|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
essence ano wlasnie
![]() kobiecosc widac ale zawsze cos przez 2-3 tyg, moze dorosnac - u niektorych ponoc narzady meskie pozno wyrastaja i dojrzewaja - stad jeszcze ? ale mojemu malemu juz w 22 t.c. widac wyraznie bylo widac siusiak wiec chyba jednak moje przeczucie co do Julki sie spelni wlaszcza ze to juz 22 t.c.
|
|
|
|
#2162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wstaję w nocy 1 raz na siku. a moje od kilku dni raczej takie spokojniutkie - nie bardzo szaleje - dobrze, że do poniedziałku coraz bliżej |
||
|
|
|
#2163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kootek na targach mother&baby w W-wie były foteliki maxi cosi i muszę Ci powiedzieć, że tam na prawdę jest taniej. Ja w sobotę pooglądałam, pospisywałam ceny, jak wróciłam do domu to popatrzyłam w necie i w niedziele jeszcze raz pojechałam i wtedy zrobiłam zakupy, bo też nie byłam pewna czy jest taniej. I co najważniejsze wszystko możesz dotknąć, pomacać, wszystko Ci wytłumaczą - super, jeszcze raz mam ochotę jechać na te targi.
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie zamierzam wygotowywać żadnych używek (a wózek właśnie chcemy używkę z komisu
Dla dziewczyn z ŁODZI - zamierzam się do tego komisu wybrać po wózek (wygląda, że mają duży i zmieniający się asortyment): http://www.bubu.lodz.pl/tymczas.html
|
#2165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() LUTIEN pierwsze slysze ze pieluszek nie mozna gotowac?? jakie ty massz te pieluszki?????????:confus ed: ![]() ![]() MOJE PRANIE wszystko co mialo metke z emozna w 60 stopniach go towac wstawilam do pralki z mydlinami i z glowy, a jak nie to na 40 i 30 stopni, pozniej i tak prasowanie na wys. temp. pozbywa sie nieproszonych gosci... bo o to chodzi w praniu w wys temp.I zawsze jak mialam plamy na pieluchach tetrowych po jablku wisniach malinach szpinaku burakach dawalm na pranie 60 stopni do tego vanish w proszku ;ub plynie i biela na nowo blyszczalo (ale po jablkach od razu bo kilka minut zawaza na stalych plamach) ... albo lepiej miec 2-3 pieluszki do samych jablek
|
|
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
Pelnia a używałaś biały czy różowy vanish? bo zobaczyłam w sklepie, że teraz jest taki biały do białych rzeczy, ja wcześniej stosowałam tylko różowy
|
#2167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to na wlasne ryzyko ktos to robi Poza tym uwazam ze gondola nie jest az tak zuywana jak spacerowki! W gondoli dz. nie je - a niektore mamuski jak ja - pod plecy daja albo jakies przescieradelko albo kocyk lub cos w tym stylu lub poprostu pieluszke podkladaja wiec i plam nie powinno byc - chyba ze ktos usyfil ja ale to widac od pierwszego wejrzenia! My kupilismy uzywany i jestesmy zachwqyceni takze skretnymi kolami w chicco - u nas sie sprawdzilo i po wertepach i w uzyciu codziennym no i wytrzymaly na maxa zwlaszcza ze codziennie po 4 razy pokonuje 7 schodow nie wnoszac go ale ciagnac wiec mozna sobie wypbrazic... Kotku81 dziekuje... maly nie chce spac a glowa coraz bardziej doskwiera :/ ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() a ten bily teraz byl w promoci w realu i kupilam go bo byl razem z rozowym
|
||
|
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolezanki siostra nie ma, przewija na kanapie i jest OK.Cytat:
Ja dzis zapiekanki z mozarella zrobie. Rano zjadlam PRZECUDNA bulke z kerfura, jakas goralska poduszka cala w ziarnach.. do tego maselko zimne pomidorek malinówka i mozarella Na dzis nie mam pomyslow Choc obiad jakis musze zrobic, to pewnie zupa jakis zwyklak a potem zapiekanki bo jeszcze mi bagietka zostala ![]() Jej a ja dzis w nocy wstalam siku, bo sie pozno napilam jogurtu. Nie moglam pozniej zasnac bo juz świtalo, ale w koncu przysnelam. Obudzilam sie to myslalam ze juz z 12 godzina a tu 8.30 Ahh dzis sie zaczyna Woodstock, a mnie tam nie ma No ale bedzie transmisja od 15stej to bede do polnocy ogladac, tylko nie mam kabla zeby podlaczyc komputer pod TV, bo w lapku mi juz glosniki nie za dobrze działają ![]() No nic spadam do pracy podpisac listę.
