|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
SVR 50B czy 100B
Hej dziewczyny!
Prosze o pomoc, nie moge przetestowac sama tych kremikow a wiem, ze roznia sie kolorami. Mam jasna karnacje, ale nie chce wygladac "rozowo" - ponoc taki odcien ma 100B. Czy 50B wyglada naturalniej? Podkladow zazwyczaj uzywam w kolorze Ivory. Poradzcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: SVR 50B czy 100B
coz, myslalam, ze ktos moze mi pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Cierpliwości, na pewno ktoś pomoże. Ja tych kremów nie używałam więc nie mogę się wypowiadać, ale nie sądzę, żeby kolor kremu miał aż takie znaczenie - używam kremów białych, różowych, kremowych, zielonych i zapewniam Cię, że moja twarz nie zmienia przez to koloru. Chyba raczej powinnaś się zastanowić, który filtr jest Ci potrzebny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
tutaj sobie mozesz poczytac
http://www.wizaz.pl/news/index.php?itemid=144 zobacz jeszcze w kosmetykach wszechczasow w kremach ochronnych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dziekuje za odzew
![]() pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja uzywałą obydwu i mogę powiedzieć,że po nałożeniu 100-tki wyglądałm jak prosiaczek z Kubusia Puchatka,natomiast 50-tka to całkiem fajny podkład(u mnie kryjący nawet liczne przebarwienia).Ale ważniejsze jest to jakiej potrzebujesz ochrony(szczególenie UVA)bo o niebo skuteczniejsza jest 100-tka.Dodam,że u mnie uczula 100-tka (filtry chemiczne)natomiast 50-tka to filtry wyłącznie mineralne a te mogą powodować powstawanie zaskórników czego doświadczyłam.Powodem jest,to ze nie wnikają w głab skóry tylko osiadają na powierzchni i blokują pory.Tylko mówię co skóra to indywidualna sprawa.Trzeba wypróbować.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!!! dlaczego używacie tak wysokich filtrów? nie neguję tylko pytam z ciekawości, ja obecnie uzywam Iwostin z filtrami, w przyplywie gotówki szykuję się na Hydrophase XL, czy taka ochrona (znacznie mniejsza przecież niż oba wspomniane wyżej) nie wystarczy? Mam bardzo jasną karnację i chciałabym zadbać o buzię jak najlepiej, a na razie mało wiem o filtrach
Dziekuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
ja narazie używam 60/60 AVENE, gdyż kuruje sie praparatem Glyco-A, i nie chce dostać przebarwień i wogóle.
I chyba po przeczytaniu tych wszystkich rzeczy na temat kremów z filtrami kupię SVR 50 - myślę że wystarczy, gdyż nie posiadam bardzo jasnej cery, a latem w sumie sie nie opalam, tyle co złapię słonka przy spacerze lub drodze do pracy. I mam nadzieje, że 50 nie zatka mi porów. A 100 mnie przeraża. Pozdrawiam i nadal podrzymuję temat wyboru.Czego używacie do ochrony lub planujecie używać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziekuje za wszystkie rady. Wlasnie zamowilam w aptece SVR 100B i juz slonca sie nie boje!
Pozdrawiam slonecznie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Ja podobnie stosuje Glyco-A i krem z filtrem jest przy tym niezbedny. Uzywalam wczesniej Antheliosa XL SPF 60+ La Roche Posay, ale bardzo zle przyjmowaly go moje podklady
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Zaciekawiło mnie nakładanie podkładu na gęsty i mający kolorek SVR 50. Sama go używam, ale tylko jego bo nie wyobrażam sobie połozenia jeszcze podkładu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ja 50-tki jeszcze nie miałam, ale na 100-tkę fajnie nakładają się takie podkłady jak Velvet Touch Isadory, Colorstay Revlona, podkład kryjący Efektimy. Inna rzecz, że też rzadko używam, bo ileż można się smarować ...
![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
mycha123 napisał(a):
> Dziewczyny!!! dlaczego używacie tak wysokich filtrów? polecam Ci lekturę artykułów w tym dziale http://www.wizaz.pl/menu_slonce.php to kopalnia wiedzy o słoneczku i filtrach ![]()
![]() |
#15 |
Gość
|
Nic nie stoi na przeszkodzie, by polozyc podklad na krem z filtrami, trzeba tylko odczekac w zaleznosci od typu kremu od 15 do 30 minut (do czasu az sie wchlonie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Gość
|
To ja do listy podkladow dobrze wspolgrajacych z SVR 100B moge dorzucic Air Wear L`oreala oraz Double Wear i Ideal Matte Estee Lauder
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.