|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
najpiękniejsza Organza
mam pytanie do znawczyń ( i nie tylko) - która z trzech Organz Givenchy jest dla Was najpiękniejsza i dlaczego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: najpiękniejsza Organza
Dla mnie najpiekniejsza jest nieodżałowana Organza Indecence za jej niepowtarzalnośc, oryginalnośc, trwałośc i piękne rozwijanie się na mojej skórze
![]() Bardzo lubię też klasyczną Organzę i poważnie rozważam zakup. Może jak wygram w totka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dla mnie też zdecydowanie OI, szkoda że nigdzie nie mogę dostać i "na własność" muszę się na razie zadowolić mgiełką
![]() Pozostałych na razie nawet nie rozważam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Spośrod trzech podobają mi się dwie; OI i klasyczna.
Obie są bardzo rożne, wywołują inne odczucie, inaczej rozwijają się na skórze, ale dla mnie każda z nich ma w sobie to co lubię w perfumach, pewną tajemniczość, roztaczającą aurę i piękne współgranie z kobietą. Szkoda że w pewnym momencie były megapopularne, a tym samym rynek zalano masą podróbek, to sprawiło, że organzą pachniały tramwaje, podwórka i kolacje przy świecach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ze mna to ciężka sprawa. Oi miałam, ale na mnie jej piękno ograniczało sie do cynamonowej nuty. Gdzieś ginęła cała słodycz i bogactwo orientu
![]() Na mojej siostrze, której oddałam nieszczęsną OI jest zupełnie inna. Przepiękna, zupełnie inna niż klasyk, który lubię, ale nic więcej. Zniknięcia OI też nie zrozumiem, tyle osób po niej płacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Znam klasyczna i Indecence. Do First Light nawet nie podchodzilam.
Zdecydowanie najbardziej podoba mi sie OI, bo jest kadzidlana, orientalna, uwodzicielska i oryginalna ![]() a) juz jej nie sprzedaja b) jest wiele innych zapachow, ktore mnie powalaja i musze je miec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie OI. Przepych i bogactwo zapachu, jednym słowem... boska!
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie klasyk,na mnie OI pachnie jakoś tak...zwyczajnie i bez wyrazu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dostałem dziś od zaprzyjaźnionej forumowiczki z f. gazetowego, cudowny pakiecik próbeczek
![]() jak przetestuje- dokładnie opiszę...
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ta czwarta jasminowa Organza to tegoroczna limitowanka. Z jaśminem ze zbioru z 2005 roku, który był wyjątkowo udany. Zrobili coś a la roczniki win. Podobnie Amarige(mimoza) i Very Irresistible(róża bułgarska).
Zapach piękny, jeżeli lubi się jaśmin, bo dla mnie jest on w nim dość mocno wyczuwalny. Z tą letnią Organzą zdołałam się już zaprzyjaźnić, za to nie znam żadnej z trzech pozostałych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Bardzo lubie klasyczna Organzę, choć długo jej unikałam w obawie przed piwonią
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
. Przy okazji chciałam sie podzielić wrażeniami, dość podobnymi zapachami w duchu OI są Chaos DK(na mnie o niebo leszy i bardziej bogaty) oraz Feminite di bois- te ostanie mocno sanadałowe, ale mają coś wspólnego
![]() No tak może i podobne, ale jak OI jeszcze czasami się gdzieś pojawi, to Chaos chyba był tylko raz na allegro, co pamiętam to zgarnęła go Smoczyca....
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Zgadza się Smoczyca
![]() ![]()
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Próbki Chaosu były niedawno na Allegro, dwie. Tylko nie pamiętam u kogo i nie miałam głowy do ich nabywania z powodu kłopotów
![]() Może kiedyś... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Co raz bardziej intryguyje mnie Chaos
![]() A wracając do "ad remu" ![]() Czasem TŻ marudził, że pachnę jak eklerka przy popołudniowej kawie ![]() Dla mnie osobiście ważna i niezastąpiona o tyle, że jest w stanie ZAWSZE poprawić mi humor. Klasyczna Organza jest interesująca, ale brak jej tej leniwej miękkości, która cechuje Nieprzyzwoitą. Bronię się przez chomikowaniem OI, ale czasem czuję, że powinnam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję za Wasze opinie - są bardzo cenne, bo myślę sobie nad Organzą klasyczną. Może ktoś jeszcze coś doda o Organzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Przepadam za Orgazną klasyczną. Jest po prostu świetna i wysuwa się na prowadzenie wśród moich ulubionych perfum.
