![]() |
#2161 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
Cytat:
Btw. uważam, że jak się nie chce z kimś być, to najlepiej mu o tym po prostu powiedzieć, bez lawirowania, bez tego: "nie, nie, nie, dziś nie mam czasu, jutro też nie, może za miesiąc...". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
Powoli zbliża się miesiąc odkąd nie mieszkam z ex.
Jakoś daję radę ogarnąć się finansowo i psiak też nie odczuł skutków opieki tylko jednego właściciela ![]() Mam kontakt z ex. Spotykamy się rzadko na wspólny spacer. Byliśmy razem na koncercie. Chcielibyśmy naprawić to co nas poróżniło... Wiem jakie błędy popełniłam, on też rzekomo jest świadomy swoich. Staram się, ale mam wrażenie że on nie... Praca pochłonęła go doszczętnie. Wyznaczyłam sobie w głowie deadline "naszych starań" Poczekam jakiś czas, a jeśli nic z jego strony nie zmieni się - dam sobie spokój. Kocham go ale nie będę wiecznie czekać na jego zaangażowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gamblenka Czas edycji: 2015-06-11 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Rozeznanie
|
Gdyby mnie pożegnał jak człowiek, spotkałby się ze mną, potraktował po ludzku, to miałabym poczucie, że trudno, że po prostu do siebie nie pasowaliśmy według niego, że uważa, że to nie to. A nie, że jestem tak beznadziejna, że aż samo odezwanie się do mnie napawa go jakąś odrazą. Ma tyle znajomych, przyjaciółki. Z dziewczyną, z którą rok temu się spotykał podobnie krótko, jak ze mną chciał utrzymać kontakt mimo wszystko... Ze mną nie chce mieć nic wspólnego. Dlaczego? Co we mnie jest aż tak okropnego?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Rozeznanie
|
Wiem, że nie ma co tego rozkminiać, bla bla... No ale serio w głowie mi się nie mieści to, co on teraz robi. W życiu bym go nie podejrzewała o takie zachowanie... Raz, jak mieli koncert z pewnym innym zespołem i ten zespół ich wystawił, to oczywiście był tym zdenerwowany i narzekał, że tamten zespół taki niedobry i że tak źle ich potraktował. A on sam teraz wobec mnie zachowuje się 10 razy gorzej... i jeszcze pewnie uważa się za uczciwą, fajną osobę O.o kosmos O.o
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
Olej. Mój co prawda jeszcze tydzień temu mi pisał, że chce być moim przyjacielem i uczestniczyć w moim życiu bo jestem i zawsze będę osobą dla której zrobi wszystko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Raczkowanie
|
I najlepiej znaleźć kogoś lepszego, wiem po sobie. Tacy istnieją!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
Wiem, wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I nie rozumiem takiego 'biczowania się'. "Co we mnie jest aż tak okropnego?", " Muszę być serio jakaś beznadziejna". A może po prostu mu nie zależy, bo się nie dobraliście i tyle, koniec. Nie każdy do każdego pasuje, akurat ty go sobą nie zauroczyłaś, co oznacza, że nie jesteś osobą w jego typie, a nie że jesteś najbardziej beznadziejną osobą chodzącą po tym świecie. Pisałaś, że to on w miesiąc doprowadził Cie do myśli samobójczych. Zastanów się jaka była rzeczywista jego wina w tym wszystkim, a na ile sama się nakręcałaś takim gadaniem jak wyżej. Może problem tkwi w Twoim postrzeganiu siebie, a nie w nim i warto coś z tym zrobić lub się do kogoś udać. I jeżeli on się nie chce spotkać to nie chce, po prostu nie napisze Ci wprost tego, tylko podaje jakieś daty, a potem zapomina, bo nie jest to dla niego istotne, więc odetnij się od tego i zacznij życie bez niego. I nie organizuj żadnych spotkań.
