|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
mróz i odpowiednie buty?
Witajcie
mam problem. chodzi o buty. zaczeły sie mrozy i wyladowałam w wyrku z gorączką juz 3 dzień. a to przez zmarznięte stopy. mam kozaki `zimowe`. które mniej grzeją niż adidasy. coś strasznego ale nigdzie nie moge znaleść zimowych butów żeby było mi w nich ciepło. i mam pytanie. czy spotkałyscie sie z jakimiś butkami, z których byłabym zadowolona i zdrowa przede wszystkim?. z innych watków wiem ze EMU należą do tych w których sie nie marznie. ale tylko one?!. a i jeszcze sprawa płaczyka. też ostatnio szukałam, niektóre sa śliczne ale one nie są w ogóle ocieplane;/. nadają sie na ciepłą wiosne a nie na mrozy ![]() z góry dziekuje za odp. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: mróz i odpowiednie buty?
przylaczam sie do pytania
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
zalezy jakie te buty czy kazde cieple podpasuja vczy msasz jakies wymagania
![]() ja kupilam sobie te http://www.allegro.pl/item288148918_...roz_35_40.html ocieplane sa bardzo cieplym barankiem mozna wciagnac sobie spodnie, nie przemakaja, nie slizgaja sie, jeszcze nie zmarzlam w nich![]() a co do płaszczykow te sa napewno cieple nie dosc ze pikowane to na futerki i z kapturkiem http://www.allegro.pl/item288593289_..._cieply_s.html
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem zmarzluch i dlatego strasznie nie lubie zimy bo zaqwse mam ochotę tylko siedzieć w domu
Ale to co ja moge doradzić to zebyś sobie kupiła takie dłuugaśne skarpety, sa w roznych miejscach dostępne i zawse je zakladala- moim zdaniem sa nawet ciplejsze niz zwykle rajstopki (których nienawidze zakladac pod spodnie). Co to płaszczyka to nie ma mocnych- jeszcze nigdy nie mialam kurtki czy płaszcza który dawałby mi ciepło. Ja już ze 3 lata temu kupiłam sobioe poządny płaszcz i w nim pomykam, plus czapka i cieply szalik. Czuję się trpchę jak pingwin ale jakos daje rade
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedyś miałam wymagania. żeby były ładne .. . dziś już zrezygnowałam. liczy sie ciepło, ciepło i jeszcze raz ciepło ![]() a co do płaszcza to , widziałyscie może gdzieś z materiału ale ocieplane?. bo w pikowanym to sie strasznie źle czuje
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
ja mam emu i to byl strzał w 10!! są ciepłe, ładne i wygodne (w sumie).
A co do płaszcza... och chyba nie ma ciepłych... ja teraz pomykam w kurtce (niestety krótkiej) takiej sportowej. Jest ciepła, ale tyłek mi marznie to jedyne ale...
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
TuRQoUiS - zastanawia mnie jedna rzecz. nie robią sie one brzydkie od śniegu i soli, którą posypuja chodniki? jak z czyszczeniem emu?
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z kolei Uggs'y mają dwa rodzaje podeszwy. Jedną taką jak Emu, a drugą wyższą (nie piankową) i prawie w ogole się nie wyginają. Nie wiem czy są dostępne z PL. Co do tematu i zamarzania zimą polecam buty typu Salomon, Bergson itp. Gdy na polu jest cieplej ubieram kozaczki i zdarza mi się,ze nawet przy niewielkim mrozie nogi mi w nich marzną, za to z Bergsonach cud miód !
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o płaszcze to z ciepłych widziałam tylko pikowane albo ewentualnie kurtki typu Divers( sama mam taką i szczerze polecam, bardzo bardzo ciepła) i długa można powiedzieć taki kurtko/płaszczyk
Co do butów to ja zawsze kupuje na mrozy jakieś skórzane kozaki z futrem i nigdy mi stopy nie marzną ![]() Jeżeli Tobie jednak tak zimno to myślę,l że EMU albo coś tego typu bo są cieplutkie
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Oo, ja też jestem straszny zmarzluch, co roku było mi zimno w stopy nawet w skórzanych butach futerkiem, bo to futerko jak dla mnie nic nie dawało
W tym roku sprawiłam sobie Emu, chociaż na początku w ogóle mi się nie podobały ale jakoś się do nich przekonałam. Są świetne, cieplusie (mogę nawet w nich chodzić z gołą stopą), milusie i wygodniusie ![]() Nie wiem jak z deformowaniem, bo mam je dopiero 2 czy 3 tygodnie. A co do czyszczenia, to ja mam czarne i jak na razie wystarczy szczoteczka do zamszu
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje buty zimowe mają bardzo cienką podeszwę i luz w palcach (taki model), było mi w nich strasznie zimno nawet przy dość wysokich temperaturach. Włożyłam wkładkę z warstwą jakby aluminiową (?? dobrze izoluje) a w palce watę. I teraz jest mi naprawdę ciepło, a temperatury o wiele niższe. Popróbujcię z wkłądkami, naprawdę dużo dają.
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cienka podeszwa to straszne dziadostwo bo sama mam włożone wkładki i jest mi ciepło ale co z tego jak przyjdą np roztopy to buty przemakają. Jeżeli masz więc inwestować tylko w 1 parę to kup buty najlepiej na traperze ( nie przemakają i się nie ślizgają)
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Emu wyginają się jak chodzą w nich niezdary, które co rusz się potykają
Ja mam rok i są dobre Kupiłam fioletowe i czarne i jesli komus mam doradzać to od razu mówię: KUPCEI CIEMNE bo nie widać zabrudeń. Czarne są jak nowe a fioletowe no... nie za czyste ![]() Ja mam nery chore więc muszę mieć ciepłe buty, a EMU to mistrzostwo jeśli o to chodzi Ugg'sy kiedyś były na allegro ale nie wiem czy teraz są.
