|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wrastanie włosków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Re: Okolica bikini-HELP!!
Niestety z tym problemem boryka się sporo kobiet. Cudownych specyfików na wrastające wloski nie ma, ale bardzo pomocne może być regularnne pillingowanie okolic bikini. Kiedy naskórek jest pozbawiony martwych komórek, wtedy wloski latwiej wychodzą na wierzch. Ja zawsze po depilacji smaruję te miejsca Sudokremem, który dziala przeciwzapalnie i lagodząco (to taki krem dla dzieci, poczytaj na KW). Miej zawsze nową i ostrą maszynkę.
Jeśli chodzi o Twojego mężczyznę to wnioskuję, że jesteście jeszcze bardzo mlodzi, skoro się tym przejmujesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
WItaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
sorki za glupie bledy i literowki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze do niedawna miałam ten sam problem. I też korzystałam z rady dermatologa.
Kup sobie maść ichtiolową w aptece, posmaruj nią ropną krostkę i przyklej na to plaster, bo maść jest czarna. Możesz też próbować smarować te miejsca wodą utlenioną, ale nie za często, bo będzie Ci się łuszczyć skóra. Mi po wodzie utlenionej krostki prawie przestały wyskakiwać (wysuszyłam je też trochę na solarium, ale z tym trzeba uważać, bo jeśli masz głębokie blizny, to mogą porobić Ci się przebarwienia). Zauważyłam też, że im mniej grzebie (wyciskanie)się przy tych ktostkach, tym krócej utrzymuje się stan zapalny i mniej ich wyskakuje. Ja obecnie radzę sobie smarując te okolice Brevoxylem, a potem nakładam balsam nawilżający. Tak poradził mi mój dermatolog i jest poprawa, chociaż wczoraj zrobiłam sobie rankę, bo musiałam wyciągnąć wrośniętego włosa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
hej. to widocznie trafilas na fajnego dermatologa, bo jak poszlam z tym to lekarka powiedziala mi ze to tradzik(specjalizowala sie w tradziku i wszedzie go widziala:/) a jak zaczelam sie z nia klocic i powiedzialam ze to zaden tradzik to uznala, ze zle depiluje i nic sie z tym zrobic nie da...to sie zalamalam. chcialam isc ejszcze do kosmetyczki, ale...wstydze sie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czasem te bakterie które występują przy wrastaniu włosków to te same, które powodują trądzik, choć wiadomo, że trądzik to nie jest.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
trzeba cierpliwości niestety!kup delikatny piling,stosuj go 2- 3 razy w tygodniu a po użyciu odżywczy balsam.Jeżeli golisz te miejsca to zachowaj czystosc żyletki a najlepiej idż na depilację bikini.Nie spodziewaj się efektu zaraz.Ja chodzę regularnie na depilację od 3 lat i jest poprawa!a miałam ten sam problem.Ciemne plamki znikną niestety po dłuższym czasie.
Mada napisał(a): > Witam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.