"Szaleństwem jest robić cały czas to samo i oczekiwać innych rezultatów." Albert Einstein Edytowane przez xlexie Czas edycji: 2015-06-11 o 23:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myśli samobójcze są stąd, że ja czuję, że moje życie jest już przekreślone. Staram się najlepiej, jak potrafię, na chwilę się poprawia, a potem i tak zawsze wraca do stanu początkowego. Z kwestią związków na czele. Raz spotkałam chłopaka, którego naprawdę uwielbiałam, uśmiech mi nie schodził z twarzy na jego widok. Aż okazało się, że tak bardzo mu nie zależy, że zapomina zadzwonić, żeby się spotkać po raz ostatni. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Przyczajenie
|
Hej. Bardzo lubię takie wątki. Tez jestem po rozstaniu z facetem. Byliśmy razem 4 lata , rozstawaliśmy się mnóstwo razy i wgl byliśmy różni w planach na zycie, pasjach. Pol roku razem mieszkaliśmy i wreszcie podjęłam decyzję o rozstaniu. Na początku męczył y mnie wyrzuty sumienia, bo on bardzo to przeżył.
Potem odzylam. Zaczęłam robić to co lubię , jeździć na koncerty , imprezy, odnowilam wiele znajomości. W międzyczasie narozrabialam trochę w moim życiu przy okazji, bo zrobiłam nadzieje dobremu koledze i potem ją zabrałam. Teraz poznałam kogoś i poczułam strzale amora. Ale ten amor strzelił tylko mnie niestety i teraz poczułam jak rozczarowany musiał być mój kolega, bo mi też ktoś nadzieję zrobił i ja zabrał. Ale wychodzę z założenia ,że Bóg dał i Bóg wziął i ze fajnie, że dał mi go chociaż na chwilę. Nie jestem pięknością. Jestem sympatyczna dziewczyna z sąsiedztwa, bardzo wygadana i otwarta wiec wiem ,że szybko kogoś poznam. Ciesze się też ,że ostatnio przeżyłam tak duża dawkę emocji i wzbogaciłam paletę swoich uczuć. Myślę że dzięki temu spokojniej wejdę w następny związek i zbuduje coś fajnego, bo poprzedni związek juz mnie męczył o wykańcza monotonia oraz ciągłym "sklejaniem" potluczonych kawałków. Zerwanie po długim czasie to ogromne emocje ból i łzy. To niepokój, ale czasem warto zrobić to wcześniej niż po ślubie zorientować się "co ja zrobiłam ?!" ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Wiesz, chyba za bardzo się angażujesz w nowe znajomości. Po prostu jak kogoś spotykasz to rzadko jest tak, że ktoś rzuca się komuś do stóp. Owszem istnieje miłość od pierwszego wejrzenia, ale jest maloprawdopodobna. Wrzuć na luz. Nie zakochuj się od razu bez pamięci, bo jak facet to widzi to się boi i ucieka. Oni lubią być zdobywcami. Pomysł tylko. Jeśli facet cgce się z Tobą spotkać to pierwszy warunek spełniasz - podobasz mu się. Nie myśl o tym jaka być żeby chciał się jeszcze z Tobą spotkać bo to jest bardzo nienaturalne i odpycha druga osobę. Zbuduj własną wartość , chodź na zajęcia. Nie wiem. Taniec czy coś co lubisz. Zajęte osoby zawsze są bardziej atrakcyjne, bo znają swoją wartość. Uwierz w siebie; ) ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
Jeśli po 3 latach facet nie zaprasza Cię do domu ani na imprezy ze znajomymi to co Ty z nim jeszcze robisz? On ewidentnie nie widzi Waszej relacji poważnie. Nie widzi dlaczego ze jesteś na każde jego skinienie, bierzesz urlop , czekasz. Jakbyś z nim zerwała to wtedy byś się dowiedziała czy jemu naprawdę zależy. Czy szukałby kontaktu, czy okazał by Ci swoje uczucia. Jeśli facet robi bibe na którą Cię nie zaprasza to nie wróży nic dobrego. .. powinnaś być pierwszym zaproszonym gościem.
"Wybaczę Ci wszystko co postanowisz, Najlepiej strzel do mnie we śnie Bo wtedy jestem w ogrodzie miłości Lecz Ciebie tam nie ma To ogród mej samotności I tak miłość przeradza się w nienawiść Dlaczego tylko ja potrafię tak ranić? " |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyno, masz trochę doświadczenia, jak sama napisałaś, więc wyciągnij wnioski. Może faktycznie gdzieś popełniasz błąd? Może zbyt szybko się angażujesz? Może osaczasz mężczyzn? A może masz po prostu pecha? Chociaż jestem zdania, że to nasze zachowanie przyciąga nieodpowiednich gości. Przemyśl to sobie i weź się w garść. Prawda jest taka że to jakie jest Twoje życie zależy w ogromnej mierze od Ciebie samej. Pracuj nad sobą i je zmieniaj. Jeśli facet nie chce się z Tobą spotkać, to nie. Pomyślałaś że dla niego takie "ostatnie spotkanie" może być niewygodne/zbyt emocjonalne/niepotrzebne? On już dał Ci do zrozumienia że nie chce kontynuować znajomości. Teraz Twoja kolej by wyjść z tego z klasą i szacunkiem do własnej osoby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Konto usunięte
|
Sheffi ale po co wyciagnelas moj post z przed x czasu :p ? I przekrecilas duzo fakto. Nie jestesmy razem trzy lata i nie biore zadnego urlopu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
Ale nie można całego swojego życia opierać na miłości, związku, facecie...może najpierw naucz się żyć sama ze sobą i być szczęśliwa ze sobą a dopiero potem znajdź kogoś z kim będziesz mogła dzielić swoje życie
Paradoksalnie związek to nie koniec świata, a początek nowego życia. Ja odnawiam znajomości, które się obluzowały bo jemu się nie chciało nigdzie chodzić, jeżdżę codziennie na rolkach przynajmniej godzinę jutro jedziemy z grupą znajomych na dwa dni nad jezioro poczilować ![]() Żyj sama dla siebie a nie dla kogoś |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zacznij pracować nad sobą, odkrywać swoją wartość, a dopiero potem pakuj się w związki. Zrobiłam ten sam błąd, dawałam ludziom moc określania tego na ile wartościowym człowiekiem jestem ja. Tak nie można i trzeba z tym walczyć.
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
Chyba do Was dołączę, rozpadł się związek po 4 latach. Jest bardzo ciężko, były wspólne plany na życie, nigdy nie kłóciliśmy się dłużej niż na parę godzin, ale coś się psuło od jakiegoś czasu. Nie chce go obwiniać, oboje zawiniliśmy, albo po prostu nie dopasowaliśmy się charakterami. Ciągłe pretensje, obwinianie jeden drugiego, i jego ciezki charakter. Potrawil być najukochanszy na swiecie, ale tez byl uparty jak osiol, ktoremu trzeba zawsze przyznac racje... To naprawde dobry czlowiek, ale widzialam jak oboje się juz ze sobą meczymy... Jest mi teraz cholernie ciezko, bo ja zylam tym zwiazkiem, liczyl sie tylko facet, teraz bez niego musze nauczyc sie zyc sama i byc szczesliwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie, nie jesteś beznadziejna, natomiast robisz bardzo dużo, żeby on Ciebie za beznadziejną uważał. Pozwalasz mu na chamstwo, na buractwo, a skoro mu na to pozwalasz, to tak się zachowuje. Jeśli nie wymagasz szacunku do siebie, jeśli uważasz, że inni nie muszą Ci tego szacunku okazywać, to nie będą go okazywać. To jest naprawdę bardzo proste, ludzie tak Cię widzą, jak im siebie przedstawiasz, jak o sobie myślisz.
#2186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dalej myślę o sobie, że jestem odpychająca dla innych ludzi i że nikogo nie interesuje kontakt ze mną. Powtarzam sobie to tysiące razy w ciągu dnia, bo wszędzie widzę potwierdzenie tego. Nie wiem, może powinnam do oporu powtarzać sobie rzeczy pozytywne ![]() A jeśli chodzi o niego to niby pytałam Was, jakie mogą być powody takiego zachowania, ale w sumie jakikolwiek powód by nie był i tak będę uważać go za dupka, więc nie ma sensu, żebym się nad tym zastanawiała :P ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Tak, powinnaś była informować pana o tym co Ci nie pasowało i w przypadku jego wdupiemania Twoich słów, pożegnać pana. Nie tylko związek, ale każdy układ międzyludzki, każda znajomość, wymaga zaangażowania z obu stron.
![]() |
#2189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
po drugiej stronie szafy
|
A, z kimś innym. Przede wszystkim powinnaś się skupić na sobie, na pracy nad własną samooceną. To u Ciebie leży, kwiczy i macha kopytkami.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.