Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-16, 10:33   #2161
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
czym częsciej widze ta KAte tym bardziej mi sie podoba, chyba sie oswajam haha Tylko te ciemne kryształki mi sie nie podobają, bo głupio wygladaja takie czarne kropy.
Samoa to nie są czarne kryształki hahaha ty ślepa kobieto ona jest bielusienka jak śnieg na żywo- wiem bo mierzyłam białą i jakby miała cos czarnego to bym jej nie chciała. to są jakies kamyczki czy inne świecidełka które sie tak do swiatła ułożyły
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Rany faktycznie bez sensu ta laska zrobiła...I jak można ubrac kolczyki i wisiorek takie kiedy się od razu rzuca w oczy to że nie są kompetem... Poracha... No ale Tancia weź Ty mi powiedz gdzie Ty jej biust widzisz
jak się ma mikroskopijny biust to się widzi go wszędzie
ale tak poważnie to Kate ma na biuście takie pionowe fiszbiny wszyte i jak one są na wiekszy biust uszyte to potem żadne zwęzanie nie dopasuje ich do mniejszego biustu bo ta "góra" nadal zostanie i będzie mi odstawać..
wiecie co ja nie będę kombinowała z używaną suknią.. kupuję nową w salonie i będzie taka moja moja moja mają mi zrobić suknię idealną dla mnie i dla moich wymiarów, bo chybabym umarła z nerwów jakbym dała jakiejs krawcowej moją kate niech jej poodpruwa koronki, utnie ją od dołu, a potem niech je przyszyje... nie!! nie spalabym po nocach mysląc ze mi ja zepsuje jajaś baba..
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:35   #2162
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
oo bierzesz slub w cerkwi? czy to cerkiew przerobiona na kosciol?
nie to jest taki maly zabytkowy kosciól w srodku caly z drewna taki nastrojowy jeszcze babka na skrzypcach nam bedzie grała wiec juz sie nie moge doczekac tylko zebym nie plakala

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:36   #2163
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha (demoniczny śmiech)Masz za swoje, niegodziwcze

ej no weź się, wiem, ze jestem wiesniakiem i przesadzilam, ale to co robisz zakrawa na dreczenie psychicznie, nie wiem czy sie po tym pozbieram

Cytat:
A żebyś wiedziała że fajnie
no własnie nie wiem że fajnie, ale sobie wyobrazamAle skoro mówisz, że żebym wiedziała to juz wiem
Stary 2009-09-16, 10:36   #2164
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a krzyz prawoslawny nie ma przypadkiem tej dolnej belki ukosnie?
ma dwie belki rownolegle i jedna na dole ukosna, ale na niektorych cerkwiach (w zeszlym roku pozwiedzalismy kilka cerkwi na Podkarpaciu) nie ma tej ukosnej

Cytat:
mi po prostu salsa pasuje do krótkiej sukienki i nie wyobrażam sobie pm w wdługasnej sukni krecącą tyłkiem
to tak jak niby tango jest do krotkich kiecek pewno wszystko da sie jakos zmodyfikowac i dostosowac do dluzszej dlugosci

Cytat:
akurat krótkie urlopy sa do załatwienia bez problemu a 10 dni to niedługo. My nie musimy sie ograniczac z urlopem, bo tż ma trzydniowe weekendy i wtedy mozemy robić wypady w góryTAkże cały urlop możemy bez problemu wykorzstać na dalekie wyjazdy.
Ja bym nie wytrzymala dwóch tygodni w hotelu i musiałabym gdzies sie wyrwać a samodzielnie wlasnie nie bardzo, bo nie bardzo chce mi sie uczyć arabskiego, żadna ze mnie fanka tamtych rejonów, żeby tak sie poswięcać.
10 dni to niedlugo mieliscie chyba jechac teraz we wrzesniu gdzies, ale mowilas, ze TZ nawet tygodnia nie dostanie
weekendowe wypady to my tez mozemy, ale w Alpy czy Dolomity na weekend nie pojedziemy
no to my nie bedziemy siedziec 2 tygodnie w hotelu tylko nurkowac na roznych rafach i sie byczyc na jachcie jak dla mnie to super forma spedzania wolnego czasu
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:38   #2165
tancerka212
Zakorzenienie

