Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 11:03   #2161
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Nie powiedziała ile, ale szyjki jeszcze mam sporo, bo ostatnio miałam 4 cm, a to było 4 tygodnie temu mniej więcej, więc teraz mam może 2 cm? Sama nie wiem. W każdym razie mówiła, że nie ma co przedłużać i panikować, tylko rodzić i mieć z głowy
Fajnie Jeszcze dwa tygodnie i też będę się czaić na skrócenie i rozmiękczenie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:06   #2162
branzoletka
Branzoletka

Dzieńdoberek choć leje od wczoraj za wszystkie czasy

ciastek co z tobą?

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
ogoliłam nogi i mnie teraz pieką w ogóle już ledwo daję radę z goleniem... brzuch mi przeszkadza i Mały kopie
Ja jeszcze z goleniem nóg sobie radze, z bikini powoli przestaje walczyć ale widze, że pedikiuru już nie zrobie Ciekawe jak zareaguje tż jak go o niego poproszę, bo ostatnio się śmiał jak mu napomknęłam że mi będzie malował paznokcie-pewnie myślał że żartuje

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dorotka śpi, tż śpi (a miał być miły wieczór ) a młode dyskotekę sobie urządziło
Ja też idę spać
Mi wczoraj też po północy taki koncercik odstawił, że nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać

blueberry cena super za bujaczek ja bym brała może się przydać a jak nie to go sprzedasz dalej

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

aa no i dzisiaj zaczynamy 38 tc
To teraz obyś nie musiała za długo czekać na córcię i żeby poród przebiegł szybko i sprawnie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
coś ostatnio słabiej nam idzie pisanie, Soleilka chyba chce batyale jutro zaczynam 36tc
za 36t.c. Pisanie idzie słabiej, bo pewnie każda podczytuje rozpakowywanie czerwcówek i studiuje oznaki zbliżającego się porodu tak coby nie przeoczyć

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to tak, wyprawkę mam całą skompletowaną, torbę do szpitala spakowaną, plan porodu już nawet spisany, no i co ja teraz będę robić?
Kochana teraz, to ty skup się na sobie, bo za chwilunię w biegu będziesz myć włosy a o maseczce będziesz mogła pewnie pomarzyć Tak więc relaks, maseczki i zbieranie sił na najbliższe m-ce

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Kochane wczoraj byłam tak rozgoryczona po wizycie że aż sie popłakałam,dziękuje Wam za wszystkie komentarze i słowa otuchy.Przepraszam że Wam smędze

a my z Miłoszemzaczynamy dzisiaj 37 t.c
stawiam sernik i koktajl owocowy
37t.c. jak to pięknie brzmi
Pokochałam serniki w ciąży, wcześniej były bee więc łapie kawałek
Akcja z ginem podobna do twojej też mnie do łez doprowadziła i ryczałam przez następnych parę godz. jak bóbr a że byłam dopiero w 17tyg. to se zmieniłam na szczęście. Tylko nie rozumiem po co ty co tydz. do niego łazisz Przecież nie masz zagrożonej ciąży! Założę się, że jakbyś chodziła na nfz to maxs co trzy tyg. miałabyś wizytę od 8m-ca. Nie wiem ale ja bym do niego poszła tak za dwa tyg. bo co ci da, że przyjdziesz w 38tyg. i tak każe ci czekać aż się coś będzie działo a jak się będziesz niepokoić to na IP za darmo ci wszystko sprawdzą(tzn. ja bym tak zrobiła gdyby mnie tak mój gin na końcówce potraktował ).

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
uszyłam pledzik pod pupe małemu, nic szczególnego, bo sie uczę, ale sie narobiłam
Jak na początek bardzo ładnie ci wyszło a satysfakcja, że się samemu dzidzi coś zrobiło jest bezcenna

Ale się na naszym wątku robi ciekawie

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:10   #2163
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Ja jeszcze z goleniem nóg sobie radze, z bikini powoli przestaje walczyć ale widze, że pedikiuru już nie zrobie Ciekawe jak zareaguje tż jak go o niego poproszę, bo ostatnio się śmiał jak mu napomknęłam że mi będzie malował paznokcie-pewnie myślał że żartuje
To ja z bikini nie mam problemów, ale nogi to tragedia. Wiecznie gdzieś niedogolone mam

Ja paznokci u nóg nie maluję, bo w niektórych szpitalach do porodu nie pozwalają mieć pomalowanych też u stóp Zrzucę brzuch to zaszaleję

Idę się szykować. Wpadnę do Was wieczorem, albo jutro

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:12   #2164
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

muminek ja kupiłam tylko pampersy, każdy dookoła mi doradza że nie ma jednak lepszych pieluch

wiecie co, pisałam Wam 3 czy 4 dni temu że mały coś nie chce się ruszać. Nie chciałam do tej pory panikować bo zwalałam to na niskie ciśnienie i tak jak pisałyście na to że maluszki też mają gorsze dni. Ale powoli zaczyna mnie niepokoić że czwarty dzień prawie wcale go nie czuję, puknie lekko ze dwa razy na dzień i tyle. Na szczęście często ma czkawkę więc nie panikuję tak ostro ale mimo wszystko dziwnie mi bo do tej pory szalał jak nie wiem. I zastanawiam się czy on nie ma już miejsca na takie wygłupy i mam olać sprawę czy jechać kontrolnie na ktg...
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:14   #2165
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
muminek ja kupiłam tylko pampersy, każdy dookoła mi doradza że nie ma jednak lepszych pieluch

wiecie co, pisałam Wam 3 czy 4 dni temu że mały coś nie chce się ruszać. Nie chciałam do tej pory panikować bo zwalałam to na niskie ciśnienie i tak jak pisałyście na to że maluszki też mają gorsze dni. Ale powoli zaczyna mnie niepokoić że czwarty dzień prawie wcale go nie czuję, puknie lekko ze dwa razy na dzień i tyle. Na szczęście często ma czkawkę więc nie panikuję tak ostro ale mimo wszystko dziwnie mi bo do tej pory szalał jak nie wiem. I zastanawiam się czy on nie ma już miejsca na takie wygłupy i mam olać sprawę czy jechać kontrolnie na ktg...
jedz kontrolnie na ktg,
zawsze bedziesz spokojniejsza.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:17   #2166
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana teraz, to ty skup się na sobie, bo za chwilunię w biegu będziesz myć włosy a o maseczce będziesz mogła pewnie pomarzyć Tak więc relaks, maseczki i zbieranie sił na najbliższe m-ce
relaksu to ja mam teraz aż nadto

A teraz uwaga: znajoma moja ma do odsprzedania ten leżaczek:
http://img6.burak.pl/img/8/7/4/0/fis...kami-t4145.jpg
ma mi podać za niedługo ile by za niego chciała, bo będzie go oglądać w jakim dokładnie on jest stanie. Jakby któraś była chętna to Was skontaktuje

Ooolllccciiiaaa migusiem na KTG! Czkawka się nie wlicza do ruchów, gdzieś ostatnio czytałam, że jak czuje się mniej niż 4 ruchy na dobę to KONIECZNIE do szpitala skontrolować

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-06-05 o 11:18
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:18   #2167
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

dzisiaj znow obudzilam sie z TZte rano, podczas sniadania dotrzymalam mu towarzystwa, potem oglądałam chwile tv i zasnelam na szczescie

jak sie obudzilam patrze, nie mam smsa od TZ na dzien dobry-jak dostaje smsa to jestem spokojna, bo wiem ze dojechal do pracy (takie zboczenie moje), tym bardziej, ze zawsze jada w 3 osoby a dzisiaj TZ jechal sam a do przejechania mają ok 70 mil....
wiec pisze do niego... ale nie dostałam odpowiedzi....
no i nie wytrzymałam i zadzwoniłam, a ten skubany od razu wie po co dzwonie i mowi, juz myslalas ze szpitalu leze?? a ja nie, tylko miłego dnia chce powiedziec...
on sobie czasami z tego żarty robi, ze tak sie martwie, a ja wole dostac tego głuiego smsa i juz jestem spokojniejsza....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 11:18   #2168
pumas
Zakorzenienie

Olcia, ja pewnie bym pojechała kontrolnie dla świętego spokoju. Głowa do góry, na pewno wszystko jest OK!

Ja moją małą mało czuję na ktg i gdyby nie bijące serce, to bym się poważnie zastanawiała, czy coś tam siedzi w środku... Dzisiaj natomiast było inaczej, tak szalała, wyginała się, że aż się położna śmiała, że taka głośna i ruchliwa.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:23   #2169
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Agunia wiem ze Blue myslala o tym lezaczku

Amelcia
Stary 2012-06-05, 11:29   #2170
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Agunia wiem ze Blue myslala o tym lezaczku
ja też wiem, i chyba Asia też.
Leżaczek ma lekko starty napis fisher price pod nogami i plamkę jakąś z jednej strony przy oparciu na boku, która najpewniej zejdzie w praniu, bo ze swojego doświadczenia już wiem, że ten leżaczek ma fajny materiał, który super się dopiera.
Jak znajoma później cyknie fotki tego leżaczka to je wstawię. Dodam, że to moja bliska koleżanka więc osoba naprawdę zaufana
jakby nie to, że dopiero dzisiaj mi o tym leżaczku powiedziała, to sama bym od niej wzięła zamiast kupować od kogoś innego

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-06-05 o 18:34
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:29   #2171
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ok,w takim razie zaraz po dentyście zadzwonię do gin, może ma dyżur i podjadę na oddział. Dzięki. A teraz idę do dentysty.
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 11:35   #2172
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
O JAA CIE JA JESZCZE TYLE RZECZY NIE MAM
ja tez niestety...
teraz zastanawiam sie jakie kosmetyki dla małego powinnam kupic i jaka firma jest najlepsza....

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
28tc

dziś wizyta u gin dowiem się ile mały mierzy i waży

Cytat:
wow, to juz robi wrażenie

Cytat:
za 37 tydzien

co do lekarza to brak słów, tylko na kase leci
zrob tak jak podpowiadają dziewczyny na nast wizyte przygotuj sobie duzą listę z pytaniami, niech odpowiada

Cytat:
uszyłam pledzik pod pupe małemu, nic szczególnego, bo sie uczę, ale sie narobiłam
łądne

Cytat:
Hej ho
My już po ostatniej wizycie tej ciąży - dziwne uczucie.
Mała podrosła, waży obecnie 2700 g, czyli od ostatniej wizyty urosła ok. 1 kg. Jestem bardzo zadowolona, bo już się bałam, że zostanie "calineczką"
Ja nie przytyłam ani kilograma, co jest niedorzeczne i pokazuje, jak dokładnie jestem ważona za każdym razem
Szyjka skrócona i rozmiękczona, skurcze widoczne na KTG, ale nie bolesne.
Mam przygotowywać się psychicznie na poród od 20.06. i już przygotowywać krocze, czyli robić okłady z kawy, które rozmiękczają te okolice i uelastyczniają - co ma zapobiec ew. nacięciu. Dla waszej wiadomości - zaparza się kawę, czeka aż ostygnie, namacza się gazik albo jakąś szmatkę i przed snem przez 15 min przykłada się tą miksturę do krocza.
Pani gin zadowolona wyglądem mojej szyjki i tym, że idziemy ku rozwiązaniu.
Ja z tego wszystkiego poszłam do szpitala podpisać umowę, przy okazji zajrzałam na porodówkę jednoosobową, do porodów rodzinnych, gdzie będziemy rodzić i natchnęłam się optymizmem - jest tak pięknie, jest kanapa skórzana, plazma na ścianie, wanna, prysznic, aneks kuchenny itd Jakoś damy radę !
Pumas za ostatnią wizytę

kurcze teraz to już tylko czekać na poród.
Ja chyba na tym etapie będę tak podekscytowana, ze spać nie będę mogła

no i bym zapomniała za Prince i Soleike, no i za inne mamusie jesli maja dzisiaj wizyty tez

Synek

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-06-05 o 11:36
Stary 2012-06-05, 11:37   #2173
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ewka ja kupilam J&J

Amelcia
Stary 2012-06-05, 11:44   #2174
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do ustępowania miejsc mi się jeszcze nie zdarzyło.. aleee jak byłam tydz temu u gina , a tam tylko 4 miejsca siedzące no i 4 zajęte, 1 babka w ciąży reszta nie. No i która mi ustąpiła ? Ta w ciąży.. ona może w 5mc była a ja z tym wielkim brzuchem.. ale wiecie.. żal normalnie na tych ludzi - totalna znieczulica...
I tak to właśnie jest.
Mi w tej ciąży raz zdarzyło się, że starszy pan jakoś niedawno na poczcie puścił mnie w kolejce. Mówiłam, że dziękuję, nie trzeba, ale nalegał, więc uśmiechnęłam się i podziękowałam. Ale ludzie najczęściej "nie widzą".

Cytat:
Świetnie Ci to wyszło! JUż nie bądź taka skromna.
Ze też chce Ci się szyć?

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Mnie boli spojenie i biodra w nocy strasznie mnie nawalają.
Mnie boli kość łonowa, którą najbardziej czuję w nocy przy przekręcaniu albo jak chcę pobiegać z córką. Biodra też czasem się odzywają. Jak staruszki normalnie.

Cytat:
Hej ho
Mała podrosła, waży obecnie 2700 g, czyli od ostatniej wizyty urosła ok. 1 kg. Jestem bardzo zadowolona, bo już się bałam, że zostanie "calineczką"
Ja nie przytyłam ani kilograma, co jest niedorzeczne i pokazuje, jak dokładnie jestem ważona za każdym razem
Mam przygotowywać się psychicznie na poród od 20.06. i już przygotowywać krocze, czyli robić okłady z kawy, które rozmiękczają te okolice i uelastyczniają - co ma zapobiec ew. nacięciu. Dla waszej wiadomości - zaparza się kawę, czeka aż ostygnie, namacza się gazik albo jakąś szmatkę i przed snem przez 15 min przykłada się tą miksturę do krocza.
Ja z tego wszystkiego poszłam do szpitala podpisać umowę, przy okazji zajrzałam na porodówkę jednoosobową, do porodów rodzinnych, gdzie będziemy rodzić i natchnęłam się optymizmem - jest tak pięknie, jest kanapa skórzana, plazma na ścianie, wanna, prysznic, aneks kuchenny itd Jakoś damy radę !
Super!
I co boisz się trochę po tych wieściach?

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

No i kciuki za dzisiejsze wizyty.

Olcia też jestem zdania, że lepiej sprawdzić, co z dzidzią.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:44   #2175
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
ewka ja kupilam J&J
tez chyba bede brała od nich, Kupowalas wszystkie kosmetyki czy na poczatek tylko jakies wybrane?

Synek

Stary 2012-06-05, 11:52   #2176
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
tez chyba bede brała od nich, Kupowalas wszystkie kosmetyki czy na poczatek tylko jakies wybrane?
Kupilam tylko od nich ten fioletowy do kapania, bo ponoc jest swietny, rozowy do cialka i taki bialo zolty bardziej nawilzajacy czyli np do buzki mozna go uzywac, a do pupci kupilam sudocrem, no i jeszcze ta oliwke rozowa kupilam.

Amelcia
Stary 2012-06-05, 11:55   #2177
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje Jeszcze tylko tydzień

Sernik!
dziękuje
Cytat:
Ja mam tylko te Pampers, później chciałabym Dada spróbować

Ja chodzę na NFZ więc jeszcze bardziej się wycwaniłam
ja też póżniej chce Dada kupować
Cytat:
Dzieńdoberek choć leje od wczoraj za wszystkie czasy

37t.c. jak to pięknie brzmi
Pokochałam serniki w ciąży, wcześniej były bee więc łapie kawałek
Akcja z ginem podobna do twojej też mnie do łez doprowadziła i ryczałam przez następnych parę godz. jak bóbr a że byłam dopiero w 17tyg. to se zmieniłam na szczęście. Tylko nie rozumiem po co ty co tydz. do niego łazisz Przecież nie masz zagrożonej ciąży! Założę się, że jakbyś chodziła na nfz to maxs co trzy tyg. miałabyś wizytę od 8m-ca. Nie wiem ale ja bym do niego poszła tak za dwa tyg. bo co ci da, że przyjdziesz w 38tyg. i tak każe ci czekać aż się coś będzie działo a jak się będziesz niepokoić to na IP za darmo ci wszystko sprawdzą(tzn. ja bym tak zrobiła gdyby mnie tak mój gin na końcówce potraktował ).
ja też uwielbiam sernik Kochana co do gina to brak słów,on jest ordynat.tam gdzie będziemy rodziły wiec chciałam dobrze,po zdjęciu krążka jak mi każe przyjść za tydzień to coś wymyśle
Cytat:

w takim razie dokupie jeszcze pampersów
ooolllccciiiaaa maluchy mają już mało miejsca ale mój Miłosz czasami tak daje czadu jakby chciał sie przez brzuch przebić,ja bym pojechała sprawdzić byłabym spokojniejsza, zresztą położne same mi mówiły jak ostatnio byłam w takiej samej sprawie żeby przyjeżdżać i sprawdzać.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:58   #2178
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ja na poczatek chce tylko z pampersa uzywac a pozniej zobaczymy

Amelcia
Stary 2012-06-05, 12:00   #2179
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
A ja usłyszałam od położenej, że w żadnym wypadku J&J, bo powoduje uczulenia...
Fakt, moja kuzynka, która ma już 12 lat, do dnia dzisiejszego ma uczulenie... a moja Ciocia stosowała na początku J&J

http://suwaczki.maluchy.pl/li-60739.png
Velvetrope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:02   #2180
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez niestety...
teraz zastanawiam sie jakie kosmetyki dla małego powinnam kupic i jaka firma jest najlepsza....

za 37 tydzien

co do lekarza to brak słów, tylko na kase leci
zrob tak jak podpowiadają dziewczyny na nast wizyte przygotuj sobie duzą listę z pytaniami, niech odpowiada
dziękuje,tak zrobie
a kosmetyki kupiłam całą serie Hipp
Stary 2012-06-05, 12:02   #2181
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Brzuchatki Gotuję zupę pomidorową, a na pocieszenie zaraz zjem coś słodkiego Odebrałam dzisiaj zamówioną tapetę i nie jestem z niej zadowolona Jest kiepskiej jakości - taka grubsza papierowa, a miała być flizelinowa Przynajmniej tak mówiła Pani w sklepie...
Na miejscu nie obejrzałam jej dokładnie bo przed sklepem czekał na mnie małż - a zaparkował na zakazie, obejrzałam w domu i mi się nie podoba. Dobrze, że to tylko jedna rolka bo chcemy tylko na kawałek ściany
Widzę, że na wątku cisza i spokój bo mam jedynie trzy strony do przeczytania

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:07   #2182
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Kupilam tylko od nich ten fioletowy do kapania, bo ponoc jest swietny, rozowy do cialka i taki bialo zolty bardziej nawilzajacy czyli np do buzki mozna go uzywac, a do pupci kupilam sudocrem, no i jeszcze ta oliwke rozowa kupilam.
dzieki za informacje

Cytat:
Ja na poczatek chce tylko z pampersa uzywac a pozniej zobaczymy
w niedziele rozmawialam z rodzicami 2 latka, taka luzna rozmowa o pampersach min no i oni mowili, ze na początku mieli pampersy i potem chcieli wyprobowac inne i podobno mały od razu miał wysypkę na pupci i strasznie niezadowoleni byli, wiec od tamtej pory stosowali dalej tylko pampersy...

Cytat:
Napisane przez Velvetrope Pokaż wiadomość
A ja usłyszałam od położenej, że w żadnym wypadku J&J, bo powoduje uczulenia...
Fakt, moja kuzynka, która ma już 12 lat, do dnia dzisiejszego ma uczulenie... a moja Ciocia stosowała na początku J&J
hmm, nie slyszałam takiej opinii jeszcze, moze dlatego, ze wczesniej sie tym nie interesowałam zbytnio. Ale z tego co widze tutaj (UK), to nie ma jakiegos super wybory posrod kosmetykow dla niemowląt albo ja jakas slepa jestem

Synek

Stary 2012-06-05, 12:11   #2183
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:

hmm, nie slyszałam takiej opinii jeszcze, moze dlatego, ze wczesniej sie tym nie interesowałam zbytnio. Ale z tego co widze tutaj (UK), to nie ma jakiegos super wybory posrod kosmetykow dla niemowląt albo ja jakas slepa jestem
W Polsce też szału nie ma, ale Nivea chyba jest w UK? Przynajmniej mi tę firmę poleciła położna - chodziło o krem do pupy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-60739.png
Velvetrope jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 12:16   #2184
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki Gotuję zupę pomidorową, a na pocieszenie zaraz zjem coś słodkiego Odebrałam dzisiaj zamówioną tapetę i nie jestem z niej zadowolona Jest kiepskiej jakości - taka grubsza papierowa, a miała być flizelinowa Przynajmniej tak mówiła Pani w sklepie...
Na miejscu nie obejrzałam jej dokładnie bo przed sklepem czekał na mnie małż - a zaparkował na zakazie, obejrzałam w domu i mi się nie podoba. Dobrze, że to tylko jedna rolka bo chcemy tylko na kawałek ściany
jedna rolka to ie jest tak zle, zawsze mozna kupic inną...
najbardziej mnie wkurzam jak taka kobieta w sklepie cos powie a potem okazuje sie ze bladego pojecia na temat sprzedawanych produktów nie ma

Cytat:
dziękuje,tak zrobie
a kosmetyki kupiłam całą serie Hipp
nie widzialam chyba u nas tej firmy, choc widze ze mleko jest..

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
W Polsce też szału nie ma, ale Nivea chyba jest w UK? Przynajmniej mi tę firmę poleciła położna - chodziło o krem do pupy
moze w aptekach będą mieli wiekszy wybór musze sie rozejrzec....

Synek

Stary 2012-06-05, 12:21   #2185
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Hey, Ja już po śniadanku - kanapeczki z pasztetem i kiszonym ogórkiem

Dobra , lecę nadrabiać...

Zaczyna się robić tutaj u nas gorąco

Cytat:
Dzień dobry

Pumcia Princemocneza wasze wizyty!!!

Kochane wczoraj byłam tak rozgoryczona po wizycie że aż sie popłakałam,dziękuje Wam za wszystkie komentarze i słowa otuchy.Mój gin był wporządku do połowy ciąży póżniej okazało się że jest nastawionym na kase zdzieraczem i tyle wiadomo końcówka ciąży to gina nie zmienie a on może z nas zdzierać bo widzi że chuchamy i dmuchamy pierwsze dziecko i wogóle,doktorek nie ma serca za groszod początku miałam wizyty co dwa tyg. ok byłam pod stałą kontrolą ale teraz wizyty co tydzień które trwają 7min?!przecież wiadomo że jakby coś się działo to odrazu przyjeżdżam albo dzwonie do niego.
No nic pozostaje mi nie myśleć o tym i cieszyć się że to już końcówka z z następną dzidzią jeżeli będzie nam dane napewno wybiore innego gina.Przepraszam że Wam smędze

ja mam tak samo żebra obolałe od kopniaków a na dole Mały szpera rączkami,w nocy to latam siusiu ze 4 razy

to oparcie ważna rzecz bo póżniej może służyć jako fotelik

trzymam kciuki za wizytę i gratuluje

gratulacje,no teraz czekamy na pierwsze rozwiązanie
biedna,życzę udanej wizyty u dentysty i owocnych zakupów

Gratulacje

Ciężki motyw z tym ginem, z jednej strony chciałoby się olać sprawę i przychodzić co 2 - 3 tyg jak to jest w standardzie, z drugiej strony obawiasz się pewnie żeby mu nie "podpaść" skoro to ordynator szpitala, w którym będziesz rodzić.. Ale nie dużo zostało do rozwiązania W Kielcach tak się wycwanili, że praktycznie trudno o ginekologa na nfz. Tam gdzie rodzę wszyscy przyjmują prywatnie. Ja mam wizyty co miesiąc ale tak czy inaczej przeplatane z usg za które dodatkowo się płaci. A niektórzy lekarze już od początku życzą sobie żeby bywać co 2tyg.

Cytat:
no to fajnie, ja musze cos takiego kupić mamy mieszkanie"szczytowe" i często jest chłodno

Jest śliczny

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Mnie boli spojenie i biodra w nocy strasznie mnie nawalają.

Hehe, ja widziałam ostatnio wielki brzuch na żywo. Powiem Wam, to robi wrażenie

Nadalka, Muminek Gratuluję rozpoczętych tygodni!
Linka za wizytę udaną!

A ja już po wizycie u chirurga. Założył mi opatrunek z maścią, która powinna zagoić świeżo pękniętą ranę i zapobiec nawrotowi szybkiemu. Ale jak to powiedział, to ma prawo się zbierać, póki tego nie wytnę. Więc z moi m szczęściem pewnie przed samym porodem mi się to zacznie zbierać Następnym razem jak tylko zacznie mnie boleć, mam się zgłosić i już na wstępie to natną ambulatoryjnie, żebym nie musiała znosić tego bólu, jak to narasta przez parę dni. No i tak jak wcześniej, po połogu na stół i wyciąć to całkiem.
Przykra sprawa zwłaszcza teraz w ciąży. Miejmy nadzieję, że do porodu się nie odnowi.

Cytat:
Hej ho
Same dobre wieści gratuluję

Cytat:
dziękuje bardzo i smacznego!

jest super!niedługo będziemy składać zamówienia u Ciebie

jasne już mi lepiej i dziękuje

ja już się nie mogę doczekać,już bym chciała być z Małym w domu

dziękuje żeby Cie już nie bolało i torbiel nie odezwała się do porodu

dziękuje!a wiesz to jest cwaniak i mówi tak: no tutaj musimy obserwować ciąża jest delikatna itd itp...i co ja mam powiedzieć eh

dziewczyny które mają chłopców mam pytanie czy kupujecie pieluszki happy?mam pampersy i huggies i zastanawiam się czy kupić jeszcze pampersów czy właśnie te happy
Ja mam 3 op Happy 1 z wycięciem na pępek a później albo happy albo dada albo babydream, każda ze znajomych mamuś używa czegoś innego a wybierały metodą prób i błędów.

Cytat:
Witam

dzisiaj znow obudzilam sie z TZte rano, podczas sniadania dotrzymalam mu towarzystwa, potem oglądałam chwile tv i zasnelam na szczescie

jak sie obudzilam patrze, nie mam smsa od TZ na dzien dobry-jak dostaje smsa to jestem spokojna, bo wiem ze dojechal do pracy (takie zboczenie moje), tym bardziej, ze zawsze jada w 3 osoby a dzisiaj TZ jechal sam a do przejechania mają ok 70 mil....
wiec pisze do niego... ale nie dostałam odpowiedzi....
no i nie wytrzymałam i zadzwoniłam, a ten skubany od razu wie po co dzwonie i mowi, juz myslalas ze szpitalu leze?? a ja nie, tylko miłego dnia chce powiedziec...
on sobie czasami z tego żarty robi, ze tak sie martwie, a ja wole dostac tego głuiego smsa i juz jestem spokojniejsza....
Ja też jestem taka przewrażliwiona, czasem przesadnie. Na początku naszego związku mój teraz już mąż miał przechlapane
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:22   #2186
nitka_88
Zadomowienie

Hej mamuśki Odbębniłam swoje 4h w pracy i teraz relaksuję się w domowym zaciszu. Na tapecie między innymi temat wyprawek, więc muszę się pochwalić, że w weekend skręciliśmy z małżem mebelki, które stoją już poustawiane w pokoiku dla małego. Zamówiłam też wózek i brakujące pierdołki, więc na dobrą sprawę, pozostało mi tylko pranie ciuszków, z którym czekam na ładną pogodę. Jeśli chodzi o kosmetyki, to ja postawiłam na linię Nivea baby i mam nadzieję, że się na nich nie zawiodę. Jeśli chodzi o "dolegliwości trzeciego trymestru" to nie mam zbytnio powodów do narzekań. Czasami coś tam pobolewa w okolicach kości łonowej, częściej chodzę siku w ciągu dnia, no i ilość śluzu doprowadza mnie do szaleństwa. Noce przesypiam niemal w całości, bo tylko z jedną, czasami dwoma pobudkami na sikanie Oby tak dalej!

3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i gratuluję rozpoczętych tygodni. Szczególnie, donoszonej już Nadalce

www.NiciutKa.pl

Edytowane przez nitka_88
Czas edycji: 2012-06-05 o 12:27
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 12:26   #2187
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Widzę, że na wątku cisza i spokój bo mam jedynie trzy strony do przeczytania
a nie można wymienić tej tapety?
Stary 2012-06-05, 12:26   #2188
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Hey, Ja już po śniadanku - kanapeczki z pasztetem i kiszonym ogórkiem

Dobra , lecę nadrabiać...

Cytat:
No i właśnie tu Cię zaskoczę, bo nie ma. Nivea dla dorosłych - jak najbardziej, całe pułki są nią wyłożone, ale dla dzieciaczków niestety nic. Przynajmniej w tych drogeriach, które odwiedziłam, a było ich chyba z 7

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-06-05, 12:33   #2189
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
ja tez czekałam na pogode i jak juz złóżyl TZ komode dla małego to ochłodziło sie i od jutra caly czas ma padac... moze w Twoich okolicach jest lepiej
A tą nivee kupowalas przez internet czy gdzies w sklepie znalazłaś?
U nas też niestety szaro i deszczowo i na dodatek, wcale nie zanosi się na szybką poprawę pogody Nivee przywiozłam z Polski, jak wracałam z holidaya. Na razie kupiłam po sztuce z każdego produktu, a jak się sprawdzi, to teściowa dowiezie mi więcej, a potem rozejrzę się za najtańszą ofertą w aptekach internetowych

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-06-05, 12:33   #2190
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki Odbębniłam swoje 4h w pracy i teraz relaksuję się w domowym zaciszu. Na tapecie temat między innymi temat wyprawek, więc muszę się pochwalić, że w weekend skręciliśmy z małżem mebelki, które stoją już poustawiane w pokoiku dla małego. Zamówiłam też wózek i brakujące pierdołki, więc na dobrą sprawę, pozostało mi tylko pranie ciuszków, z którym czekam na ładną pogodę.

Jeśli chodzi o kosmetyki, to ja postawiłam na linię Nivea baby i mam nadzieję, że się na nich nie zawiodę.
ja tez czekałam na pogode i jak juz złóżyl TZ komode dla małego to ochłodziło sie i od jutra caly czas ma padac... moze w Twoich okolicach jest lepiej
A tą nivee kupowalas przez internet czy gdzies w sklepie znalazłaś?

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

właśnie znalazłam polska firme, ktora sprzedaje kosmetyki w uk. Ale oni sobie ceny wymyslili, masakra jakas

Synek

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-06-05 o 12:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości