![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych
Ale tetre to w 90 stopniach? I czy te farbowane tetrowe pieluszki we wzorki nie blakna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
mimbi - jak wejdziesz na forum chusty.info to możesz poczytac o wielu różnych sposobach prania pieluch, jakie stosują dziewczyny. Ponoć raz na jakiś czas warto wszystko wyprac w 90 st, nawet pieluszki z pulem, ponoć nic im sie nie dzieje
![]() Jak zaczniesz używać pieluszek, to pewnie samo życie podyktuje sposob prania. w zależności od stopnia zabrudzenia/zapachu. Ja mam ten luksus, że odkąd stosujemy wielo, jeszcze nie zdarzyła mi się kupa w pieluchę, więc żadnych plam nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no dobra - nowa dla mnie, dlatego że nie słyszałam o nikim ani z rodziny, ani ze znajomych, kto by stosował ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Aqua z IB tez mamy
![]() zadowolona jestem bardzooo z formowanek eko_mamy, jednak zapiecia boczne napkowe sa duzo lepsze niz rzepy ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
A ja czekam na dostawe pieluszek nappime z nowej wiosennej kolekcji - śliczne nowe pule udało mi sie upolować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, przyznam, ze na poczatku patrzylam na Was troche jak na wariatki (no bo kto normalny by sie zachwycal pieluchami), ale teraz Was rozumiem - sama nie moge sie doczekac az zamowie pieluchy dla mojej malej i tak sobie skacze po tych stronach, ogladam, podziwiam i sie zachwycam
![]() Wiec wklejajcie co tam macie, bo sie chetnie pozachwycam dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
pieluszki wielorazowe są lepsze, bo nie dość że masz je na kilka razy, to są zalecane na początku z każdym niemowlęciem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jedna z zamówionych pieluszek to "pacyfki" pierwsza z prawej w I rzędzie, zdjęcia drugiej pieluszki nie mam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Rewelacyjna właśnie ta z pacyfkami!
![]() ![]() Lenny Lamb jak na razie nie poużywaliśmy za wiele, dzisiaj nad ranem założyłam i jeszcze nie zdążyłam założyć ubranka i już poszła kupa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Pochwalę się - kupiłam od eko_mamy
![]() ![]() http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../41/1566584183
![]() |
#221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Podam jeszcze link do aukcji na allegro, ale zakup spokojnie można załatwić poza: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=7633862
![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Polecam wszystkim ebooka nt. pieluszek wielorazowych - wszystko fajnie i przystępnie opisane, duza pomoc dla początkujących
![]() http://www.pieluszkarnia.pl/data/inc...ybor_ebook.pdf |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Ja za pieluszkarnią nie przepadam. Drogo i za dużo marketingu na forach. Dzisiaj widziałam bumgeniusa w dwóch innych sklepach o 10 zł taniej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
A jak z kosztami przesylki, z proszkiem etc. Bo mi sie podoba w pieluszkarni to, ze wszystko mam za jednym zamachem - i pieluszki i proszek i orzechy. Chociaz i tak najladniejszy otulacz znalazlam nie w Pieluszkarni, ale na allegro.
Jutro sie zabieram za e-booka, mam nadzieje, ze nie jest caly naszpikowany jakas ekologiczna gadka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A najładniejsze pieluchy znalazłam chyba u ekomamy i w nappime.
![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Pieluszkarnia rzeczywiście jest jednym z droższych sklepów, ale stronę sklepu mają chyba najlepiej prowadzoną - ja właśnie z tej strony czerpałam pierwsze informacje o pieluszkach wielorazowych. No i tylko tej pani chciało sie przygotować eboka o pieluszkach i udostępnić go za darmo na stronie sklepu.