a ciekawa jestem czy jak suknia przechodzi na 2010 rok to czy jej nie wyprzedają z salonu bo w Lublinie Carrerę wyprzedali.. więc jak niby w 2010 roku panny mają ją zmierzyć i kupić
Stary 2009-09-16, 10:39   #2166
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Samoa to nie są czarne kryształki hahaha ty ślepa kobieto ona jest bielusienka jak śnieg na żywo- wiem bo mierzyłam białą i jakby miała cos czarnego to bym jej nie chciała. to są jakies kamyczki czy inne świecidełka które sie tak do swiatła ułożyły
ale one się już na któryms zdjęciu z kolei tak ułożyłyWiedz, że tego nie pochwalam i mi sie to nie podoba Na zdjęciach z lampa one sie tak odbijają glupio to jak Ci foto będzie robił zdjęcia z bliska to mu powiedz, żeby robil bez lampy albo będzie musiał później w photoshopie wybielac te krysztalki
Stary 2009-09-16, 10:42   #2167
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a ciekawa jestem czy jak suknia przechodzi na 2010 rok to czy jej nie wyprzedają z salonu bo w Lublinie Carrerę wyprzedali.. więc jak niby w 2010 roku panny mają ją zmierzyć i kupić
moze oni zakladaja, ze suknie do mierzenia daja na rok, a potem wyprzedaja i daja nowa inna do mierzenia... bo taka suknia po dwoch latach mierzenia to moglaby juz jak szmata wygladac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 10:43   #2168
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
No to jak trenowali kilka lat to im na pewno super wyszło Pewnie goście nawet niczego innego się nie spodziewali A tańczyli do takiej piosenki typowo salsowej czy zaadoptowali jakąś taką bardziej znaną piosenkę do swoich potrzeb?
Typowo salsowa I pm miała suknię 3/4 więc nie majtała jej się między nogami. Tylko buty w ostatniej chwili zmieniła (pożyczyła właściwie) bo podłoga była śliska i nie dało rady na obcasach

Dlatego właśnie pierwsza rzecz przy oglądaniu sal to patrzyłam czy nie jest ślisko

Cytat:
Chyba muszę się zacząć interesować sukniami bo jakaś nie w temacie ogarnięta jestem
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:46   #2169
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Dlatego właśnie pierwsza rzecz przy oglądaniu sal to patrzyłam czy nie jest ślisko
ja tez patrzylam czy nie jest zbyt slisko bo u kuzynki byly takie sliskie plytki i trzeba bylo baaardzo uwazac ale u mnie na sali na szczescie jest z tym ok
Stary 2009-09-16, 10:46   #2170
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ma dwie belki rownolegle i jedna na dole ukosna, ale na niektorych cerkwiach (w zeszlym roku pozwiedzalismy kilka cerkwi na Podkarpaciu) nie ma tej ukosnej
ja byłam w cerkw już dawno, ale pamiętam ta ukośna belkę a na wikipedii mi się sprawdzac nie chciało a taką poprzeczna belke widziałam w normalnych kościolach i nie wzbudzala moich podejrzeń.

Cytat:
10 dni to niedlugo mieliscie chyba jechac teraz we wrzesniu gdzies, ale mowilas, ze TZ nawet tygodnia nie dostanie
weekendowe wypady to my tez mozemy, ale w Alpy czy Dolomity na weekend nie pojedziemy
no to my nie bedziemy siedziec 2 tygodnie w hotelu tylko nurkowac na roznych rafach i sie byczyc na jachcie jak dla mnie to super forma spedzania wolnego czasu
no dobra, tylko teraz tż nie dostanie urlopu, bo pracuje w oddziale od połowy czerwca to z deka krótkoTeraz 3 miesiące stuknęło. A 10 dni jeśli zahaczy sie o dwa weekendy to 6 dni roboczych
To jeździcie w Alpy?Myslalam, że tylko MC
To fajniej by było wynająć jachcik Mój znajomy jeździł do Egiptu na nurkowanie na jachcie. I od razu uprzedzam bulwers, że trzeb amiec patent- nie, mozna wynając jacht z kapitanem Oczywiście w kilka osób, chyba że byłoby Was stać.
Stary 2009-09-16, 10:46   #2171
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
ale one się już na któryms zdjęciu z kolei tak ułożyłyWiedz, że tego nie pochwalam i mi sie to nie podoba Na zdjęciach z lampa one sie tak odbijają glupio to jak Ci foto będzie robił zdjęcia z bliska to mu powiedz, żeby robil bez lampy albo będzie musiał później w photoshopie wybielac te krysztalki

zaraz się przyjrzę tym wszystkim zdjęciom jakie mam i zobaczę czy te kryształki serio takie czarne wychodzą ale mi i tak się podobają

Cytat:
moze oni zakladaja, ze suknie do mierzenia daja na rok, a potem wyprzedaja i daja nowa inna do mierzenia... bo taka suknia po dwoch latach mierzenia to moglaby juz jak szmata wygladac
w sumie tak.. po 2 latach mierzenia to kto by ją potem chciał kupić z salonu..

wiecie co z tżtem sobie kupiliśmy- elektryczną łapke na muchy- chodze z nia po domu i rozwalam wszystko co sie rusza- muszki, komary i one tak fajnie strzelaja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 10:47   #2172
tusia872
Zadomowienie

tak jeszcze wyczytalam ze o pierwszysm tancu pisałyscie ja z moim TZ na kurs sie nie wybieram bedziemy tanczyc to co nam wyjdzie tak bez stresu ze kroki pomylimy albo cos nie wyjdzie wiec zdecydowalismy ze bedziemy tanczyc tak jak umiemy tanczymy na dwa bo na trzy nam nawet nie wychodzi ale ja bede miala dluga suknie wiec moich nozek nie bedzie widac

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2009-09-16, 10:48   #2173
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Typowo salsowa I pm miała suknię 3/4 więc nie majtała jej się między nogami. Tylko buty w ostatniej chwili zmieniła (pożyczyła właściwie) bo podłoga była śliska i nie dało rady na obcasach

o w lasnie, 3/4 to juz spoko U mnie na sali jest drewniana podloga, wiec ślizgac sie będzie mógł jedynie jakis wyjątkowy zdolniacha
Stary 2009-09-16, 10:52   #2174
kaska87
Zakorzenienie

jestem już Carrere będzie nowa do mierzenia tylko ja bym chciała z trenem myślicie, że mogę w salonie zamówić tren osobno?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:52   #2175
tancerka212
Zakorzenienie

Samoa obejrzałam wszystkie zdjecia jakie mam i już wiem o co chodzi z tymi kryształkami- ale mi się to podoba będziesz musiała to zaakceptowac jakoś i pogodzić sie z tym
jeszcze jakieś 5-6 dni i będę ją miała
czy zauważyłaś moja droga że odkąd uspokoiłas mój umysł w sprawie sukni slubnej to już nikogo nie męczę jęczeniem tylko cieszę się moją suknią w spokoju?
Stary 2009-09-16, 10:54   #2176
lain
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra, tylko teraz tż nie dostanie urlopu, bo pracuje w oddziale od połowy czerwca to z deka krótkoTeraz 3 miesiące stuknęło. A 10 dni jeśli zahaczy sie o dwa weekendy to 6 dni roboczych
no to bede trzymac kciuki zebys sie w koncu w przyszlym roku udalo

Cytat:
To jeździcie w Alpy?Myslalam, że tylko MC
To fajniej by było wynająć jachcik Mój znajomy jeździł do Egiptu na nurkowanie na jachcie. I od razu uprzedzam bulwers, że trzeb amiec patent- nie, mozna wynając jacht z kapitanem Oczywiście w kilka osób, chyba że byłoby Was stać.
juz tu chyba kiedys wspomnialam, ze siostra ma super miejscowke zaraz przy stoku we francuskich Alpach
powiem ci, ze zaczynamy byc na takim poziomie jezdzenia, ze te nasze polskie stoczki to zaczyna byc troche malo a w Alpach/Dolomitach takie trasy, ze glowa mala jeszcze w tym roku pojezdzimy w MC/Bialce/Bukowinie, moze skusimy sie na Kasprowy, ale juz w przyszlym roku jak nie bedzie trzeba zbierac na slub/podroz poslubna i nie bedzie po drodze wycieczki do Londynu to chcemy sie pokusic wlasnie o taki wyjazd

jakos nie mam ochoty wynajmowac sama jachtu szczegolnie, ze nie wybieram sie w podroz poslubna ze znajomymi wystarczy mi plynac z ludzmi, ktorzy tak jak ja sa zajawieni nurkowaniem - my nurkujemy, a obsluga jachtu gotuje nam obiadek i zabiera nas na rafy godne uwagi - w koncu oni wiedza gdzie najpiekniej tak plywalismy w maju i tak nam odpowiada
Stary 2009-09-16, 10:54   #2177
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co z tżtem sobie kupiliśmy- elektryczną łapke na muchy- chodze z nia po domu i rozwalam wszystko co sie rusza- muszki, komary i one tak fajnie strzelaja
że razi prądem?

