|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Druga kobieta: czy ja jestem przewrażliwiona?
Hej! Od kilku tygodni kłócę się ze swoim facetem o... inne kobiety.
1. Po dłuższym stażu związku mój K mimo próśb nie chce usunąć ze znajomych swojej ex. Mi tłumaczy, że chce jej udowodnić, że osiągnął sukces i ułozył sobie życie. Dla mnie to ściema. Tym bardziej, że ich wspólne zdjęcie było wyłączone tylko dla mnie przez kilka miesięcy naszego związku! I on nie widział w tym nic złego. 2. Drugi temat to jego gwiazdka. Ok. Nie ma nic złego w tym, że ktoś lubi jakąś piosenkarkę. Ale on kupuje wszystkie jej płyty, jeździ na każdy jej koncert, pisze sobie z nią na insta, ostatnio mnie wyprosił, bo jego ulubienica miała godzinną audycję i musiał jej posłuchać. Potrafił w pracy siedzieć i słuchać jej wywiadów, bo w którymś o nim wspomniała. To nie jest wielka gwiazda- raptem beztalencie śpiewające pod prysznicem. Ale wkurza mnie, że ta baba jest najważniejsza. ![]() Więcej wspólnych zdjęć na insta wstawia z nią niż ze mną wstawił przez cały związek chociażby na snapa. Wchodzę dzień w dzień na instagrama i co? kolejny publiczny post, w którym K zachwyca się tą pseudo- gwiazdką! 3. Trzecią osobą jest jego wcześniejsza ex. Niby ma męża i dziecko, ale on na bieżąco żyje jej życiem. Wkurza mnie, że ta baba ma o nim dokładniejszą relację niż ja! Jest na piwie- wiadomość do M, pojechał na koncert- wiadomość do M. Mi tłumaczy, że tylko się przyjaźnią, ale naprawdę? Mi kazał zablokować na fb i insta wszystkich moich ex, usunąć numery a sam czuje się bezkarny. ![]() ![]() ![]() Wbrew temu, co myśli nie jestem chorobliwie zazdrosna. Po prostu mam silne wrażenie, że nie jestem najważniejszą kobietą w jego życiu. Do tej pory walentynki to był dla niego komercyjny syf. Teraz chce jechać na drugi koniec Polski na romantyczny weekend. Dlaczego? Bo jego miłość życia ma wtedy koncert! Jestem pewna, że gdyby nie to, oglądalibyśmy w walentynki seriale. Przeszkadza mi to, naprawdę. Przesadzam? Jak to rozwiązać? ![]() :conf used:![]()
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Druga kobieta: czy ja jestem przewrażliwiona?
Najpierw dorosnąć. Potem ewentualnie znaleźć sobie chłopaka, który też zdążył dorosnąć. Wylogować się z fejsbuka i Instagrama
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
wow wow, nieźle macie namieszane w głowach oboje
![]() Ile wy macie lat? Bo twoja relacja brzmi trochę jakbyście byli w późnej podstawówce. Nie ma nic złego w kontakcie z byłymi. Tak samo jak w poproszeniu partnera o ograniczenie takiego kontaktu, bo kazać to ty byś mu mogła, gdybyś była jego mamusią, a i tak nie musiałby cię posłuchać Jeżeli mu nie ufasz. Uważasz, że on traktuje cię nie fair, że nawet jakaś nieosiągalna celebrytka jest od ciebie ważniejsza. To po co z nim jesteś? Macie jakiś pakt krwi podpisany?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
No trochę to dziwne. Jako osoba, która też kilka związków ma za sobą uważam, że ostatnią rzeczą, której potrzebuję jest udowadnianie czegokolwiek moim eks. To powinny być pozamykane rozdziały, z bardzo luźnym kontaktem lub bez kontaktu z tymi osobami.
Zafascynowania "gwiazdką" nie skomentuję. Oczywiście- każdy m prawo do swoich zainteresowań i fascynacji ale to chyba trzeba jakoś umieć trzymac w granicach rozsądku i nie można dostosowywać planów życiowych do trasy koncertowej swoich idoli. Mam pytanie- z postu wynika, że facet nie jest już nastolatkiem. Ile on ma lat? Bo zachowuje się naprawdę dziecinnie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
ma 26 lat
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety masz faceta babiarza. Współczuję :-(
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Z tą ex chodzi o to, że skończyło się na tym, że dziewczyna chciała kogoś, kto będzie zarabiał min. 10 tys/mies, dobrze wyglądał. Teraz, kiedy mu się to udało 3 lata później za wszelką cenę chce jej coś udowodnić. Że jak to niby jest? Chce jej pokazać, że jak spełnia jej wymagania to teraz jest dla niej nieosiągalny? Dziecinada. Chciałam, żeby to skończył, bo mam dość myślenia, że on żyje udawanianiem jej czegoś i że faktycznie mu zależy na tym, co ona myśli.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
26 A w głowie pstro jak u 3latka który sobie ubzdural samochodzik w sklepie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Jedynka nie pomyliła Ci się z dwójką? Może jednak 16?
![]() Jeżeli to prawdziwa historia, to facet do odstrzału.
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
Dlaczego mówisz o tych kobietach beztalencia, BABY etc, to nie ich wina, że twój facet do nich wypisuje i żyje ich życiem i coś tam próbuje im udowadniać, bo ma kompleksy, na niego się ewentualnie wkurzaj
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2019-01-25 o 20:49 |
|
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to chyba przychodzi z wiekiem. Ja też kiedyś myślałam, że te wredne pindy co piszą z moim ex rujnują mi życie, a nam-związek. Dopiero teraz rozumiem, że to nie one cokolwiek rujnowały, tylko on. Związek macie mocno dziecinny, już samo to, że on ci kazał cokolwiek pousuwać brzmi słabo, każdy ma za sobą jakieś związki i zazdrość o to nie jest w porządku. A jeśli w dodatku on nie jest w tej kwestii tak samo fair wobec ciebie-to się nie dogadacie. Z ciekawości: daj posłuchać jak śpiewa ta 'gwiazdka'
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Problem nie jest w tych kobietach tylko w twoim facecie |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86419207]Czy ja wiem czy babiarz? Jeszcze zależy co dla kogo to znaczy. Dla mnie bardziej pasuje określenie frajer, bo babiarz raczej dla swojej kobiety mimo wszystko jest kochający i się stara, a on ma ją głęboko.[/QUOTE]Czytając wpis miałam cały czas wrażenie, że wszędzie i non stop ten pan jest otoczony przez kobiety. Z tą smsuje, tą stalkuje na FB, tamta coś tam
chwili nie usiedzi bez kontaktu z exami. A to już trwa dość długo...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sam na żądanie nowej dziewczyny bym ex z FB czy telefonu nie usunął (po cholerę mam usuwać numer z telefonu skoro znam go na pamięć...), ale po pierwsze nie utrzymuję z nią kontaktu, a po drugie nie wymagałbym żeby dziewczyna usuwała, skoro ja tego NIE robię. To już hipokryzja. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
Powtarzam swoje pytanie Dlaczego się po prostu z nim nie rozstaniesz? Skoro czujesz się gorsza i zagrożona tymi wszystkimi kobietami krążącymi wokół niego jak satelity. Przecież on się nie zmieni, bo nie widzi problemu. Ważniejsze są dla niego popisywanie się przed eks i fascynacja jakąś piosenkarką niż twoje uczucia.
Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf Czas edycji: 2019-01-25 o 21:50 |
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Nie rozstaliśmy się, bo on jak zwykle problemu nie widzi a ja próbowałam się dogadać. To nie jest problem rangi końca świata, ale po prostu dla mnie osobiście nieprzyjemny. Każda próba rozmowy kończy się tekstami o mojej chorobliwej zazdrości, o tym, że nie będzie mi się podporządkowywał i to ja mam się ogarnąć, odczepić. Nie mam nic do muzyki, do utrzymywania kontaktu z tą drugą ex (tym bardziej, że ma męża i dziecko), skoro mają dobre relacje- luz. Ale to bieganie za Misią Furtak albo udowadnianie czegoś na siłę ex? Jak to rozwiązać?
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
>laureatka Paszportu Polityki
>laureatka FRYDERKA >BEZTALENCIE BO JESTEM ZAZRODSNA O MISIA, CO SAM JA STALKUJE Komedia |
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86419526]Nie rozwiążesz. On już taki jest i będzie, nie zmieni się dla Ciebie.[/QUOTE]
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Zakompleksione dziecko ze spaczonym gustem, jak można być zafascynowanym takim miauczeniem jakie wydaje z siebie ta piosenkarka to nie wiem. A już te kontakty z eks to w ogóle żenada.
Ale widziały gały co brały, nie wiem jakich rad oczekujesz. |
|
|
|
|
#24 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Misia do Fryderyka została tylko nominowana. I owszem, dla mnie talentu nie ma. W Polsce mamy naprawdę kilka mocnych głosów, artystów, którzy bawią się muzyką, tworzą coś wybitnego a nie jęki pod prysznicem wszystkie na jedno kopyto. Ale to tylko moje zdanie i nie o to chodzi w poście. Pytałam na forum o to, czy faktycznie ta sytuacja jest wgl w granicach jakiejś normy czy faktycznie mam prawo się wkurzać. Bardzo nie pasuje mi ta ex i nie uważam też, żeby ktokolwiek tak chorobliwie biegał za jakimś wykonawcom. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
Zrozum, że to nie ex ci nie pasuje, tylko twój facet ci nie pasuje
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-01-25 o 23:17 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Już mu nie zaufasz. To bez sensu.
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
LOL, polecam dorosnąć. To nie z tym kobietami masz problem, tylko z facetem. Założę się, że gdyby twój facet nie lubił tej piosenkarki, to miałabyś na nią wywalone.
Jesteś z hipokrytą. Ponadto nikt ci nie kazał kończyć znajomości z ex - to twój wybór. Ogólnie takim dzieckiem nie chciałoby mi się zajmować przez kilka godzin, a co dopiero być z nim w związku, ale widzę, że Tobie pasuje w myśl zasady "nieważne jakie portki, ważne żeby były". Nic tylko życzyć powodzenia.
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Dla mnie to ściema. Tym bardziej, że ich wspólne zdjęcie było wyłączone tylko dla mnie przez kilka miesięcy naszego związku! I on nie widział w tym nic złego. 

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.