|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Dom czy Mieszkanie w bloku? | |||
Dom |
![]() ![]() ![]() ![]() |
109 | 84,50% |
Mieszkanie w bloku |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 15,50% |
Głosujący: 129. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Dom czy mieszkanie w bloku
Co byście wybrali dom czy mieskanie w bloku jakbyście mieli 200-300 tys gotówki?
Zastanawiam się nad wadami i zaletami mieszkania w bloku i we własnym domku. Ja mieszkam w bloku i brakuje mi podwórka i swobody. Z drugiej strony w zimie nie muszę martwić się o ogrzewanie. Podzielcie sie swoimi spostrzeżeniami na ten temat, czy to nie jest tak, że Ci którz mieszkają w bloku chcą mieszkać w domku i odwrotnie?? Ciekawe?? Pozdrawiam
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dom czy mieszkanie w bloku
mieszkam w bloku ale zdecydowanie wolałabym jakiś fajny dom pod miastem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dom dom i jeszcze raz DOM
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie, ze dom. najlepszy taki na peryferiach miasta z dobrym dojazdem do centrum
![]() domu zaden sasiad ci przez przypadek nie zaleje i nikt ci nie bedzie ingerowal w impreze (ze za glosno etc.) no i jak domek to oczywiscie od razu ogrodek i uprawa swoich warzyw ![]() ![]() moi rodzice buduja dom tyle, ze troche daleko od miasta (niby mozna szybko dojechac obwodnica, ale jednak troche benzyny idzie na te kilometry). nio i do takiego domu na wsi w nocy po imprezie wrocisz tylko taksowka, a to spory wydatek (bo przynajmniej w Kraku komunikacja nocna poza miasto nie dociera ![]() a wiec jestem mieszczuchem marzacym o domku w miescie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja wole zdecydiowanie dom bo mieszkam w nim od uropdzenia.Wiec nie moge porownac jednego badz drugiego.Ale juz niedlugo sie dowiem.Bo zamieszkam w bloku i zeby byl smieszniej to na 9 pietrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
DOM
![]() Dla: - kawałka zieleni wokół (w tym własnych jarzynek, grilla i innych przyjemności ![]() - psów, które mogą się wybiegać, - większego (wygodniejszego) metrażu, - wymarzonej dużej łazienki, - braku wściekłej wiertary lub hi-fi sąsiada, - decyzji podejmowanych przeze mnie, a nie przez rozpijaczonych przekupnych cwaniaków ze spółdzielni, - końca złodziejskiego systemu rozliczania za ogrzewanie, - możliwości założenia własnego "ciągu" wody (czy jak to się tam nazywa ![]() - kominka ![]() I jakoś nie przeraża mnie kwestia ścieków, ogrzewania itp. (które znam z doświadczeń przyjaciółki), uczucia "odizolowania"... ![]() Patrycja, być może potwierdzam Twoją teorię- poza 6 miesiącami, jak dotąd mieszkałam w bloku... ble... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wiem,ze dom ma wiecej plusow niz blok-zdaje sobie z tego sprawe, jednak nie moge sie przekonac do mieszkania w domu. Wszyscy znajomi mówią dom,dom,dom i tylko dom, a ja mieszkam w bloku i chce tu zostac
![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Hm hm szczerze mówiąc to nie wiem...sama mieszkam w bloku i gdybym miała tylko większe mieszkanie to niczego więcej by mi do szczęscia nie brakowało
![]() Nie mieszkam wcale wysoko bo na 3 piętrze i okolica tez jest całkiem ładna ![]() Chyba jednak jestem mieszczuchem i skłonie się ku odpowiedzi "mieszkanie w bloku" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]()
Szczerze mowiac nie potrafie na dzien dzisiejszy sprecyzować jednoznacznie swoja wypowiedź
![]() ![]() Ja całe swoje życie mieszkam w bloku, pomijam fakt że sąsiad od 2 miechów dobija mnie remontami (nawet w niedziele potrafi jak szalony latac z wiertarką ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Moim wieeelkim marzeniem jest mieszkanie dwupoziomowe w niskim bloku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mieszkam w bloku i mam dość :P, więc wybrałabym domek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Od zawsze mieszkam w domu jednorodzinnym. Tzn. kiedyś mieszkaliśmy u babci, a od 9 lat mamy swój własny domek.
