studentki WSFiZ w Warszawie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-14, 13:52   #1
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

studentki WSFiZ w Warszawie

Tak się zastanawiam czy jest tu ktoś z Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania Ja sama się tam wybieram od października na psychologię wczoraj było spotkanie przyszłych dziennych 'psychicznych'
z tego co zauważyłam, to cała szkoła skupiła się na gronie, a tu cisza ujawnijcie się
Stary 2007-11-24, 12:46   #2
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia
Dot.: studentki WSFiZ w Warszawie

UP
Stary 2010-12-14, 11:13   #3
_cupcake
Przyczajenie

GG do _cupcake

Ja tam studiuje ale zarzadzanie, nie psychologie. Podoba Ci sie u nas (z tego co widze, to juz ze 3 lata studiujesz)? Ja musz powiedziec, ze lubie ta szkole. Dobrze mi sie tu studiuje
_cupcake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 13:35   #4
onama
Przyczajenie

Potwierdzam. Kadra spoko, czesne tez nie za wysokie i przede wszytki atmosfera jaka tu panuje!!! Goraco polecamJ
onama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 13:36   #5
onama
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _cupcake Pokaż wiadomość
Ja tam studiuje ale zarzadzanie, nie psychologie. Podoba Ci sie u nas (z tego co widze, to juz ze 3 lata studiujesz)? Ja musz powiedziec, ze lubie ta szkole. Dobrze mi sie tu studiuje
Potwierdzam. Kadra spoko, czesne tez nie za wysokie i przede wszytki atmosfera jaka tu panuje!!! Goraco polecam!
onama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-20, 12:58   #6
onastokrotka
Przyczajenie

Wink Dot.: studentki WSFiZ w Warszawie

Właśnie psychologia cieszy się największą popularnością na WSFiZ, a to o czymś świadczy Nie da się też ukryć, że kobiety dominują na tym kierunku – płci pięknej u nas dosyć
onastokrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 13:01   #7
slonce 123
Przyczajenie

Znajoma polecała mi tę szkołę. Fakt, że psychologia to z feminizowany kierunek, ale już na prawie czy zarządzaniu podobno ciekawych reprezentantów płci męskiej nie brakuje Bogactwo kierunków sprawia, że można tu spotkać bardzo fajnych, zaangażowanych ludzi co tworzy przyjazną atmosferę na uczelni.
slonce 123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 09:03   #8
miuriel_motyka
Przyczajenie

Hej, ja jestem obecnie na V roku psychologii w WSFiZ i nie mogę powiedzieć złego słowa Trafiłam na życzliwych ludzi- zarówno na roku jak i pośród wykładowców i pracowników szkoły. Poziom nauczania jest raczej zbliżony do uczelni państwowych ponieważ część zajęć prowadzą wykładowcy stamtąd. Szkoła nowocześnie urządzona, blisko Arkadia jakby się chciało wyskoczyć z mniej pasjonującego wykładu :P A tak poważnie, to szczególnie jestem zadowolona z nacisku jaki jest kładziony na nauczanie języka obcego oraz na dużą liczbę ćwiczeń i zajęć warsztatowych.
miuriel_motyka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 10:12   #9
maniaaa0
Przyczajenie

Witam wszystkich Forumowiczów!
Jestem tu nowa i co prawda nie jestem i nigdy nie byłam studentką WSFiZu, jednak mam wrażenie, że mogę powiedzieć na jej temat parę słów prawdy. Po pierwsze ze względu na to, że mam wielu znajomych również bardzo bliskich, którzy ukończyli tą szkołę oraz to, że wielokrotnie właśnie dzięki nim miałam możliwość niejednokrotnie przebywać na terenie uczelni. Mogę na pewno powiedziec, że panuje tam naprawdę przyjazna atmosfera, co potwierdzali wielokrotnie moi znajomi. Ten fakt jednak w zadnym stopniu nie wyklucza wysokiego poziomu nauczania, jaki oferuje szkoła. Dodatkowo trzeba zaznaczyc, że WSFiZ ma bardzo bogata ofertę edukacyjną, również w dziedzinie studiów podyplomowych. No i chyba najważniejsze: wśród pracodawców jest pomimo wszystko uczelnią szanowana. Bez problemu przyjmują absolwentów WSFiZ do pracy.
maniaaa0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 12:17   #10
kattyl
Przyczajenie

Hej,
ja nie studiuję na tej uczelni, ale słyszałam wiele dobrego o tej szkole od znajomych. Mój kolega skończył tam psychologię i bardzo sobie chwali. Z tego co słyszałam jest tam wysoki poziom, a czesne jest nie wygórowane.
kattyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 12:46   #11
kokarda28
Przyczajenie

heheh ciekawe kto pisze te pozytywne komentarze?a nie wspominacie o "miłych" paniach z dziekanatu,ktore jesli twoja sprawa trwa dłuzej niż minute już mają fochy,o podejściu do studenta przez wielu wykładowców..cóż prywatna...idziesz na dyzur a tam nie ma nikogo bo po co maja się męczyć z kimś kto nie dostał się na państwówkę...tylko z czego by żyli i wielcy prfesorowie gdyby nie ci studenci,pisali,chyba pisaliby te swoje wywody do poduszki,może kiedyś ktoś by to odkrył...reasumując szkoła sama w sobie zła nie jest,są wspaniali ludzie wykladowcy,nawet nauczyciele jęz angielskiego,który rządzi w tej szkole(nie wiedzieliście?),wykłady są fajne wszystko zależy od wykladowcy ale ogólnie są w porządku...jednak jak to w każdej uczelni bywa zawsze można ponarzekać:-D jednakze ta szkoła ma trochę zastrzeżeń jeżeli chodzi o organizację doslownie zbliża się koniec semestru a panie nie wiedzą kiedy bedzie wykład z pewnego przedmiotu...hmmm żenua ale cóż dług by opowiadać
kokarda28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-29, 09:03   #12
kattyl
Przyczajenie

Hej, ja słyszałam dobre opinie o tej szkole od jej absolwentów. Mój kolega skończył tam psychologię i był bardzo zadowolony. Mówił, że poziom był wysoki, a atmosfera sprzyjała nauce. Słyszałam też, że czesne nie jest jakieś kosmiczne co też myślę, że jest ważne. Pozdrawiam
kattyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 12:01   #13
ppestka01
Raczkowanie

kokarda- co do pozytywnych komentarzy, to od siebie dodam, że jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniądze. Pozytywne opinie piszą pracownicy tej uczelni, albo osoby, którym zlecają tzw "marketing szeptany".

Za czasów studenckich miałam z tym trochę do czynienia, więc trochę się na tym znam. Niestety w tym przypadku działania są niefortunne, co już zauważyli użytkownicy innego wątku.. podając przy tym dokładne nicki, to samo IP komputera, osób które tak bardzo zadowolone są z WSFiZ (Warszawa)

Poza tym na tym forum też warto się przyjrzeć- weźmy chociażby na prześwietlenie niejaką " maniaaa0". 4 wypowiedzi na forum i wszytskie odnoszą się do pięknych opinii WSFiZ. Tyle, że wygląda na to, że Pani studiowała tam już chyba wszystkie możliwe kierunki, bo raz zachwala finanse i rachunkowość, innym razem administrację, dziennikarstwo etc.

Poczytajcie sami: https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=30774896

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

I pozwolę sobie również na dodanie własnej opinii

Niestety z przykrością stwierdzam, że ta szkoła to jasno wielkie złodziejstwo i beznadziejne traktowanie ludzi. Nie wiem czy warto pisać o szczegółach- z pewnością za to warto poszukać artykułów w gazetach, które w bardzo fajny sposób obrazują tą szkołę.

Nie spodziewajcie się cudów po tej uczelni. Nie liczcie na pomoc, ani ludzkie traktowanie. Ta szkoła nie jest przyjazna studentom pod żadnym względem. Panie z sekretariatu (nazwijmy to po imieniu, bo z dziekanatem nie ma to nic wspólnego) za każdym razem mają focha już na sam widok studenta, a nie daj Boże zadać im jakieś pytanie. Nóż w kieszeni im się otwiera. Na każdym kroku gubienie dokumentów.. następnie wmawianie, że z pewnością student nie dostarczył.
Nawet jak po dostarczeniu trzeba złożyć podpis.. to okazuje się, ze guzik jest on wart, bo w takich dokumentach również jest bałagan. Co się z tym wiąże? No niestety kwestie finansowe, bo za wszystko trzeba płacić- również za każdy świstek papieru.

Student w tej szkole to dla pracowników zło konieczne!

Do tego częste naginanie prawa z którym trzeba się zgłaszać do rzecznika praw studenta, bo bez takiej pomocy ani rusz...

Aaa.. ze wszystkim powołują się na regulamin, sami za to go nie dotrzymują. Pięknie to wygląda przy podpisywaniu, ale praktyka jest bardzo bolesna.

Strasznie żałuję, że skończyłam tą szkołę. Dziś w życiu bym się do niej ponownie nie wybrała.
ppestka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-12, 10:33   #14
lika101
Przyczajenie

Mam podobne zdanie o tej uczelni. Co więcej, żadna z moich znajomych, która ukończyła lub nadal studiuje na tej szkole nie poleciłaby jej (ze mną włącznie). Wydaje wam się, że czesne jest niskie? Poczekajcie, już oni was naciągną na więcej. Jeżeli chodzi o panie z dziekanatu, to zależy jak się trafi. Ja byłam na Finansach i rachunkowości i w zależności od osoby na jaką trafiłam w dziekanacie albo miałam komplet informacji, co należy zrobić, albo poprzez niemiłe (czasami chamskie) traktowanie dawano mi do zrozumienia, że zawracam głowę. Ta uczelnia istnieje tylko po to, aby od studentów wyciągać pieniądze. Pierwszy rok (na finansach) pójdzie zaskakująco gładko, a to tylko po to, żeby na drugim gdy będzie dużo ciężej nie chciało się studentom rezygnować. Jeżeli chodzi o wykładowców, to też bardzo różnie. Na moim kierunku było 2-3, którzy potrafili uczyć i zainteresować tematem. Było też kilu takich, których trzymają tam bo zarabiają pieniądze dla uczelni oblewając masowo studentów. Jeżeli chcecie mnieć prawdziwe informacje o tej szkole, popytajcie wśród znajomych. Z tego, co ja widziałam w internecie umieszcza się zaskakująco wiele pozytywnych komentarzy (głównie o psychologii, ale także o innych kierunkach) w porównaniu do tego, co słyszałam osobiście rozmawiając ze studentami. Ja po tej uczelni mam tylko zszargane nerwy i żałuję, że się tam zapisałam.
lika101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-25, 16:19   #15
ashley113
Raczkowanie

ehhh ahhh ohhhh to już nie wiem czy się wybierać tam czy nie każdy mówi coś innego.. ok w takim razie z uczelni ekonomicznych- co polecacie?
ashley113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-26, 11:37   #16
dabiew
Przyczajenie

Hej! Co prawda nie jestem studentką WSFiZ, ale odbywam właśnie w tej szkole praktyki. Muszę Wam powiedzieć, że naprawdę jestem pod wrażeniem zaplecza technicznego, jakie posiada ta uczelnia. Wysoko wykwalifikowana kadra również jest atutem tej szkoły. Panuje tu miła atmosfera, zawsze jest czysto i schludnie, co na pewno wpływa na komfort studiowania. Pooozdrawiam 
dabiew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-25, 19:22   #17
ppestka01
Raczkowanie

@Dabiew, i byłaś aż tak zachwycona, że postanowiłaś założyć konto na wizażu i dodać ten jeden komentarz? Bo innych nie widać. Ojojoj, czyżby ponownie marketing szeptany pracowników uczelni? Zwróćcie również uwagę, że pozytywne opinie najczęściej pojawiają się w okresie czerwiec/lipiec, kiedy to maturzyści mają czas na składanie dokumentów.

Drodzy pracownicy - o PR dba się cały rok, a marketingu szeptanego można się nauczyć. Tyle.
ppestka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 10:57   #18
mikiala
Przyczajenie

Cześć, JESTEM obecnie studentką tej szkoły i jeszcze nie spotkała mnie żadna nieprzyjemna sytuacja na uczelni mimo że studiuję już drugi rok. Jest fajnie i dalej planuję się tutaj uczyć. Pozdrawiam .
mikiala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości