![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
moja już leży ale obawiam się,że przez katar drzemka nie będzie za długa. bidna mi się prawie popłakała z żalu nad sobą. dobrze pamięta ostatni katar i już zupełnie świadomie wie czym to pachnie, yhhhhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Judi dzięki kochana
![]() ![]() ![]() Jowiszkowa strasznie współczuję, katar to największe dziadostwo ![]() ![]()
#243 |
Zakorzenienie
|
Witam się
u nas dalej mroźno -7 Ale mnie nerwy zżerały bo od wczoraj wieczora próbowałam się dodzwonić do syna i dopiero przed chwilą mi się udało dodzwonić do pani prowadzącej też dzwoniłam i też nie oddzwaniała Ale na szczęście wszystko w porządku Kasiulka zdrówka ci życzę, nich cię to paskudztwo szybko opuści super że wózio się sprawdza w śnieżnych zaspach Jowiszku mam nadzieję że Iga nic nie załapie mój Krystian w przedszkolu to pierwsze 3 miesiące to więcej nie chodził niż chodził bo co go doleczyłam to on znów coś załapał od innych przedszkolaków |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Piter też katarzy..
![]() frida w ruch, wiec histeria na maksa.. goraczki nie ma, wlasciwie nowka koles tylko widac, ze mu dokucza katar poza tym jestem w szoku baby, w ciagu jednego dnia nauczył sie rozrozniac pare liter, pytany wskaze je bez problemu, powie jak się je wymawia, pytany na wyrywki rowniez wskaze i powie bezblednie ![]() ![]() A litery ktore potrafi rozróżnić to: A, B, E, I, O, U, K, M, H, P, Q i trzy cyfry zna 1, 3 i 9, z czego na dziewięć mówi Najn ![]() ale spuchłam z dumy ![]() ![]() ![]()
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2010-12-05 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
brawo Piotruś
![]() ja fridy nie używam na razie, pewnie jak będzie gęstszy i sama nie będzie mogła wydmuchać to będę pomagać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pod nosem ma już podrażnioną skórę od tego wlasnie wycierania.. w ubranie.. ![]() A w nocy radzilam sobie fridą, nasivinem i mascią majerankową na skrzydelka nosa i pod nos ![]() No i wysoko poduszka pod głową, by mu się lepiej oddychało.
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
rrrrrany,jak mi się ciągnie ta niedziela, jak flaki z olejem
![]() Iga jak przewidywałam z drzemki wstała z rykiem już po 14stej. pójdzie spać po 20 ale co z tego jak pierwszą pobudkę zaliczymy pewnie już przed 22. ![]() chyba nie zaprowadzę jej jutro z takim lejącym się nosem do przedszkola. we wtorek już powinno być lepiej.. |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
śmiem twierdzić, że katar u Piotrka mniejszy
![]() za to kot mi coś przyupadł na zdrowiu..., od rana Amela jest jakaś taka apatyczna, nie je, nie chodzi do kuwety, pije malo co.. tylko lezy.. Rano przyuwazylam, ze z oka wycieklo jej trochę ropki.. ale do tej pory nic nie ma, a trzecia powieka schowana.. Echh znów zaczynam sie martwic. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu super, że wózeczek masz - bardzo fajny.
Cestia cieszę się, że masz spodnie i kurteczkę. Ja też jestem z Mariquity zadowolona i wcale nie żałuję, że kupiłam rozmiar 98. Muszę nabyć dla Alicji jednak inne buciki bo te co kupiłam to jednak jakieś dziwnem czubki tak mocno do góry są i w sumie troszkę stópki robią się szybko zimno. No i chcę kupić jej rękawiczki takie nieprzemakalne, macie może jakiś link na all ? Byliśmy dzisiaj pierwszy raz na sankach, Alicja była zadowolona, ale muszę kupic jej inne sanki z oparciem bo dzisiaj byłyśmy na takich sankach które mają ponad 25 lat, jeszcze ja i moi bracia na nich jeździliśmy ![]() Ja na razie spadam bo Alicj dupsko truje ![]() Anisiu może ją zawiało czy coś, że oczka jej ropieją? Mój Lenny od soli którą wysypują chyba źle się czuje, bo coś wymiotuje ostatnio. A na dworze ciągle ten snieg liże.
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2010-12-05 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
hej hej a raczej juz prawie HO HO HO
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i dzis zadzwoniła chrzestna Wiki ze przyjedzie jutro, w szoku jestem ![]() ![]() wszystkim chorowitkom zdrówka zycze !!!!!!
#251 |
Zakorzenienie
|
A u nas niestety Mikołaj przyjdzie dopiero we wtorek
bo Krystian będzie miał Mikołaja i prezenty w przedszkolu a nie mogę zrobić tak że jeden dostanie w poniedziałek a drugiemu powiedzieć że-tobie na pewno Mikołaj przyniesie prezent we wtorek do przedszkola Mam nadzieję że przeżyją taką małą zmianę |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas Mikołajki na plusie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w sobotę skoczyliśmy do Decathlonu i kupiliśmy młodej śniegowce (takie jak Veronka pokazała szare z ciemnoróżową podeszwą) i kombinezon narciarski ![]() ![]() ![]() ![]() Anisia, Jowiszkowa - zdrówka dla zagilanych dzieciaczków ![]() i brawa dla Piterka za postępy ![]() Kasiulka - super, że masz już powóz, w końcu odetchniesz z ulgą ![]() ![]() Edytowane przez Mała75 Czas edycji: 2010-12-06 o 07:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
![]() Maluśna dzięki i Tobie także gratuluję udanych zakupów ![]() ![]() Ola siedzi na tronie, zaraz będę ją ubierać ![]() ![]()
#254 |
Zakorzenienie
|
Hey hey.
U nas 0 stopni, wszystko plynie. Fajnie tak cieplo, chociaz nie lubie chlapy. Borka w zlobku. Nie chcial jechac, mowi, ze jedzie ze mna do pracy heh... dopiero jak zobaczyl wywieszonego za oknem mikolaja w zlobku, to chetnie poszedl i sie cieszyl. Pani powiedziala, ze dzis impreza z tej okazji bedzie. O 9 przychodzi mikolaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy w meblowym, mała dostała masę prezentów i najważniejszy - laptop ![]() ![]() ![]() Byliśmy też w naszym CH zobaczyć mikołaja, elfy i renifery. Ale dużo bardziej interesowały ją sklepy niż wyżej wymienione ![]() Dorbarku, a wzięłaś ten kombinezon ciut większy, że mówisz o cieszeniu się z rozmiaru 98? Ja cały czas właśnie myslałam o takich "na styk" czyli 98 w przypadku Mati, ale wzięliśmy na 104 bo można fajnie podwinąć i będą jeszcze na przyszły rok ![]() Maluśna, pochwal się kombinezonem ![]() ![]() Kasiunia, gratuluję udanej jazdy testowej!!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Co do umiejętności to Ola też rozróżnia już sporo literek, bardzo dobrze jej idzie gra na FP lapsie gdy trzeba wcisnąć odpowiednią literkę, aby wskoczyła do wiaderka z wodą robiąc "chlup" w ten sposób łapie się literki, poza tym potrafi wyliczyć po kolei wszystkie cyferki do dziesięciu
![]() U nas 3 na plusie ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz jem śniadanie potem się wyzbieram, czekam na brata (poszedł do dentysty) i idziemy razem w celu nabycia jeszcze jakiś mikołajowych prezentów dla rodziny ![]()
#257 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() U nas też 0 stopni, za niedługo idziemy na sanieeeeeeeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
A u nas zero prezentow... Swietego mamy pod nosem, a swiety nawet do nas nie zajrzal
![]() ![]() Zasmarkanym zycze zdrowia!!!! http://www.bao.pl/lp/glfb2 Dostalam ten link, moze ktoras z Was bedzie chciala skorzystac z ofert, goldenline to forum, zarejestrowanie jest szybkie, a wejscie na strone ebdziecie mialy bez zaproszenia Edytowane przez marticia Czas edycji: 2010-12-06 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
Witam i ja
![]() ale dzisiaj wstać mi się nie chciało. Jak zwykle u mnie korki. Cestia tak, kupiłam Alicji 98 rozmiar, ona na razie ma 90cm. A ja Alicji jakiegoś prezentu mikolajkowego nie kupiłam, w sobotę dostała kolorowanki i książeczki więc to jej powinno starczyć. Alicja nie zna jeszcze żadnych literek, chciałam jej ostatnio kupić książeczkę pierwsze literki to H mnie opieprzył, że zabieram jej dzieciństwo chcąc ją już uczyć, że ma czas. ja wiem że ma czas, ale może już po malutku zacząć ![]() Ostatnio rozmawiałam z kolega, który ma córeczkę 4 letnią - ona umie liczyc po polsku do 200, a po niemiecku do 100 - w szoku byłam.
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Baby ale tu ruch
![]() Dopiero wróciłam, padam na fejs ![]() ![]() ![]() Jowiszkowa jak tam Igulec nie była w przedszkolu? My dzięki spacerowi mamy zdjęcie z grubym i prodatym świętym, jego sanami i uwaga co najlepsze dwoma żywymi reniferami ![]() ![]()
#261 |
Zakorzenienie
|
Witam się
u nas też pogoda na plusie ale jakoś ponuro muszę w końcu zacząć robić ciasteczka ale mam lenia i nie wiem jak się go pozbyć co do literek to ja też jeszcze nie uczyłam liter ani cyferek //nawet mi to do głowy nie przyszło Karolek ostatnio polubił malowanie kredkami kredki i kartki zawsze muszą leżeć na stoliku i oglądanie/ czytanie książeczek |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
Tak odnośnie pierniczków
![]() ![]() ![]()
#264 |
Zakorzenienie
|
kupiliście ekspres ?
bo po południu chyba pojedziemy na zakupy do lidla. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- przewertowałam all i wciąż brak mi pomysłu na prezent dla Igi. dla niej jednej jedynej ![]() jedyne co mi w oko wpadło,a zamawiać trzeba przecież już. http://allegro.pl/korale-do-nawlekan...346975573.html http://allegro.pl/big-klocki-hello-k...336001691.html http://allegro.pl/duzy-zestaw-sprzat...336163604.html lub http://allegro.pl/super-odkurzacz-sw...352464007.html http://allegro.pl/prawdziwy-domek-la...343047371.html i co wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Jowiszkowa - kupiliśmy
![]() ![]() ![]() więc po południu testowanie chyba zaliczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że się sprawdzi
![]() z prezentów dla Igi to podoba mi sie domek dla lalek a jak ona tak lubi sprzatać to może odkurzacz? albo taki profesjonalny wózek jak mają panie sprzątające ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Co do liter, ja Matyldy nie uczyłam
![]() ![]() Maluśna, gratuluję kupna ekspresu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
hello
jakoś weny mi brak piśmienniczej ![]() wczoraj meblowy nas osaczył, ale zbyt krótko jak dla mnie , bo miałabym Mikiego przynajmniej na pół dnia z głowy, a tak trzeba było się zająć marudą po południu , przetrzymać do kąpieli bo drzemka wypadła z grafiku ![]() a dziś wpadł moj brat i powiem Wam , że mile mnie zaskoczył bo przyszedł przebrany za świętego Mikołaja Miki jak go zobaczył to zwiał przerażony ![]() no ale jakoś się rozkręcił, odpowiedział z ledwością na parę pytań i capnął prezent o jeszcze cześć zrobił z Mikołajem-przebieranym i dał całusa w brodę ![]() a potem tylko wspominał że przyszadł Pam i dał mu zabawkę dostał taki zestaw http://allegro.pl/trackmaster-thomas...354884052.html włącza sobie i jeździ ![]() miał tyle wrażen ze padł na drzemkę z pol godziny temu ale mam z nim problem budzi sie w nocy z tak żałosnym płaczem i za chiny nie chce usnąc w łożeczku mowi że chce do naszego pokoju jestem wściekła, bo muszę z nim spać tz wyjechał wiec myślałam że będę sie rozkładać sama na łożu ![]() ps. u nas w Lidlu o godz 10 , nie było żadnego ekspresu kupiłam patelnię grillową bedzie komus na prezent ![]() Miki dziś dzielnie jeździł na sankach, chyba sie przekonał, jechał na saniach i trzymał siatę z zakupami i od razu chciał patelnię w domu testować, dla swoich potrzeb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
nie dane mi było przetestować nowego nabytku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.