|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
hej
Noc straszna, przez ten katar wstawał co 1,5 h :/ Musze go nauczyc zasypiania samemu a nie przy cycku bo sie wykoncze. Dziewczynki które tak czesto tez wstaja w nocy. Nie macie czasem wrazenia ze dziecko wcaler nie jest głodne tylko chce zeby go przytulic? Moze poczytam jezyk niemowlat... miłego dnia |
|
|
|
#2492 |
|
Wtajemniczenie
|
Zlotowiczki bawcie się dobrze ![]() Witam się z rana ![]() Niewyspana jestem masakrycznie Za pózno się wczoraj połozylam. Piotruś o 23 wczoraj obudzi się i nawijał w łóżeczku... a ja zorientowałam się dopiero jkak był już w poprzek i zacieszał do owieczek ![]() zacieszał jakby się czegoś najarał Na szczęście wzięłam na UU i zasnął ładnie Ogólnie pogoda paskudna i nic mi się nie chce
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Dzien dobry wszystkim ![]() Udanego zlotu dziewczyny ![]() Na 10 umówiłam sie do pediatry z Oliwką, bo katar nadal jej nie przechodzi Dzisiaj w nocy to samo co wczoraj Przewinełam, nakarmiłam i spała do 6.20.Jakieś 25 min temu ja nakarmiłam i mi usneła na rękach, wiec ja ją na nasze łóżko na brzuszek - matka myślała, że tak jej będzie lepiej oddychać, a córcia co zrobila?? po 5 min sie obudziła i gada sobie I tyle spania było
|
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja
u nas tez nocka srednia pobudka juz o 22-giej, uspokoila sie od UU, myslalam, ze dluzej pospi, ale o 1-szej U.o 3-ciej pobudka, pacyfikowalam smoczkiem ale o 3:50 skapitulowalam i zjadla jalby rok cyca nie widziala, i ulala takim chlustem ze musialam sie przebrac. po czym zasnela kolo 4:40 i o 6:30 juz nie spala, nakarmilam ale spac nie chciala, TZ sie zlitowal, ptam udalo mi sie o 8-mej spacyfikowac i dospalysmy do 9 -tej zaraz sie karmimy ale i tak jestem nieprzytomna u nas zima doslownie piekne slonce i 3 stopnie brrrrrr... A LASKI NA ZLOCIEEEEEEEEEEEE BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUU ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- basienko u nas Zoska miala katar blisko 3 tygodnie ostatnio i lekarz mowil, ze to normalne u niemowlakow i tak dlugo sie meczylysmy bo nic nie przepisal.... u nas tez pobudki z placzem a w ogole moje dziecko nie moze juz spac na boczku bo sie przerwaca z niego na brzuszek i sie budzi z rykiem
|
|
|
|
#2496 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Pogoda nie zachęca do NICZEGO! No, może do zaspania. W dodatku dziś teściowa wpada w odwiedziny! Jestem niesamowicie niewyspana, późno zasnęłam, co chwilę się budziłam i nie mogłam spać. A Gabrysia grzecznie kimała do 7... O 5 i 6 zbudziła się, ale dałam smoka i dospała do tej 7 ![]() Życzę udanego zlotu ! I pęka mi serce, że NIE WIEM KIEDY WAS ZOBACZĘ! Wczoraj TŻ odebrał mi resztkę nadzieji (nadziei?) na Wroclove.. Gdyby to była wiosna/lato to wsiadłabym w ciufcię i heja, ale jednak za zimno na takie przygody.. Myślę, że gdy maluchy podrosną i temperaturka na dworze będzie wyższa to sobie to odbijemy i zloty będą częściej i w bardziej licznym gronie. Przynajmniej mam taką nadzieję ![]() Paulizia, ja się jednak nie bawię w takie konkursy, nie mam cierpliwości Ale na moim ślubie Cię widzę i nie ma przeproś! Choćbym Cię miała siłą tu ściągnąć Humorek dziś lepszy? Nosek do góry, kotku daisy, ja te 2miarki kaszki/kleiku daję na 150ml wody+5miarek mm. I wtedy gładko przez smoczek "3" ![]() matall, Grazin, współczuję Wam małych skrzypków i wysyłam dużo siły! a jeśli matall, mimo wszystko, dotrze dziś na zlot to należą Jej się ogrrrromne brawa! ![]() caffelatte, mieszkasz w Łodzi i