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli nie od razu to po jakimś czasie. Kupiłam kiedys skórzane buty z misiem, kosztowały 600 zł, przez pierwszy rok były ok, ale następnego zaczęły przemakać.
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam buty EMU i też mi w nich marzną stopy..
mnie to już nic nie pomoże...
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama podczas roztopów używam butów, które jedne mają 4 lata a 2 3 lata i nigdy mi nie przemokły! ( impregnuje je często i są naprawdę na bardzo fajnej grubej podeszwie , były drogie ale nigdy mnie nie zawiodły) Poza tym nawet jak ci przemokną takie trapery to i tak wytrzymają dłużej niż buciki na cienkiej płaskiej podeszwie, które wg mnie są butami przejściowymi jesienno-wiosennymi. Przykładowe moje eleganckie pseudo kozaki przemakają mi w czasie roztopów już w drodze do sklepu i to praktycznie tak, że pływam ,a zwykłe byle jakie trapery nie dość, że wytrzymują o wiele dłużej to przemakają tylko trochę.Z doświadczenia powiem też, że polecam właśnie Salomony albo Bergsony - roztopy im nie straszne ![]() Wypróbowałam masę butów bo nienawidzę mieć mokrych skarpet;/
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze dodam, że cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakości
![]() Kiedyś miałam bardzo drobie buty ECCO i przemokły mi przy pierwszym wyjściu gdy padał śnieg z deszczem ,a moje 3 letnie butki z AMBry za ok.120 zł( dokładnie nie pamiętam) nadal sprawują się bardzo dobrze i mnie jeszcze nie zawiodły.
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że cena nie jest wyznacznikiem jakości. Jednak tamte wyglądały na naprawdę porządnie zrobione i sprawowały się świetnie - ale tylko przez pierwszy rok. Teraz mjaą już chyba 5 i nadal wyglądają jak nowe, są ciepłe i wygodne, ale na roztopy ich nie wkładam.
Co do traperów to ok, kiedyś też miałam, ale teraz preferuję styl elegancki i takich butów nie założę.
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
no własnie, trapery tez mi niebardzo podchodzą. zupełnie nie moj styl;/
jedyne sensowne wyjscie to emu jakie narazie widze. no i właśnie. gdzie mozna kupić oprócz all? bo chciałabym najpierw przymierzyc. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam jedne w HeavyDuty w Galeri KRK a drugie miałam ze stanów
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
Ja w mrozy chodzę w 2 parach skarpet i adidasach. Mróz stopom niegroźny [ nawet -12 stopni
], a przemoczonych skarpet też nie mam Nie bawię się w tym roku w szukanie kozaków, bo za rozsadną cenę niekupię niczego ciepłego.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzę ubrana również ubrana w stylu eleganckim ale jakoś się przekonałam do traperów na roztopy ![]() ![]() , zwłaszcza, że wyglądają nieźle
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wolę marznąć :p
|
|
#24 |
|
mała księżniczka
|
a ja kupiłam sobie cieplutkie skórzane kozaczki z futerkiem na przecenie za 6 dyszek w diverse... śa ciepłe, antypoślizgowe i przede wszystkim niedrogie :, są szyte, i nie przemakają
no i jestem zadowolona ... a kształtem przypominają emu .
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kudłate eskimosy
mukuluki czy cos hihi
|
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
Emu, Emu i jeszcze raz Emu! może nie są to najpiękniejsze buty, ale ja stawiam na ciepło w stopy przede wszystkim, ze względu na to, że mam problemy z krążeniem krwi... Nie byłam do nich przekonana, i w sumie nadal nie jestem(chodzi mi o wygląd), ale naprawdę są bardzo ciepłe! POLECAM!
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nigdy nie miałam tak ciepłych butów! czasami wręcz, pomimo mrozu, jest mi w nich za gorąco
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam cieplutkie buty z Baty, ale nie mogę zdjęcia znalezc
zaden mroz mi w nich niestraszny
|
|
#29 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogadamy jak zaczna sie roztopy...Cytat:
tyle ze ja je widzialam w outlecie Diversa... A ze niestety sama tam nie dotre, tylko samochodem wiec nie mialam mozlwosci po nie wrocic |
||
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
trapery ocieplane sobie kup xD
pamiętam jako dziecko miałam takie trapery ocieplane na sanki, nigdy mi nie było zimno w nogi. Teraz mam glany i oficerki z takim małym futerkiem w środku.-nie narzekam na mróz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

mozna wciagnac sobie spodnie, nie przemakaja, nie slizgaja sie, jeszcze nie zmarzlam w nich
Ale to co ja moge doradzić to zebyś sobie kupiła takie dłuugaśne skarpety, sa w roznych miejscach dostępne i zawse je zakladala- moim zdaniem sa nawet ciplejsze niz zwykle rajstopki (których nienawidze zakladac pod spodnie).

. dziś już zrezygnowałam. liczy sie ciepło, ciepło i jeszcze raz ciepło
to jedyne ale...

Jeżeli nie od razu to po jakimś czasie. Kupiłam kiedys skórzane buty z misiem, kosztowały 600 zł, przez pierwszy rok były ok, ale następnego zaczęły przemakać.