|
|
#2169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
KLIWIA przyjelo sie ze dla noworodka powinno byc wszystko wyparzone i wygotowane, ale nei wszystko mozna - na metkach jest na ogol dozwolona temp, a prasowanie w wysokiej temp. swoje daje ... wiadomo ze 60 stopni to wygotowywanie zwlaszcza recznikow czy poscieli (ja tez pieluch!) ale nie kazde ubranko w tej temp. mozesz wyprac wiec 30-40 spokojnie starcza zwlaszcza jak material na wyzsza nie pozwala... |
|
|
|
|
#2170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2171 | |||
|
Zadomowienie
|
MIEĆ PRZEWIJAK LUB GO NIE MIEĆ ?????
A pieluchy wielorazowe mieć będziecie? A krem na odparzenia zamiast mąki ziemniaczanej używać będziecie?? A bodziaki kupujecie?? i wiele innych rzeczy moznaby bylo wymienic ![]() NO pewnei że większa z nas odpowie tak, a czemu nie?? I TO SAMO Z PRZEWIJAKIEM ![]() sluzy, pomaga, kto nie mial obeszlo sie i bylo git, kto mial zachwala sobie bo to ulatwienie wielkie zwlaszcza dla kregoslupa i w wiekszosci przypadkach czasu... nie masz dasz sobie rade, masz pieniadze i mozliwosc kup i ciesz sie dobrodziejstwem i ulatwieniem... ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
dzieki a jak nie ma vanisha to cytrynke wetrzec ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
w niektorych przypadkach powoduje koper odwrotne dzialanie!!! nastepuja wzdecia, brzuch twardnieje, jest nadmierna ilosc gazow chocby po kilku lykach no i skurcze moga nastapic CZEMU CHCESZ KOPER UZYC? masz wzdecia? zaparcia? ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
dasz rade !! my tez musimy :/ ehh ale latwo nie bedzie za to szczesliwie ![]() |
|||
|
|
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NIE MA WARUNKOW BY juz w 20 t.c. inf. pracodawce o macierzynskim etc... To tylko hmm dobra wspolpraca i rzetelnosc... W rozporzadzeniach obowiazujacych tych co maja umowe o prace obowiazuje dostarczenie inf. pisma pracodawcy 7 dni przed rozpoczeciem macierzynskiego podstawowego i dodatkowego ODSYLAM WAS DO LINKU http://urlopy.wieszjak.pl/macierzyns...ierzynski.html ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() mozna wiec zyczyc tylko wytrwalosci a w razie braku cierpliwosci wczesniej wyrzucenie wszystkich smoczkow z domu by nie kusily jakby co w dzien chyba lepiej to znosi?? |
||
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Vcelka a pewnie nie wiesz jak cenowo wyglądał maxi cosi cabrio? kurde chyba bede się musiała wybrac do tego wrocka jak mowisz że taniej, mamy 130km w jedna strone ale widocznie warto, tako sobie myślałam żeby tam reszte wyprawki skompletować bo w sumie na takich targach musi być taniej dla zachęty
![]() a co do używanego wózka, to właśnie gondola jest najmniej używana z tego wszystkiego bo co takie malenstwo ją użyje, gora 5 miesięcy i tylko sobie leży a w spacerowce to bardziej bo to i pobrudzi i dziecko już jest wieksze, ale wiekszość spacerowek i gondolek ma ściagana tapicerke i bez problemu mozna wyprac w naszej teutoni wszystko można ściągnąć i wyprać, nawet budke z gondoli
|
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
Jak tam sie czujecie? Kopniaczki juz pewnie coraz mocniejsze?? U mnie juterko 20tydz Niesamowite i niezapomniane wrazenia A u was jak tam?? Juz cos kupujecie dla dzidzi?
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam - podwójnie
Mniejszy powód to taki, że miałam ochotę na jajko na twardo, gotowałam 10 minut od włożenia do wrzątku, rozkroiłam, a żółtko całkiem mokre (nie lubię Drugi powód - może raczej do zmartwienia niż złości - nie mam się w co ubrać po domu i postanowiłam założyć spodnie sprzed ciąży rozpięte po prostu. Gdzie tam! Nie przeszły mi przez biodra
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
hehe KOCHANE JESTESCIE
![]() Dziękuję gratulacji od Was... potem Was tyle naskrobało że ąz trudno wymienić wszystkie następnym razem zaznacze inf. na rozowo hehe Joanna u nas w 1 c. tez od poczatku czulam ze chlopak zycze wiec Wam by sie spelnilo! maly nosi mi ubrania z suszarki i wacha mowiac achh - dzieci sa cudne mimo robionego bałagaganu życze wam milego dnia - ide sprzatnac i lezakowac z glowa ;( |
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia wczoraj mialam super wzdecia, no i mam dziwny stolec. a herbate z kopru nawet lubie
stad to pytanie.ale wciagnelam sliwek to moze chociaz pomoga. tylko ciepla woda musze popic
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja, u mnie już kopniaki od dawna, nieraz tak Dzidź daje czadu, że mi się brzuch rusza. U mnie dziś 21tc+5d
![]() Dla dziecka jeszcze nic kupione nie mam. Wygląda na to, że muszę zacząć od siebie. Z ciążowych ciuchów mam tylko 2 pary spodni (jedne cieplejsze, długie, drugie letnie), sukienkę, tunikę i stanik. Dotąd starczało, ale już te ciążowe spodnie niedługo będą za ciasne w biodrach też, a stanik, mimo że niby "rosnący" też nie nadąża za moimi cycami
|
#2180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() SZKODA ZE TYCH CHWIL NA FILMIE NIE MOZNA POZOSTAWIC ale wraca sie do nich ojj wraca ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- oby tak dalej
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja kup sobie takie cienkie dresy w duzym rozmiarze z prostymi nogawkami do kolan
ja teraz po domu chodze wsamych majtkach albo getrach takich luznych, dostalam je po siorze jak jeszcze miala duza nadwage. a jak bedzie juz zimno, to dresy bede wciskac. ![]() a jest jeszcze jeden sposob, taka bawelniana dluzsza tunika do polowy ud. i wtedy tez majtki tylko. Ja tez nie wchodze w spodnie sprzed ciazy ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- a weronisia gdzie sie podziewa? |
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, ja zmarzlak jestem i w samych majtkach mi teraz za zimno Chodzę po domu póki co w takiej długiej spódnicy, która ma dosyć luźną gumkę i pod brzuchem ją sobie umieszczam, ale ma tę wadę, że się zaczepia o wszystko - a podczas remontu jak wiadomo milion klamotów zalega na podłodze. Już bym się parę razy o nią zabiła
Strasznie mnie zdołowały te biodra... Że mi brzuch rośnie - spoko. Cyca tez mogę przeżyć, ale kuperek zawsze miałam spory, już widzę, co będzie po ciąży
|
#2185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co, niedobrze mi jest i żołądek mnie boli nie wiem co mam z soba zrobić, tak mi fuj jest ze szok
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Ubranek raczej tam nie kupisz bo mają tylko z takiej extra bawełny i dosyć drogie są, ale inne rzeczy owszem - zrób sobie listę, będzie Ci łatwiej, bo tam można dostać oczopląsu
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Mela, dzięki za pocieszenie
|
#2189 | |
|
Dragonfly
|
:
Cytat:
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja to pomysl co bedzie na koniec z biodrami, jak sie zaczna rozchodzic by dziecko moglo przejsc
wszytsko wroci donormy zobaczysz.ja chce schudnac 20 kilo od teraz. plus to co przytyje w ciazy musi sie udac.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

ale mój mały puka non stop wiec chyba wszystko ok, to po co liczyć?
Nic się nie chce...

No ale bedzie transmisja od 15stej to bede do polnocy ogladac, tylko nie mam kabla zeby podlaczyc komputer pod TV, bo w lapku mi juz glosniki nie za dobrze działają 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)