|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
z dzieckiem do ołtarza?
W sierpniu ślubujemy,mamy synka 3 letniego i problem bo nie wiemy co z nim zrobic czy iść razem za reke z nim do ołtarza,czy go delikatnie mówiac podrzucić babci.Chcielibyśmy z nim ,ale nie wiemy czy to wypada...
Napiszcie co o tym sądzicie!!! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: z dzieckiem do ołtarza?
nie wiem czy wypada ale ja bylam na slubie koscielnym rodzicow jak mialam 3 lata
Co prawda nie przy oltarzu ale bylam obecna. Mysle ,ze nikt sie nie zgorszy a jesli jest grzeczny i nie zacznie wam plakac to czemu nie? |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Synek będzie obecny na naszym slubie ,tylko nie wiem czy z nim razem do tego ołtarza czy niech posiedzi sobie w ławce
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
może niech do oltarza pojdzie z Wami i wtedy "odbierze" Go od Was babcia lub ktos inny i usaidziecie juz sami?
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
A może synek będzie szedł z wami do ołtarza (przed wami, bo będzie niósł obrączki
). Potem podałby księdzu obrączki. Ładnie by to wyglądało, tylko nie wiem czy nie jest za mały i będzie wiedział co robić Nie mam pojęcia jakie są 3-latki
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Możecie "zatrudnić" synka do niesienia obrączek. Przynajmniej nie macie problemu z dzieckiem. W moim przypadku muszę "wypożyczyć" dzieciaki od koleżanki i szwagra
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
dzięki,dobry pomysł tylko czy ten mój synek taki wstydliwy pójdzie przed nami?!szczerze w to wątpie musiałabym jeszcze kogoś zorganizować żeby mu pomógł ,a czy moze to być osoba dorosła taka którą dobrze zna?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba może (chociaż nie wiem czy to będzie tak fajnie wyglądało), może lepiej inne dziecko, trochę starsze od Waszego.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że babcia może iść z boku i prowadzić Małego
tak żeby wiedział gdzie ma iść.
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie moze isc z Babcią
albo po prostu z Wami, nie rpzed ani za tylko w środeczku potem hop do Babci i juz bez niesienia obraczek jesli jest wstydliwy u mnie np obrączek nie bedzie nioslo zadne dziecko, bo takich malych w rodzinie nie mamy, a te ktore jest napewno by samo nie poszlo
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakoś strasznie lubię, kiedy ludzie się pobierają mając kilkuletnie dziecko i będąc ze sobą już przez jakiś czas. Wydaje mi się to wtedy takie prawdziwe, przemyślane i szczere
![]() Myślę, że gdybym ja zaszła w ciążę przed ślubem, to poczekałabym aż dziecko byłoby już na świecie i dopiero wtedy brałabym ślub. Jakoś w ciąży nie wydaje się to z własnej woli ![]() Nie oceniam, tylko mówię, jak to wygląda obiektywnie ![]() Gratuluję Wam tego ślubu z dzieckiem. Wrzućcie później jakieś zdjęcia, oki? |
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Yhm, super pomysł z tym, żeby szedł pomiędzy wami z obrączkami na poduszeczce oczywiście, później babcia sie nim zajmie.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
z dzieckiem do ołtarza?
dzięki za rady!!!!!!na coś się zdecydujemy....może z nami będzie mu raźniej (jest strasznie nieśmiały)i chyba pójdzie to sprawniej.
dziękuje. Fotki wrzucę jak tylko bedzie to możliwe. tak ...my ze slubem czekaliśmy, aż synek podrosnie na tyle, żeby w nim biernie uczestniczył.Właściwie w sierpniu kiedy odbędzie sie nasz ślub będzie miał prawie 3,5 roku-kawał chłopa! no i mieliśmy czas...żeby się upewnić czy resztę życia chcemy spędzić razem... Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-11 o 16:52 Powód: post pod postem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

). Potem podałby księdzu obrączki. Ładnie by to wyglądało, tylko nie wiem czy nie jest za mały i będzie wiedział co robić
Nie mam pojęcia jakie są 3-latki