Opinie o pieluszkach wielorazowych - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-17, 18:06   #211
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych

Ale tetre to w 90 stopniach? I czy te farbowane tetrowe pieluszki we wzorki nie blakna?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-17, 18:34   #212
velluto
Zadomowienie

mimbi - jak wejdziesz na forum chusty.info to możesz poczytac o wielu różnych sposobach prania pieluch, jakie stosują dziewczyny. Ponoć raz na jakiś czas warto wszystko wyprac w 90 st, nawet pieluszki z pulem, ponoć nic im sie nie dzieje Ja chyba pulu nie wrzucałabym na taka wysoką temperaturę, ale wszystko inne (tetra, bambus, konopie, bawełna) co jakiś czas bede tak prac (raz na miesiąc?). Niby dodatek antybakteryjny powoduje odkażenie pieluszek i nie ma potzreby prac az w tak wysokiej temperaturze...
Jak zaczniesz używać pieluszek, to pewnie samo życie podyktuje sposob prania. w zależności od stopnia zabrudzenia/zapachu.
Ja mam ten luksus, że odkąd stosujemy wielo, jeszcze nie zdarzyła mi się kupa w pieluchę, więc żadnych plam nie mam
velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-17, 20:51   #213
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Ja staram sie prać w 60 st. + rzeczy, ktore mozna prac w tej temperaturze A jak nazbiera mi sie wiecej rzeczy na 40 st, to wrzucam wszystko razem i wtedy dodatkowo włączam pranie wstepne

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Ja EC zaczelam stosowac jak moje dziecko skonczylo 7 miesiecy i moglam ja spokojnie posadzic na nocniku. A metoda wcale nie taka nowa - moja mama stosowala ja wychowując mnie ponad 30 lat temu

no dobra - nowa dla mnie, dlatego że nie słyszałam o nikim ani z rodziny, ani ze znajomych, kto by stosował niezależnie od pokolenia

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-18, 19:09   #214
justin18061976
Rozeznanie

Aqua z IB tez mamy jest cudna!
zadowolona jestem bardzooo z formowanek eko_mamy, jednak zapiecia boczne napkowe sa duzo lepsze niz rzepy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-19, 07:55   #215
velluto
Zadomowienie

A ja czekam na dostawe pieluszek nappime z nowej wiosennej kolekcji - śliczne nowe pule udało mi sie upolować
Stary 2011-04-19, 10:07   #216
mimbi
Zakorzenienie

Wiecie co, przyznam, ze na poczatku patrzylam na Was troche jak na wariatki (no bo kto normalny by sie zachwycal pieluchami), ale teraz Was rozumiem - sama nie moge sie doczekac az zamowie pieluchy dla mojej malej i tak sobie skacze po tych stronach, ogladam, podziwiam i sie zachwycam
Wiec wklejajcie co tam macie, bo sie chetnie pozachwycam dalej.
Stary 2011-04-19, 11:41   #217
zwariowana_mania
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

pieluszki wielorazowe są lepsze, bo nie dość że masz je na kilka razy, to są zalecane na początku z każdym niemowlęciem
zwariowana_mania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-19, 12:17   #218
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Wiecie co, przyznam, ze na poczatku patrzylam na Was troche jak na wariatki (no bo kto normalny by sie zachwycal pieluchami), ale teraz Was rozumiem - sama nie moge sie doczekac az zamowie pieluchy dla mojej malej i tak sobie skacze po tych stronach, ogladam, podziwiam i sie zachwycam
Wiec wklejajcie co tam macie, bo sie chetnie pozachwycam dalej.
widzę, że już sie wciągnęłaś

Jedna z zamówionych pieluszek to "pacyfki" pierwsza z prawej w I rzędzie, zdjęcia drugiej pieluszki nie mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nappime1.jpg (43,7 KB, 59 załadowań)
Stary 2011-04-20, 21:05   #219
Jezzebel
Raczkowanie

