Rozstanie z facetem XXXIII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-10, 22:47   #2161
gamblenka
Rozeznanie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII

Cytat:
Napisane przez ines8 Pokaż wiadomość
Mój też-dusza towarzystwa, wszyscy go kochali za jego opowieści, anegdotki na każdy temat miał jakiś śmieszny tekst po którym wszyscy się śmiali dopóki nie pokazał, że tak naprawdę po prawie 3 latach ja i nasi wszyscy znajomi jesteśmy g.....warci i ci z pracy których zna niecałe pół roku są o niebo lepsi i najlepiej olać nas bez żadnego do widzenia, idę i sobie pójść do nich nic mnie tak nie zabolało i nie ruszyło do tego żeby mieć na niego wywalone jak to
Jakoś takie opisy mnie pocieszają. Bo mi uświadamiają, że człowiek może olać kogoś i to wcale nie musi mieć związku z tym kimś tak naprawdę, więc nie ma co tego brać do siebie.

Btw. uważam, że jak się nie chce z kimś być, to najlepiej mu o tym po prostu powiedzieć, bez lawirowania, bez tego: "nie, nie, nie, dziś nie mam czasu, jutro też nie, może za miesiąc...".
gamblenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 15:27   #2162
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gamblenka Pokaż wiadomość
Jakoś takie opisy mnie pocieszają. Bo mi uświadamiają, że człowiek może olać kogoś i to wcale nie musi mieć związku z tym kimś tak naprawdę, więc nie ma co tego brać do siebie.

Btw. uważam, że jak się nie chce z kimś być, to najlepiej mu o tym po prostu powiedzieć, bez lawirowania, bez tego: "nie, nie, nie, dziś nie mam czasu, jutro też nie, może za miesiąc...".
Wiesz, ja jestem zdania że w dzisiejszych czasach niestety trzeba mieć twardą d...pę bo ludzie są jacy są. Należy znać swoją wartość i nie przejmować się za bardzo opinią innych
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 15:48   #2163
VegeKaro
Raczkowanie

Powoli zbliża się miesiąc odkąd nie mieszkam z ex.
Jakoś daję radę ogarnąć się finansowo i psiak też nie odczuł skutków opieki tylko jednego właściciela
Mam kontakt z ex. Spotykamy się rzadko na wspólny spacer. Byliśmy razem na koncercie.
Chcielibyśmy naprawić to co nas poróżniło...
Wiem jakie błędy popełniłam, on też rzekomo jest świadomy swoich.
Staram się, ale mam wrażenie że on nie...
Praca pochłonęła go doszczętnie.
Wyznaczyłam sobie w głowie deadline "naszych starań"
Poczekam jakiś czas, a jeśli nic z jego strony nie zmieni się - dam sobie spokój.
Kocham go ale nie będę wiecznie czekać na jego zaangażowanie.
VegeKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 17:14   #2164
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VegeKaro Pokaż wiadomość
Powoli zbliża się miesiąc odkąd nie mieszkam z ex.
Jakoś daję radę ogarnąć się finansowo i psiak też nie odczuł skutków opieki tylko jednego właściciela
Mam kontakt z ex. Spotykamy się rzadko na wspólny spacer. Byliśmy razem na koncercie.
Chcielibyśmy naprawić to co nas poróżniło...
Wiem jakie błędy popełniłam, on też rzekomo jest świadomy swoich.
Staram się, ale mam wrażenie że on nie...
Praca pochłonęła go doszczętnie.
Wyznaczyłam sobie w głowie deadline "naszych starań"
Poczekam jakiś czas, a jeśli nic z jego strony nie zmieni się - dam sobie spokój.
Kocham go ale nie będę wiecznie czekać na jego zaangażowanie.
Nie czekaj za długo bo to sprawi że ciągle będziesz stała w miejscu, nie pójdziesz do przodu. Jeżeli widzisz tam dla Was jakąś szansę to próbuj, byle nie za długo, byle nie okazało się że tylko Ty czekasz i się starasz...
Stary 2015-06-11, 21:28   #2165
gamblenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Wiesz, ja jestem zdania że w dzisiejszych czasach niestety trzeba mieć twardą d...pę bo ludzie są jacy są. Należy znać swoją wartość i nie przejmować się za bardzo opinią innych
Masz rację, ale na razie nie umiem tak Nie wiem, czemu czuję się nic niewarta, bo on się nie odzywa. Prosiłam go o to, żebyśmy się rozstali z szacunkiem, żebyśmy spotkali się ostatni raz. Powiedział: "W tym tygodniu będę zajęty, w poniedziałek idę na koncert z kumplem, potem przez dwa dni mam próby do koncertu, muszę się jeszcze nauczyć na kolokwium... ewentualnie piątek, ale w godzinach wczesnych. To dam ci jeszcze znać.". Prosiłam, żeby dał mi znać jakoś wcześniej, żebym wiedziała, czy mam robić inne plany. Obiecał, że tak zrobi. Do teraz nie mam od niego wiadomości Wiem, że to głupie, ale kurcze no, DLACZEGO TAK? Czemu nie może mnie pożegnać z szacunkiem, spotkać się ostatni raz? Co mu szkodzi? Zadaję sobie te i inne pytania, np. co mają w sobie ci ludzie, te dziewczyny, koleżanki, z którymi chce utrzymywać kontakt, czego ja nie mam? Muszę być serio jakaś beznadziejna, że traktuje mnie aż tak chamsko

Edytowane przez gamblenka
Czas edycji: 2015-06-11 o 21:33
Stary 2015-06-11, 21:33   #2166
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Masz rację, ale na razie nie umiem tak Nie wiem, czemu czuję się nic niewarta, bo on się nie odzywa. Prosiłam go o to, żebyśmy się rozstali z szacunkiem, żebyśmy spotkali się ostatni raz. Powiedział: "W tym tygodniu będę zajęty, w poniedziałek idę na koncert z kumplem, potem przez dwa dni mam próby do koncertu, muszę się jeszcze nauczyć na kolokwium... ewentualnie piątek, ale w godzinach wczesnych. To dam ci jeszcze znać.". Prosiłam, żeby dał mi znać jakoś wcześniej, żebym wiedziała, czy mam robić inne plany. Obiecał, że tak zrobi. Do teraz nie mam od niego wiadomości Wiem, że to głupie, ale kurcze no, DLACZEGO TAK? Czemu nie może mnie pożegnać z szacunkiem, spotkać się ostatni raz? Co mu szkodzi?
A po co Ci to spotkanie?
Stary 2015-06-11, 21:39   #2167
gamblenka
Rozeznanie

Cytat:
A po co Ci to spotkanie?
Gdyby mnie pożegnał jak człowiek, spotkałby się ze mną, potraktował po ludzku, to miałabym poczucie, że trudno, że po prostu do siebie nie pasowaliśmy według niego, że uważa, że to nie to. A nie, że jestem tak beznadziejna, że aż samo odezwanie się do mnie napawa go jakąś odrazą. Ma tyle znajomych, przyjaciółki. Z dziewczyną, z którą rok temu się spotykał podobnie krótko, jak ze mną chciał utrzymać kontakt mimo wszystko... Ze mną nie chce mieć nic wspólnego. Dlaczego? Co we mnie jest aż tak okropnego?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-11, 21:46   #2168
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Gdyby mnie pożegnał jak człowiek, spotkałby się ze mną, potraktował po ludzku, to miałabym poczucie, że trudno, że po prostu do siebie nie pasowaliśmy według niego, że uważa, że to nie to. A nie, że jestem tak beznadziejna, że aż samo odezwanie się do mnie napawa go jakąś odrazą. Ma tyle znajomych, przyjaciółki. Z dziewczyną, z którą rok temu się spotykał podobnie krótko, jak ze mną chciał utrzymać kontakt mimo wszystko... Ze mną nie chce mieć nic wspólnego. Dlaczego? Co we mnie jest aż tak okropnego?
Olej go, sam sie odezwie, a jak nie to jest du*kiem jakich mało.
Stary 2015-06-11, 21:52   #2169
gamblenka
Rozeznanie

