![]() |
#2161 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Cytat:
Cytat:
tatuś sobie porozmawiał z córcią, może to coś da ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mamy podobny termin i powiem Ci, że tez wolałabym, żeby cos sie ruszyło..a jesli nie, 21- poniedz.mam stawić się na oddział- ale nie na leżenie, tylko badanie...i pewnie też jakiś masażyk..brrrrrrrrr:brzyd al: na sama myśl mi słabo, tym bardziej, że nasłuchałam się o tej przyjemności.. i co tu robić? maszeruje po schodach- mieszkam na 3 piętrze, sprzątam, robię kiziu-miziu z mężem- w miarę możliwości i nic! chyba jednak zakupię te liście malin... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 | |||
Konto usunięte
|
nie, tylko usg i badanie na fotelu.
![]() Cytat:
A teraz mnie nie ciągnie, i mam nadzieję, że juz do fajek nie wrócę. ![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1997496 6] powiem Wam, że na porodówce byłam dwa razy... najpierw o 18 po ktg i badaniu szyjki zostałam odesłana do domu przez wstrętne babsko ![]() ![]() .[/QUOTE] ![]() ![]() A córcia urocza!!! ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19978307] Melduję, że dziecię zaprzyjaźniło się z moniem ![]() ![]() Tymek już w szpitalu był ze smokiem zaprzyjaźniony- mamy avent. ![]() Cytat:
![]() I wierzę, że Ciebie złapie zupełnie niespodziewanie. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1997496 6]Hej, my z Liwką już w domku od wczoraj ![]() dzięki za gratulacje ![]() powiem Wam, że na porodówce byłam dwa razy... najpierw o 18 po ktg i badaniu szyjki zostałam odesłana do domu przez wstrętne babsko ![]() ![]() a oto ona (pierwsze zdj dwie doby po porodzie, drugie dzisiejsze, wybaczcie słabą jakość ale to z komórki): ps. gratuluję kolejnym rozpakowanym ![]() postaram sie Was nadrobić ale nie wiem co z tego wyjdzie...[/QUOTE] uroczy bejbik ![]() ![]() ja tez juz po wizycie i..... 1 cm rozwarcia ![]() ![]() po wizycie zrobilismy z tz ostatnie zakupy w aptece, w domu dopakowalam torbe, ide do lazienki a tam plamienie. cisnienie skoczylo mi chyba do 200. od razu zlapalam za tel i do gina. troche mnie uspokoil, powiedzial, ze to normalka po badaniu. jak do jutra nie przejdzie, to wtedy do niego dzwonic. ale sie strachu najadlam ![]()
![]() |
![]() |
#2165 |
Zadomowienie
|
heeeeej mamusie
![]() Po pierwsze gratulacje dla wszystkich rozpakowanych. Tak jak pisałam w smsie - poród mieliśmy mega expresowy. O 10.00 zaczęły mi się sączyć wody o 11.30 pękł pęcherz. O 12.30 zaczeły się skurcze co 3 minuty i pojechaliśmy do szpitala. W szpitalu zbadali mnie - rozwarcie 4 cm. Pod KTG i czekanie na izbie przyjęć aż zwolni się sala na porodówce. Jak w końcu się zwolniła to skurcze były już tak silne, że nie mogłam dojść do sali. I tylko mówiłam do położnej "ja chce znieczulenie" a ona "oj może nie" i ja w kółko "ja chce znieczulenie" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety przez to, że to wszystko tak szybko szło Mikołajek urodził się słaby, zmęczony i okręcony pępowiną ![]() ![]() ![]() Mały jest przesłodki ![]() ![]() Wciąż uczymy się siebie nawzajem. Na razie jedyną niedogodnością są... sutki ![]() ![]()
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-06-14 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Mikołajek uroczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Konto usunięte
|
Mirra, Mikołajek jest uroczy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Konto usunięte
|
Miira, cudny synuń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2170 | ||||
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1997496 6]Hej, my z Liwką już w domku od wczoraj
![]() dzięki za gratulacje ![]() a oto ona (pierwsze zdj dwie doby po porodzie, drugie dzisiejsze, wybaczcie słabą jakość ale to z komórki): ps. gratuluję kolejnym rozpakowanym ![]() postaram sie Was nadrobić ale nie wiem co z tego wyjdzie...[/QUOTE] Liwia śliczności ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19978307] Melduję, że dziecię zaprzyjaźniło się z moniem ![]() ![]() to dużo osób juz zrezygnowało z TT...a ja kupiłam dwa kurde... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też 21go mam sie zgłosic, czyli za tydzień...oczywiscie gdyby nic sie nie wydarzyło do tego czasu. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a poród jak już pisałam-marzenie... ![]() gratulacje raz jeszcze ![]()
![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Nie posikałam się, no chyba, że nie czułam
![]() Cytat:
![]() Raczej tak. Mikołajek jest uroczy ![]()
![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
no poród raz dwa synus kochany
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
My tak sobie po porodzie myśleli, że jakbyśmy w domu poczekali na częstsze skurcze, to nie spędzilibyśmy tyle czasu w szpitalu. Ale jak już mi te wody odeszły, to się wystraszyłam i na wszelki wypadek pojechaliśmy. Ale pielęgniarki na porodówce były w szoku, bo widziały jak mi reszta wód odeszła a za niecałe pół godziny dzidzia była już na świecie
![]() Dorotka w 1 i 5 minucie dostała 9 pkt. ale nie zapytałam gdzie jej się jeden punkt zgubił. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. ten chłopak jest bezbłędny