Cytat:
o w lasnie, 3/4 to juz spoko U mnie na sali jest drewniana podloga, wiec ślizgac sie będzie mógł jedynie jakis wyjątkowy zdolniacha
Byłam na weselu gdzie pm też zwracała na to uwagę, wybrali salę, przyszło do wesela i się okazało, że babki z obsługi WYPASTOWAŁY podłogę! Nie dość że miałam dośc wysokie obcasy to jeszcze musiałam się skupiać żebym mi się nie rozjechały
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:54   #2178
tusia872
Zadomowienie

No to liczymy ze nam pokazesz jak to cudo na tobie wyglada

Stary 2009-09-16, 10:55   #2179
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jestem już Carrere będzie nowa do mierzenia tylko ja bym chciała z trenem myślicie, że mogę w salonie zamówić tren osobno?
znaczy się że kupisz Carrere np na allegro a tren w salonie?? myślę że da się to załatwić... w sumie kto musi wiedziec że kupilas używaną.. powiesz że zmieniłaś zdanie i chcesz dodatkowo tren

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 10:55   #2180
lain
Zakorzenienie

Cytat:

oo jaaa
ja mam naturalne lapki na muchy - kocury
Stary 2009-09-16, 10:57   #2181
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
przeciez jest przypinany to pewnie tak.

Znalazlam fajne buciki, gdyby były białe pasowałyby do mojej sukni?

http://www.butyk.pl/towar.4143.Sanda...ss_800556.html
a tu fioletowe http://www.butyk.pl/towar.4624.Sanda...ss_800657.html

i srebrne http://www.butyk.pl/towar.4712.Sanda...ss_800657.html

o i cala galeria http://www.butyk.pl/galeria.4712.San...ss_800657.html

co myslicie??

swoja drogą, szkoda, że wczesniej ich nie wyczaiłam, bo sa super
Stary 2009-09-16, 10:59   #2182
madmuazelle
BAN stały

Przypomniało mi siębo weszłam na nk a tam widze dodane zdjecie pary przy aucie slubnym.
http://nasza-klasa.pl/profile/503132...ry/album/2/103 Ładna dekoracja autka,delikatna.
A chciałam napisac o naklejkach na rejestracjach,bylismy w kwiaciarni i tż towi podobał się napisa/rejstracja koniec wolnosci A była jeszcze lepsza;już po tobie chłopie.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:59   #2183
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
że razi prądem?
noooo mówię wam jaka zabawka najfajniejsze jest to że nie trzeba owada rozmaślać na ścianie albo gadac- wystarczy przyłożyć łapke i ona sama ściąga owada i razi prądem

Cytat:
Byłam na weselu gdzie pm też zwracała na to uwagę, wybrali salę, przyszło do wesela i się okazało, że babki z obsługi WYPASTOWAŁY podłogę! Nie dość że miałam dośc wysokie obcasy to jeszcze musiałam się skupiać żebym mi się nie rozjechały
a wiecie co na tańcach robili jak nam ktoś podłogę wypastował czy w ogóle była za śliska do tanca?- brało się zwykłą kostkę mydła i nożem skrobało i się chodziło po sali i skrobało to mydło- i już się nie ślizgało- więc jak sie okaże że parkiet za śliski to niech ktoś weźmie nóż i mydło i gdy goście usiądą do stołów to na minutkę niepostrzeżenie niech poskrobie na podłoge mydło i problem z głowy
Stary 2009-09-16, 11:00   #2184
kaska87
Zakorzenienie

gdzieś we wro widziałam takie białe albo kremowe

Stary 2009-09-16, 11:01   #2185
tusia872
Zadomowienie

bardzo podobne buciki mierzylam ale 39 bylo za duze a 38 nie mieli dokladnie w moim guscie bardzo mi sie podobaja ale juz teraz to sie nie oplaca koniec lata ja teraz jakies jesienne buciki poszukuje

Stary 2009-09-16, 11:02   #2186
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
przeciez jest przypinany to pewnie tak.