Wysyłka chyba za każdą najmniejsza rzecz wynosi 15 zł, więc juz zupełnie nie opłaca się. Za zakupy za min. 300zł przesyłka gratis. Ekomaluch tez jest fajny, ale mi ich strona czesto nie działa, a poza tym wiekszość asortymentu pokazanego w sklepie jest niedostępna w sprzedaży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
W sumie najlepiej porównać ceny i łapać okazje. Ja kupuję pieluchy wielo od początku roku mniej więcej i dzięki temu mam sporo czasu na grzebanie po różnych sklepach i korzystanie z promocji. Gdybym zrobiła jedno duże zamówienie w takiej pieluszkarni, to za swój zestaw zapłaciłabym ze dwa razy więcej. Na allegro są czasami fajne okazje też. Właśnie za chwilę będę czegoś jeszcze szukać
![]()
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Zajrzałam do tej pieluszkarni i szczerze powiem, ze ceny mi nie pasują
![]() Ja kupiłam swój pakiet na ebayu. I jestem zadowolona. (koszt całości: czyli 20 pieluszek od narodzin do nocnikowania (bambusowe), 6 wkładów nocnych, wiaderka, worka do brudnych pieluch, dwóch worków do prania i dwóch paczek jednorazowych wkładów: w każdym 100 wyszedł 650 zł). I jakość pierwszorzędna. Ostatnio dokupiłam kieszonkę, która jest taka sobie ![]() Bambino Mio mamy jedną. (mała już wyrosła) nie zachwyciły mnie, ale też nie uważam, ze są najgorsze. Tylko zdecydowanie dzienne, na noc bym nie założyła. Faktycznie mają śliczne te pieluszki, tylko ja głównie potrzebuję dobrych ![]() ![]() chociaż mamy kolorowe (jednokolorowe) i słodko to wygląda. ![]()
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Hej gdzie jestescie? Jakies nowe zakupy? Moze ktoś sie pochwali?
![]() U mnie narazie koniec z nowinkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My jestesmy ale Wito daje mi ostatnio w kość, więc żeby nei zwariować w 4 ścianach to wiekszosc dnia jestesmy na powietrzu ![]() U nas troche nowych pieluszek, kilka pożegnaliśmy. Z nowości - franiszki (ktoś już wcześniej linkował otulacze wełniane od tej szyjącej). No dla mnie bomba - z racji tego że wolę jednak naturalne materiały przy pupie (tzn Witka pupie, zeby nie bylo;P) - zamówilam kieszonki z bawełną, bambusem i konopiami + wkłądy składane z bambusa i konopii. No i to aktualnie nasze najchłonniejsze pieluchy ![]() ![]() Econobuma mamy (a jakże ;P) a nawet 2. Lubie je - nawet bardziej niż Flipa (material ten sam, ale ma pojedynczy rzad nap do zapinania=szybciej, i nie ma tych falbanek wewn. - Wit notorycznie je obsikiwal i otulacz szybko byl do wymiany). Kolory może bez szału ale mi akurat bardzo sie ta biel z kolorowa lamowka podoba. No i z tetra super pasuje - używamy z kikko i imsevimse i wizualnie jest tak jak we Flipie - czyli zgrabnie, mala pupa, wsyztsko sie trzyma, nic sie nie przesuwa. Widziałyscie nowe PULe eko_mamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Matka na full etat
|
ja używałam od początku tylko i wyłącznie pampersów. nie chciałoby mi się prać pieluch, poza tym brak czasu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() od dwóch dni używamy tetry, wczoraj pół dnia jednak byliśmy na pampersach, jakoś miałam stresa przed wyjściem na spacer w tym, bo siku faktycznie co 20 minut nawet, ale wydaje mi się, że pupa jakby mniej czerwona ![]() Tylko martwi mnie, że jak piszesz jest niby mała pupa w tetrze i otulaczach - mnie się wydaje ogromniasta, już sama nie wiem, czy ja źle składam...? Składam tetrę w latawiec, otulacz mam IV i kurczę czasem Krzyś nóżek w tym nie może zgiąć, o układaniu na brzuchu na żabkę też można zapomnieć - chyba coś powinnam poprawić? I czy Wy tetrę prasujecie, czy po praniu tylko naciągacie? Poza tym dziękuję za te wszystkie fantastyczne linki do stron pieluszkowych, przedtem znałam tylko te większe sklepy w tym pieluszkarnię, a tu taka różnorodność ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Nie prasuję, bo prasowanie "zapieka" włókno i zmniejsza chłonność. Tylko nowe pieluchy prasuję po pierwszym praniu przed użyciem.