![]() http://www.smog.pl/wideo/32852/genia...nie_niedziele/ Po prostu mnie rozwalił ![]() http://www.smog.pl/wideo/36232/szajk...lacyjne_wideo/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj pobiłam wszelkie rekordy..nie śpię już od 4.20
![]() Jestem po pierwszym śniadaniu- taka byłam głodna, że szok ![]() Była maślanka żurawinowa i kawałek ciasta z truskawkami ofkors ![]() Wzięłam się za czytanie, no bo co tu można robić o tej godzinie ![]() A nocka przebiegła nadzwyczaj spokojnie, tylko raz obudziłam się na siku ![]() Miłego dnia wszystkim życzę ![]()
![]() |
![]() |
#2178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dzis spalam jako tako. tez jestem po wstepnym sniadanku i nie mam pomyslu na reszte dnia . kurcze, jest jeszcze lekki plamienie i nie wiem, czy dzwonic do gina czy jeszcze czekac ![]()
![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za słowa pocieszenia. z tej reguły (Kropka i Cate) wynikałoby, że powinno się zaraz zacząć. a tu cicho jak makiem zasiał ![]() no, ale widzę, że dziewczyny z terminami 1,2 dni przede mną mają iść do szpitala 1,2 dni przede mną, więc takie są chyba procedury... przeraża mnie to, bo nigdy nie leżałam w szpitalu. nie wiem, co tam będę jadła. ![]() Kropko - możesz mi opisać jak to tam wygląda? gdzie mnie położą, ile osób na sali, jakie warunki, czy nie kręcą się jacyś złodzieje albo zboczeńcy? ![]() ![]() i wiecie co? małż wymyślił, że poprosi swoich rodziców o przyjazd tu, jeszcze zanim do tego szpitala pójdę. może to na mnie podziała, jak teściowa na Araczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1997496 6]Hej, my z Liwką już w domku od wczoraj ![]() dzięki za gratulacje ![]() [/QUOTE] Super że już w domku ![]() ![]() Cytat:
![]() Poród marzenie ![]() ![]() U mnie nadal nic.. 3 dni po terminie ![]() Najgorsze jest to, że z każdym dniem coraz bardziej się boję jak to będzie.. już chciałabym aby akcja w końcu ruszyła ![]() Skurczy przepowiadających brak.. No może jakieś twardnienie brzucha i lekkie kłucie w krzyżu, nic poza tym ![]() Mała tak mnie ostatnio smyrała gdzieś po szyjce, że miałam nadzieję, że już będzie chciała wychodzić a to nic ![]() Kiedy to się zacznie, eh.. Jutro wizyta u gina, jak tak czytam to aż się boję że i mi będzie chciał zrobić masaż szyjki ![]() Margo co do ruchów dzidka to mi lekarz powiedział, że mam liczyć od pierwszego poruszenia do 10ciu i na tym koniec i później w ciągu 10ciu godzin dziecko ma się znowu ruszyć 10 razy.. Jeżeli się nie ruszy w ciągu tych 10ciu godzin mam lecieć do szpitala. Co do tego czy za mocno kopie i rusza się nadzwyczaj często nic mi nie mówił..bo to chyba dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy dobrze, jak dzidek się szamoce... no cóż, może nie będę Ciebie straszyć, skoro sama już schizuję z tego powodu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
przełóż, przełóż
![]() AnnLee napisała, że wychodzą dziś z Tosią do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry, ja jak zwykle pod południe, bo jak sie kładzie późno to i sie spi długo...ostatnie podrygi hehe...potem tak dobrze nie będzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Margo ja tez nie leżałam w szpitalu nigdy...nie jestes sama, tylko,że jestem juz 1 dzien po terminie. Cytat:
![]() A z tymi ruchami dziewczyny to nie schizujcie, bo i po co? wazne,ze się rusza i już. a tak jak będziecie liczyć to wyjdzie wam o jeden za mało i co? ![]() Ja dzis na ostatnie zajęcia w SR jade, przy okazji zrobie ktg...może cosik pokaże...chociaz maleńkie skurczyczki ![]()
![]() |
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
Kochane dziękuję pięknie za gratulacje
![]() Od wczoraj jesteśmy już w domciu. Ja nadal bardzo zmęczona,ale bardzo szczęśliwa ![]() Załączam Wam fotki. Pierwsze nasze zdjęcia zaraz po ![]() A zmieniliśmy troszkę imię małego. Zdecydowaliśmy się na angielską pisownię,bo i tak by przekręcali ![]() Jest więc Oliver ![]() Gratulacje dla Ann Lee ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Jolu - witaj
![]() super fotki, Oli słodki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kciuki za pokarm ![]()
![]() |
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
Jola Oliverek cudasny
![]() mojego plamienia ciag dalszy... zaczynam schizowac.... czekam do 15... potem dzwonie.... czy ktoras z was nadal jezdzi samochodem?? kurcze, czuje sie jak inwalidka jakas!!! za kazdym razem jak tylko siadam za kierownice, musze najpierw stoczyc ciezkie boje z tzem i cala rodzinka: " za tydzien rodzisz a samochodem jezdzisz!!!"itp. nawet jak tz prowadzi, to kaze mi siadac z tylu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2189 |
Konto usunięte
|
Jolu, piękną rodziną jesteście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No cieszę się, że jesteś, jesteście już w domku. Czekałam na Ciebie wiernie ![]() Gratulacje raz jeszcze ![]() ![]() Mój tż się śmiał żebym się nie opalała bo zamiast mleka będe miała twaróg albo maślankę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.