nie masz jak dotrzeć na zlot? Ar ju kiding? jacyś znajomi, taksówka, albo któraś wizażanka ?????![]() mimbi, zdrówka! Pamiętam, że gdy miałam zapalenie ucha wylądowałam na pogotowiu, a potem przez kilka dni nie zmrużyłam oka z bólu, a gdy zasnęłam chyba piątego dnia to rano popłakałam się ze szczęścia, że nie boli aż tak, że nie da się spać ![]() dorka, a czy Oluś ssie smoka? Nie pomaga mu w zaśnięciu, tak zamiast cysia? SiLLee, moja Gabi absolutnie nie cierpi soczku marchewkowego! Sama musiałam wypić Jedyny jaki jej podpasował to jabłkowy.amarciu, dzień dobry! ![]() A, chciałam powiedzieć, że jesteście SZALONE! Wizaż na fejsie Jak ktoś znajomy/z rodziny mi przeczyta nasze rozmowy to macie kulkę w ŁEB , a nawet dwie.I jeszcze, że kocham moje dziecko, gdy wstaje rano i wita mnie swoim przesłodkim uśmiechem od ucha do ucha! Jestem mamą, to moja kariera
|
#2497 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() zasiadłam z kawką, Marudek sie bawi pluszakami w łóżeczku to mam chwilke dla siebie, oby długą
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Udanego spotkania dziolchy bassienka Gratuluje zabka ![]() ania2631 ooo szkoda, ze nie ma sloiczkow Trzeba bedzie zamawiac z internetu (czasem maja fajne promocje ![]() Od rodzinnego miasta dzieli mnie cale 700 km blueberry U mnie dzis tez SALATA na sniadanie kwiatecek Najlepszego dla Alanka Tesknimy za Wami ![]() Grazin Najlepszego dla Sebusia ![]() 82anusia Najlepszego dla Adasia
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-20 o 10:13 |
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
alanek, sebuś, adaś
![]() najlepszego chłopaki!!!!!! Cytat:
dziwna wysypka Ola po dzisiejszej nocce ma takie jakby na bokach policzków, koło ust, jakby od śliny ![]() a u nas nocka...CUDOWNA' olka jak zasnela po 20 to wstala o 6rano :paznokcie: chyba jeszcze nigdy sie tak nie wyspalam tz chory, bidulek ![]() ZLOTOWICZKI BAWCIE SIĘ DOBRZE |
|
|
|
|
#2500 | ||
|
Zadomowienie
|
witamy, ja i budzaca sie po 10 minutowej drzemce Ola..:/
![]() Cytat:
Cytat:
nawet niechce mi sie pisac itp.. |
||
|
|
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba go przejsc. jedne dzieci lepiej spia inne gorzej, ale coz.... nie przespanych nocek jeszcze troche bedzie udanej zlotowej imprezy [COLOR="rgb(255, 0, 255)"]najlepsze zyczenia dla dzisiejszych swietujacych!![/COLOR]
|
|
|
#2502 | |||||
|
Zadomowienie
|
po pierwsze życzę udanego zlotu
Cytat:
Cytat:
podczytywałam ale nie miałam nawet jakos siły żeby pisać ...Cytat:
Cytat:
za ząbek ![]() Cytat:
drugą noc marudek dostawał mm w nocy i budził się dzisiaj tylko dwa razy !!! życzę udanego zlotu
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
witam się i ja
![]() znowu dzisiaj was tylko przeleciałam pobieżnie, bo wszędzie was/nas pełno ![]() nie nadążam muszę sobie umowę w tel przedłużyć i zmienić na coś z internetem, wtedy będę was podczytywać w pracy ![]() ale nie mam czasu żeby się zebrać i przejść do salonu ![]() drugi dzień w pracy był o niebo lepszy od pierwszego, obyło się bez histerycznego płaczu i nawet ja nie chodziłam w pracy po kątach ze łzami w oczach ![]() my już z małym po spacerku, teraz dosypia w wózku a ja zbieram się żeby zrobić sobie kawę, ale od rana mnie tak mdli że nie wiem czy tą kawę wypije ![]() Dla Alanka, Sebusia, Adasia wszystkiego naj!!! Dziewczynom "zlotowym" spokojnej drogi życzę, powrotnej również
|
#2504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chciałabym żeby Ania zjadała chociaż jeden cały słoiczek, ona w mekach wielkich wcina ok 3/4 i więcej nie da rady..