Rewelacyjna właśnie ta z pacyfkami! Eh zaopatrzyłabym się też chętnie w jakieś, ale mój M. odezwał się głosem rozsądku, że na razie starczy

Lenny Lamb jak na razie nie poużywaliśmy za wiele, dzisiaj nad ranem założyłam i jeszcze nie zdążyłam założyć ubranka i już poszła kupa i przeciek zobaczymy jak po kolejnym praniu.
Jezzebel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-23, 08:16   #220
ela_84
Raczkowanie

Pochwalę się - kupiłam od eko_mamy Różowe sowy dla synka.. no cóż, zbyt mały będzie, żeby protestować

http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../41/1566584183
Stary 2011-04-23, 09:46   #221
Jezzebel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Pochwalę się - kupiłam od eko_mamy Różowe sowy dla synka.. no cóż, zbyt mały będzie, żeby protestować

Śliczna i wygląda na super miękką. Mój 4-miesięczniak też jeszcze nie protestuje na kolor różowy a ma różowy otulacz w misie i serduszka i teraz szyję mu cały różowy no i jeszcze formowankę taka łososiową mu uszyłam - zasikuje na równi z innymi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-23, 12:54   #222
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość

Cudne te sowy! A to jest sam otulacz czy co? I gdzie je mozna zamowic? Przesliczne sowki, naprawde
Stary 2011-04-23, 15:09   #223
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Cudne te sowy! A to jest sam otulacz czy co? I gdzie je mozna zamowic? Przesliczne sowki, naprawde
To są kieszonki minky z wkładem od ekomamy: http://eko-mama.blogspot.com/, ma też pulowe i formowanki.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Podam jeszcze link do aukcji na allegro, ale zakup spokojnie można załatwić poza: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=7633862
Stary 2011-04-24, 20:42   #224
velluto
Zadomowienie

Polecam wszystkim ebooka nt. pieluszek wielorazowych - wszystko fajnie i przystępnie opisane, duza pomoc dla początkujących

http://www.pieluszkarnia.pl/data/inc...ybor_ebook.pdf
Stary 2011-04-25, 18:12   #225
ela_84
Raczkowanie

Ja za pieluszkarnią nie przepadam. Drogo i za dużo marketingu na forach. Dzisiaj widziałam bumgeniusa w dwóch innych sklepach o 10 zł taniej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-25, 20:37   #226
mimbi
Zakorzenienie

A jak z kosztami przesylki, z proszkiem etc. Bo mi sie podoba w pieluszkarni to, ze wszystko mam za jednym zamachem - i pieluszki i proszek i orzechy. Chociaz i tak najladniejszy otulacz znalazlam nie w Pieluszkarni, ale na allegro.

Jutro sie zabieram za e-booka, mam nadzieje, ze nie jest caly naszpikowany jakas ekologiczna gadka.
Stary 2011-04-26, 05:51   #227
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
A jak z kosztami przesylki, z proszkiem etc. Bo mi sie podoba w pieluszkarni to, ze wszystko mam za jednym zamachem - i pieluszki i proszek i orzechy.
Koszty przesyłki są relatywnie wysokie. A jak się dopłaci z racji drozyzny do każdej rzeczy kilka zł czy tak jak w przypadku pieluszki 10 zł, to zaczynają się opłacać nawet zakupy w UK sprowadzane kurierem Jest kilka sklepów, które proponują duży asortyment, ja robiłam zakupy m.in. w ekomaluchu i kupiłam tam zestaw pieluch bumgeniusa - przesyłka była gratis. Trafiłam tam tez promocje na 2 flipy z wkładami za 69 zł czy jakoś tak

A najładniejsze pieluchy znalazłam chyba u ekomamy i w nappime.
Stary 2011-04-26, 07:19   #228
velluto
Zadomowienie

Pieluszkarnia rzeczywiście jest jednym z droższych sklepów, ale stronę sklepu mają chyba najlepiej prowadzoną - ja właśnie z tej strony czerpałam pierwsze informacje o pieluszkach wielorazowych. No i tylko tej pani chciało sie przygotować eboka o pieluszkach i udostępnić go za darmo na stronie sklepu.