Nie wiem jak to jest mieszkać w bloku, ale zapewne nienajlepiej. Także wybieram domek - bez dwóch zdań.
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko wybieram domek.
Od urodzenia mieszkam w domu, i nie wyorażam sobie życia w bloku, może na okres przejściowy, np w trakcie budowy wymarzonego domu, ale napewno nie na stałe. Mam wielu znajomych mieszkających w blokach, odwiedzając ich nie raz czułam sie jak w klatce. Blok to nie dla mnie. Jednak uważam, że zarówno blok jak i dom mają swoje wady i zalety. W domu jest się tyko skazanym na siebie ewentualnie na fachowców, w bloku styuacja jest prostsza, węgiel na zime czy wymiana okien nie dotyczy lokatorów tyko spółdzielnię mieszkaniową. Jednak zalet domu jest o wiele wiecej, niż tych wad. Mamy z TŻ co prawda domów wystarczająco (3 sztuki), jednak marzy nam się taki NASZ domek parterowy z poddaszem. Może moje i TŻ marzenie kiedyś się spełni ![]() Oczywiście oddałam głos na dom.
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wiele chętniej poszłabym mieszkać w domku jednorodzinnym, nawet takim 80 m2 ale z podwórkiem niz w bloku w takim samym duzym mieszkaniu. Niestety ze względu na niską zdolność kredytową z TŻ stać nas tylko na mieszkanie w bloku. I tak sie cieszymy z niego. Oby tylko przyznali nam kredyt... a potem juz wszystko z górki...
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dom
![]() ![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ojj zdecydowanie domek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie w domu
![]() Ale takim "normalnym"tzn, bron Boze na osiedlu zamknietym. Sama mieszkam w bloku, ale nie lubie tego, przede wszystkim ze wzgledu na sasiadow. Odglosy remontow, czasami o 6 rano albo poznym wieczorem sa niestety czeste. Dlatego uwazam ze dom jest lepszym rozwiazaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Dom, dom i jeszcze raz dom.
Ale nie jakaś tam willa z basenem, tylko przytulny niewielki dom z ogródkiem. O tym ogródku marzę od zawsze. Szczególnie teraz kiedy jestem po operacji. Poleżałabym sobie po jakimś drzewkiem w ramach rekonwalescencji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Mieszkam w domu, w ślepej uliczce
![]() ![]() ![]() Nie zamieniłabym go na nic innego ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam w mieszkaniu,ale myśle,ze fajnie było by miec ładny ogródek i domek, nie koniecznie duży dom
![]() Oczywiście mieszkanie też ma swoje zalety ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
a nie ma trzeciej opcji
![]() Nie będę oryginalna, wolałabym własny domek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie dom, tego nie da się porównać, swój kąt, podwórko, piękny ogród, inaczej niż w bloku wiem, bo sama w nim mieszkam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Za 300 tysięcy to można spokojnie dom wybudować, i jak się człowiek uprze, to nawet na niezły zicher.
![]() No, ja nie mówię o marmurach w przedpokoju. I to niekoniecznie taki znów malutki domek.
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
To ja chyba będę oryginalna...
Nie chciałaby mieszkać w domu. Od dziecka mieszkałam w centrum miasta, w kamienicy lub bloku. Odpowiada mi wielkomiejski hałas, ruch, dostępność środków komunikacji, sklepów, knajp itp. Mam rodzin ei znajomych mieszkających w domach, na peryferiach lub wręcz na wsi, ale ja nie czuję się tam dobrze... zdziczały mieszczuch ze mnie... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.