|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | ||||||
Branzoletka
|
Dzieńdoberek choć leje od wczoraj za wszystkie czasy
![]() ciastek co z tobą? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() blueberry cena super za bujaczek ja bym brała może się przydać a jak nie to go sprzedasz dalej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pokochałam serniki w ciąży, wcześniej były bee więc łapie kawałek ![]() Akcja z ginem podobna do twojej też mnie do łez doprowadziła i ryczałam przez następnych parę godz. jak bóbr a że byłam dopiero w 17tyg. to se zmieniłam na szczęście. Tylko nie rozumiem po co ty co tydz. do niego łazisz ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale się na naszym wątku robi ciekawie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja paznokci u nóg nie maluję, bo w niektórych szpitalach do porodu nie pozwalają mieć pomalowanych też u stóp ![]() ![]() Idę się szykować. Wpadnę do Was wieczorem, albo jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Wtajemniczenie
|
muminek ja kupiłam tylko pampersy, każdy dookoła mi doradza że nie ma jednak lepszych pieluch
![]() wiecie co, pisałam Wam 3 czy 4 dni temu że mały coś nie chce się ruszać. Nie chciałam do tej pory panikować bo zwalałam to na niskie ciśnienie i tak jak pisałyście na to że maluszki też mają gorsze dni. Ale powoli zaczyna mnie niepokoić że czwarty dzień prawie wcale go nie czuję, puknie lekko ze dwa razy na dzień i tyle. Na szczęście często ma czkawkę więc nie panikuję tak ostro ale mimo wszystko dziwnie mi bo do tej pory szalał jak nie wiem. I zastanawiam się czy on nie ma już miejsca na takie wygłupy i mam olać sprawę czy jechać kontrolnie na ktg... |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze bedziesz spokojniejsza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz uwaga: znajoma moja ma do odsprzedania ten leżaczek: http://img6.burak.pl/img/8/7/4/0/fis...kami-t4145.jpg ma mi podać za niedługo ile by za niego chciała, bo będzie go oglądać w jakim dokładnie on jest stanie. Jakby któraś była chętna to Was skontaktuje Ooolllccciiiaaa migusiem na KTG! Czkawka się nie wlicza do ruchów, gdzieś ostatnio czytałam, że jak czuje się mniej niż 4 ruchy na dobę to KONIECZNIE do szpitala skontrolować
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-06-05 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() dzisiaj znow obudzilam sie z TZte rano, podczas sniadania dotrzymalam mu towarzystwa, potem oglądałam chwile tv i zasnelam na szczescie ![]() jak sie obudzilam patrze, nie mam smsa od TZ na dzien dobry-jak dostaje smsa to jestem spokojna, bo wiem ze dojechal do pracy (takie zboczenie moje), tym bardziej, ze zawsze jada w 3 osoby a dzisiaj TZ jechal sam a do przejechania mają ok 70 mil.... wiec pisze do niego... ale nie dostałam odpowiedzi.... no i nie wytrzymałam i zadzwoniłam, a ten skubany od razu wie po co dzwonie i mowi, juz myslalas ze szpitalu leze?? a ja nie, tylko miłego dnia chce powiedziec... ![]() on sobie czasami z tego żarty robi, ze tak sie martwie, a ja wole dostac tego głuiego smsa i juz jestem spokojniejsza....
#2168 |
Zakorzenienie
|
Olcia, ja pewnie bym pojechała kontrolnie dla świętego spokoju. Głowa do góry, na pewno wszystko jest OK!
Ja moją małą mało czuję na ktg i gdyby nie bijące serce, to bym się poważnie zastanawiała, czy coś tam siedzi w środku... Dzisiaj natomiast było inaczej, tak szalała, wyginała się, że aż się położna śmiała, że taka głośna i ruchliwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
ja też wiem, i chyba Asia też.
Leżaczek ma lekko starty napis fisher price pod nogami i plamkę jakąś z jednej strony przy oparciu na boku, która najpewniej zejdzie w praniu, bo ze swojego doświadczenia już wiem, że ten leżaczek ma fajny materiał, który super się dopiera. Jak znajoma później cyknie fotki tego leżaczka to je wstawię. Dodam, że to moja bliska koleżanka więc osoba naprawdę zaufana jakby nie to, że dopiero dzisiaj mi o tym leżaczku powiedziała, to sama bym od niej wzięła zamiast kupować od kogoś innego
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-06-05 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Wtajemniczenie
|
ok,w takim razie zaraz po dentyście zadzwonię do gin, może ma dyżur i podjadę na oddział. Dzięki. A teraz idę do dentysty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |||
Zakorzenienie
|
ja tez niestety...
teraz zastanawiam sie jakie kosmetyki dla małego powinnam kupic i jaka firma jest najlepsza.... ![]() ![]() wow, to juz robi wrażenie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do lekarza to brak słów, tylko na kase leci ![]() zrob tak jak podpowiadają dziewczyny na nast wizyte przygotuj sobie duzą listę z pytaniami, niech odpowiada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kurcze teraz to już tylko czekać na poród. Ja chyba na tym etapie będę tak podekscytowana, ze spać nie będę mogła ![]() no i bym zapomniała ![]() ![]() ![]() ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png ![]() ![]() ![]() ![]() "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-06-05 o 11:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi w tej ciąży raz zdarzyło się, że starszy pan jakoś niedawno na poczcie puścił mnie w kolejce. Mówiłam, że dziękuję, nie trzeba, ale nalegał, więc uśmiechnęłam się i podziękowałam. Ale ludzie najczęściej "nie widzą". Cytat:
![]() Ze też chce Ci się szyć? Mnie boli kość łonowa, którą najbardziej czuję w nocy przy przekręcaniu albo jak chcę pobiegać z córką. Biodra też czasem się odzywają ![]() Cytat:
![]() I co boisz się trochę po tych wieściach? ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- No i kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Olcia też jestem zdania, że lepiej sprawdzić, co z dzidzią. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
tez chyba bede brała od nich, Kupowalas wszystkie kosmetyki czy na poczatek tylko jakies wybrane?
#2176 |
Zakorzenienie
|
Kupilam tylko od nich ten fioletowy do kapania, bo ponoc jest swietny, rozowy do cialka i taki bialo zolty bardziej nawilzajacy czyli np do buzki mozna go uzywac, a do pupci kupilam sudocrem, no i jeszcze ta oliwke rozowa kupilam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |||
Wtajemniczenie
|
dziękuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ooolllccciiiaaa maluchy mają już mało miejsca ale mój Miłosz czasami tak daje czadu jakby chciał sie przez brzuch przebić,ja bym pojechała sprawdzić byłabym spokojniejsza, zresztą położne same mi mówiły jak ostatnio byłam w takiej samej sprawie żeby przyjeżdżać i sprawdzać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Fakt, moja kuzynka, która ma już 12 lat, do dnia dzisiejszego ma uczulenie... a moja Ciocia stosowała na początku J&J ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a kosmetyki kupiłam całą serie Hipp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Hej Brzuchatki
![]() ![]() ![]() ![]() Na miejscu nie obejrzałam jej dokładnie bo przed sklepem czekał na mnie małż - a zaparkował na zakazie, obejrzałam w domu i mi się nie podoba. Dobrze, że to tylko jedna rolka bo chcemy tylko na kawałek ściany ![]() Widzę, że na wątku cisza i spokój bo mam jedynie trzy strony do przeczytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w niedziele rozmawialam z rodzicami 2 latka, taka luzna rozmowa o pampersach min ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej mnie wkurzam jak taka kobieta w sklepie cos powie a potem okazuje sie ze bladego pojecia na temat sprzedawanych produktów nie ma nie widzialam chyba u nas tej firmy, choc widze ze mleko jest.. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- moze w aptekach będą mieli wiekszy wybór musze sie rozejrzec....
![]() |
#2185 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciężki motyw z tym ginem, z jednej strony chciałoby się olać sprawę i przychodzić co 2 - 3 tyg jak to jest w standardzie, z drugiej strony obawiasz się pewnie żeby mu nie "podpaść" skoro to ordynator szpitala, w którym będziesz rodzić.. Ale nie dużo zostało do rozwiązania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() ![]() 3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i gratuluję rozpoczętych tygodni. Szczególnie, donoszonej już Nadalce ![]() Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-06-05 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tą nivee kupowalas przez internet czy gdzies w sklepie znalazłaś? ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- właśnie znalazłam polska firme, ktora sprzedaje kosmetyki w uk. Ale oni sobie ceny wymyslili, masakra jakas ![]() ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png ![]() ![]() ![]() ![]() "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-06-05 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.