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
violisia
ale to jest dopiero 2 taka nocka od 3 msc ostatnimi czasy to budzila sie co 2-3h z rykiem i po 1,5h nie chciala spac
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
dla Alanka, Adasia i Sebusia buziaczki
![]() coraz częściej skłaniam się do wizyty u fryzjera, musze podciąć włosy, może to je wzmocni bo jak tak dalej będzie to zostanie mi ich 5 na krzyż, wychodza dalej garściami po każdym myciu i nie tylko
|
#2507 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczynki za odp, po 6 miesiacu podam mu MM na noc, zobaczym co z tego wyjdzie.
anula_81 ja pikole, katar 3 tyg??!! Tylko ze Olek nie ma kataru takiego cieknącego. Tak mu tam swiszczy. Z rana mu spływa, w dzien nie ma po nim sladu, noca się pojawia...:/ agnieszka_pe25wiem...wiem...tak tylko chciałam pomarudzic bo wczesniej wstawałam 2 razy :P |
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
SEBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dwa cyce dla Ciebie z okazji miesięcznicy !!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Alanku i Adasiu dla Was też same pyszności i radości anula Gabi już od dawna z boczku fika na brzuch i skrzypi, w nocy bassienka za lekarzanocka fajna, ale moje cyce już mało mleczka produkują ![]() dziś rano o 5 (od 18:30) jeden cyc był dosć miękki - po tylu godzinach niekarmienia Gabi zjadła półtora UU o 5 nakarmiłam ją o 9 ale wydawało mi się że mało zjadła i chciałam dać mm, ale nie chciała pić NIC ![]() to znaczy że była najedzona, czy nie smakuje jej mm ??? UDANEGO ZLOTU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), a obiadkami to różnie bywa ( czasami połowa, czasami cały ). Myślę, że to kwestia smaku. Dzisiaj będę próbowała ziemniaki z marchewką i cielęciną z Bobovity.Dzisiejszym solenizantom zdrówka i wszystkiego naj ![]() Smutno mi, że nie pojechaliśmy z Pepe na zlot Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-10-20 o 10:16 |
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niewychowana jakasa
Nawet sie nie przywitalam![]() DZIEN DOBRY |
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaką macie wilgotność ?? |
|
|
|
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
My nie, tylko piony grzeją
Teraz mam 22 stopnie i 69% wilgotności ( wg mojej stacji pogodowej ).
|
|
|
|
#2513 | |
|
Raczkowanie
|
Tak się zastanawiałam co tu tak pusto dziś... I juz wiem dziewczyny na zlocie!
Życze Wam Fajnego spotkanka, grzecznych dzieciaczków,znośnej pogody (bo o słonku to nie ma chyba co marzyć) i bepiecznych powrotów!!!! I wszystkiego dobrego dla dzisiejszych świętujących: Sebusia ![]() ![]() Adasia ![]() ![]() Alanka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
My grzejemy w domku tylko kominkiem, kaloryfery jeszcze mamy zimne. A temperatura jest ok21 stopni. W nocy 19..
Edytowane przez Magda060184 Czas edycji: 2011-10-20 o 10:23 |
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko kiedyś bolące cyce w nocy budziły mnie już o 3, a teraz o 6 rano jeszcze nie są aż tak twarde a poza tym najdanie się na noc to też od dziecka zależy, Zosia ma bardzo głęboki sen i ciężko ją było wybudzić i spała mi całe noce bardzo wcześnie na samym moim mleku, Gabi śpi płyciej i pewnie dlatego też częściej się budzi takie moje czajenia z własnego doświadczenia
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-20 o 10:38 |
|
|
|
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() ![]() Solenizantom sto lat i samych radosnych dni ![]() Zlotowiczkom udanej zabawy i spokojnej podróży Nie mam co pisać Noc z dwoma pobudkami.. pierwsza już o północy, system pozwolenia się wypłakać nie zadziałał tym razem.. dałam cyca mimo, że cztery godziny wcześniej duzo kaszki pojadł.. no, ale nie szło inaczej uspokoić ![]() tak czy tak, dwie pobudkie to nie sześć, więc nie narzekam.. choć przyznam, że cwzpraj z jedną pobudeczka idealnie było
|
|
|
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
Grazin dużo mleczka dla Sebusia
![]() ![]() 82anusia zdróweczka dla Adasia ![]() ![]() kwiatecek dla Alanka ![]() Witam się deszczowo Dziewczyny strasznie podle się czuję od wczorajszego popołudnia, mam nadzieję, że to nie jakaś jelitówka, dreszcze, nie wspomnę o objęciach sedesu. Koszmar jakiś, jest mi do tego tak niedobrze a co zjem, lub wypiję to zwracam nie miał m nawet sił wstać do synka w nocy.Kurcze, tak mi przykro, że nas z moniqac nie będzie ![]() dobrej zabawy Kochane, uważać tam na drodze proszę i czekamy na zdjęcia idę do łózka póki dziecko śpi, wrócę jak dojdę do siebie
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
Lolcia dokładnie - dwie to nie cześć
![]() delicadeza mnie też nie ma i tez mi smutno tym bardziej, że Łódź to dla mnie specyficzne miasto, za pierwszym razem byłam chora, teraz inne sprawy nie pozwoliły mi jechać i mam nadzieję, że do trzech razy sztuka ... chyba, że zorganizujemy sobie zlota gdzieś w okolicy Katowic i zdrówka Ci życzęchce mi się frytek
|
#2518 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() wszystkiego najlepszego dla Alanka, Adasia i Sebusia buziaczki ![]() U nas nocka ok budzenie się 2 razy na jedzenie Lolka dzisiaj kuchenne rewolucje z Tarnowa (nie wiem tylko czy to przeczytasz ) Mamusie które się nie wyspały przytulamy a tym które się wyspały
|
|
|
|
#2519 | |||
|
Raczkowanie
|
Dziendobry
![]() Jak tylko dawalam cyca to sie uspokajala,pociumkala pare razy i zasypiala czyli jakos specjalnie glodna chyba nie byla hmm ![]() Teraz ucina sobie drzemke wiec leze i korzystam ![]() Najlepsze zyczenia dla solenizantow :roz a:![]() Cytat:
za zabka,coraz wiecej zebatych dzieciaczkow mamy![]() Mi tez plisss ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale juz jest spokoj i nowe szybko odrastaja. To chyba trzeba po prostu przeczekac A z wizyta do fryzjera tez sie zbieram i zebrac cos sie nie moge
|
|
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nowych jakos nie widzę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

Na szczęście wzięłam na UU i zasnął ładnie 

I tyle spania było
Wczoraj TŻ odebrał mi resztkę nadzieji (nadziei?) na Wroclove.. Gdyby to była wiosna/lato to wsiadłabym w ciufcię i heja, ale jednak za zimno na takie przygody.. Myślę, że gdy maluchy podrosną i temperaturka na dworze będzie wyższa to sobie to odbijemy i zloty będą częściej i w bardziej licznym gronie. Przynajmniej mam taką nadzieję
Ale na moim ślubie Cię widzę i nie ma przeproś! Choćbym Cię miała siłą tu ściągnąć 

Jedyny jaki jej podpasował to jabłkowy.

Antonuś minę miał nieziemską
Do tego 2 słoiczki i trochę soku.

a tym które się wyspały