U nas z nowości formowanka nocna Pupeko, zielona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
ok, dzięki
![]() czy któraś z Was miała otulacz wełniany franiszki? Sprawdzał się? (zaczynam się wciągać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale jak teraz jeszcze patrze na ten otulacz, to jakiś taki bardzo szeroki w kroku mi się wydaje... Bianka miałabym prośbę - mogłabyś wkleić fotkę taka porównawczą Econobuma i Flipa? ![]() I jeszcze jedno pytanie - jak wypadają muśliny IV w porównaniu do tetry kikko? Tetrę kikko pokochałam niezmiernie - w zasadzie cały dzień moje dziecko biega we flipie i kikko, a kieszonki i sio leża i się kurzą ![]() Pule eko_mamy śliczne, szczególnie nutki powaliły mnie na kolana ![]() ![]() Cytat:
![]() Otulacz IV mam jeden i zakładam go tylko na noc - rzeczywiście jakiś taki mało zgrabny jest, ten rzep niby szeroki, ale cieżko fajnie to pozapinać. Ja na spacer tez nie ryzykowałabym tetry. My spacerujemy w IB SIO. Dla niemowlaczka myśle, że dobre byłyby też jakieś zgrabne formowanki. Ja żadnych pieluszek nie prasuję, nawet przed pierwszym użyciem. Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-05-07 o 21:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pod tym linkiem umieściłam też zdjecia porównawcze kikko i muślin Imse Vimse. Dla mnie Kikko bambusowe są najlepsze - mają idealną wielkość, są przyjemne w dotyku, chłonne, nic sie z nimi nie dzieje mimo wielu prań, dzięki opcji kolorowych wielopaków nawet z tetra może być ciekawie i kolorowo ![]() Co do Econobuma - jak widać na zdj - nie jest on szerszy w kroczku, wymiarowo wogole jest taki sam jak Flip. Różnica to wlasnie te falbanki (przesikuje je, bo oprocz mega sika jest tez chlopakiem i ze wzgledów anatomicznych ![]() ![]() ![]() ![]() A - no i tak - mam obecnie pewnie ze 30 różnych pieknych designerskich kieszonek, sio, aio i innych cudów a 90% czasu mój synek biega w otulaczu/wełniaczku i tetrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
Bianka - bardzo Ci dziekuję
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba zdecyduję sie na tego Econobuma, tym bardziej, że we Flipie puszcza mi oczko przy jednej z nap i musze go zareklamowac ![]() Patrząc na Twoje zdjęcia zostanę jednak przy tetrze Kikko. Rzeczywiście to marszczenie sie muślin może byc troche denerwujące ![]() No sprawa siku Wita wyjaśniona ![]() ![]() A jakiego wełniaczka uzywasz na dzien? Szorty Stocherny? U nas tez do 3 pieluch dziennie schodzi ![]() ![]() EDIT Dokładnie tak samo jak Ty składam Kikko ![]() ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-05-09 o 07:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Ja muszę jeszcze raz wrócić do pieluchowania nocnego
![]() Używam teraz formowanek ze Storchenami albo Flipem. Z Flipem raczej przecieków nie ma, ale Storcheny to prawie co noc przesikane ![]() ![]() ![]() Może ja po prostu wymagam od pieluszek zbyt wielu godzin? Chociaż z Flipem daje radę, tylko wolałabym jednak wełnę, ze względu na jej właściwości, zwłaszcza, że lato się zbliża... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.