Cytat:
Olej go, sam sie odezwie, a jak nie to jest du*kiem jakich mało.
Wiem, że nie ma co tego rozkminiać, bla bla... No ale serio w głowie mi się nie mieści to, co on teraz robi. W życiu bym go nie podejrzewała o takie zachowanie... Raz, jak mieli koncert z pewnym innym zespołem i ten zespół ich wystawił, to oczywiście był tym zdenerwowany i narzekał, że tamten zespół taki niedobry i że tak źle ich potraktował. A on sam teraz wobec mnie zachowuje się 10 razy gorzej... i jeszcze pewnie uważa się za uczciwą, fajną osobę O.o kosmos O.o
Stary 2015-06-11, 21:53   #2170
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że nie ma co tego rozkminiać, bla bla... No ale serio w głowie mi się nie mieści to, co on teraz robi. W życiu bym go nie podejrzewała o takie zachowanie... Raz, jak mieli koncert z pewnym innym zespołem i ten zespół ich wystawił, to oczywiście był tym zdenerwowany i narzekał, że tamten zespół taki niedobry i że tak źle ich potraktował. A on sam teraz wobec mnie zachowuje się 10 razy gorzej... i jeszcze pewnie uważa się za uczciwą, fajną osobę O.o kosmos O.o
Powiem tak - ten typ tak ma.
Stary 2015-06-11, 22:02   #2171
gamblenka
Rozeznanie

Cytat:
Powiem tak - ten typ tak ma.
Cóż. Jego zachowanie mi w pewnym sensie pomaga. No bo jak ktoś jest dupkiem, to nie ma sensu się nim przejmować. Ale jakiś czas jeszcze będę myśleć o tych momentach, kiedy mi się wydawało, że jest fajnie. Niestety trzeba to przeżyć.
Stary 2015-06-11, 22:16   #2172
ines8
Raczkowanie

Olej. Mój co prawda jeszcze tydzień temu mi pisał, że chce być moim przyjacielem i uczestniczyć w moim życiu bo jestem i zawsze będę osobą dla której zrobi wszystko pieprzenie, a teraz ja się przestałam odzywać to on jakoś kontaktu nie szuka walić ich jest tylu fajnych ludzi na świecie, nie mówię od razu o facetach do związku, z którymi można super spędzić czas, wyjść pośmiać się, wypić piwo czy pojeździć na rowerze, rolkach, pójść na spacer i wywołują oni u nas UŚMIECH a nie płacz po powrocie do domu! dziewczyny serio wychodźcie jak najczęściej możecie
ines8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 22:16   #2173
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Cóż. Jego zachowanie mi w pewnym sensie pomaga. No bo jak ktoś jest dupkiem, to nie ma sensu się nim przejmować. Ale jakiś czas jeszcze będę myśleć o tych momentach, kiedy mi się wydawało, że jest fajnie. Niestety trzeba to przeżyć.
Wypisz na kartce wszystkie jego zachowania które Cię raniły i czytaj zawsze gdy przyjdą głupie myśli do głowy, to pomaga
Stary 2015-06-11, 22:26   #2174
gamblenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ines8 Pokaż wiadomość
Olej. Mój co prawda jeszcze tydzień temu mi pisał, że chce być moim przyjacielem i uczestniczyć w moim życiu bo jestem i zawsze będę osobą dla której zrobi wszystko pieprzenie, a teraz ja się przestałam odzywać to on jakoś kontaktu nie szuka walić ich jest tylu fajnych ludzi na świecie, nie mówię od razu o facetach do związku, z którymi można super spędzić czas, wyjść pośmiać się, wypić piwo czy pojeździć na rowerze, rolkach, pójść na spacer i wywołują oni u nas UŚMIECH a nie płacz po powrocie do domu! dziewczyny serio wychodźcie jak najczęściej możecie
Prawda W sobotę idę ze znajomymi do teatru

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Wypisz na kartce wszystkie jego zachowania które Cię raniły i czytaj zawsze gdy przyjdą głupie myśli do głowy, to pomaga
Zrobię tak
Stary 2015-06-11, 22:30   #2175
Ania384
Raczkowanie

I najlepiej znaleźć kogoś lepszego, wiem po sobie. Tacy istnieją!
Ania384 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-11, 22:38   #2176
gamblenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ania384 Pokaż wiadomość
I najlepiej znaleźć kogoś lepszego, wiem po sobie. Tacy istnieją!
Wiem, wiem Tylko szczerze mówiąc nie wierzę, że taki mnie będzie chciał. Miałam n chłopaków i z każdym było coś nie tak... Nawet jeśli się starał to w inny sposób okazał się niezbyt... i to naprawdę nie były drobiazgi. Myślicie, że lepiej się nastawić, że jednak się takiego spotka? Boję się w to wierzyć, bo boję się rozczarowania.
Stary 2015-06-11, 23:25   #2177
xlexie
Raczkowanie

Cytat:
Masz rację, ale na razie nie umiem tak Nie wiem, czemu czuję się nic niewarta, bo on się nie odzywa. Prosiłam go o to, żebyśmy się rozstali z szacunkiem, żebyśmy spotkali się ostatni raz. Powiedział: "W tym tygodniu będę zajęty, w poniedziałek idę na koncert z kumplem, potem przez dwa dni mam próby do koncertu, muszę się jeszcze nauczyć na kolokwium... ewentualnie piątek, ale w godzinach wczesnych. To dam ci jeszcze znać.". Prosiłam, żeby dał mi znać jakoś wcześniej, żebym wiedziała, czy mam robić inne plany. Obiecał, że tak zrobi. Do teraz nie mam od niego wiadomości Wiem, że to głupie, ale kurcze no, DLACZEGO TAK? Czemu nie może mnie pożegnać z szacunkiem, spotkać się ostatni raz? Co mu szkodzi? Zadaję sobie te i inne pytania, np. co mają w sobie ci ludzie, te dziewczyny, koleżanki, z którymi chce utrzymywać kontakt, czego ja nie mam? Muszę być serio jakaś beznadziejna, że traktuje mnie aż tak chamsko
Cytat:
Nadal nie rozumiem co dałoby Ci to spotkanie, bo właśnie to, że on nie chce się spotkać pokazuje, że do siebie nie pasujecie i to nie to, bo jemu po prostu nie zależy.

I nie rozumiem takiego 'biczowania się'. "Co we mnie jest aż tak okropnego?", " Muszę być serio jakaś beznadziejna". A może po prostu mu nie zależy, bo się nie dobraliście i tyle, koniec. Nie każdy do każdego pasuje, akurat ty go sobą nie zauroczyłaś, co oznacza, że nie jesteś osobą w jego typie, a nie że jesteś najbardziej beznadziejną osobą chodzącą po tym świecie.

Pisałaś, że to on w miesiąc doprowadził Cie do myśli samobójczych. Zastanów się jaka była rzeczywista jego wina w tym wszystkim, a na ile sama się nakręcałaś takim gadaniem jak wyżej. Może problem tkwi w Twoim postrzeganiu siebie, a nie w nim i warto coś z tym zrobić lub się do kogoś udać.

I jeżeli on się nie chce spotkać to nie chce, po prostu nie napisze Ci wprost tego, tylko podaje jakieś daty, a potem zapomina, bo nie jest to dla niego istotne, więc odetnij się od tego i zacznij życie bez niego. I nie organizuj żadnych spotkań.

Edytowane przez xlexie
Czas edycji: 2015-06-11 o 23:33
xlexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 01:43   #2178
gamblenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xlexie Pokaż wiadomość
Nadal nie rozumiem co dałoby Ci to spotkanie, bo właśnie to, że on nie chce się spotkać pokazuje, że do siebie nie pasujecie i to nie to, bo jemu po prostu nie zależy.

I nie rozumiem takiego 'biczowania się'. "Co we mnie jest aż tak okropnego?", " Muszę być serio jakaś beznadziejna". A może po prostu mu nie zależy, bo się nie dobraliście i tyle, koniec. Nie każdy do każdego pasuje, akurat ty go sobą nie zauroczyłaś, co oznacza, że nie jesteś osobą w jego typie, a nie że jesteś najbardziej beznadziejną osobą chodzącą po tym świecie.

Pisałaś, że to on w miesiąc doprowadził Cie do myśli samobójczych. Zastanów się jaka była rzeczywista jego wina w tym wszystkim, a na ile sama się nakręcałaś takim gadaniem jak wyżej. Może problem tkwi w Twoim postrzeganiu siebie, a nie w nim i warto coś z tym zrobić lub się do kogoś udać.

I jeżeli on się nie chce spotkać to nie chce, po prostu nie napisze Ci wprost tego, tylko podaje jakieś daty, a potem zapomina, bo nie jest to dla niego istotne, więc odetnij się od tego i zacznij życie bez niego. I nie organizuj żadnych spotkań.

Myśli samobójcze są stąd, że ja czuję, że moje życie jest już przekreślone. Staram się najlepiej, jak potrafię, na chwilę się poprawia, a potem i tak zawsze wraca do stanu początkowego. Z kwestią związków na czele. Raz spotkałam chłopaka, którego naprawdę uwielbiałam, uśmiech mi nie schodził z twarzy na jego widok. Aż okazało się, że tak bardzo mu nie zależy, że zapomina zadzwonić, żeby się spotkać po raz ostatni. I co z tego wynikło? Nic. I dalej to samo. Od iluś lat widzę w swoim życiu to samo. Zrozumiałam w pewnym momencie, że to nigdy się nie zmieni. A ja nie chcę żyć w taki sposób. Stąd też myślę o śmierci. Po co mi życie, gdzie w kółko tylko cierpię z powodu tych samych problemów. Wstyd mi z powodu takiego życia.
Stary 2015-06-12, 06:59   #2179
Sheffi
Przyczajenie

Hej. Bardzo lubię takie wątki. Tez jestem po rozstaniu z facetem. Byliśmy razem 4 lata , rozstawaliśmy się mnóstwo razy i wgl byliśmy różni w planach na zycie, pasjach. Pol roku razem mieszkaliśmy i wreszcie podjęłam decyzję o rozstaniu. Na początku męczył y mnie wyrzuty sumienia, bo on bardzo to przeżył.
Potem odzylam. Zaczęłam robić to co lubię , jeździć na koncerty , imprezy, odnowilam wiele znajomości. W międzyczasie narozrabialam trochę w moim życiu przy okazji, bo zrobiłam nadzieje dobremu koledze i potem ją zabrałam.
Teraz poznałam kogoś i poczułam strzale amora. Ale ten amor strzelił tylko mnie niestety i teraz poczułam jak rozczarowany musiał być mój kolega, bo mi też ktoś nadzieję zrobił i ja zabrał.
Ale wychodzę z założenia ,że Bóg dał i Bóg wziął i ze fajnie, że dał mi go chociaż na chwilę.
Nie jestem pięknością. Jestem sympatyczna dziewczyna z sąsiedztwa, bardzo wygadana i otwarta wiec wiem ,że szybko kogoś poznam.
Ciesze się też ,że ostatnio przeżyłam tak duża dawkę emocji i wzbogaciłam paletę swoich uczuć. Myślę że dzięki temu spokojniej wejdę w następny związek i zbuduje coś fajnego, bo poprzedni związek juz mnie męczył o wykańcza monotonia oraz ciągłym "sklejaniem" potluczonych kawałków.
Zerwanie po długim czasie to ogromne emocje ból i łzy. To niepokój, ale czasem warto zrobić to wcześniej niż po ślubie zorientować się "co ja zrobiłam ?!"

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Wiesz, chyba za bardzo się angażujesz w nowe znajomości. Po prostu jak kogoś spotykasz to rzadko jest tak, że ktoś rzuca się komuś do stóp. Owszem istnieje miłość od pierwszego wejrzenia, ale jest maloprawdopodobna. Wrzuć na luz. Nie zakochuj się od razu bez pamięci, bo jak facet to widzi to się boi i ucieka. Oni lubią być zdobywcami. Pomysł tylko. Jeśli facet cgce się z Tobą spotkać to pierwszy warunek spełniasz - podobasz mu się. Nie myśl o tym jaka być żeby chciał się jeszcze z Tobą spotkać bo to jest bardzo nienaturalne i odpycha druga osobę. Zbuduj własną wartość , chodź na zajęcia. Nie wiem. Taniec czy coś co lubisz. Zajęte osoby zawsze są bardziej atrakcyjne, bo znają swoją wartość. Uwierz w siebie; )

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Bo mi zalezy. Bo go po prostu kocham. Tylko, ze ja sama w tej relacji nie czuje sie kochana.
I pomyslec, ze specjalnie mu kubek pamiatkosy zaprojektowalam z data inzyniera, zeby uslyszec historie o wielkie dwudniowej bibie, z ktorej to bylam wykluczona..

Jeśli po 3 latach facet nie zaprasza Cię do domu ani na imprezy ze znajomymi to co Ty z nim jeszcze robisz? On ewidentnie nie widzi Waszej relacji poważnie. Nie widzi dlaczego ze jesteś na każde jego skinienie, bierzesz urlop , czekasz.
Jakbyś z nim zerwała to wtedy byś się dowiedziała czy jemu naprawdę zależy. Czy szukałby kontaktu, czy okazał by Ci swoje uczucia.
Jeśli facet robi bibe na którą Cię nie zaprasza to nie wróży nic dobrego. .. powinnaś być pierwszym zaproszonym gościem.
Lecz Ciebie tam nie ma
To ogród mej samotności
I tak miłość przeradza się w nienawiść
Dlaczego tylko ja potrafię tak ranić? "
Sheffi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 09:43   #2180
VegeKaro
Raczkowanie

Cytat:
Myśli samobójcze są stąd, że ja czuję, że moje życie jest już przekreślone. Staram się najlepiej, jak potrafię, na chwilę się poprawia, a potem i tak zawsze wraca do stanu początkowego. Z kwestią związków na czele. Raz spotkałam chłopaka, którego naprawdę uwielbiałam, uśmiech mi nie schodził z twarzy na jego widok. Aż okazało się, że tak bardzo mu nie zależy, że zapomina zadzwonić, żeby się spotkać po raz ostatni. I co z tego wynikło? Nic. I dalej to samo. Od iluś lat widzę w swoim życiu to samo. Zrozumiałam w pewnym momencie, że to nigdy się nie zmieni. A ja nie chcę żyć w taki sposób. Stąd też myślę o śmierci. Po co mi życie, gdzie w kółko tylko cierpię z powodu tych samych problemów. Wstyd mi z powodu takiego życia.
O kurczę, to ja już dawno powinnam się unicestwić. 30tka na karku i kolejny (-enty) długoletni związek zakończony. W dodatku nie jestem zbyt ładna ani zamożna, więc powodzenie mam żadne. Uwierzysz, że nigdy nikt się za mną nie obejrzał ani nie poderwał?... i co począć?... no proszę Cię... myśli samobójcze z powodu faceta, który potraktował Cię tak, że powinnaś się cieszyć iż masz go z głowy?
Dziewczyno, masz trochę doświadczenia, jak sama napisałaś, więc wyciągnij wnioski. Może faktycznie gdzieś popełniasz błąd? Może zbyt szybko się angażujesz? Może osaczasz mężczyzn? A może masz po prostu pecha? Chociaż jestem zdania, że to nasze zachowanie przyciąga nieodpowiednich gości. Przemyśl to sobie i weź się w garść. Prawda jest taka że to jakie jest Twoje życie zależy w ogromnej mierze od Ciebie samej. Pracuj nad sobą i je zmieniaj.
Jeśli facet nie chce się z Tobą spotkać, to nie. Pomyślałaś że dla niego takie "ostatnie spotkanie" może być niewygodne/zbyt emocjonalne/niepotrzebne? On już dał Ci do zrozumienia że nie chce kontynuować znajomości. Teraz Twoja kolej by wyjść z tego z klasą i szacunkiem do własnej osoby
VegeKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 09:53   #2181
201605161428
Konto usunięte

Sheffi ale po co wyciagnelas moj post z przed x czasu :p ? I przekrecilas duzo fakto. Nie jestesmy razem trzy lata i nie biore zadnego urlopu Znamy sie nieco ponad rok i juz dawno to zostalo wyjasnione i przepracowane. Mam szczesliwy zwiazek obecnie wiec nie widze sensu wyciagania historyjki sprzed pol roku
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 10:09   #2182
ines8
Raczkowanie

Ale nie można całego swojego życia opierać na miłości, związku, facecie...może najpierw naucz się żyć sama ze sobą i być szczęśliwa ze sobą a dopiero potem znajdź kogoś z kim będziesz mogła dzielić swoje życie
Paradoksalnie związek to nie koniec świata, a początek nowego życia. Ja odnawiam znajomości, które się obluzowały bo jemu się nie chciało nigdzie chodzić, jeżdżę codziennie na rolkach przynajmniej godzinę jutro jedziemy z grupą znajomych na dwa dni nad jezioro poczilować a on niech siedzi sobie w domu i zamula.
Żyj sama dla siebie a nie dla kogoś
ines8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 10:30   #2183
xlexie
Raczkowanie

Cytat:
Od iluś lat widzisz w swoim życiu to samo, a co zrobiłaś by to zmienić? Ale co zmieniłaś w sobie? Trzeba się niestety nauczyć (sama się tego uczę), że to ty sama określasz swoją wartość, a nie osoby, które Cie otaczają. Jeżeli ty przez kilka lat podchodzisz do siebie tak, że jesteś beznadziejna i nie zasługujesz na nic, no to nie dziw się, że nic się nie zmienia. Z takim podejściem jak masz teraz to się faktycznie nigdy nic nie zmieni.

Zacznij pracować nad sobą, odkrywać swoją wartość, a dopiero potem pakuj się w związki. Zrobiłam ten sam błąd, dawałam ludziom moc określania tego na ile wartościowym człowiekiem jestem ja. Tak nie można i trzeba z tym walczyć.

REKLAMA
Stary 2015-06-12, 10:36   #2184
_Summer_
Zadomowienie

Chyba do Was dołączę, rozpadł się związek po 4 latach. Jest bardzo ciężko, były wspólne plany na życie, nigdy nie kłóciliśmy się dłużej niż na parę godzin, ale coś się psuło od jakiegoś czasu. Nie chce go obwiniać, oboje zawiniliśmy, albo po prostu nie dopasowaliśmy się charakterami. Ciągłe pretensje, obwinianie jeden drugiego, i jego ciezki charakter. Potrawil być najukochanszy na swiecie, ale tez byl uparty jak osiol, ktoremu trzeba zawsze przyznac racje... To naprawde dobry czlowiek, ale widzialam jak oboje się juz ze sobą meczymy... Jest mi teraz cholernie ciezko, bo ja zylam tym zwiazkiem, liczyl sie tylko facet, teraz bez niego musze nauczyc sie zyc sama i byc szczesliwa.
_Summer_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 10:39   #2185
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Muszę być serio jakaś beznadziejna, że traktuje mnie aż tak chamsko
Nie, nie jesteś beznadziejna, natomiast robisz bardzo dużo, żeby on Ciebie za beznadziejną uważał. Pozwalasz mu na chamstwo, na buractwo, a skoro mu na to pozwalasz, to tak się zachowuje. Jeśli nie wymagasz szacunku do siebie, jeśli uważasz, że inni nie muszą Ci tego szacunku okazywać, to nie będą go okazywać. To jest naprawdę bardzo proste, ludzie tak Cię widzą, jak im siebie przedstawiasz, jak o sobie myślisz.
Stary 2015-06-12, 11:18   #2186
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie, nie jesteś beznadziejna, natomiast robisz bardzo dużo, żeby on Ciebie za beznadziejną uważał. Pozwalasz mu na chamstwo, na buractwo, a skoro mu na to pozwalasz, to tak się zachowuje. Jeśli nie wymagasz szacunku do siebie, jeśli uważasz, że inni nie muszą Ci tego szacunku okazywać, to nie będą go okazywać. To jest naprawdę bardzo proste, ludzie tak Cię widzą, jak im siebie przedstawiasz, jak o sobie myślisz.
Zgadzam się z koleżanką w 100%
Stary 2015-06-12, 11:45   #2187
gamblenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez VegeKaro Pokaż wiadomość
O kurczę, to ja już dawno powinnam się unicestwić. 30tka na karku i kolejny (-enty) długoletni związek zakończony. W dodatku nie jestem zbyt ładna ani zamożna, więc powodzenie mam żadne. Uwierzysz, że nigdy nikt się za mną nie obejrzał ani nie poderwał?... i co począć?... no proszę Cię... myśli samobójcze z powodu faceta, który potraktował Cię tak, że powinnaś się cieszyć iż masz go z głowy?
Dziewczyno, masz trochę doświadczenia, jak sama napisałaś, więc wyciągnij wnioski. Może faktycznie gdzieś popełniasz błąd? Może zbyt szybko się angażujesz? Może osaczasz mężczyzn? A może masz po prostu pecha? Chociaż jestem zdania, że to nasze zachowanie przyciąga nieodpowiednich gości. Przemyśl to sobie i weź się w garść. Prawda jest taka że to jakie jest Twoje życie zależy w ogromnej mierze od Ciebie samej. Pracuj nad sobą i je zmieniaj.
Jeśli facet nie chce się z Tobą spotkać, to nie. Pomyślałaś że dla niego takie "ostatnie spotkanie" może być niewygodne/zbyt emocjonalne/niepotrzebne? On już dał Ci do zrozumienia że nie chce kontynuować znajomości. Teraz Twoja kolej by wyjść z tego z klasą i szacunkiem do własnej osoby
Właśnie o to chodzi, że ja już milion razy zastanawiałam się, czemu jest tak, albo tak. Milion książek przeczytałam, pracowałam nad sobą, jestem po trzech dobrych terapiach. Poukładałam rzeczy z przeszłości, wybaczyłam wszystko wszystkim, uważam, że o nic nie muszę nikogo obwiniać itd. Ludzie z zewnątrz, z różnych środowisk dostrzegali to, mówili, że bardzo się zmieniłam, że jestem zupełnie inną osobą.