Wysyłka chyba za każdą najmniejsza rzecz wynosi 15 zł, więc juz zupełnie nie opłaca się. Za zakupy za min. 300zł przesyłka gratis.

Ekomaluch tez jest fajny, ale mi ich strona czesto nie działa, a poza tym wiekszość asortymentu pokazanego w sklepie jest niedostępna w sprzedaży
Stary 2011-04-28, 13:00   #229
ela_84
Raczkowanie

W sumie najlepiej porównać ceny i łapać okazje. Ja kupuję pieluchy wielo od początku roku mniej więcej i dzięki temu mam sporo czasu na grzebanie po różnych sklepach i korzystanie z promocji. Gdybym zrobiła jedno duże zamówienie w takiej pieluszkarni, to za swój zestaw zapłaciłabym ze dwa razy więcej. Na allegro są czasami fajne okazje też. Właśnie za chwilę będę czegoś jeszcze szukać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-30, 10:12   #230
***luna
Zakorzenienie

Zajrzałam do tej pieluszkarni i szczerze powiem, ze ceny mi nie pasują

Ja kupiłam swój pakiet na ebayu. I jestem zadowolona. (koszt całości: czyli 20 pieluszek od narodzin do nocnikowania (bambusowe), 6 wkładów nocnych, wiaderka, worka do brudnych pieluch, dwóch worków do prania i dwóch paczek jednorazowych wkładów: w każdym 100 wyszedł 650 zł). I jakość pierwszorzędna.

Ostatnio dokupiłam kieszonkę, która jest taka sobie ale lżejsza i mniejsza od bambusowych, które stosujemy. I też czasami zkłądamy.
Bambino Mio mamy jedną. (mała już wyrosła) nie zachwyciły mnie, ale też nie uważam, ze są najgorsze. Tylko zdecydowanie dzienne, na noc bym nie założyła.

Faktycznie mają śliczne te pieluszki, tylko ja głównie potrzebuję dobrych i niekoniecznie ślicznych
chociaż mamy kolorowe (jednokolorowe) i słodko to wygląda.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 10:36   #231
velluto
Zadomowienie

Hej gdzie jestescie? Jakies nowe zakupy? Moze ktoś sie pochwali?
U mnie narazie koniec z nowinkami Choc kusi mnie otulacz Econobum o taki http://zachustowani.pl/index.php?cPath=78_81_95Ma ktoś? Jak sie sprawdza z tetrą?
Stary 2011-05-06, 14:08   #232
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Hej gdzie jestescie? Jakies nowe zakupy? Moze ktoś sie pochwali?
U mnie narazie koniec z nowinkami Choc kusi mnie otulacz Econobum o taki http://zachustowani.pl/index.php?cPath=78_81_95Ma ktoś? Jak sie sprawdza z tetrą?
Hej,
My jestesmy ale Wito daje mi ostatnio w kość, więc żeby nei zwariować w 4 ścianach to wiekszosc dnia jestesmy na powietrzu
U nas troche nowych pieluszek, kilka pożegnaliśmy.
Z nowości - franiszki (ktoś już wcześniej linkował otulacze wełniane od tej szyjącej). No dla mnie bomba - z racji tego że wolę jednak naturalne materiały przy pupie (tzn Witka pupie, zeby nie bylo;P) - zamówilam kieszonki z bawełną, bambusem i konopiami + wkłądy składane z bambusa i konopii. No i to aktualnie nasze najchłonniejsze pieluchy PULe coprawda dosc oklepane ale ze akurat jeszcze ich nie mielismy to nie wybrzydzam. Fajnie uszyte, ladnie leżą, schną przyzwoicie jak na bambus. Co najważniejsze - chłonne i naturalne, w przystępnej cenie (37 zł za szt, kupiłam 3 )

Econobuma mamy (a jakże ;P) a nawet 2. Lubie je - nawet bardziej niż Flipa (material ten sam, ale ma pojedynczy rzad nap do zapinania=szybciej, i nie ma tych falbanek wewn. - Wit notorycznie je obsikiwal i otulacz szybko byl do wymiany). Kolory może bez szału ale mi akurat bardzo sie ta biel z kolorowa lamowka podoba.
No i z tetra super pasuje - używamy z kikko i imsevimse i wizualnie jest tak jak we Flipie - czyli zgrabnie, mala pupa, wsyztsko sie trzyma, nic sie nie przesuwa.

