|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Którą matę edukacyjną wybrać?
Chcę na chrzciny maluszkowi który ma 2 miesiące kupić matę edukacyjną. Zastanawiam sie którą wybrać i może mi doradzicie które u Was sie sprawdziły. Czy kupować tą najprostszą tylko z zawieszkami czy też kupować ta z dźwiękiem i różnymi dodatkami? Chce na nią przeznaczyć max 300 zł. Proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Którą matę edukacyjną wybrać?
Ja bym kupiła tą z dźwiekami i takimi bajerami
Jak wypas do wypas
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie na tą stawiałam ale nie wiem czy ona jest przydatna, nie posiadam dzieci wiec czekam na Wasze opinię
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
ja wlasnie dzis czekam na kuriera, bo zamowiłam mate edukacyjna dla swojej córci firmy Tiny Love. Ma w sobie wszystko! http://www.miluch.pl/product-pol-66-...Tiny-Love.html Jak ją zobacze na wlasne oczy to powiem czy warto. Poczytałam o roznych matach i w rankingach ta jest najlepsza. Kosztuje 328 zł, taniej nie znalazłam nawet na alllegro (nowej), ale mysle ze to bdb inwestycja. http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...as=3&startsz=x |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
a ja w takich pieniążkach to radziłabym kupić bujaczek z medyjkami, światełkami i innymi bajerami
mam 2,5 miesięczną córę i na matę jeszcze ona średnio reaguje za to na bujaczku siedzi już od dawna
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy właśnie tą tropikalną wyspę TinyLove
![]() Ta poduszka dołączona do niej jest super, mała bardzo szybko zaczęła się podnosić. Nie wiem czy to akurat zasługa maty bo dziecko mam silne już od urodzenia ![]() Na allegro można dostać ze sporą ilością zabawek jako gratisy Mi zepsuło się lusterko (po kilku pierwszych dźwiękach zacina się muzyczka jak pły adapterze,, ale może trzeba było po prostu zmienić baterie ) i porysowało dość mocno. Świetny bajer z tymi stojącymi zabawkami - nie uciekają dziecku spod rączek jak je tarmosi ![]() Jakby ktoś miał co do niej jakieś pytania to chętnie odpowiem. Teraz stoi nieużywana... oczywiście nie była używana tak często jakby mama chciała Tak żeby się wydatek zwrócił ale wiadomo że kabelek od ładowarki jest bardziej atrakcyjny niż nata za 325zł...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Odynka. A o jaki bujaczek chodzi? Niestety nie mam zielonego pojęcia
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
coś w tym stulu jak >>TEN<< i >>DLA DZIEWCZYNKI<< oraz >>TAKI<< a my mamy >>TAKI<< są jeszcze huśtawki w tym stylu i inne podobne które rosną wraz z dzieckiem
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
odynka- fajna sprawa, tylko ciekawa jestem co na taki bujaczek mowia fizykoterapeuci/ortopedzi? bo np. w foteliku samochodowym niedobrze jest trzymac dziecko dluzej niz 2 godz.a podobna pozycje tam przyjmuje kregosłup dziecka...
mate tiny love juz mamy w domu, wyglada lepiej niz na zdjeciu, wszystko działa - jeszcze na razie przydaje sie gł. dmuchana podusia i lusterko-pozytywka
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Czerwcowa, tak piszesz o wyspie aż z ciekawości zajrzałam do suwaczka... ale masz kruszynkę maleńką
![]() jejku aż pójdę sobie pooglądać zdjęcia mojej małej jak miała dwa tygodnie
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Ja również polecam Tiny LOve. My mamy wyspę i jest super. Pełno bajerów. Nawet teraz ( a Olaf ma 8 miesięcy) czasem się zatrzyma przy niej i coś tam porobi. Ale miesiąc nas nas w domu nie było to pewnie po prostu zapomniał o niej. Ja poklecam taką mate zamiast bujaczka, bo w pewnym momencie jak dzidzia zaczyna sie poruszać to na bujaczku już nie poleży samo.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
carya - owszem, maleńka jest jeszcze moja córcia
), więc chce jak najszybciej stymulowac jej rozwój. No i jak producent pisze, ta mata jest ponoc od 0-12 mcy, więc nie ma chwili do stracenia![]() Juz sie nie moge doczekac kiedy pierwszy raz zobacze jej swiadomy usmiech... |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
czerwcowa to jeszcze chwilkę poczekasz
ale już niedługo - czas bardzo szybko leci
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

Jak wypas do wypas

) i porysowało dość mocno.
Tak żeby się wydatek zwrócił