|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Kawaii strona mocy
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III
Ogólnie założenie z kopertami spoko, ale ja jednak nadal wolę zwykłą kartkę, robię rozpiskę ile mam, jakie mam stałe wydatki albo oczywiste w danym miesiącu i wszystko się ładnie trzyma. Plus jakieś uwagi własne... Za dużo zachodu z tymi kopertami i bałabym się, że zagubiłabym je między papierami na biurku :-P
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Łe, już myślałam, że tort jest dla nas :-*
|
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III
Eh mój mąż ma imieniny w lutym powinnam poszukać jakiegoś prezentu ale nie mam pomysłów, myślałam nad skórzanymi rękawiczkami bo te które ma już mają sporo lat, nie wyglądają źle ale też nie najlepiej, możecie polecić jakiś sklep gdzie mogę kupić porządne skórzane rękawiczki?
|
|
|
|
#2163 |
|
Konto usunięte
|
Gdyby forsa się mnie trzymała, to stosowałabym jakieś mniej drastyczne metody
Wy też coś dostaniecie (o ile uda nam się spotkać ), ale raczej nie tort
|
|
|
|
#2164 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Musi się udać, we właściwą sobotę idę na podwójne urodziny, ale swoją bytność tam ograniczam tylko do 1/3 atrakcji, żebym mogła się gdzieś jeszcze zjawić jakbyś chciała się spotkać... W taki sposób myślę, że wszyscy będą zadowoleni, mój portfel też (organizatorka trochę szaleje, z tego co widzę po jej planach :-/) :-* |
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam system kopertowy ale na kontach bankowych
. Co tydzień przelewam sobie kwotę do wydania w danym tyg. na jedzenie i musi mi starczyć.Ale jak komuś ucieka bardzo forsa to koperty są spoko, widać golym okiem hajs Z wydatków to w marcu będzie nasza druga rocznica .Teraz najwięcej hajsu idzie mi na ciuchy do nowej pracy
|
#2166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
możesz mu zrobić na miarę nawet, kultowa pracownia wśród męskich elegantów ![]() nouvelle90 teraz jak szukam pracy to serio mogłobyśmy się jakoś umówić, miałabym wtedy pierwszą osobę do referencji (myślałam o pieczeniu ciast za hajsy bo jestem w tym niezła )).Ja mam system kopertowy, ale... dzienny. uczy dyscypliny
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Super, nawet nie wiedziałam że takie pracownie jeszcze są, może nawet sama skuszę się na takie rękawiczki te ze zdjęć wyglądają pięknie tylko czy zrobią je do 10 lutego, wtedy mąż ma imieniny i to ostateczny termin, mogła bym pojechać tam po pracy i je odebrać, czyli czas na wykonanie mieli by 2 tygodnie 😞.
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę tu patenty na pieniądze na życie
my wkładamy cała gotówkę na jedzenie do osobnego portfela. Robimy zakupy z reguły w sobotę i wtedy widać ile wydajemy za każdym razem.
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w tym salonie, obsługa bardzo miła, powiedzieli że dadzą radę zrobić te rękawiczki nawet przed imieninami czyli przed 10 lutego, dali mi próbnik ze skóra do wyboru i do tego pokazali kilka klasycznych rękawiczek, można sobie wybrać dodatki jak np. Suwaki. Naprawdę na chwilę obecną jestem zadowolona, jakość wykonania tych rękawiczek - tych które widziałam była bardzo dobra, nie mogłam się zdecydować na kolor, czy czarny czy piękny czekoladowy brąz...najgorzej było dobrać rozmiar rękawiczki, mierzyłam na swoją dłoń plus dodałam rozmiar więcej. Mam nadzieję że będą pasować. Bardzo dziękuję za polecenie tego punktu!
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza czesc gratów pojechała, zaraz pakujemy druga i jedziemy na nowe mieszkanie
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Może dlatego, że pojawiłaś się na watku zaręczynowym to myślałam,że jesteście ze sobą nie wiadomo ile :P.
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie.... piszę i pozdrawiam z nowego mieszkania
|
|
#2173 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo chyba takie wczesne zaręczyny to jednak zaskoczenie . W każdym razie mnie to już nie dotyczy.Jestem meeega zadowolona z nowego mieszkania
|
|
#2175 |
|
Konto usunięte
|
Może orientujecie się czy jak oddaje telefon na gwarancji to musze dać cały zestaw? Nie ma oryginalnych słuchawek i wtyczki do ładowarki...
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Konto usunięte
|
Ok, dzięki. Wydawało mi się to logiczne, ale wolałam się upewnić. Teraz tylko musze znaleźć te nieszczęsna fakture
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Takie pytanie
![]() Jak często kupujecie coś z drugiej ręki? Czy może w ogóle kupujecie wszystko nowe? Jeśli zdarza się wam coś od kogoś kupić to z jakiej dziedziny i jaki jest główny powód? Cena? Ekologia? Inny?Ciekawa jestem.
|
#2179 |
|
Konto usunięte
|
Ja tylko podręczniki kupuję używane i czasami inne książki, bo mi szkoda wydawac mnostwo kasy, a moje podreczniki kosztuja co najmniej 100 zl za jeden. Kiedyś miałam też używanego laptopa, bo nie było mnie stać na kupno nowego. Teraz juz nie kupiłbym używanej elektroniki, chyba że coś bardzo drogiego, np MacBooka, PS.
Nie kupuję używanych ubrań, na szmaty chodzę raz na rok. Mam jeden domowy sweter stamtąd. Nie umiem tak polować na perełki, jak niektóre dziewczyny. Ostatnio na wyprzedaży w matrasie kupiłam 3 książki i 2 zakładki za 42 zł
Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2016-01-29 o 11:39 |
|
|
|
#2180 |
|
Konto usunięte
|
Kiedyś ubrania, teraz raczej nic. W sprzęty i meble do swojego mieszkania chciałam zainwestować, a nie wiem w sumie czego jeszcze bym potrzebowała. Książek nie kupuję bo mam Kindle'a, elektronikę kupuję nową, akcesoria okołoubraniowe (czyli na przykład torbę na siłownię, buty) też kupuję w sklepie.
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciuchy, jak trafię coś fajnego ciuchy dla dziecka - tu ekologia i cena ma znaczenie - kupuję konkretnych, bdb firm, przeważnie na allegro to co mi się podoba - używane z allegro i prane wielokrotnie bdb firm wyglądają lepiej niż nowe z popularnych u nas sieciówek po pojedynczych praniach lego duplo, bo zepsuć nie sposób, a nowe mają ceny z kosmosu gdyby nie mój higieniczny bzik i to, ze no całego wózka dziecinnego nie ma jak zdezynfekować to z perspektywy czasu wózek też bym kupiła używany czasem książki, jak coś konkretnego mnie interesuje, a trudno dostępne chyba tyle....
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka razy zdarzyło mi się kupić drobiazgi do kuchni w charity shop (porcelanowa maselnica, idealnej wielkości chochla, jakieś miski) i jestem z nich bardzo zadowolona. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- O, książki też, auto używane. |
|
|
|
|
#2183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja generalnie ewentualnie ciuchy kupuję używane. Resztę albo wymieniam na wizażu (to dobry sposób ), albo kupuję (bo coś mi jest potrzebne), albo nie kupuję, bo to oznacza że tego nie potrzebuję.
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciuchy w większości używane - nie rozumiem po co mam płacić np. 200zł za spodnie jak mogę to samo mieć za 20zł. TŻ kupił laptopa poleasingowego i jest super, a potrzebował na prawdę mocny sprzęt. Ostatnio na jakiejś fejsbukowej stronie zaopatrzyliśmy się w porządnej jakości spodnie nieprzemakalne na łażenie po górach, znowu oszczędność kilku stów, a rzeczy praktycznie nie śmigane. Mnie motywuje przede wszystkim zdroworozsądkowa oszczędność, łatwa dostępność rzeczy używanych i to, że bardziej wiem czego się po nich spodziewać (bluzka kupiona w ciucholandzie raczej nie zmechaci się po jednym praniu, za to dwie sieciówkowe ostatnio musiałam wyrzucić z tego powodu). Mebli do tej pory nie musieliśmy kupować, ale nie miałabym większych oporów.
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#2186 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Mówi to osoba która wzięła ślub po 6 latach z czystej wygody i bardzo sobie związek małżeński chwali. Dajmy ludziom żyć jak chcą, a Cpt Cook to i tak ciężki przypadek (żartuję oczywiście Zgadzam się że takie wątki tylko służą nakręcaniu się nawzajem, tak samo jak większość ślubnych. Histeria dla mas ![]() Co do hardore - wiele par z ich rocznika i okolic jest już od dawna rozwiedzionych a u nich miłość kwitnie, więc jak widać, co kto woli. Nie każdy idzie utartą ścieżką przeciętnego człowieka chodzenie/zaręczyny (wyczekane i wyhisteryzowane jak to na wizażu często bywa :P )/ślub z weselem/dzieciory. |
||
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciężki przypadek?
niby dlaczego? Moja siostrę byś poznała... To jest dopiero ciężki przypadek ![]() Zrobiłam listę rzeczy do kupienia na nowe mieszkanie, głownie wyposażenie kuchni i rozglądam sie najpierw po Olx. Z drugiej ręki nie kupiłabym tylko butów i bielizny reszta jest do przyjęcia jesli stan i cena sa zadowalające.
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiła bym na pewno meble jeżeli są w dobrym stanie, lumpeksów w mojej okolicy niema, więc bywam w nich może raz w roku albo dwa. Nie kupiła bym używanej elektroniki, podświadomie mam wrażenie że może mi się zarazj zepsuć. Z ubrań nie kupiła bym butów bielizny. Chętnie kupuję książki zwłaszcza stare wydania albumów które są niedostępne do kupienia w księgarni. Nigdy nie wpadłam na kupowanie np.rzeczy do kuchni z drugiej ręki. Zdarzyło mi się kupić np biżuterię z drugiej ręki, oddawałam ja potem do oczyszczenia i była jak nowa.
Edytowane przez _zgryzota_ Czas edycji: 2016-01-29 o 14:33 |
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :pro si: normalnie zaraz się popłaczę.... i tak w sumie 10 par butów odłożyłam, a jeszcze powinnam, bo jak gdzieś wyjdę na kilka godzin to mam dość chodzenia, będę musiała jakieś wiosenne kupić nienawidzę.....
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie katastrofa z lampą
w sklepie, w którym ją kupiliśmy, nie ogląda się towaru przed zakupem. Lampa leżała sobie spokojnie w domu, nieruszana, dziś miała być powieszona - i niespodzianka - stłuczony klosz nie wiadomo gdzie, ani kiedy, na zwrot kasy nie ma co liczyć. No i kilkadziesiąt pln w plecy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

:-*

), ale raczej nie tort

.

my wkładamy cała gotówkę na jedzenie do osobnego portfela. Robimy zakupy z reguły w sobotę i wtedy widać ile wydajemy za każdym razem.

nienawidzę.....
nie wiadomo gdzie, ani kiedy, na zwrot kasy nie ma co liczyć. No i kilkadziesiąt pln w plecy