|
Ja również Wam życze powodzenia
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też życzę Wam powodzenia jutro
I ponawiam pytanie o datę matury z historii. Czyżby była już we wtorek? ![]() Durga Jak byłaś na rozmowie w Orsay'u to była w ogóle opcja, że będziesz pracowała tylko rano i po południu, a nie wieczorami? Ja mam ostatni autobus jakoś po 19, potem nic. Chciałabym się przejść z CV po CH, ale nie wiem czy jest sens, jak nie będę miała dojazdu. Pewnie nie zgodzą się, żebym ciągle pracowała do 19. Jeżeli mnie w ogóle zechcą
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Życzę wszystkiego najlepszego biologiczkom
|
|
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nie wróciłyście?
Dla mnie było jakoś tak za prosto ale pewnie klucz będzie taki, że ledwo 30% wyciągnę...
|
|
#2186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje pierwsze odczucie- spory rozrzut materiału. A czy poszło dobrze czy źle- nie wiem sama, napisałam wszystko ale pewna bardzo się nie czuję.
|
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
Ja już wiem, że zawaliłam 8 zadanie
Szczerze mówiąc ja też nie wiem jak mi poszło - niby wszystko napisałam, ale czy dobrze
|
|
#2188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja skończyłam o 11 więc w domu to tak o 11.40 dopiero byłam Moje wnioski: 1. Zbyt prosta, o niebo lepsza od ubieglorocznej ale bardzo łatwo na niej zrobić proste bledy, bo niektóre pytania były o zgrozo banalne, niektóre o zgrozo podchwytliwe, a jeszcze inne trudne ![]() 2. Czemu było tak malo miejsca na odpowiedzi?? dla mnie zdecydowanie za malo. 3. Nie nastawiam się, że poprawię ale chętnie przyjmę taką miłą wiadomość ![]() Ja tak do 20 pytania odpowiadam jak najęta i wręcz zaczęłam się zastanawiać czy ja w dobrej sali piszę dobry arkusz ale pozory często mylą i być może tak jak napisała Nenya będę miała ino 30% ![]() Dobry przyjęło CKE tok rozumowania: im prostsza matura, tym trudniejsza ![]() A jak reszta? Nebya, Abercrombie, fifcia? Ktoś jeszcze?
|
|
|
|
#2189 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, bo od kąd zaczęłam pracować tak olałam biologię i chemię, że wolałam tu nie wchodzić i się nie dołować
![]() Właśnie wróciłam z biologie z R, i mam strasznie mieszane uczucia ;/ |
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej chyba było napisać, że w stromie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

a byłam bardzo surowa w sprawdzania. No i doszłam do wniosku że zrobiłam wiele głupich błędów i nie wyszło mi analizowanie wykresu i niektórych tabel(wyników badań). Czylie nie mam braków w materiale a raczej nie umiem wykorzystywać informacji... Trzeba jeszcze teściki poćwiczyć. Ale dzisiaj ostatni dzień nauki. Jutro ewentualnie będę czytać książkę dla relaksu 

. W zeszłym roku w lipcu jak załatwiałam staż, to na takiej tablicy informacyjnej było sporo ogłoszeń
)

ja to mam już za sobą, dokładnie roczek ^.^ Mimo wszystko trzymam kciuki! U nas ludzie mega debilni pozdawali maturę, o których nawet by się nie posądzało, że tego dokonają to Wy nie dacie rady?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Może akurat uda mi się poprawić (ale bardziej prawdopodobne jest, że nie zdam, bo już nic nie pamiętam)...