Widziałyscie nowe PULe eko_mamy
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 14:15   #233
znasz_mnie
Matka na full etat

ja używałam od początku tylko i wyłącznie pampersów. nie chciałoby mi się prać pieluch, poza tym brak czasu...
znasz_mnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 07:43   #234
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Hej,
My jestesmy ale Wito daje mi ostatnio w kość, więc żeby nei zwariować w 4 ścianach to wiekszosc dnia jestesmy na powietrzu
Z nowości - franiszki (ktoś już wcześniej linkował otulacze wełniane od tej szyjącej). No dla mnie bomba - z racji tego że wolę jednak naturalne materiały przy pupie (tzn Witka pupie, zeby nie bylo;P) - zamówilam kieszonki z bawełną, bambusem i konopiami + wkłądy składane z bambusa i konopii. No i to aktualnie nasze najchłonniejsze pieluchy PULe coprawda dosc oklepane ale ze akurat jeszcze ich nie mielismy to nie wybrzydzam. Fajnie uszyte, ladnie leżą, schną przyzwoicie jak na bambus. Co najważniejsze - chłonne i naturalne, w przystępnej cenie (37 zł za szt, kupiłam 3 )

Econobuma mamy (a jakże ;P) a nawet 2. Lubie je - nawet bardziej niż Flipa (material ten sam, ale ma pojedynczy rzad nap do zapinania=szybciej, i nie ma tych falbanek wewn. - Wit notorycznie je obsikiwal i otulacz szybko byl do wymiany). Kolory może bez szału ale mi akurat bardzo sie ta biel z kolorowa lamowka podoba.
No i z tetra super pasuje - używamy z kikko i imsevimse i wizualnie jest tak jak we Flipie - czyli zgrabnie, mala pupa, wsyztsko sie trzyma, nic sie nie przesuwa.

witam ponownie
od dwóch dni używamy tetry, wczoraj pół dnia jednak byliśmy na pampersach, jakoś miałam stresa przed wyjściem na spacer w tym, bo siku faktycznie co 20 minut nawet, ale wydaje mi się, że pupa jakby mniej czerwona
Tylko martwi mnie, że jak piszesz jest niby mała pupa w tetrze i otulaczach - mnie się wydaje ogromniasta, już sama nie wiem, czy ja źle składam...? Składam tetrę w latawiec, otulacz mam IV i kurczę czasem Krzyś nóżek w tym nie może zgiąć, o układaniu na brzuchu na żabkę też można zapomnieć - chyba coś powinnam poprawić?
I czy Wy tetrę prasujecie, czy po praniu tylko naciągacie?

Poza tym dziękuję za te wszystkie fantastyczne linki do stron pieluszkowych, przedtem znałam tylko te większe sklepy w tym pieluszkarnię, a tu taka różnorodność

Stary 2011-05-07, 12:55   #235
Jezzebel
Raczkowanie

Nie prasuję, bo prasowanie "zapieka" włókno i zmniejsza chłonność. Tylko nowe pieluchy prasuję po pierwszym praniu przed użyciem.