Znalazlam fajne buciki, gdyby były białe pasowałyby do mojej sukni?

http://www.butyk.pl/towar.4143.Sanda...ss_800556.html
a tu fioletowe http://www.butyk.pl/towar.4624.Sanda...ss_800657.html

i srebrne http://www.butyk.pl/towar.4712.Sanda...ss_800657.html

o i cala galeria http://www.butyk.pl/galeria.4712.San...ss_800657.html

co myslicie??

swoja drogą, szkoda, że wczesniej ich nie wyczaiłam, bo sa super
Samoa byłam na weselu gdzie panna młoda miała takie buty tylko że białe!!! one musza istnieć!!! tylko trzeba poszukać- normalnie identyczne.. chociaż nie.. one miały jeszcze kilka maleńkich kryształków na przodzie.. ale to chyba nie przeszkadza.. kurczę super te buty się prezentowały ale tak się wybrudziły podczas wesela że masakra
Stary 2009-09-16, 11:04   #2187
201701300931
Konto usunięte

Mi się spodobały butki w Deichmanie (czy jak to tam się pisze) takie jesienne, ale najpierw muszę pracę znaleźć, żeby móc kupić...

I moje lenistwo zwyciężyło - nie idę dzisiaj do czytelni
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 11:04   #2188
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa obejrzałam wszystkie zdjecia jakie mam i już wiem o co chodzi z tymi kryształkami- ale mi się to podoba będziesz musiała to zaakceptowac jakoś i pogodzić sie z tym
czy zauważyłaś moja droga że odkąd uspokoiłas mój umysł w sprawie sukni slubnej to już nikogo nie męczę jęczeniem tylko cieszę się moją suknią w spokoju?
właśnie muszę Cie pochwalic, że bije od Ciebie dyskretny blask radosciKtóry pewnie eksploduje ze zdwojona siłą za te 5-6 dni, ale wtedy toja się nawet spodziewam jakiegoś hardcoru, bo będzie uzasadniony
A to jak Tobie sie podoba to tak ma być

Cytat:
juz tu chyba kiedys wspomnialam, ze siostra ma super miejscowke zaraz przy stoku we francuskich Alpach
powiem ci, ze zaczynamy byc na takim poziomie jezdzenia, ze te nasze polskie stoczki to zaczyna byc troche malo a w Alpach/Dolomitach takie trasy, ze glowa mala jeszcze w tym roku pojezdzimy w MC/Bialce/Bukowinie, moze skusimy sie na Kasprowy, ale juz w przyszlym roku jak nie bedzie trzeba zbierac na slub/podroz poslubna i nie bedzie po drodze wycieczki do Londynu to chcemy sie pokusic wlasnie o taki wyjazd

jakos nie mam ochoty wynajmowac sama jachtu szczegolnie, ze nie wybieram sie w podroz poslubna ze znajomymi wystarczy mi plynac z ludzmi, ktorzy tak jak ja sa zajawieni nurkowaniem - my nurkujemy, a obsluga jachtu gotuje nam obiadek i zabiera nas na rafy godne uwagi - w koncu oni wiedza gdzie najpiekniej tak plywalismy w maju i tak nam odpowiada
nam pan góral mówił, ze na kasprowym to dzieci ceprów jeżdżąNo i że wcale nie jest trudno.
My w przyszłym roku sie zajmiemy miekszankiem, z reszta ja będe miala prace, rodzice chca nam pomoc to będzie można poszlaec a same alpy wcale drogie nie są, a jak Wy juz macie miejscowke to już calkeim luzik.
Mnie póki co cieszy, że w tym roku dużo wyjeżdżaliśmy, oswoiłam sie z mysla o braku plazy

Cytat:
że razi prądem?

a to to jest taka podloga, której sie nie pastujeAle uwaga słuszna
Stary 2009-09-16, 11:06   #2189
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no to jeszcze ja muszę przestać jęczećchociaż w sumie teraz mi się nie chce nawet nuda

Stary 2009-09-16, 11:08   #2190
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
gdzieś we wro widziałam takie białe albo kremowe
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
bardzo podobne buciki mierzylam ale 39 bylo za duze a 38 nie mieli dokladnie w moim guscie bardzo mi sie podobaja ale juz teraz to sie nie oplaca koniec lata ja teraz jakies jesienne buciki poszukuje
Cytat:
Samoa byłam na weselu gdzie panna młoda miała takie buty tylko że białe!!! one musza istnieć!!! tylko trzeba poszukać- normalnie identyczne.. chociaż nie.. one miały jeszcze kilka maleńkich kryształków na przodzie.. ale to chyba nie przeszkadza.. kurczę super te buty się prezentowały ale tak się wybrudziły podczas wesela że masakra

ej ale myslicie, ze pasuja do mojej sukni?I jako buty slubne?
Moze je kupię a jak będe do dupy to najwyżej sprzedam na all za stówę (zawsze tak mówię, ze sprzadam na all a póxniej mi taka rzecz lezy i graci) Ale chyba lepiej białe...poszukam białych.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości