|
Notka |
|
Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielêgnacji twarzy i cia³a oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
¯elatyna a wp³yw na w³osy i paznokcie
W jakim¶ w±tku wyczyta³am,¿e poleca³a¶ na rozdwajaj±ce paznokcie jedzenie galaretek.
Kto¶ kiedy¶ mi powiedzia³,ze wzmacniaj± nie tylko paznokcie ,ale i w³osy jest tylko jeden problem-jestem wegetariank±, a podobno wszelkie galaretki zawieraj± ¿elatynê wieprzow±): -co robiæ??????????????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: SMOCZYCO_ma³y -wielki dylemat
hej Katko a to¶ mi zabi³a æwieka... no nie wiem, wydaje mi siê ¿e ¿elatyna jest raczej zawsze pochodzenia zwierzecego
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedy¶ by³am wegetariank± i mia³am ten temat rozpracowany, ale to by³o dawno i zupe³nie nic ju¿ nie pamiêtam.Wiem tylko, ¿e stosujê siê substancjê maj±c± w³asno¶ci ¿elatyny, ale syntetyczn±...Hmm. Pomy¶lê, pomy¶lê i dam znaæ.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 631
|
Z tego co siê orientujê, ¿elatynê zastêpuje siê karagenem lub czym¶, co zwie siê agar-agar (to jakie¶ ro¶linki czy algi). Ale nie mam pojêcia, czy wp³ywaj± na urodê podobnie do ¿elatyny
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Podobno w³a¶ciwo¶ci wzmacniaj±ce ma tylko ¿elatyna);
A czy taka kuracja jest napewno skuteczna??????????? I ile tego trzeba zjadaæ??????????????????? ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Proszê moze jeszcze jakie¶ wypowiedzi??????????????? ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Znalaz³am kilka informacji.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.