Ale dalej myślę o sobie, że jestem odpychająca dla innych ludzi i że nikogo nie interesuje kontakt ze mną. Powtarzam sobie to tysiące razy w ciągu dnia, bo wszędzie widzę potwierdzenie tego. Nie wiem, może powinnam do oporu powtarzać sobie rzeczy pozytywne próbowałam już oczywiście, ale może za krótko? To chyba jedyne, czego jeszcze mogę spróbować. Jeżeli tak dalej pójdzie, to sama siebie zabiję tymi myślami. Inne przekonania o sobie poukładałam.

A jeśli chodzi o niego to niby pytałam Was, jakie mogą być powody takiego zachowania, ale w sumie jakikolwiek powód by nie był i tak będę uważać go za dupka, więc nie ma sensu, żebym się nad tym zastanawiała :P

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Dziękuję! To w takim razie co mogę zrobić inaczej następnym razem? Powinnam była go wcześniej pożegnać, sama, kiedy zauważyłam po prostu, że czuję się przy nim ciągle źle, że mi nie pasuje ileś rzeczy?

REKLAMA
Stary 2015-06-12, 11:56   #2188
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Dziękuję! To w takim razie co mogę zrobić inaczej następnym razem? Powinnam była go wcześniej pożegnać, sama, kiedy zauważyłam po prostu, że czuję się przy nim ciągle źle, że mi nie pasuje ileś rzeczy?
Ale jakim następnym razem? Nie powinno być już żadnego następnego razu. Pan nie miał czasu, to teraz Ty też już go mieć nie powinnaś. Zajęta jesteś, sorry. Wszystko między Wami już jest jasne, proste i oczywiste, nie ma tu już o czym rozmawiać, po co się spotykać, szkoda Twojego cennego czasu.
Tak, powinnaś była informować pana o tym co Ci nie pasowało i w przypadku jego wdupiemania Twoich słów, pożegnać pana.

Nie tylko związek, ale każdy układ międzyludzki, każda znajomość, wymaga zaangażowania z obu stron.
Stary 2015-06-12, 11:58   #2189
gamblenka
Rozeznanie

Cytat:
Ale jakim następnym razem? Nie powinno być już żadnego następnego razu. Pan nie miał czasu, to teraz Ty też już go mieć nie powinnaś. Zajęta jesteś, sorry. Wszystko między Wami już jest jasne, proste i oczywiste, nie ma tu już o czym rozmawiać, po co się spotykać, szkoda Twojego cennego czasu.
Tak, powinnaś była informować pana o tym co Ci nie pasowało i w przypadku jego wdupiemania Twoich słów, pożegnać pana.

Nie tylko związek, ale każdy układ międzyludzki, każda znajomość, wymaga zaangażowania z obu stron.
Nie, nie, chodziło mi o to, że jeśli kiedykolwiek by się jeszcze powtórzyła taka sytuacja z kimś innym.
Stary 2015-06-12, 12:02   #2190
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie, nie, chodziło mi o to, że jeśli kiedykolwiek by się jeszcze powtórzyła taka sytuacja z kimś innym.
A, z kimś innym. Przede wszystkim powinnaś się skupić na sobie, na pracy nad własną samooceną. To u Ciebie leży, kwiczy i macha kopytkami.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości