![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne ploteczki prrrawie narzeczonych cz.17
Witam Was poświątecznie
![]() My dziś jeszcze mamy wolne, TŻ odsypia, a ja doprowadziłam kuchnie do porządku, bo wczoraj już nic mi się nie chciało robić, puściłam pranie i zaglądam do Was ![]() Wczoraj dzwoniłam na skype do domu i z bratową i mamą tyle spraw ślubnych poruszyliśmy, że masakra. Myślałam, że już takie rzeczy mamy w głowy, a tu cały czas wychodziło coś nowego. I zastanawialiśmy się nad wódką. Orientujecie się może czy Pałacowa jest dobra? Bo bierzemy pod uwagę właśnie Pałacową, Pana Tadeusza albo Absoluta, ale to zależy od ceny jaką będziemy mieć od hurtownika. |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
blue hehe, burzuazja;D niestety ja nie pomoge w kwestiach wodkowych, dla mnie kazda fe, wiec wzielam jedna z tanszych;D na absoluty, palacowe i pany tadeusze zdecydowanie szkoda byloby mi kasy
![]() ![]() ![]() gaja super, ze praca podpasila ![]() ![]() ![]() ![]() i ja sie witam poswiatecznie ![]() ![]() ![]() za 3.5 tyg jedziemy juz do Polski, na liscie jest juz 52 ludzi, zostaly 4 dni a 12 osob nadal sie niezdeklarowalo, z czego mysle, ze jednak z 10 odmowi, bo to juz zagranica wchodzi w gre i to daleka, bo z kanady. a dzis chyba zrobie sobie tablice z zestawieniem ![]() Edytowane przez santom Czas edycji: 2012-04-10 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
ja pierwszy razy słysze o tej wódce w ogóle
![]() my dziś jedziemy do selgrosu kupić npoje - jest promocja litrowa coca-cola , sprite, fanta za 3,09 czy 3,06 nie pamiętam(oczywiście już brutto ![]() mam dylemat co do ''zabrązowienia się''na ślub...solarium u mnie odpada, opalanie natryskowe- znam opinie pół na pół.... , a samoopalaczze- mam nie miłe doświadczenia... ![]()
#2164 |
Zakorzenienie
|
Santom, absolut jest drogą wódką, a nawet bardzo drogą, ale mój tata ma znajomego w hurtowni i może uda się jakąś fajną cenę za nią uzyskać. Co do pałacowej, 0,5l kosztuje ok 19 zł, więc to chyba nie tak strasznie drogo. Pan Tadeusz też kosztuje troszkę ponad 20 zł. No ale wszystko się okaże jak tata pogada z tym hurtownikiem
![]() Rób zestawienie, rób ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
blue o kucze, to rzeczywiscie myslalam, ze sa drozsze
![]() ![]() jlys kurcze, a my po napoje i owoce bedziemy mogli jechac dopiero przed slubem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Wtajemniczenie
|
Gajaa jak widać zmiana pracy wyszła ci na lepsze-odżyłaś
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
JLYS mialam sie pytac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Uuu widzę temat majówki. Ja bym chętnie dokądś pojechała ale Narzeczony twierdzi że mieliśmy odkładać na ślub. No i teraz nie wiem co czynić ![]() Zjadłabym sobie taaaaaaką dużą morską rybę ![]()
#2169 |
Zakorzenienie
|
santom tak dostałam
![]() ![]() a napoje gazowane na razie kupujemy to liczymy po 2 l na osobę...owoców nie musimy kupować. na razie dziś mamy zamair kupić 140, albo 120 butelek, a jeszcze trzeba będzie dokupić niegazowane : soki , no i wodę mineralną.- ale nie wiem w jakich ilościach, nie za dużo. tj kupimy tak żeby było 160 -180litrów gazowanych plus niegazowanych (wiadomo gaz. dużo dużo więcej)plus woda. na dzien dzisiejszy wiemy , ze 1 osoba nie będzie na 100 %...potwierdzenie do 30 kwietnia, ale i tak większość potwierdziła od razu..tyko osoby towarzyszące nie wiadomo jak. ale licząc , że te 70 osob to będzie na pewno..minimum w najgorszym przypadku mysle 60 - ale watpie zeby az 20 osob nie przyszlo... a wiadomo może być gorąco więc jak zaczną pić ![]()
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2012-04-10 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
aa!! i miala jeszcze napisac co do tego opalania... ja mam en sam problem i chyba skoncze na naturalnym kolorku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
a jaki masz ten balsam i samoopalacz?
ja boję się plam itd...:/
#2172 |
Zakorzenienie
|
samoopalacz do buzi chanel soleil identite, a balasamu jeszcze konkretnego nie mam, uzywalam ziaje i ona delikatny efekt dawala, wiec moze na dnich ja sprobuje i porownam kolory samoopalacza i balsamu,, zeby ryj mi sie nie gryzl z reszta ciala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem co zrobić :/ ech :/
kupiliśmy na razie 120 litrów gazowanych (cola, fanta,sprite)
#2174 |
Zakorzenienie
|
ha, teraz mozesz sie kapac w coli;D;D;D czekam z niecierpliwscia na foty zakupow;D ten koszyk maly czy duzy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
koszyk okreslilabym rozmiarem-najbardziej standartowej ..doniczki do kwiatów
![]() w ogole to chyba doniczka jest ![]() ![]() oczywiście te rzeczy, które mam w paru egzemplarzach, robiłam zdjęcia tylko 1 ![]() ![]() ![]() fotka 1. tablice rejestracyjne- to są naklejki na rejestrację, koszyczek, figurka i i kieliszki do szampana fotka 2.podwiązka , naklejki na buty ( na ślub tż ''ubiera'' Ona ma zawsze rację ) ![]() ![]() fotka 3. kubeczek na tealighty, zestaw do tortu, serwetki , no i tuba ![]()
#2176 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
nie , jest ok
![]() ![]() Ala a kiedy te chrzciny?
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2012-04-10 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | ||
Zakorzenienie
|
Witam po świętach i długiej nieobecności
![]() Cytat:
![]() I jak zakupy się udały w rossmanie? (ja też dzisiaj byłam) Cytat:
![]() A co do opalania polecam balsam brązujący Nivea do ciemnej karnacji. Bardzo łatwo się rozsmarowuje, wchłania i nie robią się zacieki, plamy itp. Polecam, używam od dawna i się nie zawiodłam ![]() Gaja, bardzo się ciesze, że podoba Ci się praca i przynosi Ci radość ![]() ![]() My też wyjeżdżamy na majowy weekend - do Budapesztu ![]() ![]() W sobote z kolei idziemy na wesele kolegi T - mam sukienkę z balu magistra, dokupiłam tylko buty,. torebkę i mam gotowy strój ![]() Poza tym mam w tym tygodniu wolne, jestem u rodziców i cieszę się na całego nicnierobieniem i lenistwem, jakiego dawno nie zaznałam ![]()
![]() |
#2179 |
Zadomowienie
|
Co do wódki my myślimy o Soplicy albo Żołądkowej białej to są ponoć delikatniejsze wódki (my weźmiemy litr na głowę, żeby każdy wziął po flaszce po przyjęciu) i prosimy o zrobienie większej ilości ciasta, żeby goście dostali też ciacho w pudełeczku. Dokupimy ze dwa likiery Sheridan's, jakieś winko i whisky.
U nas póki co Ci co zostali zaproszeni właściwie mówią tylko że przyjdą jak zdrowie pozwoli ![]() ![]() Jutro idę na cały dzień do pracy, a w czwartek idę z mamą mierzyć suknie ![]() ![]()
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
no mnie sie absolut z absolwentem pomylil
![]() ![]() nasza wóda zdrożała o 2 zł prawie w selgrosie...:/ - i tak cena dobra, patrząc po cenach jakie ma w sklepach no ale zawsze to o ile drożej na całośi wychodi..dziś dokupowalismy już drozsza...a treba jeszczze bedzie z 30 butelek dokupić ![]()
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2012-04-10 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamiętaj o fotkach z przymiarek ![]() Cytat:
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
jlys a ile ogolnie wodki kupiliscie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane
![]() Blue ja bym wybrala pana tadeusza sposrod tych co wynielilas,tzn.najlepiej mi smakuje (o ile wodka w ogole smakuje) palacowa byla na ostatnim weselu na ktorym bylismy i slabo nam wchodzila.A absolut jest drogi porownywalny z finlandia cenowo ,no ale o tym juz pisalyscie. Jlys fajne te rzeczy zamowilas a te naklejki na buty ekstra ,no i podwiazka rzeczywiscie sie wydaje wielka. ala no no dziciaki coraz blizej ciebie:P a widzialam na fb zdjecie z twoja kuzynka jak mniemam ,normalnie wygladacie niemal jak blizniaczki ![]() Dziewczyny tu macie bardzo fajny kalkulator napoi i alkoholu http://wesele.plock.pl/wesele-8.html U nas to bedzie masakra na dwa dni na tyle osob to chyba tira trzeba bedzie wynajac na te napoje i alkohol
#2184 |
Zakorzenienie
|
kamea my mamy wódkę smirnoff
santom na chwilę obecną mamy 90 butelek , z 10 trzeba bedzie jeszcze dokupić, plus do teego z 10 win, niech bedzie ''tych pijacych wodkę''nawet 60 osob(zaprosiliśmy prawie 80 osób przypominam-licze juz z dziecmi-ale dzieci malo) ..niektprzy wypija po 2 butelki, plus moze jakas zabawa itd
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2012-04-10 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
o kurka... no to szalenie bedzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wedlug tego przelicznika co podalam wyzej wyszlo 140 butelek wodki 05l i 460 litra napoi i to wszystko na wesele ,wiec nie chce nawet wiedziec ile tego na poprawiny trzeba ![]()
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
nie my nie mamy poprawin
z tego co sie interesowalam wsrod 'znajomych' każdy kupowal o 20-30 butelek wiecej niz zaproszonych ludzi.. gdyby wodki zabrakło na weselu to nie musze pisac co by to bylo..przezorny zawsze ubezpieczony.. ja tez tak myslalam, ze po butelce na glowie kupie 60 i styknie, ale jak sie rodzina dowiedziala ![]() ![]() ![]() wódka mysle , ze na pewno zostanie- ale zmarnowac to sie napewno nie zmarnuje.. ![]() ![]()
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2012-04-10 o 22:30 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
jlys no ja tez kochana nie chce wiedziec ile to wyjdzie ,wiem jedno do wodki sie nie dokladam ani grosza ,kupie tylko spirytusu ,bo bede robic kilka butelek likieru.
Ja to bym najchetniej chciala wesele bez wodki ,z innymi alkoholami w delikatnych ilosciach i wsio.A tak to trzeba wodki na dwa dni + u nas jest zwyczaj najblizszym dawania na odchodne wodki ,nawet u kolezanki dostalam ,wiec trzeba bedzie "oddac" + bramki ,juz w swieta mi koledzy u babci zapowiedzieli bramke przed sala( mieszkaja 7 km od sali) ,a ode mnie jest 35 km ,wiec stwierdzili ,ze nas dorwia przy sali ,zeby tyle km nie jechac.
#2189 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gajusia ![]() ![]() ![]() potwierdzenia gości są hm... ciężkim tematem... sama muszę się przyznać, że nigdy nie pamietam o terminie potwierdzenia i dopiero jak ktoś zadzwoni to potwierdzam ![]() ![]() soczewki aaa, też bym się bała! Clood nie chce Cie straszyć Dziewczyno, ale faktycznie malusio czasu na dopasowanie kiecy ;] sprzedawczynie Cie z☠☠☠ią ![]() ![]() blu dla mnie żołądkowa biała i żubrówka biała są najlepsze ![]() Ala bierzmowanko przyda Ci się też na później, wiesz do czego ![]() kamea w lany pon. oblali mnie Tata, wujek i Mama po trochu ![]() Budapeszt mmm byłam, super miejsce ![]() ![]() i... hehe, też idę na wesele w tą sobotę do kolegi ![]() ![]() ![]() jlys ale zakupy mmm! no i Sheridan's mniam! chciałam kupić na wielkanoc, ale nie znalazłam ![]() kinia prawie 500 litrów napoi!? o matko ![]() u mnie finansowy armagedon... w wielkanoc dowiedziałam się, że jestem zaproszona na komunię ![]() ![]() ![]() ![]() w pon. widzę się z psiapsiułą... kobita rzuciła faceta po 6 latach, rzuca go chyba już 4 raz, ale on ją nachodzi w domu, prześladuje rodzinę, za każdym razem tak samo... niestety, Dziewczyna nie ma wsparcia w rodzinie, bo popierają jego a nie ją! ![]() ![]() ![]() ![]() koniec żalów ![]() branocdo ![]()
1986... rocznik czarnobylski ![]() ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2012-04-10 o 23:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie...widze,że przygotowania do ślubu idą pełną parą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.