![]() Mam też [już resztkę ![]() ![]() OI tylko testowałam i już chyba nawet nie pamiętam jak pachnie. Wiem, że wtedy mi się podobała. ![]() Chciałabym jeszcze dorwac (choćby próbkę) tej limitowanej jaśminowej Organzy, jako fanka tych zapachów muszę gdzieś ją dopaść. ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ale się namnożyło tych Organz
![]() Ja też jestem za klasyczną, zanim ją poznałam omijałam wanilię szeerkoim łukiem, a tu proszę i tak mnie dopadła i zniewoliła... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
[quote=Toccata]Co raz bardziej intryguyje mnie Chaos
![]() Rodzi się nowa perełka ![]() Może sprzedawcy z Allegro te narodziny zauważą ![]() A wracając do "ad remu" ![]() Czasem TŻ marudził, że pachnę jak eklerka przy popołudniowej kawie ![]() TŻ's tak mają ![]() ![]() Nagle stała sie cudowna i kobieca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Matko.....wypatrzyłam tę limitowanke na allegro i wybałuszyłam oczy. Ja nic nie wiedziałam o limitowankach organzy....jasminowa..... musi byc bosssska ....sa w Polsce??????????????????
Wąchała któraś z Was???????????????/ Połączenie organzy z jasminowym pure poison....to szczyt moich marzeń. Powiedzcie coś, błagam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam Organzę Indecence !!! To mój ukochany zapach od kilku lat
![]() ![]() ![]() Klasyczna Organza znacznie mniej mi się podoba, jest ciekawa, kwiatowa, bardzo kobieca, bogata ale mnie jakoś specjalnie nie zachwyca... pozostaje w cieniu młodszej siostry... ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bosze dlaczego, akurat (??) w tym momencie to się stało?! ![]() Poszła tanio, bo za 130 zł. A ja chyba miałam próbkę tej limitowanej Organzy i jest fajna, ale moim skromnym zdaniem niewiele się różni od klasycznej. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Słuchaj, a wiesz może cos więcej na temat limitowanek organzy.....pojawia sie jeszcze na allegro wersja GOLD....rózni się tylko opakowaniem czy tez zapachem.... Wiesz, co do jasminowej, moze to i dobrze, że nie tak wiele sie rózni, klasyczna jest nie do przebicia (moim skromnym zdaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tej pory jestem wściekła na grata, że się zawiesił. ![]() ![]() Aż się moja mama wkurzyła podczas tamtego incydentu... Ona tez bardzo lubi ten zapach. ![]() Cytat:
![]() Z tymi limitowanymi Organzami mam klina, bo nie wiem czym dokładnie różni się gold od jasminowej. ![]() ORGANZA Jasmin d'Inde to na pewno limitowanych zapach. Natomiast od. GOLD to może tylko kwestia nazwania zapachu w skrócie. Albo też jakis typ Organzy, który wyszedł na określony rynek, a zapach ten sam co w jasminowej. http://www.fifi.ru/parfume.asp?left=0&s=1&l=O&a=1052 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=145768664 http://www.amazon.com/Givenchy-Organ.../dp/B000FI2G22 Różnica w wyglądzie w sensie ozdobników jest, ale nie wiem czy sam zapach tez się rózni...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to mamy małą zagwozdkę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Organza Indecence bo klasyczna to śmeirdziuch wszechczasow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Wersja Indecence jest dla mnie najbardziej zmysłowa. Jest w niej otulające ciepło, słodycz, zapach ogoniasty, otulający, rozgrzewajacy...
Niestety/stety nie podoba sie mojemu TŻ. Dla niego ostatnio "seks we flakonie" to...Zagorsk a OI jest dla niego nie tyle nieprzyzwoita co słodka i "ciastkowa" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
A ja znam tylko klasyczną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.