U nas z nowości formowanka nocna Pupeko, zielona mięciutki i milusi welurek. Ładnie wykonana. Po pierwszym użyciu na razie, ale zadowolona jestem.
Stary 2011-05-07, 16:57   #236
prunelle
Wtajemniczenie

ok, dzięki

czy któraś z Was miała otulacz wełniany franiszki? Sprawdzał się? (zaczynam się wciągać)

Stary 2011-05-07, 21:33   #237
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Hej,

tak własnie myslałam, ze możesz miec Econobuma Kurcze mi te falbanki bardzo pasują - jakoś tak ładniej można ułożyc tetre w otulaczu A Twoj Wit ma niezły sik jak obsikiwał te falbanki nam to sie jeszcze nigdy nie zdarzyło
Ale jak teraz jeszcze patrze na ten otulacz, to jakiś taki bardzo szeroki w kroku mi się wydaje... Bianka miałabym prośbę - mogłabyś wkleić fotkę taka porównawczą Econobuma i Flipa?
I jeszcze jedno pytanie - jak wypadają muśliny IV w porównaniu do tetry kikko? Tetrę kikko pokochałam niezmiernie - w zasadzie cały dzień moje dziecko biega we flipie i kikko, a kieszonki i sio leża i się kurzą
Pule eko_mamy śliczne, szczególnie nutki powaliły mnie na kolana szkoda tylko, że to pul bawełniany u nas chyba nie sprawdziłby sie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
witam ponownie
od dwóch dni używamy tetry, wczoraj pół dnia jednak byliśmy na pampersach, jakoś miałam stresa przed wyjściem na spacer w tym, bo siku faktycznie co 20 minut nawet, ale wydaje mi się, że pupa jakby mniej czerwona
Tylko martwi mnie, że jak piszesz jest niby mała pupa w tetrze i otulaczach - mnie się wydaje ogromniasta, już sama nie wiem, czy ja źle składam...? Składam tetrę w latawiec, otulacz mam IV i kurczę czasem Krzyś nóżek w tym nie może zgiąć, o układaniu na brzuchu na żabkę też można zapomnieć - chyba coś powinnam poprawić?
I czy Wy tetrę prasujecie, czy po praniu tylko naciągacie?

Poza tym dziękuję za te wszystkie fantastyczne linki do stron pieluszkowych, przedtem znałam tylko te większe sklepy w tym pieluszkarnię, a tu taka różnorodność
A jak duże jest Twoje dziecko? Moja córka ma prawie rok, we flipie i tetrze złożonej w prostokąt wygląda bardzo zgrabnie, nawet zgrabniej niż w pampersie Ale przy niemowlaczku wygląda to zapewne zupełnie inaczej.
Otulacz IV mam jeden i zakładam go tylko na noc - rzeczywiście jakiś taki mało zgrabny jest, ten rzep niby szeroki, ale cieżko fajnie to pozapinać.
Ja na spacer tez nie ryzykowałabym tetry. My spacerujemy w IB SIO. Dla niemowlaczka myśle, że dobre byłyby też jakieś zgrabne formowanki.
Ja żadnych pieluszek nie prasuję, nawet przed pierwszym użyciem.

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2011-05-07 o 21:34
Stary 2011-05-08, 10:06   #238
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
tak własnie myslałam, ze możesz miec Econobuma Kurcze mi te falbanki bardzo pasują - jakoś tak ładniej można ułożyc tetre w otulaczu A Twoj Wit ma niezły sik jak obsikiwał te falbanki nam to sie jeszcze nigdy nie zdarzyło
Ale jak teraz jeszcze patrze na ten otulacz, to jakiś taki bardzo szeroki w kroku mi się wydaje... Bianka miałabym prośbę - mogłabyś wkleić fotkę taka porównawczą Econobuma i Flipa?
I jeszcze jedno pytanie - jak wypadają muśliny IV w porównaniu do tetry kikko? Tetrę kikko pokochałam niezmiernie - w zasadzie cały dzień moje dziecko biega we flipie i kikko, a kieszonki i sio leża i się kurzą
Pule eko_mamy śliczne, szczególnie nutki powaliły mnie na kolana szkoda tylko, że to pul bawełniany u nas chyba nie sprawdziłby sie

A proszę bardzo: FLIP vel ECONOBUM.
Pod tym linkiem umieściłam też zdjecia porównawcze kikko i muślin Imse Vimse. Dla mnie Kikko bambusowe są najlepsze - mają idealną wielkość, są przyjemne w dotyku, chłonne, nic sie z nimi nie dzieje mimo wielu prań, dzięki opcji kolorowych wielopaków nawet z tetra może być ciekawie i kolorowo Imse Vimse też są ok - chłonne, trwale, niebielone. To co nieco mi w nich przeszkadza to taka pomarszczona struktura - gorzej mi się je składa i chłonność też jakby nieco mniejsza. Ale ogolnie są to bardzo w porządku pieluszki i spokojnie można używać.

Co do Econobuma - jak widać na zdj - nie jest on szerszy w kroczku, wymiarowo wogole jest taki sam jak Flip. Różnica to wlasnie te falbanki (przesikuje je, bo oprocz mega sika jest tez chlopakiem i ze wzgledów anatomicznych siusia nico wyżej ).We Flipie tez troche lepiej naciagaja sie te boczki - no ogolnie Econobum to taki troszke jakby uboższy Flip Ale...ja go bardzo lubie, bo szybciej mi sie go ubiera(mniej nap), nie mamy siuskow na falbankach, a trzyma tetre tak samo i tak samo zgrabnie wyglada na pupie

A - no i tak - mam obecnie pewnie ze 30 różnych pieknych designerskich kieszonek, sio, aio i innych cudów a 90% czasu mój synek biega w otulaczu/wełniaczku i tetrze Pozatym jest wysadzany co przeklada się na to, że dziennie mamy do 3 mokrych pieluszek a reszta w WC. Nie zmienia to jednak faktu, że w niewiadomym dla siebie celu co i rusz wzbogacam nasz stosik w nowe cudenka, pozbywam się tych co juz sie znudziły i tak w kółko.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-09, 07:02   #239
velluto
Zadomowienie

Bianka - bardzo Ci dziekuję Twoja pomoc jest nieoceniona!
Chyba zdecyduję sie na tego Econobuma, tym bardziej, że we Flipie puszcza mi oczko przy jednej z nap i musze go zareklamowac A widze, ze Econobum ma wzmocnienia pod wszystkimi napami.

Patrząc na Twoje zdjęcia zostanę jednak przy tetrze Kikko. Rzeczywiście to marszczenie sie muślin może byc troche denerwujące

No sprawa siku Wita wyjaśniona Jak mogłam zapomnieć, że on jest chłopcem

A jakiego wełniaczka uzywasz na dzien? Szorty Stocherny?

U nas tez do 3 pieluch dziennie schodzi Choć ostatnio przechodzimy mały bunt nocnikowy, ale i tak nie ma mowy, żeby kupa wylądowała w pieluszce

EDIT
Dokładnie tak samo jak Ty składam Kikko Najpierw na pół, a potem na trzy

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2011-05-09 o 07:09
Stary 2011-05-09, 19:20   #240
Jezzebel
Raczkowanie

Ja muszę jeszcze raz wrócić do pieluchowania nocnego Jak to u Was wygląda? O której zakładacie pieluchę i o której zmieniacie rano, żeby nie było kałuży?

Używam teraz formowanek ze Storchenami albo Flipem. Z Flipem raczej przecieków nie ma, ale Storcheny to prawie co noc przesikane Zalanolinowałam je tak, jak pisała Bianka (tylko zapomniałam na koniec przepłukać z octem - a po co się to robi?) i i tak mokro - głównie po boku, tam, gdzie jest pojedyncza warstwa materiału - ale nie tylko, na podwójnej też. Tak ok 4 - 5 jak się budzę na karmienie to zazwyczaj jeszcze sucho, ale dzisiaj przed 8 się budzimy, biorę młodego, a tam kałuża prawie aż sama miałam rękaw od piżamy mokry

Może ja po prostu wymagam od pieluszek zbyt wielu godzin? Chociaż z Flipem daje radę, tylko wolałabym jednak wełnę, ze względu na jej właściwości, zwłaszcza, że lato się zbliża...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości