![]() |
#211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: szkoła językowa w Warszawie - która? angielski
Cytat:
![]() Fajnie? Ja pisalam reklamacje, powiedzialam ze rzecznik praw konsumenta bedzie juz z nimi sie kontaktowal - bo nie chcieli mi oddac kasy jak zrezygnowalam wiec te oplaty za kurs juz weszly, miesieczny okres wypowiedzenia itp i powiedzialam ze ZLE LICZA, ZE ZNAM MATEMATYKE, a oni ze nie takie warunki itp, a ja OBLICZCIE MI ILE MI ODDACIE JESLI ZREZYGNUJE TAK, ZE NIE POJDE TYLKO NA OSTATNIE ZAJECIA, i oni zaczeli sie motac (ratusz arsenal) a potem im wyliczylam zgodnie z ich matematyka ze wg nich, TO JA MUSZE DOPLACIC IM ok 300 zl. nigdy wiecej. oczywiscie po dniu jak powiedzialam ze sa oszustami, ze zgodnie z umowa ja mam im doplacic 300 zl - zadzwonili i powiedzieli ze kurs odwolany jest i ze mi zwroca 100% ceny. Tak jasne, odwolany kurs, yhm. Wyjazd - zdecydowalismy ze po studiach, czyli marzec 2015 sie bronie, w czerwcu slub i wylatujemy ![]() Chodzilam teraz do Lexis - do Ireny - nigdy nie znalam lepszej lektorki. ale uwaga - duzo wymaga, duzo czytania, pisania esejow, gramatyki. niestety ja pracuje, studiuje, cwicze - nie wyrabiam sie zawsze na te zajecia. Ale Irene polecam ![]() teraz nie bede chodzila na kurs, sama bede sie uczyc, metoda: - artykuly z independent, guardiana - czytanie ksiazek po angielsku - wkuwanie slowek z tego - skype przez omegle.com ![]() Cytat:
![]() mam kolege co w empiku sobie chwalil, a mam kolezanke ktora mowi ze stracila pieniadze bo baba co ja uczyla nie zadawala pracy domowej, rozmoawiala tylko glownie z 3 osobami, reszty grupy nie pytala itp.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2014-01-10 o 09:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Ok, skutecznie mnie odciągnłęaś.
![]() A o tym Długim Języku ktoś coś? Znajoma chwaliła sobie szkołę, ale kontakt nam się urwał i trochę niezręcznie mi go odnawiać, by dopytać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
BAN stały
|
Dot.: Warszawa- szkoły językowe
No hiszpański, piękna sprawa, od nowego roku coś w ten deseń
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
BAN stały
|
Jako o drugim obcym jezyku myślę, o niemeickim
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
Wiatajcie,
Czy słyszał ktoś o szkole językowej Clil? Są przy metrze pole mokotowskie i Politechnika. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
hej
![]() znacie może jakąś godną polecenia szkołę uczącą hiszpańskiego? myślałam nad Profi-Linguą, ale tu Friese napisała, że to oszuści, więc trochę ostudziło to mój entuzjazm ![]() jakbyście coś wiedziały, to dajcie proszę znać ![]()
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Może sprawdź TFLS. Szkoła ma akredytacje kuratorium oświaty, a działają już 20 lat, więc trochę zadowolonych osób musiało już z tej szkoły wyjść, bo inaczej już dawno by zakończyła działalność.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#219 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Warszawa- szkoły językowe
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
BAN stały
|
:
Edytowane przez wiktor83 Czas edycji: 2014-04-05 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
tak Wiktorze, nie reklamuje się wogóle, nawet użytkownikami na wizazu z 2 postami
![]() dobrych lektorow wszedzie mozna spotkac, w city school za 550 zl za 80 h, w lexis za 800 zl za 60 h - tez moge polecic
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2014-04-05 o 11:57 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Kawaii strona mocy
|
Fiese, jeśli uważasz coś za reklamę, użyj proszę po prostu przycisku zgłoś - inne komentarze w takiej chwili są po prostu zbędne, a reklamy i spam na 1 wątku to zdecydowanie za dużo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy ktoś z Was może opisać wrażenia + szkołę z callanem? jaki lektor i jak to cenowo wychodzi? ![]()
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie wiem jaki poziom i do jakiego lektora - na ang na studiach mamy biznesowy B1.
![]() |
![]() |
#225 | |
BAN stały
|
Cytat:
Każda książka jest tak dobra jak ją potrafi realizować lektor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
BAN stały
|
Dot.: Re: Warszawa- szkoły językowe
Dokładnie, metodę należy dopasować do potrzeb
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
BAN stały
|
Dot.: Jaki kurs języka ang. w Warszawie?
Jak już pisałam metoda musi być dopasowana do potrzeb
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
BAN stały
|
Dot.: Jaki kurs języka ang. w Warszawie?
Tak czy inaczej na kursie musi być native speaker, który będzie prowadził część zajęć. To w dużym stopniu pomaga w praktycznym posługiwaniem się językiem. Może być Callan, metoda dualna, czy inna koncepcja. Ale ważne aby był native speaker |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Przyczajenie
|
Szukam dobrej szkoły jezykowej (angielski) w Warszawie. nie interesuja mnie sieciówki, metody callana ani sytemy dualne. Interesuja mnie tradycyjne metody, zajęcia oparte na podręczniku i kładące DUŻY nacisk na mówienie. Kiedys chodziłam do (ciach, ciach) i byłam mega zadowolona, lektorzy rewelacyjni, wiekszość z nich to wykładowcy uczelni warszawskich z świetnym, pełnym pasji i zaangażowania podejsciem, ale szkoła zamkneła się jakis czas temu. Przeczytałam wczoraj na forum, ze lektorzy z dawnego (ciach, ciach) zalozyli szkołe o nazwie (ciach, ciach) w warszawie, jeśli ktos slyszał prosze o infoemacje byloby git jakby okazało sie to prawdą. Szkoly, do ktorych chodziłam po zamknieciu Metropolitan bardzo mnie rozczarowaly, choć opinie na forach miały świetne.
Edytowane przez Maguda_ Czas edycji: 2014-07-23 o 11:40 Powód: skasowanie nazwy szkół |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Krystynkak, może metodyści?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
jacy metodyści?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Kawaii strona mocy
|
Metodyści kiedyś byli bardzo, bardzo dobrzy, ale z tego co wiem niestety ich sława i skuteczność zdecydowanie spadła. Chyba, że ktoś ma inne doświadczenia, tak słyszałam po prostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Ja chodziłam do nich przez 3/4 lata i byłam bardzo zadowolona.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, widzę, że jesteście oblatane ze szkołami, to może powiecie mi coś o szkole Lucky Luke z ul. Rybitwy? (ta)
W sumie jeszcze nic o nich nie słyszałam, ale mam niedaleko i tak się zastanawiam czy nie pójść po najprostszej linii oporu, bo jako że tak powiem leń śmierdzący nie chce mi się zasuwać na drugi koniec miasta, a językowe kursy internetowe jakoś mnie nie kręcą. Zwłaszcza cenna byłaby opinia o ich kursach na egzaminy FCE. ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Kawaii strona mocy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
ja chodziłam do Speak Up i bardzo sobie chwaliłam. Głównie za native'ów i elastyczne godziny zajęć. Samemu się ustala, którego dnia i o której godzinie chodzi się na dane zajęcia - gramatyka, konwersacje i nauka poprzez pracę z komputerem (słuchanie opowiadań, rozwiązywanie testów gramatycznych itp). To bardzo fajna opcja szczególnie dla pracujących
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() płacić ponad 3000 zł za kurs by siedizeć przed komputerem? troszkę żenujące ![]() czytałam opinie na forach że ludzie są wściekli bo nie sądzili że to tak wyglądać będzie. Cytat:
..i wtedy dzwonia z tekstowem ze wlasnie wylosowales albo ze wlasnie jest super promocja u nich, taniej o XXX złotych lub %, a tak naprawdę wychodzi dość drogo i umowa jest neibezpieczna :P ja u nich bylam i wkurzalo mnie ze dzwonili ciagle, ale naszczescie ta kartka z żądaniem usuniecia danych wystarczyla.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2014-07-25 o 01:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dobrze powiedziane ![]() ![]() A ich tzw. native speakerzy pochodzą z łapanki są bez przygotowania i sami mówią i piszą z błędami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.